Video: Kuvanlaatu ja suorituskyky Call of Duty: Warzonessa

Testaamme videolla, miten eri kuvanlaatuasetukset vaikuttavat suorituskykyyn Call of Duty: Warzonessa 1080p-resoluutiolla.

Kaupallinen yhteistyö NVIDIAn ja Jimm’sin kanssa

NVIDIAn Freimeillä Voittaa Pelejä -kampanjassa kannustetaan 144 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella pelaamiseen.

Testeissä oli käytössä Jimm’sin 1699 euron hintainen Pro Gamer Spartan 2070 Super -pelitietokone, joka on varustettu Ryzen 7 3700X -prosessorilla, X570-emolevyllä, 16 gigatavulla DDR4-3200-muistia, Asuksen GeForce RTX 2070 Super -näytönohjaimella ja 500 gigatavun NVMe M.2 SSD:llä.

Warzonessa ruudunpäivitysnopeus vaihteli 2070 Superilla kuvanlaatuasetuksista riippumatta 100-150 FPS:n välimaastossa. Alhaisilla Low-kuvanlaatuasetuksilla ruudunpäivitysnopeus oli lähempänä 150 FPS:ää, kun taas korkeimmilla kuvanlaatuasetuksilla ja säteenseuranta päällä oltiin lähempänä 100 FPS:ää. Tasaista yli 144 FPS:n ruudunpäivitysnopeutta ei 1080p-resoluutiolla kuitenkaan saavutettu ja voittokin jäi saavuttamatta.

Yli 46 000 tilaajalla io-tech on noussut Pohjoismaiden suurimmaksi tekniikkamediaksi Youtubessa ja Suomessa 150 suurimman suomenkielisen kanavan joukkoon. Jos pidit videosta, käy tykkäämässä siitä ja jos suomenkieliset tekniikka-aiheiset videot kiinnostavat niin tilaa ihmeessä kanava, se on ilmaista.

Katso video Youtubessa

Fraunhofer HHI julkaisi H.266 / VVC -videokoodekin

H.266 eli Versatile Video Coding -koodekki lupaa puolittaa videon vaatiman bittivirran samalla laadulla H.265-koodekkiin verrattuna.

Videot vievät arvioiden mukaan noin 80 % kaikesta nettikaistasta maailmanlaajuisesti. Onkin luonnollista, että alalla on kovat paineet saada entistä tehokkaampia koodekkeja, joilla kaistavaatimuksia saataisiin pienennettyä.

Tämän hetkisillä markkinoilla yleisimmin käytössä olevat koodekit ovat standardoidut H.264 eli Advanced Video Coding (AVC) ja H.265 eli High Efficiency Video Coding (HEVC). Nyt Fraunhofer-instituutti (Fraunhofer Heinrich Hertz Institute) on ilmoittanut saaneensa valmiiksi seuraavan sukupolven H.266-standardin yhdessä lukuisten alan kumppaneidensa kanssa. Tiedotteen mukaan standardia ovat olleet kehittämässä sen lisäksi muiden muassa Apple, Ericsson, Intel, Huawei, Microsoft, Qualcomm ja Sony.

H.266 eli Versatile Video Coding (VVC) -koodekki lupaa leikata videoiden bittivirran tarpeen puoleen nykyisestä, ilman että se vaikuttaa kuvanlaatuun verrattuna H.265-koodekkiin. Valitettavasti uuden koodekin lopullisesta laadusta ei ole vielä saatavilla minkäänlaisia vertailuja, mutta Fraunhoferin mukaan se tulee julkaisemaan ensimmäisen H.266-standardia tukevan pakkaus- ja purkuohjelmiston tulevan syksyn aikana.

Standardoitujen koodekkien lisensointihintojen kritisoinnin vuoksi markkinoille on pyritty saamaan muun muassa Googlen ja sittemmin Alliance for Open Median toimesta myös täysin ilmaisia vaihtoehtoja, joista viimeisin on AV1. H.266:n kohdalla pyritään varmistamaan reilu hinnasto läpinäkyvällä FRAND-periaatteella (Fair, reasonable and non-discriminatory), jota valvoo yli 30 yrityksestä koostuva Media Coding Industry Forum.

