Video: 5 vinkkiä Black Friday -ostoksiin

Annamme videolla 5 vinkkiä, joilla teet järkevämpiä Black Friday -ostoksia ja säästät selvää rahaa!

Tämän viikon perjantaina on Black Friday ja koko Black Week -viikon ajan monista kaupoista löytyy runsaasti tarjoustuotteita aina Cyber Monday -maanantaille asti. Ennen ostohousujen jalkaanvetämistä on kuitenkin syytä tarkistaa, että ostettava tuote on oikeasti tarjouksessa.

Annamme videolla viisi vinkkiä, joiden avulla teet järkevämpiä verkko-ostoksia. Tuotteen hintaa kannattaa aina verrata muiden kauppojen hintatasoon, jotta kyseessä ei ole vain kyseisen kaupan oma hyvältä näyttävä tarjous.

Puolueeton Hinta.fi-hintavertailu auttaa kuluttajaa Black Friday -ostoksilla useammalla eri toiminnolla. Erillinen tarjoussivu kerää listaksi kaikista kaupoista tuotteet, joiden hinta on laskenut viimeisen viikon aikana vähintään 5 %. Lisäksi jokaisesta tuotteesta löytyy interaktiivinen hintaseuranta, josta voi tarkistaa tuotteen yleisen ja kauppakohtaisen hintakehityksen ja jokaisesta tuotteesta voi asettaa hintahälytyksen tietylle summalle, jonka alittuessa sähköpostiin tulee ilmoitus hinnanlaskusta.

TechBBS-keskustelufoorumilla seurataan käyttäjien toimesta Black Weekin tarjouksia aktiivisesti ja kahdessa erillisessä viestiketjussa voi bongata ja postata oman tarjouksensa tai keskustella tarjouksista.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

MediaTek julkaisi integroidulla 5G-modeemilla varustetun Dimensity 1000 -järjestelmäpiirin

Dimensity -tuoteperheeseen tullaan julkaisemaan myös muita 5G-modeemilla varustettuja järjestelmäpiirejä, mutta tässä vaiheessa julki on vain lippulaivaluokan Dimensity 1000.

Puhelimissa ja taulutietokoneissa käytettävät järjestelmäpiirit ovat nykypäivänä käytännössä kahden kauppaa Qualcommin ja MediaTekin välillä valmistajien omien piirien ohella. Nyt MediaTek on julkaissut uuden integroidulla 5G-modeemilla varustetun Dimensity-järjestelmäpiiriperheen.

Dimensity 1000 on MediaTekin pelin avaus uuteen järjestelmäpiiriperheeseen. Suorituskykyinen järjestelmäpiiri on varustettu neljällä 2,6 GHz:n Cortex-A77- ja neljällä 2,0 GHz:n Cortex-A55 -prosessoriytimellä, Armin Mali-G77 MC9 -grafiikkaohjaimella, kaksikanavaisella LPDDR4X-muistiohjaimella sekä kuusiytimisellä uuteen arkkitehtuuriin perustuvalla APU 3.0 -tekoälykiihdyttimellä, jolle luvataan 4.5 TOPSn suorituskyky (Tera Operations per second).

Vaikka järjestelmäpiirissä on uuteen arkkitehtuuriin perustuva tekoälykiihdytin ja ensimmäinen Armin Valhall-arkkitehtuuriin perustuva Mali-G77-grafiikkaohjain, sen ehdoton myyntivaltti on sen modeemi. Dimensity 1000:n sisäänrakennettu modeemi tukee 5G NR-, Multi-Mode- ja Carrier Aggregation -teknologioita, 4G ja 4G Carrier Aggregation -teknologioita sekä luonnollisesti vanhempia verkkoteknologioita. Myös Dual SIM dual standby -ominaisuus on tuettu 5G-verkkoa myöten, mutta modeemi ei tue 5G mmWave -taajuuksia. Modeemi tukee LTE-puolella Cat19-latausnopeuksia ja 5G-puolella sen kerrotaan kykenevän peräti 4,7 Gbps:n lataus- ja 2,5 Gbps:n lähetysnopeuksiin. Myös Wi-Fi 6- ja Bluetooth 5.1 -teknologiat löytyvät tuettujen ominaisuuksien listalta. Kamerapuolella tuettuina ovat maksimissaan 80 megapikselin sensorit tai kaksoiskameraratkaisuissa 32 ja 16 megapikselin sensorit. Myös muut sensorikonfiguraatiot ja ovat mahdollisia, mutta niiden rajoituksista ei kerrottu.

