Fractalin North-kotelosta julkaistiin astetta suurempi XL-versio

North XL on ulkonäöltään kuin pienempi North, mutta tilavampi – esimerkiksi jäähdytintukea on edessä 420 ja katossa 360 millimetriä.

Fractalin joulukuussa 2022 julkaisema North-kotelo erottui edukseen puukoristeisella etupaneelillaan. Nyt valmistaja on julkaissut aiemmasta miditornikotelostaan täystorniversion North XL. Uutuus on ensivilkaisulla identtinen Northin kanssa tammisine tai pähkinäpuisine etupaneeleineen, mutta tilaa komponenteille on enemmän, mikä mahdollistaa esimerkiksi joustavammat vesijäähdytysmahdollisuudet.

North XL on mitoiltaan 503 x 240 x 509 millimetriä (P x L x K) ja tukee emolevykokoja E-ATX, ATX, mATX ja Mini-ITX. Kotelo on valittavissa mustana tai valkoisena ja siinä on kyljessä joko karkaistu lasipaneeli komponenttien ihastelua varten tai vaihtoehtoisesti rei’itetty mesh-paneeli, joka tuo tilaa lisätuulettimille. Kotelon etupaneeli tukee jopa 420:n ja kattopaneeli 360 mm:n nestejäähdytintä. I/O-liitäntöinä on yksi USB-C (3.1 Gen 2), kaksi USB-A:ta (3.0) ja kuuloke-mikrofoni-komboliitäntä.

Tuuletinpaikkoja North XL:ssä on maksimissaan yhdeksän (120 mm) tai kahdeksan (140 mm), joskin vain mesh-kylkipaneelin kanssa. Lasikylki asennettuna vastaavat määrät ovat seitsemän (120 mm) ja kuusi (140 mm). Esiasennettuna kotelossa on kolme 140 mm:n Aspect 14 PWM -tuuletinta. Näytönohjaimen enimmäispituus on 413 mm. North XL:n etu-, katto- ja sivupaneelit irtoavat työkaluttomasti käyttökokemuksen sulavoittamiseksi.

North XL:n tekniset tiedot:

  • Mitat ja paino:
    • 503 x 240 x 509 mm (P x L x K)
    • 9,7 kg (mesh-paneeli) / 9,5 kg (lasipaneeli)
  • Asemapaikat:
    • 2 x 2,5″
    • 2 x 2,5″ / 3,5″
  • Emolevy- ja virtalähdeyhteensopivuus:
    • E-ATX, ATX, mATX ja Mini-ITX
    • ATX
  • Tuuletinpaikat (esiasennettuna 3 x 140 mm):
    • 9 x 120 mm / 8 x 140 mm (mesh-paneeli)
    • 7 x 120 mm / 6 x 140 mm (lasipaneeli)
  • Jäähdytintuki:
    • Etupaneeli: 420 / 360 mm
    • Kattopaneeli: 280 / 360 mm
  • Näytönohjaimen enimmäispituus:
    • 413 mm (ilman etujäähdytintä)
    • 380 mm (420 / 360 mm etujäähdyttimellä)
  • I/O-paneeli:
    • 1 x USB 3.1 Gen 2 Type-C
    • 2 x USB 3.0
    • Kuuloke-mikrofoni-komboliitäntä

Suomessa North XL on listattuna 180–200 euron hintaan ja kauppojen hyllyihin sitä odotetaan maaliskuun aikana.

Lähde: Fractal, Tuotesivu

 

Uusi artikkeli: Testissä MSI MPG 321URX QD-OLED -pelinäyttö

Testissä MSI:n 32-tuumainen ja 240 Hz:n MPG 321URX -pelinäyttö, joka on varustettu 4k-resoluutiolla ja QD-OLED-paneelilla.

io-techin testissä on MSI:n 1400 euron hintainen 32-tuumainen QD-OLED-pelinäyttö MPG 321URX, jossa on käytössä Samsungin uusi 3. sukupolven paneeli. Tasaisella paneelilla varustettu näyttö tukee 3840×2160-resoluutiota, 240 Hz:n virkistystaajuutta ja MSI myöntää sille kolmen vuoden kiinnipalamistakuun.