Lähde: Fraunhofer HHI

Apple siirtyy Mac-tietokoneissa Arm-prosessoreiden myötä omiin näytönohjaimiinsa

Apple on käyttänyt viime vuosina AMD:n ja Intelin näytönohjaimia, mutta Arm-pohjaisissa Maceissa siirrytään myös järeällä puolella yhtiön omiin grafiikkapiireihin.

Apple ilmoitti viime kuussa hylkäävänsä x86-arkkitehtuurin seuraavan noin kahden vuoden kuluessa ja korvaavan sen omilla Arm-arkkitehtuuriin perustuvilla järjestelmäpiireillään. Yhtiö on paljastanut nyt myös näytönohjainpuolen kokevan saman uudistuksen.

Applen x86-arkkitehtuuriin perustuvat Mac-tietokoneet ovat käyttäneet AMD:n, Intelin ja NVIDIAn näytönohjaimia, joskin NVIDIAn kohdalla kyse on lähinnä historiasta ja ajurituki on lopetettu viimeisillekin tuotteille jo viime vuoden puolella. Apple tulee jatkamaan AMD:n ja Intelin näytönohjainten käyttöä myös tulevaisuudessa Intel-pohjaisissa Mac-tietokoneissa, mutta Arm-pohjaisissa tilanne on toinen.

Applen WWDC20-konferenssin tiimoilta julkaistiin kehittäjille video, jossa sen näytönohjainajuripuolen johtaja kertoo yhtiön suunnitelmista näytönohjainpuolelle lähitulevaisuudessa. Videon mukaan Arm-arkkitehtuuriin perustuvissa Mac-tietokoneissa tullaan käyttämään yksinomaan Applen omia näytönohjaimia, jotka hyödyntävät mobiilipuolelta tuttua TBDR-arkkitehtuuria (Tile-Based Deferred Rendering). Käytännössä tämä tarkoittanee Imaginationin PowerVR:n suunnittelemaa arkkitehtuuria, minkä pohjalta joko Apple itse tai PowerVR Applen toimeksiannosta suunnittelee varsinaiset grafiikkapiirit tai IP-blokit integroitavaksi osaksi järjestelmäpiiriä. Valitettavasti videolla ei paljasteta tarkempia tietoja itse arkkitehtuurista tai miten sen suorituskyky tulee vertautumaan PC-puolen kilpailijoihin.

Lähde: Apple

Samsungin tuleva Galaxy Note20 ensimmäisissä livekuvavuodoissa

Viimeisimmät vuotokuvat varmistavat jo aiemmin vuotaneiden renderöintien paljastaman ulkoasun.

Samsung on julkistamassa tulevan Note20-mallistonsa todennäköisesti elokuun alkupuolella, mutta virallista päivämäärää tilaisuudelle ei ole vielä tiedossa. Tämä ei ole kuitenkaan estänyt puhelimesta syntyneiden huhujen ja vuotojen ilmestymistä internetiin perinteiseen tapaan. Jo aiemmin olemme uutisoineet io-techissä OnLeaksin ja Pigtou-sivuston Note20-renderöinneistä sekä Samsungin ukrainalaiselle sivustolle vuotaneista tulevan Galaxy Note20 Ultran kuvista, joissa näkyy puhelimen takakuoren yläosa, kamera ja S-pen -kynä.

Nyt vuorossa on puhelimen ensimmäiset oikeat kuvat, mutta aiemmin renderöinnissä esiintyneen Note20 Ultran sijaan valokeilaan on päässyt Note20-malli. Ultran renderöinnissä nähdyn mattapintaisen pronssin sijaan vuotokuvien Note20 on varustettu kiiltävän mustalla takakuorella. Näkymä puhelimen takaa paljastaa myös renderöinneistä tutun takakamerakokonaisuuden, joka muodostuu kolmesta kamerasta. Alimmaisena sijaitsee teleskooppitelekamera, vaikkei S20 Ultrasta löytynyttä Space Zoom 100X -brändäystä kehikosta löydykään.

Kuvat jakaneen Twitter-käyttäjä ”Jimmy Is Promon” mukaan Note20 eroaa edeltäjistään myös Stylus-kynän sijainnin myötä, sillä kynä on siirretty edellisvuosien oikeasta alakulmasta vasempaan alakulmaan, minkä lisäksi äänenvoimakkuus- ja virtapainikkeet on sijoitettu takaisin oikealle sivulle. Edestä katsottuna puhelin muistuttaa huomattavasti viime vuoden malleja tarjoten ohuet kehykset ja keskellä ylälaitaa sijaitsevan etukameran reiän.

