EKWB:ltä esitäytetty modulaarinen EK-MLC Phoenix -nestecooleriperhe

EKWB:n uuden modulaarisen Phoenix-nestecoolerin voi koota haluamistaan esitäytetyistä komponenteista.

Slovenialainen nestejäähdytystarvikevalmistaja EKWB on julkistanut uuden EK-MLC Phoenix -coolerin, joka on yrityksen toisen sukupolven esitäytetty nestejäähdytysjärjestelmä. Phoenix on seuraaja pari vuotta sitten julkaistulle Predator-coolerille, joka osoittautui suorituskykyiseksi, mutta jonka kanssa esiintyi vuoto-ongelmia.

Uutta EK-MLC Phoenix -coolerimallistoa mainostetaan modulaariseksi ja sen kerrotaan olevan suunnattu erityisesti käyttäjille, jotka haluavat korkeatasoisen nestejäähdytysratkaisun, mutta eivät halua tai ehdi kokoamaan nestejäähdytystä erilliskomponenteista. Phoenix-mallisto koostuu esitäytetyistä nestejäähdytyskierron komponenteista, jotka on varustettu itsestään sulkeutuvilla pikaliittimillä.

EK-MLC Phoenix -mallisto koostuu erillisestä pumppu-jäähdytinyksiköstä, prosessoriblokeista sekä näytönohjainblokeista. Käyttäjä voi itse valita kytketäänkö kiertoon pelkästään prosessori- tai näytönohjainblokki, vai otetaanko käyttöön molemmat.

Jäähdytinyksikkö koostuu EK-Coolstream -jäähdyttimestä, EK-Vardar EVO -tuulettimista sekä EK-SPC-pumpusta. Jäähdytinkokoja on tarjolla useita erilaisia. Esitäytetyt prosessoriblokit perustuvat EK-Supremacy-sarjan blokkeihin ja ovat saatavilla sekä Intel- että AMD-kokoonpanoihin. Kaikki näytönohjaimen keskeiset komponentit jäähdyttäviä blokkeja on myös saatavilla kaikille suosituimmille AMD:n ja NVIDIA:n näytönohjaimille.

Phoenix-moduulit tulevat saataville rajattuina erinä joulukuun 1. päivästä lähtien ja valmistaja lupaa niille kahden vuoden takuun. Jäähdytinyksiköiden hinnat liikkuvat 139,90-189,90 euron haarukassa, prosessoriblokkien 59,90-66,90 euron haarukassa ja näytönohjainblokkien 124,90-145,90 euron haarukassa. Edullisimmillaan Phoenix-nestekierto 120 mm jäähdyttimellä ja TR4-prosessoriblokilla maksaa siis 199,80 euroa ja kalleimpana vaihtoehtona järjestelmä 280/360 mm jäähdyttimellä, Intel-blokilla ja GeForce 1080 Ti Strix -näytönohjainblokilla kustantaa noin 400 euroa. Oman järjestelmän voi konfiguroida EKWB:n sivuilla.

Lähde: EKWB

Black Friday rikkoi ennätyksiä, Cyber Monday päättää tarjousviikon

Gigantti ja Power kertoivat Black Friday -perjantain myynneistään. Myös io-tech.fi ja Hinta.fi kirjasivat Black Fridayn myötä uusia kävijäennätyksiä.

Gigantti kertoi tehneensä kolmatta vuotta peräkkäin parhaimman myyntituloksen Black Friday -perjantaina ja myyntiä kertyi yhteensä 21,3 miljoonalla eurolla. Kasvua viime vuoden Black Friday -perjantaihin kertyi 24 prosenttia, kertoo Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen.

Gigantti aloitti nettimyynnin torstai-iltana klo 22 ja miljoonan euron myynti saavutettiin seitsemässä minuutissa. Gigantti.fi:ssä kävijämäärä kasvoi 22 %, nettimyynti 46 % ja Black Fridayn myynnistä noin 40 prosenttia tuli netistä ja 60 prosenttia myymälöistä vuoteen 2016 verrattuna.

Kovista luvuista huolimatta Gigantin verkkosivut olivat heti niiden auettua klo 22 täysin jumissa, kun ostoskorista yritti siirtyä maksamaan. Gigantti oli luonut erillisen odotushuoneen, jossa kuluttajia ohjeistettiin odottamaan selainta päivittämättä tai sulkematta. TechBBS-foorumilla käyttäjät raportoivat odottaneensa jopa pari tuntia ennen kuin pääsivät maksamaan.