Tutustumme tässä artikkelissa näytön ominaisuuksiin ja suoritimme sille kattavat mittaukset ja testit.

Lue artikkeli: Testissä MSI MPG 321URX QD-OLED -pelinäyttö

Apple julkaisi M3-sukupolven MacBook Air -kannettavat

13- ja 15-tuumaisena saataville tulevat uudet MacBook Airit eivät juuri yllätyksiä tarjoa, sillä sama M3-järjestelmäpiiriin perustuva rauta on nähty jo useammassakin eri formaatissa.

Apple on julkaissut aiemmin tällä viikolla ilman sen suurempia fanfaareita uusia kannettavia. Uudet MacBook Air -mallit tulevat saataville sekä 13- että 15-tuumaisina.

Uudet MacBook Airit ovat käytännössä identtisiä, joskin 13-tuumaisten puolella raudassa on 15-tuumaista aavistuksen enemmän valinnanvaraa. 13-tuumaiseen voi valita M3:n joko 8- tai 10-ytimisellä GPU:lla, 8, 16 tai 24 Gt:n muistilla ja 256 Gt, 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt tallennustilalla. 15-tuumaisissa GPU on aina 10-ytiminen, mutta muutoin vaihtoehdot ovat samat. Prosessorit ovat mallista riippumatta varustettu neljällä tehoytimellä, neljällä energiatehokkaalla ytimellä ja 16-ytimisellä Neural Engine-tekoälykiihdyttimellä.

13-tuumaisessa versiossa käytetään 2560×1664-resoluution ja 15-tuumaisessa 2880×1864-resoluution IPS-paneelia. Paneeleille luvataan 500 nitin kirkkaus, 10-bittiset värit, tuki P3-väriavaruudelle ja True Tone -teknologialle. Liitinpuolelta löytyy MagSafe 3 -latausportti, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä sekä kaksi Thunderbolt 3 / USB4 USB-C-liitäntää, joita voi niin ikään käyttää lataamiseen. Ne tukevat myös DisplayPort-ulostuloa.

M3-sukupolven MacBook Air -kannettavat tulevat saataville perjantaina 8. maaliskuuta mutta ne ovat myös ennakkotilattavissa. Suomessa 13-tuumaisen lähtöhinta on 1349 ja maksimikonfiguraatiolla ilman sovelluksia 2729 euroa. 15-tuumaisissa lähtöhinta on 1649 euroa ja maksimikonfiguraatiolla hinta kipuaa 3029 euroon.

Lähde: Apple

JEDEC julkaisi GDDR7-standardin

Ensimmäisten GDDR7-piirien luvataan toimivan 32 Gbps:n nopeudella ja standardin yltävän aina 48 Gbps asti.

Muististandardeja hallinnoiva Jedec on julkaissut odotetusti seuraavan sukupolven muististandardin näytönohjaimille. GDDR7-standardi ei juuri yllätyksiä tarjoa, sillä sen oleellisimmat tiedot ovat olleet julkista tietoa jo pitkään.

GDDR7-muistit ovat merkittävä muutos monellakin tapaa, mutta toisaalta odotettuakin jatkumoa. GDDR-muistipiirit ovat olleet jo pitkään 32-bittisiä, mutta pinnan alla siinä missä GDDR5-piiriin meni yksi 32-bittinen kanava, menee GDDR6:een kaksi 16-bittistä ja nyt GDDR7:aan neljä 8-bittistä muistikanavaa. Vaihto NRZ-signaloinnista PAM3-signalointiin mahdollistaa 3 bittiä kahta sykliä kohden, kun NRZ:llä siirtyy vain 2 bittiä, eli kaista kasvaa samalla kellotaajuudella 50 %.