Suorituskykylukemien mukaan MediaTek tuskin tulee haastamaan ensi vuoden Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriä, mutta se on Antutu- ja Geekbench 4.2 -tulosten perusteella tasaväkinen kilpailija Snapdragon 855+ -mallin kanssa. GSMArenan mukaan MediaTek on kertonut lisäksi sen Wi-Fi 6 -ratkaisun olevan paitsi 38 % nopeampi kuin Snapdragon 855:n Wi-Fi 5, myös 40 % virtapihimpi.

MediaTekin mukaan ensimmäiset Dimensity 1000 -järjestelmäpiirillä varustetut puhelimet ovat odotettavissa markkinoille jo ensi vuoden ensimmäisen neljänneksen aikana, mutta se koskee lähinnä Kiinan ja Aasian markkinoita. Yhdysvaltoihin ja todennäköisesti sen myötä myös Eurooppaan puhelimia MediaTekin uudella lippulaivapiirillä on luvassa ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

Lähteet: MediaTek (1), (2), (3)

Uusi artikkeli: Testissä Asus ROG Phone 2

26.11.2019 - 19:54 / Niko Wessman Mobiili Kommentit (14)

io-tech testasi Asuksen kookkaan ROG Phone 2 -pelipuhelimen.

io-techin marraskuun kova artikkelitahti jatkuu Asuksen IFA:ssa Eurooppaan julkaiseman ROG Phone 2 -pelipuhelimen merkeissä. Lähtöhinnaltaan 699 euron hintainen ROG Phone 2:n keskeisiä ominaisuuksia ovat 6,6-tuumainen 120 hertsin näyttö, Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri, reilut muistivaihtoehdot, jättimäinen 6000 mAh akku, tuulettimella varustettu lisäjäähdytysmoduuli sekä pelikäyttöön suunnatut softapuolen lisäominaisuudet.

Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Phone 2

Honorilta uusi MagicWatch 2 -älykello kahden viikon akunkestolla

26.11.2019 - 14:28 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (2)

Kyseessä on tässä kuussa Suomessa myyntiin tulleen Huawei Watch GT 2:n sisarmalli.

Honor on julkistanut tänään V30-älypuhelinten ohella uuden MagicWatch 2 -älykellon. Kyseessä on seuraaja vuosi sitten julkaistulle MagicWatch-mallille ja se perustuu samaan tekniikkaan aiemmin syksyllä lanseeratun Huawei Watch GT 2 -kellon kanssa. Teräskuorinen uutuus tulee saataville kahdessa koossa – 42 ja 46 mm:n läpimitalla. Näyttökoot (AMOLED) ovat vastaavasti 1,2 ja 1,4 tuumaa sekä tarkkuudet 390 ja 454 pikseliä halkaisijalla.

Kello käyttää puettaviin laitteisiin suunnattua vähävirtaista Kirin A1 -piiriä ja sisällä on lisäksi neljä gigatavua tallennustilaa, josta kaksi gigatavua on käyttäjän musiikkitiedostojen käytettävissä. Kellon varustukseen kuuluu myös Bluetooth, GPS ja sisäinen kaiutin sekä mikrofoni, joiden ansiosta kelloa voi käyttää puheluiden vastaanottamiseen, jos puhelin sijaitsee lähettyvillä. Akunkestoksi luvataan suuremmalle 46 mm:n versiolle kaksi viikkoa (sisältäen 90 min GPS-seurantaa, 30 min Bluetooh-puheluita ja 30 min musiikkitoistoa viikossa) – pienemmällä mallilla aika on viikon.

Optinen sykemittaus seuraa jatkuvasti käyttäjän sykettä ja stressitasoa, sekä ohjeistaa tarvittaessa rentoutumaan. Kello tulee myös unenseurantaa ja osaa tunnistaa kuusi erityyppistä uniongelmaa. Kellon rakenne on vesisuojattu, joten se tukee myös uimista, jolle on oma treenitilansa. Kaikkiaan harjoitustiloja on 15 erilaista.

Kellossa ei käytetä Googlen ohjelmistoa, joten kello on suunnattu suoraan maailmanlaajuisille markkinoille. MagicWatch 2:n pienemmän 42 mm:n version suositushinta on 179 euroa ja suuremman 46 mm:n version 189 euroa. Laite tulee Suomessa saataville joulukuun 12. päivä.

Lähde: Honor

Honor julkisti 5G-yhteyksillä varustetut V30-sarjan huippumallinsa Kiinassa

26.11.2019 - 13:30 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (3)

V30 ja V30 Prossa on viisi kameraa ja tuettuna on 40 watin pikalataus.