Powerin toimitusjohtaja Mika Aron mukaan Power myi perjantai-yönä ensimmäisen 15 minuutin aikana tavaraa 1,1 miljoonalla eurolla. Aron mukaan sivujen toimivuuden varmistamiseksi noin 20 powerilaista oli yöllä töissä.

TechBBS-foorumilla kirjattiin Black Friday -perjantaita edeltäneenä torstaina uusi ennätys samanaikaisissa käyttäjissä, joita oli klo 23 aikoihin 5452. Edellinen samanaikaisten käyttäjien ennätys oli 3850 käyttäjää. io-tech.fi-sivustolla Black Friday -perjantaina sivulatauksia kertyi yhteensä 360 000 ja viime viikolla uudeksi sivulatausennätykseksi kirjattiin 1,98 miljoonaa.

io-techin kanssa yhteistyötä tekevä tekniikkatuotteisiin keskittyvä Hinta.fi-hintavertailu teki uuden viikkokävijäennätyksen viime viikolla yli 150 000 vierailulla. Viime vuoteen verrattuna koko viikon kävijämäärä kasvoi 23 %. Suurin kasvu nähtiin alkuviikolla, kun maanantaista torstaihin kävijämäärät olivat 40-50 % viime vuotta korkeammat. Black Friday -perjantaina kävijämäärä oli lähes identtinen kuin viime vuonna, mutta käyttäjät klikkasivat verkkokauppoihin ostoksille jopa 65 % enemmän kuin viime vuonna. Hinta.fi-hintavertailussa Black Friday -perjantain kävijämäärä on parin viime vuoden ajan vastannut normaalia marraskuun alun viikkokävijämäärää.

Koko viime viikon jatkunut tarjoushuuma päättyy tänään Cyber Monday -maanantaina, joka tunnetaan nettikaupan versiona Black Friday -perjantaista. Hinta.fi-hintavertailussa lanseerattiin Cyber Mondayn kunniaksi uusi Tarjoukset-sivu, joka kerää kätevästi kaikki palvelusta löytyvät tarjoustuotteet samaan näkymään.

Näkymästä voi suodattaa tuotteet halutun tuotekategorian, valmistajan, alennusprosentin tai hinnan perusteella. Myöhemmin tänään näkymään tulee vielä mahdollisuus järjestää tuotteet alennusprosentin mukaan. Oletuksena näkymässä on listattuna yli 10 € hintaiset tuotteet, joiden hinta on tippunut edellisestä vuorokaudesta yli 5 %.

AIDA64:n beetaversio paljasti 9. sukupolven Core-prosessorit ja joukon muita tulevia prosessoreita

AIDA64:n päivityslogeissa vilahtaa muun muassa ensimmäinen kannettaville tarkoitettu, virallisesti ylikellotusta tukeva Core i9 -prosessori.

FinalWiren AIDA64 on yksi suosituimmista tietokoneen tietojen ja lämpötilojen seurantaan tarkoitetuista ohjelmista. Se on muiden kaltaistensa ohjelmien tapaan osoittautunut aika ajoin myös loistavaksi lähteeksi tulevien julkaisujen osalta, sillä usein ohjelmien kehittäjät lisäävät niihin tuen lähitulevaisuudessa julkaistaville tuotteille ennakkoon.

AIDA64:n tuoreimman beetaversion muutoslogista löytyy mielenkiintoisia paljastauksia Intelin tulevista prosessoreista. Vaikka 8. sukupolven Core-prosessoreista on julkaistu vasta pieni osa, on AIDA64:n beetaversioon lisätty Intelin prosessorinumeroiden tunnistus joukolle 9. sukupolven Core-prosessoreita. Mukana on myös täydennystä 8. sukupolven prosessoritarjontaan ja mielenkiintoinen uutuus mobiilipuolelle.