Ensimmäisen sukupolven GDDR7-muistit tulevat toimimaan 32 Gbps:n nopeudella, mutta SK Hynix on ehtinyt jo esitellä 35,4 Gbps:n ja Samsung peräti 37 Gbps:n piirejä viime kuussa pidetyssä ISSCC:ssä. Standardi ei käy kuitenkaan ahtaaksi heti ensi metreillä, sillä se venyy aina 48 Gbps:n nopeuteen asti virallisissa kirjoissa.

Syvällisemmin asiasta kiinnostuneille suosittelemme esimerkiksi AnandTechin syväluotaavampaa artikkelia.

Lähde: Jedec

Logitech julkaisi uuden MX Brio -webkameran

MX Master -sarjaan kuuluva uutuus on varustettu Sonyn 8,5 megapikselin STARVIS-sensorilla, jonka pikselikoon kerrotaan olevan jopa 70 % Brio 4K:n sensoria suurempi.

Oheislaitejätti Logitech on webkameramaailman veteraaneja. Yhtiö astui areenalle jo vuonna 1998 ostettuaan Connectixilta QuickCam-webkamerasarjan. Connectixin ensimmäinen QuickCam malli vuonna 1994 lasketaan yleisesti maailman ensimmäiseksi webkameraksi ja se kaappasi kuvaa 320×240-resoluutiolla 16 harmaasävyllä ja 15 FPS:n nopeudella.

30 vuodessa on tultu pitkälle ensimmäisistä webkameroista ja yhtiön uutuus MX Brio tallentaa maailmaa automaattitarkentuvasti 4K-resoluutiolla 30 FPS:n tai 1080p-resoluutiolla 60 FPS:n nopeudella. Kuvaa tallentaa Sonyn 8,5 megapikselin STARVIS-sensori, jonka pikselikoon kerrotaan olevan jopa 70 % suurempi, kuin aiemman Brio 4K:n sensorissa. Se on varustettu myös fyysisellä yksityisyyssuojalla. Kameran rungosta löytyy lisäksi kaksi beamforming-mikrofonia helpottamaan kohinanvaimennusta ääntä tallentaessa.

Tekoälypohjaisten RightLight 5 -kuvanparannusteknologioiden avulla sen kerrotaan tarjoavan HDR-tuen, jopa kaksi kertaa paremman kasvojen näkyvyyden ja tarkkuuden vaikeissa olosuhteissa samaan edeltäjään verrattuna. Käyttäjä voi myös itse säätää esimerkiksi sulkimen nopeutta, ISO-arvoa ja lukuisia muita säätöjä Logitechin Options+ tai G Hub sovelluksella.

MX Brio kytketään tietokoneeseen irrotettavalla USB-C-USB-C-kaapelilla. Se on varustettu jalalla, jonka luvataan soveltuvan käyttöön niin kannettavien ohuisiin näyttöpaneeleiden kuin perinteisten kuvaputkimonitoreidenkin kanssa. Pohjasta löytyy kuitenkin myös standardi ¼”-kierteinen liitäntä tripodeille ja muille telineille.

MX Brio on osa Logitechin MX Master -sarjaa ja nykytrendien mukaisesti valmistettu hiilineutraalisti. Kameran muoviosissa on käytetty kalpean harmaan version tapauksessa 75 % ja grafiitinharmaassa versiossa 82 % kierrätettyä muovia vanhasta SER-jätteestä. Se on hinnoiteltu 229 euroon ja saapuu myyntiin välittömästi.

Lähde: Tuotesivut

MediaTekin järjestelmäpiireillä johtoasema viime vuosineljänneksen älypuhelintoimituksissa

Viime vuosineljänneksen aikana myydyissä älypuhelimissa nähtiin eniten MediaTekin piirejä, mutta suurimmat myyntitulot samaisella aikavälillä kääräisi Apple.