Huawein tytärbrändi Honor on julkaissut tänään Pekingissä uudet V30-sarjan älypuhelimet – V30:n ja V30 Pron. Uudet lippulaivamallit edustavat Honor-brändin uusinta teknistä osaamista mm. järjestelmäpiirin, 5G-yhteyksien ja kameratekniikan osalta. Erona perus- ja Pro-version välillä on 5G-modeemin ja takakameran tekninen toteutus, muistivaihtoehdot, akun koko sekä langattoman latauksen puuttuminen perusmallista.

Ulkoisesti V30 ja V30 Pro ovat pitkälti identtisiä keskenään – Pro-malli on millin kymmenyksen ohuempi sekä seitsemän grammaa kevyempi. Molemmissa on suurikokoinen 6,57-tuumainen IPS-näyttö 20:9-kuvasuhteen Full HD -resoluutiolla. Kaksi etukameraa ovat sijoitettuna näytön vasemman ylänurkan pillerinmuotoiseen reikään.

Sisuskalujen osalta molemmat puhelimet käyttävät uutta Kirin 990 -järjestelmäpiiriä, mutta perusmallissa on käytössä erillinen Balong 5000 5G-modeemi ja Pro-malli käyttää järjestelmäpiiriin integroitua 5G-modeemia. Perusmalli on tarjolla 6 ja 8 Gt:n RAM-muistilla, Pro-mallissa muistia on aina 8 gigatavua. Perusmalli tulee tarjolle vain 128 Gt:n tallennustilalla, kun taasen Pro-mallista on saatavilla myös 256 Gt versio. Perusmallin akun kapasiteetti on 100 mAh suurempi, mutta siitä puuttuu langattoman latauksen tuki. Molemmat mallit tukevat 40 watin pikalatausta.

Kamerapuolella molemmat V30-mallit hyödyntävät pääkamerassa Sonyn uutta 40 megapikselin IMX 600 -sensoria – Pro-mallissa objektiivi on valovoimaisempi (f1.6 vs f1.8). Myös 3x zoomin tarjoava 8 megapikselin telekamera on molemmissa sama. Ultralaajakulmakameran toteutus poikkeaa sen sijaan mallien välillä. Pro-mallissa resoluutio on 12 megapikseliä ja se on suunnattu erityisesti videoiden kuvaamiseen sensorin 16:9-kuvasuhteen myötä. Perusmallin ultralaajakulmakameran resoluutio on 8 megapikseliä.

Käyttöjärjestelmänä V30-malleissa toimii uusi Android 10 yrityksen omalla Magic UI 3.0.1 -käyttöliittymällä varustettuna. Yhdysvaltain asettamien rajoitteiden johdosta laitteessa ei ole toistaiseksi Googlen palveluita, eikä niitä myöskään Kiinan markkinoilla tarvita.

Honor V30 tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 162,7 x 75,8 x 8,9 mm
 • Paino: 213 grammaa
 • 6,57” IPS LCD -näyttö, 1080 x 2400, 20:9, 400 PPI
 • HiSilicon Kirin 990 (2 x 2,83 GHz Cortex-A76, 2 x 2,36 GHz Cortex-A76, 4 x 1,95 GHz Cortex-A55, ARM Mali-G76 MP16 GPU)
 • 6 tai 8 Gt LPDDR4X RAM-muistia
 • 128 Gt tallennustilaa
 • LTE-A, 5G NSA & SA, erillinen Balong 5000 -modeemi, VoLTE, Dual SIM
 • 802.11a/b/g/n/ac (wave2), Bluetooth 5.1, BLE, SBC, AAC, LDAC, NFC
 • GPS (L1 + L5 dual band) / AGPS / Glonass / BeiDou / Galileo (E1 + E5a dual band) / QZSS (L1 + L5 dual band)
 • Takakamera:
  • 40 megapikselin Sony IMX600 RYYB-sensori, 1,0 um pikselikoko, 27 mm kinovastaava laajakulmaobjektiivi, f1.8, Dual OIS
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2.4
  • 8 megapikselin sensori, 80 mm kinovastaava teleobjektiivi, 3x optinen zoom, f2.4, OIS
  • 4K 60 FPS videokuvaus
 • Etukamera:
  • 32 megapikselin laajakulmakamera, f2.0
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 105 asteen kuvakulma
 • Akku ja lataus: 4200 mAh, USB Type-C 2.0, 40 W SuperCharge-lataus
 • Android 10, Magic UI 3.0.1