AIDA64:n mukaan 9. sukupolven Core-prosessoreita tulevat olemaan ainakin Core i3-9000(T), i3-9100(T), i3-9300(T), i5-9400(T), 9500, 9600(K). Prosessoreista tai niiden arkkitehtuurista ei tiedetä vielä tässä vaiheessa mitään, mutta käytännössä vaihtoehdoiksi voidaan laskea jonkinlainen päivitysversio Coffee Lake -arkkitehtuurista (14nm++ prosessi) tai uusi Ice Lake -arkkitehtuuri (10nm+ prosessi). Myös ensimmäisen sukupolven 10 nanometrin prosessilla valmistettava Cannonlake voisi olla teoreettinen vaihtoehto, mutta tällä hetkellä sitä ei odoteta lainkaan saapuvaksi työpöydälle.

Mobiilipuolella Intel tulee julkaisemaan nykyisten Kaby Lake Refresh -arkkitehtuuriin perustuvien 8. sukupolven prosessoreiden rinnalle joukon suorituskykyisiä Coffee Lake-H -prosessoreita. Coffee Lake-H on työpöytäversionsa tavoin maksimissaan 6-ytiminen ja niiden konfiguraatiot noudattavat nimeämisen puolesta työpöytämalleja lukuun ottamatta mobiilipuolelle täysin uutta Core i9 -mallia, joka on samalla perheen ainut virallisesti ylikellotusta tukeva malli.

Voit tutustua täyteen listaan 8. sukupolven Core -prosessoreiden tulevista malleista AnandTechin artikkelissa, jossa ovat mukana myös tulevat Pentium Gold-, Pentium Silver-, Celeron G- ja Celeron N/J -prosessorit.

Lähteet: AnandTech, AIDA64

Nokia 8 -älypuhelimen Android Oreo -päivitykset alkavat tänään

24.11.2017 - 15:17 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (6)

HMD Global aloitti Nokia 8 -älypuhelimen viralliset Android Oreo -päivitykset.

HMD Globalin tuotepäällikkö Juho Sarvikas on ilmoittanut Twitterissä Nokia 8 -älypuhelimen Android Oreo -päivitysten alkamisesta. Noin 1,5 Gt kokoinen päivitys sisältää uuden Android-version ohella Googlen marraskuun tietoturvapäivitykset. Sarvikkaan mukaan päivitys tulee saataville portaittain seuraavien parin päivän aikana. Puhelimien operaattoriversiot saattavat joutua odottamaan päivitystä viikkoa pidempään.

Yritys on jo aiemmin tarjonnut Oreo-päivityksen beetaversiota Nokia 8 -huippumallilleen Beta Labs -ohjelman kautta. Seuraavaksi Oreo on luvassa Nokia 5- ja 6 -malleille ja myös niille päivitys tulee ensin saataville beetaversiona Beta Labsin puitteissa.

Lähde: Twitter, tiedote

Kuva: Juho Sarvikas

TechBBS-foorumilla jatkuu Black Friday -tarjouksien seuranta iltaan asti

Muutamat suomalaiset verkkokaupat ottivat varaslähdön Black Friday -tarjouksiin jo alkuviikolla, mutta viimeistään 00:00 alkaneiden tarjousten seuraaminen io-techin TechBBS-foorumilla on jatkunut läpi yön ja päivän. Bongaa parhaat tarjoukset yhdessä muiden käyttäjien kanssa ja Hinta.fi-hintavertailun avulla.

Black Friday -perjantaina nähdään enemmän tai vähemmän hyviä tarjouksia verkkokaupoissa ja myymälöissä. io-techin TechBBS-foorumilla kirjattiin jo eilen illalla uusi samanaikaisten käyttäjien ennätys (5852), kun innokkaimman tarjoushaukat valmistuivat vetämään ostohousuja jalkaan.

TechBBS-foorumilla on kaksi erillistä viestiketjua, joista toiseen voi linkittää löytämänsä hyvät tarjoukset ja toisessa ketjussa voi keskustella yleisesti muiden käyttäjien kanssa tarjouksista.

Muista myös tsekata Hinta.fi:n Black Friday -tarjoussivu, jossa on useammalta kaupalta listattu tarjoustuotteita yhdessä paikassa ja tarjoukset päivittyvät läpi perjantain.

Ennen ostamista kannattaa tarkistaa tuotteen todellinen hintataso Hinta.fi:n uudella hintaseurantaominaisuudella, jolla näkee hintakehityksen tarvittaessa päivä- ja kauppakohtaisesti vuoteen 2012 asti.