Teknologia-analytiikkaa tuottava Canalys on julkaissut raportin, jonka mukaan MediaTek oli vuoden 2023 viimeisen vuosineljänneksen suosituin piirivalmistaja älypuhelinmarkkinoilla. MediaTekin piiri löytyi jopa 117 miljoonasta myydystä laitteesta, mikä tarkoittaa valmistajalle 21 prosentin nousua verrattuna vuoden 2022 viimeiseen neljännekseen. Toiseksi ja kolmanneksi suurimmat osuudet olivat Applella ja Qualcommilla. Samsungilla piirien osuus älypuhelimissa oli sen sijaan jopa 48 % alhaisempi valmistajan vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna.

 

Piiritoimittajista suurimman tuloksen älypuhelinten saralla kahmaisi kuitenkin Apple lähes 90 miljardilla dollarilla, joka on 20 % enemmän verrattuna vuoden 2022 viimeisen neljänneksen samaiseen lukuun. Toisella ja kolmannella sijalla myyntituloissa olivat Qualcomm ja MediaTek. Samsungin tulos älypuhelinmarkkinoilla laski vuoden aikana 44 %, mutta tilanteen odotetaan ainakin hieman korjaantuvan muun muassa Galaxy S24 -malliston saaman positiivisen vastaanoton myötä. Kiinassa merkittävä älypuhelinten piirisuunnittelija Unisoc nousi jopa 24 % niin toimitettujen piirien määrässä kuin myyntituloissakin.

Lähde: Canalys, GSMArena

Intelin Arrow Lake vuotojen kohteena

Arrow Laken työpöytäversiossa tulee olemaan vuotojen mukaan maksimissaan 8 P- ja 8 E-ydintä, Meteor Lakea vastaava NPU sekä vain neljän Xe-ytimen GPU.

Intelin aikeet siirtyä kerralla täysin uusiin Meteor Lake -prosessoreihin ei mennyt niin kuin strömsössä ja lopulta työpöydälle saatiin Raptor Lakesta viritellyt päivitysversiot. Arrow Lake on tuomassa uudistukset myös työpöydälle ja samalla edessä on useita merkittäviä muutoksia, mikäli tuoreimmat vuodot ovat paikkansa pitäviä.

Viimeisimpien kiinalaisvuotojen mukaan Arrow Lake -prosessorit tullaan tuntemaan näillä näkymin Core Ultra 2 -sarjana sekä työpöydällä että mobiilissa, eli työpöydältä jää 1. sukupolvi väliin pois lukien mobiilisiruja käyttävät työpöytäratkaisut. Mobiilissa mennään Meteor Laken tapaan pelkällä prosessorilla siruineen, mutta työpöydälle on ilmeisesti tulossa erillinen piirisarjasiru tarjoamaan lisää väyliä lisälaitteille.

Intelin erilliset LP E -ytimet on jätetty vuotojen mukaan pois käytöstä ainakin työpöydällä. Isompi juttu on Pentium 4:stä lähtien mukana roikkuneen Hyper-threadingin mahdollinen katoaminen. Arrow Lake on nähty jo aiemmissa vuodoissa ilman HT:tä, mutta Engineering Sample -versioissa ominaisuus voi olla kytketty pois käytöstä vain väliaikaisesti.

Huhuttu maksimikonfiguraatio työpöydällä tulisi olemaan kahdeksan Lion Cove P-ydintä ja kahdeksan Skymont E-ydintä. Työpöydällä jäädään myös ilman Arc-grafiikkaohjainta, sillä integroidussa grafiikkaohjaimessa tulee olemaan näillä näkymin vain neljä Xe-ydintä, kun Arc-nimi vaatii vähintään seitsemän. NPU-yksikön kerrotaan olevan työpöydällä vastaava kuin Meteor Laken -malleissa, kun mobiiliin suunnattu Lunar Lake on saamassa jopa yli kolme kertaa tehokkaamman version.