Kuvavuotojen lisäksi Note20-sarjaan liittyviä sertifikaatteja on ilmestynyt nettiin useammaltakin taholta – viimeisimpänä Note20+-mallin FCC-sertifikaatti Twitter-käyttäjä Abhishek Yadavin jakamana. Vielä on epäselvää, montako Note-mallia Samsungilta on tänä vuonna tulossa, mutta huhuissa on pyörinyt kolmea eri nimeä – Note20, Note20+ ja Note20 Ultra. Kesäkuun alussa ilmestyneiden Note20 Ultra -huhujen aikaan GSMArena piti vuotaneiden mallinumeroiden perusteella todennäköisenä vain kahta erillistä mallia, minkä myötä Note20+ ja Note20 Ultra voisivat olla keskenään sama puhelin.

Edellisvuoden Note10-malleista erottavana tekijänä Note20-mallien odotetaan saavan hyvin omaperäisen 19,3:9 kuvasuhteen näytön. Näytön koko vuosi HTML5-testistä, joka paljasti näyttöjen resoluutiot. Ultra- / +-mallin näytön odotetaan olevan 1440p-resoluutioinen, kun taas perusmallin saa tyytyä 1080p-näyttöön. Käytännössä kyseessä on hieman edellisvuoden Galaxy S10 ja Note10 -malleja korkeampi näyttö, joka on kuitenkin vielä yleistynyttä 19,5:9-kuvasuhdetta aavistuksen leveämpi. Samalla Note20+:n näytön koon huhutaan kasvavan 6,87 tuumaan edellisvuoden Note10+:n 6,8 tuumasta.

Rautaominaisuuksien osalta Note20+-malli on vuotanut jo Geekbench-tulostensa osalta. Kyseessä on mallinumeron perusteella todennäköisesti Yhdysvaltojen malli, mihin myös järjestelmäpiirivalinta viittaa. Geekbench-tulosten mukaan laitteesta löytyy Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri tai normaalia korkeampien kellotaajuksien myötä mahdollisesti tuleva Snapdragon 865+ -piiri, jonka suhteen on kuitenkin kuulunut huhuja mahdollisesta perumisesta. Järjestelmäpiirin parina puhelimesta löytyy Geekbench-vuodon valossa 8 gigatavua RAM-muistia, mutta myös 12 gigatavun optio lienee tulossa. Euroopassa Samsungin odotetaan jälleen käyttävän Exynos-järjestelmäpiirejään. Huhuissa on esiintynyt uusi Exynos 992, joka valmistettaisiin 5 nanometrin viivanleveydellä ja sisältäisi myös arkkitehtuurisia parannuksia tällä hetkellä markkinoilta löytyvään Exynos 990 -malliin verrattuna. Kamerapuolella nähdään todennäköisesti Galaxy S20 -malleista tuttua rautaa.

Lähteet: GSMArena (1), (2), (3), (4), (5), Twitter (1), (2), (3), (4)

OnePlus julkaisee uuden edullisemman Nord-älypuhelimensa 21. heinäkuuta

Uusi Nord-malli tulee asettumaan OnePlus 8 -malliston alapuolelle.

OnePlus on tiedottanut aikomuksistaan julkaista uusi Nord-sarjan älypuhelimensa 21. heinäkuuta järjestettävässä lisätyn todellisuuden julkaisutilaisuudessa. Julkaisun seuraamiseen tarvitaan Android- tai iOS-puhelimeen ladattava Nord Launch -sovellus. Julkaisu alkaa kello 17 Suomen aikaa.

OnePlus Nordin ulkonäöstä ja ominaisuuksista on liikkunut huhuja pitkin alkuvuotta ja esimerkiksi laitteen renderöinnit vuosivat jo joulukuussa, tosin tuolloin viellä ”lite”-nimellä. Huhujen ja ennakkotietojen mukaan laitteessa olisi noin 6,4-tuumainen 90 hertsin AMOLED-näyttö, Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, 5G-yhteydet, kolme tai neljä ”lippulaivatason” takakameraa sekä 4000 mAh akku Warp Charge -pikalatauksella. Hinnan arvellaan asettuvan 400-500 euron haarukkaan.