Honor V30 Pro tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 162,7 x 75,8 x 8,8 mm
 • Paino: 206 grammaa
 • 6,57 IPS LCD -näyttö, 1080 x 2400, 20:9, 400 PPI
 • HiSilicon Kirin 990 -järjestelmäpiiri (2 x 2,83 GHz Cortex-A76, 2 x 2,36 GHz Cortex-A76, 4 x 1,95 GHz Cortex-A55, ARM Mali-G76 MP16 GPU, integroitu 4G & 5G-modeemi)
 • 8 Gt LPDDR4X RAM-muistia
 • 128 tai 256 Gt tallennustilaa
 • LTE-A, 5G NSA & SA, VoLTE, Dual SIM
 • 802.11a/b/g/n/ac (wave2), Bluetooth 5.1, BLE, SBC, AAC, LDAC, NFC
 • GPS (L1 + L5 dual band) / AGPS / Glonass / BeiDou / Galileo (E1 + E5a dual band) / QZSS (L1 + L5 dual band)
 • Takakamera:
  • 40 megapikselin Sony IMX600 RYYB-sensori, 1,0 um pikselikoko, 27 mm kinovastaava laajakulmaobjektiivi, f1.6, Dual OIS
  • 12 megapikselin ultralaajakulmakamera, 16:9 kuvasuhde, f2.2
  • 8 megapikselin sensori, 80 mm kinovastaava teleobjektiivi, 3x optinen zoom, f2.4, OIS
  • 4K 60 FPS videokuvaus
 • Etukamera:
  • 32 megapikselin laajakulmakamera, f2.0
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 105 asteen kuvakulma
 • Akku ja lataus: 4100 mAh, USB Type-C 3.1, 40 W SuperCharge-lataus, 27 W langaton lataus, käänteinen langaton lataus
 • Android 10, Magic UI 3.0.1

Honor V30:n hinnat alkavat 6 & 128 Gt:n mallin 3299 yuanista, eli noin 425 eurosta. V30 Pron hinnat alkavat puoletaan 8 & 128 Gt:n mallin 3899 yuanista (noin 500 euroa) ja päätyvät 8 & 256 Gt:n huippumallin 4199 yuaniin (540 euroa). Ennakkotilaukset alkavat Kiinassa 5. joulukuuta. Kansainvälisillä markkinoilla uutuudet nähdään mahdollisesti View30-mallinimien alla, mutta saatavuudesta ei ole toistaiseksi mitään tietoa.

Lähde: VMall (1)(2)

Uusi artikkeli: Testissä AMD Ryzen Threadripper 3960X & 3970X (Castle Peak)

Testissä AMD:n tehokäyttäjille suunnatut 3. sukupolven 24- ja 32-ytimiset Ryzen Threadripper 3960X- ja 3970X-prosessorit.

AMD:n uudet 3. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessorit ja uudet TRX40-piirisarjaan perustuvat emolevyt saapuivat myyntiin tänään. Saimme heti tuoreeltaan io-techin testiin molemmat 24- ja 32-ytimiset 3960X- ja 3970X-mallit, jotka testattiin Asuksen ROG Zenith II Extreme -emolevyllä.

Käymme artikkelissa läpi Zen 2 -arkkitehtuuriin pohjautuvien prosessoreiden ominaisuudet ja testeissä vertailukohtina ovat 16- ja 32-ytimiset 2. sukupolven Threadripperit, 3. sukupolven 12- ja 16-ytimiset Ryzen-työpöytäprosessorit sekä Intelin leiristä 8-ytiminen Core i9-9900KS -työpöytäprosessori ja parin vuoden takainen Skylake-X-koodinimellinen 18-ytiminen Core i9-7980XE -tehonprosessori. Mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä AMD Ryzen Threadripper 3960X & 3970X (Castle Peak)

Tulevat G-Sync-näytöt voivat tukea myös FreeSync- ja HDMI VRR -teknologioita

TFTCentral on saanut NVIDIAlta varmistuksen, että tulevat G-Sync-näytöt käyttävät firmwarepäivityksen saaneita moduuleita, jotka mahdollistavat G-Syncin lisäksi FreeSync- eli Adaptive-sync- ja HDMI VRR -teknologioiden käytön.

NVIDIA toi ensimmäisenä työpöytänäyttöjen markkinoille mahdollisuuden vaihtelevalle virkistystaajuudelle, jossa näytön virkistystaajuus synkronoidaan näytönohjaimen ruudunpäivitysnopeuteen. G-Sync sai pian kilpailijakseen VESA:n avoimen Adaptive-sync-standardin, joka tunnetaan myös nimellä AMD FreeSync.