Intel on kertonut ottavansa Arrow Laken kanssa käyttöön myös Intel 20A -valmistusprosessin, mutta tiettävästi se tulee koskemaan vain kuuden P- ja kahdeksan E-ytimen mallia. Muut versiot Compute-sirusta tullaan ilmeisesti valmistuttamaan TSMC:llä.

Lähteet: TechPowerUp, Tom’s Hardware

LG:n uusista ultraleveistä OLED-pelinäytöistä yksityiskohtaisempia tietoja

LG:n kevään uutuudet ovat aggressiivisia niin kaarevuudeltaan kuin hinnoittelultaankin.

Viime vuoden joulukuussa LG esitteli joukon tulevia OLED-paneelilla varustettuja UltraGear-pelinäyttöjään, joista uutisoimme tuolloin pintapuolisesti. Ultraleveiden näyttöjen ystävien iloksi lisätietoja on tarjolla nyt kolmesta mallista, jotka ovat 34GS95QE-B, 39GS95QE-B ja 45GS95QE-B. Mallinimien mukaisesti 34-, 39- ja 45-tuumaiset OLED-näytöt ovat kaikki tarkkuudeltaan 3440×1440 pikseliä ja kuvasuhteeltaan 21:9.

Näytöissä on 240 hertsin mukautuva virkistystaajuus ja niissä on sekä G-Sync-yhteensopivuus että FreeSync Premium Pro -tuki. GtG-vasteaika on OLED-paneeleille tyypillisesti todella alhainen, vain 0,03 millisekuntia. Värien puolesta näytöt kattavat DCI-P3-väriavaruuden 98,5-prosenttisesti ja ovat VESA DisplayHDR True Black 400 -sertifioituja. Uutuudet ovat kaarevuudeltaan 800R, mikä tarkoittaa, että vain 0,8 metrin katseluetäisyydellä näytön vasen ja oikea reuna ovat yhtä lähellä katsojaa kuin keskikohtakin.

Uusissa näytöissä on kaksi HDMI 2.1 -liitäntää, yksi DP 1.4 -liitäntä, kuulokeliitäntä ja USB 3.0 Type-B -liitäntä. USB-C:stä ei sen sijaan ole mainintaa. Ergonomiasäätöinä on kallistuskulman ja korkeuden säätö sekä näytön kääntö.

LG:n suositushinnat 34GS95QE-B:lle, 39GS95QE-B:lle ja 45GS95QE-B:lle ovat 1300, 1500 ja 1700 dollaria. Suomessa näytöt ovat Hinta.fi-sivuston mukaan listattuina samassa järjestyksessä alkaen 1250:n, 1390:n ja 1710:n euron hintaan.

Lähde: Tuotesivut (1, 2, 3), Hinta.fi (1, 2, 3)

Arctic julkaisi uudet Freezer 36 -tornicoolerit

Viitenä versiona julkaistu Freezer 36 on varustettu 54 mm tukevalla jäähdytystornilla ja kahdella P12-sarjan tuulettimella ja se on saatavilla heti julkaisusta huomattavin alennuksin yhtiön 23-vuotisjuhlien merkeissä.

Sveitsistä saksalaistunut Arctic juhlii tänä vuonna 23-vuotista taivaltaan muun muassa uusilla tuotejulkaisuilla. Hiljattain julkaistut Liquid Freezer III -AIO:t saavatkin nyt seuraa uusista tornicoolereista.

Arctic Freezer 36 on yhdellä verrattain tukevalla 54 mm:n jäähdytystornilla varustettu tornicooleri. Coolerin kylmälevyltä johdetaan lämpö jäähdytysrivastoille neljällä U:n mallisella lämpöputkella, jotka ovat suoraan yhteydessä prosessorin lämmönlevittäjään. Alumiinirivasto on auki kyljistään, mikä yhdistettynä kahden tuulettimen käyttöön imee lisää jäähdytysilmaa myös sivuilta. Coolerin päältä löytyy alumiinikansi yhtiön kohokuvio-logolla. Tuulettimineen coolerin strategiset mitat ovat 104 x 126 x 159 mm ja 917 grammaa.