Lähde: OnePlus

Motorola esitteli ensimmäisen 5G-yhteyksillä varustetun Moto G -puhelimensa

Uutuus on tämän hetken edullisin 5G-puhelin Suomessa.

Motorola on esitellyt tänään uuden Moto G 5G Plus -älypuhelimen, joka tuo 5G-yhteydet entistä edullisempaan hintaluokkaan. Kyseessä on Suomen markkinoiden tämän hetken edullisin 5G-puhelin sekä ensimmäinen 5G-yhteyksin varustettu Moto G -malli. Aiemmin Motorolan mallistosta on löytynyt 5G-tuki vain kalliimmista Edge-malleista.

Laitteen muovinen rakenne on Motorolan puhelimille tyyliin käsitelty roiskeilta suojaavalla nanopinnoitteella. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu kylkeen lukituspainikkeen yhteyteen. 6,7-tuumainen IPS-näyttö tukee 90 hertsin ruudunpäivitysnopeutta ja perustuu korkeaan 21:9-kuvasuhteeseen. Laitteen sisällä on Qualcommin Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri, joka sisältää integroidun X52 5G-modeemin.

Näytön yläkulmaan kahdella erillisellä reiällä toteutettu kaksoisetukamera koostuu 16 megapikselin pääsensorista sekä 118 asteen ultralaajakulmakamerasta. Takana on neloiskamera, joka koostuu 48 megapikselin pääkamerasta, 8 megapikselin ultralaajakulmakamerasta, viiden megapikselin makrokamerasta sekä kahden megapikselin syvyystietokamerasta. Akun kapasiteetti on mukavat 5000 mAh ja se tukee 20 watin pikalatausta.

Moto G 5G Plus käyttää Android 10 -käyttöjärjestelmää sekä Motorola uutta My UX -käyttöliittymää, joka tuo tuttujen Moto-ominaisuuksien lisäksi uusia asetuksia, laajemmat musiikki-, video- ja peliominaisuudet sekä uusia teemamahdollisuuksia. Puhelin tulee saamaan päivityksenä syksyllä julkaistavan Android 11 -version.

Moto G Pron tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 168 x 74 x 9 mm
 • Paino: 207 g
 • 6,7” IPS LCD -näyttö, 21:9, 1080 x 2520, 409 PPI, 90 Hz virkistystaajuus, HDR10
 • Qualcomm Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri
 • 4 tai 6 Gt RAM-muistia
 • 64 tai 128 Gt tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max. 1 Tt)
 • X52 5G-modeemi, NSA & SA -tuki, alle 6 GHz taajuusalue (1/3/7/8/28/38/41/77/78)
 • A-LTE-yhteydet, Dual SIM
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac Dual Channel, BT 5.1, GPS (L1+L5), A-GPS, LTEEP, SUPL, GLONASS, Galileo, NFC
 • Kolmoistakakamera:
  • 48 megapikselin laajakulmakamera, Quad Pixel, 0,8 um pikselikoko, f1.7
  • 5 megapikselin makrokamera, 1,12 um pikselikoko, minimissään 2 senttimetrin tarkennusetäisyys, f2.2
  • 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, 1,12 um pikselikoko, f2.2, 118 asteen kuvakulma
  • 2 megapikselin syvyysterävyyskamera, f2.2
  • 4K 30 FPS & 1080p 60 FPS -videokuvaus
 • Kaksoisetukamera:
  • 16 megapikselin laajakulmakamera, Quad Pixel, f2.0
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 118 asteen kuvakulma, f2.2
 • Sormenjälkilukija, 3,5 mm:n kuulokeliitäntä, monokaiutin
 • 5000 mAh:n akku, USB Type-C, 20 watin maksimilatausteho
 • Android 10, My UX

Uutuusmalli tulee Suomessa myyntiin välittömästi 349 euron lähtöhintaan (4 & 64 Gt). 6 & 128 Gt:n muistivariantti maksaa 399 euroa. Suomessa myyntii saapuu vain sininen värivaihtoehto.

Lähde: Motorola

Uusi artikkeli: Testissä AMD Ryzen 9 3900XT

Testissä AMD:n 549 euron hintainen päivitetty 12-ytiminen Ryzen 9 3900XT -prosessori.