FSP:ltä kryptovaluutan louhijoille suunnattu 2000 watin virtalähde

FSP:n uusi virtalähde on tarkoitettu nimenomaan louhinnassa käytettäville näytönohjaimille ja se sisältääkin vain PCI Express -lisävirtaliittimiä.

Virtalähdevalmistaja FSP Group lienee useimmille alan harrastajille tuttu nimi tunnetumpien merkkien virtalähteiden OEM-valmistajana, mutta yhtiöllä on myös oma FSP-brändinsä. Konserniin kuuluvat FSP Technology, Fortron/Source sekä Protek Power. Nyt yhtiö on julkaissut oman FSP-brändinsä alla mielenkiintoisen, kryptovaluuttojen louhijoille tarkoitetun virtalähteen.

FSP2000-A0AGPBI-nimeä kantava virtalähde tarjoaa kryptovaluuttojen louhijoille yhteensä 2000 watin edestä tehoa. FSP2000:n kerrotaan hyödyntävän yhtiön aktiivista PFC -suunnittelua (Power Factor Correction), jonka luvataan parantavan virtalähteen varmuutta etenkin raskaassa käytössä.

Virtalähdettä ei ole tarkoitettu tietokoneen ainoaksi virtalähteeksi, vaan nimenomaan louhinnassa käytettävien näytönohjainten virtalähteeksi. Siitä löytyy vain 6+2-pinnisiä PCI Express -lisävirtaliittimiä, joita on ahdettu mukaan yhteensä 16 kappaletta. +12V-linjoja virtalähteessä on yhteensä kuusi, joista kukin tarjoaa maksimissaan 30 ampeerin sähkövirran.

2000 watin virtalähde on varustettu 80 Plus Platinum -sertifikaatilla, mikä tarkoittaa vähintään 90 prosentin hyötysuhdetta yli 20 prosentin rasitusasteilla. Mukana on luonnollisesti ylijännite- ja oikosulkusuojaukset. Virtalähteen strategiset mitat ovat 200 x 150 x 86 millimetriä.

Lähteet: Guru3D, FSP Group

Päivitys testilabrasta: iPhone X:n Face ID vs Android-sormenjälkilukija nopeustestissä

23.11.2017 - 13:08 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (57)

Ostimme io-techin testilabraan Applen uuden iPhone X:n testiä ja artikkelia varten. Pistimme Face ID -kasvojentunnistuksen nopeustestiin Huawein Mate 10 Pron sormenjälkilukijaa vastaan.

Touch ID -sormenjälkilukijan korvanneessa Face ID -teknologiassa TrueDepth-kamera tallentaa käyttäjän kasvotiedot projisoimalla ja analysoimalla yli 30 000 näkymätöntä pistettä. Se luo kasvoista syvyyskartan ja tallentaa niistä myös infrapunakuvan. A11 Bionic -piirin neuraalikone muuntaa syvyyskartan ja infrapunakuvan matemaattiseksi esitykseksi, jota se sitten vertaa rekisteröityihin kasvotietoihin.

iPhone X:n lukitus aukeaa, kun TrueDepth-kamera tunnistaa käyttäjän syvyystiedot ja infrapunakuvan. Todennus tapahtuu vertaamalla näitä tietoja tallennettuun matemaattiseen esitykseen kasvoista.

Applen mukaan Face ID toimii parhaiten, kun laitetta pidetään noin kädenmitan päässä kasvoistasi tai lähempänä (25–50 cm:n etäisyydellä). TrueDepth-kameran näkökenttä on sama kuin jos ottaisit valokuvan tai soittaisit FaceTime-puhelun etukameraa käyttäen.

io-techin ensimmäisten testien perusteella Face ID on osoittautnut melko hitaaksi lukituksen avaamisessa, jos sitä verrataan esimerkiksi useimpien nykypäivän Android-puhelimien sormenjälkilukijaan tai iPhone 7- tai 8-puhelimien 2. sukupolven Touch ID -sormenjälkilukijaan. Tulemme vielä kokeilemaan nopeutta vanhempien iPhone-mallien 1. sukupolven sormenjälkilukijaan verrattuna.