Yhtiön omien testien mukaan ratkaisu peittoaa Core i7-13900KF:llä 200 watin kulutuksella Prime 95 -sovelluksella ajetussa testissä kilpailijat kuten yhtiön oman Freezer 34 eSports Duon ja Noctuan NH-D12L:n selvällä erolla.

Arctic on uusinut Freezer 36:ssa tuuletinten kiinnityksen täysin. Mukana tulevat P12-sarjan tuulettimissa on takapuolella kookkaahkolla kannalla varustetut lyhyet ruuvit, joiden avulla se painetaan kiinni jäähdytysrivaston kylkeen ilman näkyviä ruuveja. Phillips-kantaiset ruuvit ovat irrotettavissa ja siirrettävissä myös muihin tuulettimiin, mutta mukana tulevien rakenne on suunniteltu minimoimaan raot käytetyn kiinnitysmekanismin kanssa.

Freezer 36 tulee saataville yhteensä viitenä eri versiona: perusversio, mustaksi anodisoitu versio, jatkuvaan käyttöön tarkoitettu CO-versio (Continous Operation) sekä A-RGB-tuulettimilla varustetut musta ja valkoinen versio. Ne tukevat AMD:n AM4- ja AM5- sekä Intelin LGA1700- ja LGA1851-kantoja, mutta Intelillä tulee käyttää Liquid Freezer III:n tavoin yhtiön omaa lukituslevyä emolevyltä vakiona löytyvän Intelin määrittelemän ILM:n (Independent Loading Mechanism), mikä saattaa vaikuttaa takuuasioihin. Mukana toimitetaan yhtiön MX-6-lämpötahnaa.

Arcticin 23-vuotisjuhlat ovat leikanneet myös Freezer 36 -sarjan hinnat heti julkaisussa ohuiksi; Mallista riippuen hinta on perusversion 19,13 eurosta A-RGB-tuulettimella varustetun valkoisen version 25,96 euroon. Kun synttärikampanja päättyy 20. toukokuuta, pitäisi hintojen palata normaaleiksi eli 32,99-48,99 euroon.

Lähde: Sähköpostitiedote, Freezer 36 -sarja

Nothingin uusi Phone (2a) -älypuhelin on yrityksen pelinavaus aiempaa alempaan hintaluokkaan

Nothingin uusi Phone (2a) -puhelin tarjoaa tasapainoiselta vaikuttavan ominaisuuskattauksen 359 euron lähtöhintaan.

Nothing on esitellyt odotetusti tänään iltapäivällä uuden keskihintaisen Phone (2a) -älypuhelimensa. Uutuus asemoituu yrityksen aiemmin julkaisempia Phone (1) ja (2) -malleja edullisempaan hintaluokkaan. Yritys vaikuttaa vertaavan uutuutta mieluusti ensimmäisen sukupolven malliinsa, johon nähden tarjolla onkin teknisiä parannuksia useammallakin osa-alueella.

Nothing kertoo keskittyneensä puhelimen rakenteessa kestävään kehitykseen käyttämällä mm. 100 % kierrätettyä alumiinia sisärungossa, 100 % kierrätettyä tinaa piirilevyillä sekä tuotantolinjoilta kierrätettyä sekä muista kestävistä lähteistä hankittua muovia. Puhelimen takakuori on yritykselle tyypilliseen tapaan läpinäkyvä ja takakuoren yläosassa on kolme valkoista Glyph-merkkivaloa.

6,7-tuumainen AMOLED-näyttö tukee 30-120 hertsin mukautuvaa virkistystaajuutta, 10-bittisiä värejä sekä 1300 nitin pistemäistä kirkkautta. Näytön reunusten kehutaan olevan kapeimmat koko Nothingin mallistossa – 2,1 mm kaikilta neljältä sivulta.