AMD:n uudet Ryzen 3000XT -prosessorit saapuivat tänään myyntiin ja io-techin testissä on heti tuoreeltaan suorituskykyisin 12-ytiminen Ryzen 9 3900XT -malli.

Tutustumme artikkelissa 3000XT-prosessoreiden uudistuksiin ja vertaamme päivitetyn 12-ytimisen 3900XT-mallin suorituskykyä vuosi sitten lanseerattuun 3900X:ään. Tuloksissa ovat vertailukohtina Intelin 10-ytiminen Core i9-10900K- ja 8-ytiminen 9900K-prosessori. Mukana on myös tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä AMD Ryzen 9 3900XT

Hyper X laajentaa Alloy-sarjaansa uudella mekaanisella Alloy Elite 2 -näppäimistöllä

Alloy Elite 2 on varustettu HyperX:n omilla mekaanisilla kytkimillä ja Pudding-näppäinhatuilla.

HyperX on tänään esitellyt uudistetun version Alloy Elite -näppäimistöstään. Edeltäjästään tuttuun tapaan näppäimistö on varustettu metallisella rungolla, USB 2.0 -läpiviennillä, N-key rolloverilla, erillisillä mediapainikkeilla leveän äänenvoimakkuusrullan kera ja RGB-valaistuksella niin perinteisesti näppäimistön alla kuin myös näppäimistön ylälaidan läpi kulkevassa nauhassa. Ulkoisesti näppäimistö onkin käytännössä identtinen edeltäjänsä kanssa.

Edeltäjäänsä nähden muutoksia näppäimistö on kokenut kytkimiensä ja näppäinhattujensa osalta. Alkuperäisestä Alloy Elitesta löytyneet näppäinhatut on korvattu HyperX:n Pudding-näppäinhatuilla. Pudding-hatut on valmistettu kuitenkin harmillisesti ABS-muovista, vaikka yhtiö myykin samalla nimellä myös PBT-muovista hattupakettia. Näppäinhattujen lisäksi HyperX on vaihtanut alkuperäisestä Elitestä löytyneet Cherryn lineaariset MX Red -kytkimet valmistajan omiin punaisiin lineaarisiin kytkimiin, jotka löytyvät myös muun muassa aiemmin Duckyn kanssa yhteistyössä julkaistusta One 2 Ministä. Edellä mainitusta poiketen tuore Alloy Elite 2 on saatavilla Pohjoismaissa perinteisellä ISO-Nordic -näppäinasettelulla. Näppäimistö on yhteensopiva PC:n lisäksi myös Playstation 4 ja Xbox One -konsoleiden kanssa.

HyperX Alloy Elite 2 tulee saataville välittömästi 169,99 euron suositushintaan. Muun muassa HyperX itse kuitenkin myy näppäimistöä sivuillaan 160 euron hintaan. Hinta.fi-hintavertailupalvelun mukaan näppäimistön hinta on asettunut Suomessa myymälöissäkin edullisimmillaan kymmenen euroa suositushintaa edukkaammaksi.

Lähteet: HyperX (1), (2)

Intelin tuleva Tiger Lake -prosessori vakuuttaa vuotaneissa Geekbench-tuloksissa

Core i7-1165G7 peittoaa edeltäjänsä i7-1065G7:n yhden ytimen suorituskyvyssä yli 12 ja moniydinsuorituskyvyssä yli 17 % erolla.

Intel valmistelee parhaillaan Tiger Lake -arkkitehtuuriin perustuvia prosessoreita julkaistavaksi loppukesästä. Tiger Lake -arkkitehtuuri perustuu Willow Cove -prosessoriytimiin ja Xe-arkkitehtuurin integroituun grafiikkaohjaimeen.

Geekbench-tietokantaan on ladattu jo useita tuloksia muun muassa Lenovon tulevalla Tiger Lake -kannettavalla. 82CU-mallinimellä tunnistuvassa kannettavassa on käytössä neliytiminen ja Hyper-threading-SMT-teknologian avulla kahdeksaa säiettä tukeva Core i7-1165G7 -prosessori, mikä toimii 2,8 GHz:n vakio- ja 4,7 GHz:n Boost-kellotaajuudella. Ero i7-1065G7:n 1,5 GHz:n perus- ja 3,9 GHz:n Boost-kellotaajuuksiin on merkittävä, mikä voi kieliä Intelin parannellun 10 nanometrin prosessin olevan jo selvästi nykyisin Ice Lake -prosessoreiden käyttämää parempi.