Käytännön tilanteissa lukituksen avaaminen on osottautunut ongelmalliseksi, jos puhelin otetaan käyttöön esimerkiksi taskusta tai pöydältä. Tällöin lukituksen avaaminen vaatii puhelimen nostamisen lähelle kasvoja tai leuan kääntämisen kohti rintaa.

Tämän lisäksi Face ID:llä lukituksen avaaminen vaatii näytön pyyhkäisyn alhaalta ylös, joka onnistuu helpoiten kahdella kädellä. Yhdellä kädellä puhelinta täytyy pitää kädessä tietyllä tavalla, jotta peukalo yltää pyyhkäisemään aivan näytön alalaidasta asti sillä pyyhkäisy keskeltä näyttöä ei riitä.

Yllä olevalla videolla vertasimme lukituksen avausta iPhone X:n Face ID:llä ja Huawein Mate 10 Pron sormenjälkilukijalla.

Android-puhelimissa lukituksen avaamiseen riittää sormenjälkilukijan hipaisu, jonka jälkeen puhelin avautuu kotinäkymään.

Face ID:llä näyttö pitää ensin herättää nostamalla puhelin, painamalla sivunäppäintä tai näpäyttämällä näyttöä, jonka jälkeen kasvot tuodaan TrueDepth-kameran näkökenttään ja lukituksen auettua pyyhkäistään näyttöä alhaalta ylöspäin. Prosessia voi nopeuttaa pyyhkäisemällä näyttöä samaan aikaan, kun Face ID tunnistaa kasvoja.

Useampaan kertaan toistetuissa testeissä Huawein sormenjälkilukija oli noin kolme kertaa nopeampi avautumaan kotinäkymään kuin iPhone X:n Face ID. Avasimme testeissä iPhone X:n kahdella kädellä herättämällä näytön sivunapista ja pyyhkäisemällä samanaikaisesti näyttöä toisen käden sormella.

Jatkamme Face ID:n testaamista ja tulemme muun muassa kokeilemaan parran ajamisen vaikutusta tunnistumiseen.

Hinta.fi-hintavertailu on nyt myös hintaseuranta

Kaikista tuotteista löytyy jatkossa alimman, keskimääräisen ja korkeimman hinnan seuranta sekä mahdollisuus tutkia tuotteen hintakehitystä eri kaupoissa.

io-techin kanssa yhteistyössä toimiva Hinta.fi-hintavertailu on päivittynyt teknisesti ylivertaisella hintaseurantatyökalulla, joka löytyy jatkossa jokaisesta palvelun noin 500 000 tuotteesta. Hintaseurantaan pääsee käsiksi tuotekuvan alapuolelta löytyvästä valikosta.

Interaktiivisesta kuvaajasta pystyy seuraamaan hintakehitystä halutulla aikavälillä tarvittaessa päivän tarkkuudella vuodesta 2012 lähtien ja joulukuusta 2015 lähtien kuvaajassa näkyy myös TOP5 halvimmat kaupat. Hinnat voi asettaa näkymään ilman toimituskuluja tai toimituskulujen kanssa.

Halvimman, keskimääräisen ja kalleimman hinnan sijaan tai rinnalle on mahdollista näkymään eri kauppojen hintatietoja (enintään 5 kauppaa). Hintaseurantaan on tulossa myös mahdollisuus asettaa tuotteelle hintavahti, joka lähettää sähköpostiin hälytyksen, kun tuotteen hinta laskee halutulle tasolle.

Black Friday -tarjouksien lähestyessä Hinta.fi:n hintaseuranta on kätevä työkalu tuotteen todellisen hintatason tarkistukseen.

Voit antaa palautetta ja kehitysehdotuksia Hinta.fi:n viestiketjuun TechBBS-foorumilla.

Intelin kuluttaja- ja palvelinprosessoreista löytyi haavoittuvuksia, päivityksiä luvassa pikavauhtia

Intelin ME:stä, SPS:stä ja TXE:stä on löytynyt tietoturva-aukkoja, jotka mahdollistavat hyökkäyksen järjestelmään ja luvattoman koodin ajamisen yhtiön prosessoreilla.

Intelin Management Engine on yhtiön prosessoreiden sisältä löytyvä yksikkö, joka on vastuussa muun muassa useista käynnistykseen liittyvistä tehtävistä ja etähallinnan mahdollistamisesta. Hiljattain useampi ulkopuolinen taho on raportoinut löytäneensä tapoja kiertää tai poistaa ME käytöstä osittain tai kokonaan, jonka myötä Intel on tutkinut järjestelmänsä läpikotaisin ongelmakohtien paikallistamiseksi.