Puhelimen järjestelmäpiiriksi on valikoitunut MediaTekin modernilla TSMC:n neljän nanometrin prosessilla valmistettava Dimensity 7200 Pro -malli, jonka päällä on 3200 mm2 kokoinen höyrykammiojäähdytys sekä lämpöä hajauttava 12 000 mm2 kokoinen 0,11 mm paksu grafiittikerros. RAM-muistia on tarjolla 8 tai 12 gigatavua ja tallennustilaa 128 tai 256 gigatavua.

Hauskan näköisesti keskelle takakuoren yläosaa sijoitettu kaksoistakakamera on paperilla spekseiltään hyvin samankaltainen kuin Nothingin aiemmissa malleissa. Tarjolla on sekä optisesti vakautettu 50 megapikselin pääkamera että 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, joista molemmilla voi kuvata myös 4K-videota.

5000 mAh akku on suurin Nothingin puhelimissa tähän mennessä nähdyistä ja sitä on mahdollista ladata 45 watin maksimiteholla. Lataaminen tyhjästä täyteen ottaa 59 minuuttia. Nothing lupaa akun säilyttävän 90 % maksimikapasiteetistaan vielä 1000 latauskerran jälkeen.

Ohjelmistopuolella on tarjolla Android 14 -pohjainen Nothing OS 2.5 -käyttöliittymä. Valmistajan mukaan tarjolla on uusia widgettejä uusilla pyyhkäistävillä vuorovaikutustoiminnoilla sekä uusi tekoälypohjainen ”taustakuvastudio”. Nothing lupaa 2a:lle kolme Android-versiopäivitystä sekä neljän vuoden tietoturvakorjaukset.

Nothing Phone (2a):n tekniset ominaisuudet:

  • Ulkomitat: 161,7 x 76,3 x 8,6 mm
  • Paino: 190 grammaa
  • alumiinirunko, muovikehys, Gorilla Glass 5 -näyttölasi
  • Suojaus: IP54
  • 6,7” 2412×1084 AMOLED (10 bit, HDR10+, 30-120 Hz, 1300 nitin pistemäinen. kirkkaus, 2160 Hz PWM-himmennys)
  • MediaTek Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiiri
    • 2 x 2,8 GHz Cortex-A715 CPU
    • 6 x 2,0 GHz Cortex-A510 CPU
    • Mali-G610 MC4 GPU
  • 8  tai 12 Gt RAM-muistia
  • 128 tai 256 Gt UFS-tallennustilaa
  • 5G SA/NSA (sn1, n3, n5, n7, n8, n20, n28, n38, n40, n41, n66, n77, n78), LTE, Dual nano-SIM
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax (Wi-Fi 6), Bluetooth 5.3 (A2DP, BLE), NFC, GPS (L1), GLONASS (G1), BDS (B1I), GALILEO (E1), QZSS (L1)
  • Kaksoistakakamera:
    • 50 megapikselin laajakulma, f/1.88, 1/1,56” sensori, 1,0 µm pikselikoko, PDAF, OIS
    • 50 megapikselin ultralaajakulma (114°), f/2,2, 1/2,76” sensori, 0,64 µm pikselikoko
    • 4K 30 FPS videokuvaus, 1080p 120 Hz hidastuskuvaus
  • 32 megapikselin etukamera, f/2.2, 1/2,74” sensori
  • 5000 mAh akku, USB-C 2.0, 45W latausteho
  • Android 14, Nothing OS 2.5 (3 vuoden Android-versiopäivitykset, 4 vuoden tietoturvapäivitykset)

Nothing Phone (2a) on ennakkotilattavissa Nothingin sivuilta välittömästi ja saatavilla 12. maaliskuuta alkaen. Puhelimen 8 & 128 Gt muistiversio maksaa 359 euroa ja 12 & 256 Gt versio 419 euroa. Värivaihtoehtoja ovat musta, maidonharmaa ja puhtaanvalkoinen.

Lähteet: sähköpostitiedote, Nothing (1)(2)