Intel ilmoitti jo 2018 Architecture Day -tapahtumassaan, että Willow Cove tulisi sisältämään muun muassa uudelleensuunnitellut välimuistit. Geekbench-tulos paljastaakin, että vaikka L1-välimuistit ovat ainakin kokonsa puolesta ennallaan, on Intel kasvattanut muita välimuistitasoja merkittävästi. Siinä missä Ice Lake -prosessoreiden Sunny Cove -ytimissä oli 512 Kt L2-välimuistia ja neljällä ytimellä yhteinen 8 Mt:n L3-välimuisti, on Willow Covessa L2-välimuistia peräti 1,25 Mt per ydin ja L3-välimuistia neljän ytimen kesken jaettuna 12 Mt.

Myös itse tulokset ovat varsin vakuuttavia. Geekbenchin 4.4.2 -versiolla Core i7-1165G7 on saavuttanut 6538 pistettä yhden ytimen testeissä ja 22887 pistettä moniydintesteissä. Yhden ytimen tulos peittoaa Core i7-1065G7:n 5816 ja 19517 pisteen tulokset yli 12 % ja yli 17 %:n erolla. Ryzen 7 4700U, jossa on käytössä 8 ydintä ilman SMT-teknologiaa, saavuttaa samassa testissä 4944 pistettä yhden ytimen testeissä ja 23605 pistettä moniydintesteissä.

Lisää löylyä lyövät Twitter-vuotaja _rogamen esiin tuomat GPU-laskentatulokset. Niiden mukaan Intelin 96 Execution Unit -yksikön integroitu Xe-grafiikkaohjain on Geekbenchin OpenCL-testeissä yhtä nopea, kuin NVIDIAn 25 watin TDP-arvolla varustettu GeForce MX350. Tulokseen vaikuttavista yksittäisissä testeissä nähdään kuitenkin suuriakin eroja. Intelin vahvin on Gaussian Blur -testi, jossa se lyö MX350:n yli 92 %:n erolla, mutta toisaalta MX350 murskaa Xe:n Particle Physics -testissä peräti kolminkertaisella tuloksellaan. Tulokset on ajettu Geekbenchin eri versioilla, mutta sen kehittäjien mukaan kaikkien samalla pääversiolla, esimerkiksi tässä tapauksessa Geekbench 4, ajetut tulokset olisivat vertailukelpoisia keskenään.

Lähde: Geekbench

Geekbench-vuoto: Intel valmistelee uutta Core i9-10850K -prosessoria

Core i9-10850K on i9-10900K:n tapaan 10-ytiminen, mutta toimii 100 MHz matalammilla kellotaajuuksilla.

Intelin 10. sukupolven Core -työpöytäprosessorit ovat ehtineet olla virallisesti myynnissä jo jonkin aikaa, mutta etenkin 10-ytimisen huippumallin saatavuus on ollut poikkeuksellisen heikoissa kantimissa. Tästä riippumatta yhtiöllä on työn alla jo uusi 10-ytiminen malli samaan sarjaan.

Tuttu Twitter-vuotaja Tum Apisak on löytänyt Geekbench-tulostietokannasta uuden Comet Lake -koodinimellisen Core i9 -mallin. Core i9-10850K -nimellä tunnistuva prosessori on i9-10900K:n tapaan 10-ytiminen.

Erot löytyvätkin prosessoreiden kellotaajuuksista, joita on ruuvattu aavistus matalammalle. Core i9-10850K:n perus- ja maksimi Boost-kellotaajuudet ovat 3,6 ja 5,2 GHz, kun i9-10900K:lla ne ovat 100 MHz korkeammat 3,7 ja 5,3 GHz.

Toistaiseksi ei ole varmuutta, miksi Intel näkee tarvetta uudelle välimallille, joita ei ole juuri nähty aiemmissa sukupolvissa. Ottaen huomioon i9-10900K:n saatavuusongelmat, kyse saattaa olla pyrkimyksestä parantaa 10-ytimisten prosessoreiden saatavuutta malleilla, jotka eivät yllä aivan i9-10900K:n kellotaajuuksiin, mutta ovat muutoin täysin toimivia.

Lähde: Tum Apisak @ Twitter