Intelin julkaiseman raportin mukaan se on löytänyt useita haavoittuvuuksia paitsi ME:n, myös Server Platform Services:n (SPS) ja Trusted Execution Enginen (TXE) firmwareista. Haavoittuvuudet koskevat Intel ME:n versioita 11.0 – 11.20, SPS:n versiota 4.0 ja TXE:n versiota 3.0. Käytännössä tämä tarkoittaa 6., 7. ja 8. sukupolven Core-, Xeon E3-1200 v5- ja v6-, Xeon Scalable-, Xeon W-, Atom C3000-, Apollo Lake -arkkitehtuurin Atom E3900- ja Pentium- sekä Celeron N- ja J -prosessoreita.

Haavoittuvuuksien myötä hyökkääjä voi saada luvattoman pääsyn järjestelmään matalalla tasolla ohi ME:n, SPS:n tai TXE:n ja esimerkiksi ajaa järjestelmällä luvatonta koodia korkeilla oikeuksilla. Intel on julkaissut verkkosivuillaan sekä Windows- että Linux-alustoille työkalun, jolla voidaan tarkistaa käytössä olevan tietokoneen haavoittuvuus.

Aukot paikkaavat firmware-päivitykset on julkaistu jo järjestelmien ja emolevyjen valmistajille, mutta loppukäyttäjille päivityksiä on luvassa vasta, kun valmistajat saavat omat päivityksensä valmiiksi. Tähän mennessä Gigabyte on ilmoittanut tehneensä korjaukset ja aloittaneensa BIOS-päivitysten julkaisun emolevyilleen uusimmista malleista alkaen ja edeten kohti vanhempia malleja. Myös Lenovo ja Dell ovat raportoineet olevansa tietoisia ongelmista ja julkaisevansa omat päivityksensä mahdollisimman nopeasti.

Purism, joka kertoi onnistuneensa poistamaan ME:n täysin käytöstä kannettavissaan, uskoo ettei päivitykset vaikuta heidän ratkaisuunsa. Yhtiön mukaan heidän ja ilmeisesti myös NSA:n käyttämä tapa poistaa ME käytöstä ei ainakaan päällisin puolin näytä liittyvän nyt löydettyihin haavoittuvuuksiin, mutta luonnollisesti yhtiön on testattava metodin toiminta myös päivitetyillä firmwareversioilla.

Päivitys:

Lenovo on jo julkaissut haavoittuvuudet korjaavat päivitykset ainakin osalle tuotteistaan.

Lähteet: Intel, Tom’s Hardware, Guru3D

Cooler Master esitteli rannetuellisen mekaanisen MasterKeys MK750 -näppäimistön

MasterKeys MK750 on Cooler Masterin uusi mekaaninen lippulaivanäppäimistö.

Cooler Master on laajentanut MasterKeys-näppäimistöperhettään uudella valikoiman yläpäähän sijoittuvalla MK750-mallilla. Uutuuden varustelu on MasterKeys-malliston kattavin.

Näppäimistön runko on anodisoitua alumiinia ja näppäinten ohella myös näppäimistön kyljissä on RGB-valaistus. Irrotettava magneettikiinnitteinen rannetuki on päällystetty tekonahalla ja sen sisältä löytyy muistivaahtoa. Näppäimistön oikeaan ylänurkkaan on sijoitettu erilliset multimedianäppäimet ja kaapeli kytkeytyy pohjaan USB Type-C -liittimellä.

MK750:ssä käytetään Cherry MX -kytkimiä, joista on saatavilla punaiset, siniset ja ruskeat vaihtoehdot. Näppäinpainallusten, valaistuksen ja makrojen käsittelystä huolehtii näppäimistön sisäinen ARM Cortex M3 -prosessori ja sekä makrojen että valaistusasetusten tallentaminen onnistuu suoraan näppäimistöstä käsin sisäiseen 512 kt muistiin.

MasterKeys MK750 tulee saataville välittömästi 159,99 euron suositushintaan. Valmistajan takuu kattaa kaksi vuotta.

Lähde: Cooler Master