Näyttö määritteli pitkään voiko niiden kanssa käyttää AMD:n vai NVIDIAn näytönohjainta, jotta vaihteleva virkistystaajuus toimisi. G-Sync toimi vain NVIDIAn näytönohjaimilla ja FreeSync/Adaptive-sync vain AMD:n näytönohjaimilla. Aiemmin tänä vuonna NVIDIA lanseerasi uuden G-Sync Compatible -termin ja avasi sen myötä Adaptive-sync tuen myös omille näytönohjaimilleen.

Nyt NVIDIA on laajentamassa tukea entisestään G-Sync-näyttöjen puolella. TFTCentral on varmistanut suoraan yhtiöltä, että sen G-Sync-moduuleille tulee saataville firmware-päivitys, joka mahdollistaa sekä Adaptive-syncin että HDMI VRR:n toimimisen G-Sync-näytöillä. Tämän myötä myös AMD:n näytönohjainta käyttävät voivat hyötyä G-Sync-näyttöjen vaihtelevan virkistystaajuuden tuesta. NVIDIA kuitenkin painotti, että firmware-päivitystä ei tulla julkaisemaan jo julkaistuille näytöille, vaan se tulee käyttöön vain tulevissa näyttömalleissa.

Ensimmäiset päivitetyistä firmwareista nauttivat näytöt ovat jo itseasiassa markkinoilla. Acer julkaisi syyskuussa Predator X27P -näytön, joka eroaa alkuperäisestä X27-mallista tukemalla VRR-teknologiaa (Variable Refresh Rate, vaihteleva virkistystaajuus) HDMI:n yli. Ominaisuus lisättiin lähinnä konsoleita ajatellen. Saman yrityksen Predator XB273 X vie asian astetta pidemmälle, sillä sen kerrotaan tukevan HDMI VRR:n lisäksi myös Adaptive-synciä huolimatta siitä, että kyseessä on täysiverinen G-Sync-näyttö.

Lähde: TFTCentral

Samsungin tuleva Galaxy S11e -älypuhelin renderöintivuotovuorossa

25.11.2019 - 17:49 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (13)

Tulevan Galaxy S11 -malliston pienin vaihtoehto mukailee samaa muotoilua kuin suurempi sisarmalli.

Uutisoimme lauantaina Samsungin tulevaan Galaxy S11 -älypuhelimeen liittyneestä renderöintivuodosta ja seuraavana vuoroon on päässyt pienempi S11e-malli. Renderöinnit vuotanut taho on sama, eli Steve Hemmerstoffer ja OnLeaks-twittertili. Kuvat on julkaistu yhteistyössä PriceBaba-sivuston kanssa. Hemmerstoffer on aiempaan tapaan erittäin luotettavana kunnostautunut vuotolähde.

Galaxy S11e:n näytön läpimitaksi kerrotaan CAD-kuvien pohjalta 6,2-6,3 tuumaa, joka on siis puolisen tuumaa enemmän kuin edeltäjämallissa. Muuttuneesta näytön kuvasuhteesta (19:9 -> 20:9) johtuen lukemat eivät kuitenkaan ole suoraan verrannolliset. Näytön reunat vaikuttaisivat olevan lisäksi aavistuksen kaarevat ja reunukset ovat kutistuneet havaittavasti. Etukamera on sijoitettu ylänurkan sijaan yläreunan keskelle, joka on visuaalisesti symmetrisempi ratkaisu, mutta jakaa varmasti käytännöllisyyden osalta mielipiteitä. Ulkomitat (151,7 x 69,1 x 7,9 mm) ovat kasvaneet Galaxy S10e:hen verrattuna pituussuunnassa 9,5 mm, mutta kaventuneet leveyssuunnassa 0,8 mm.

Sormenjälkitunnistinta ei ole nähtävissä enää kyljessä, joten se sijaitsee todennäköisesti suurempien sisarusten tapaan näytön alla. Suuremman Galaxy S11:n tapaan myös e-mallin kuulokeliitäntä on jätetty pois. Takakuoren lasi on muotoiltu kaartumaan melko voimakkaasti laitteen kylkiin.

Rautapuolella GS11e noudattaa huhujen mukaan pitkälti samaa linjaa suurempien sisarmalliensa kanssa. Järjestelmäpiirinä toimii markkina-alueesta riippuen joko Exynos 990 tai Snapdragon 865 ja sen parina on malliversiosta riippuen 6 tai 8 Gt RAM-muistia. UFS 3.0 -tallennustilaa on 128 tai 256 Gt. Akun kapasiteetin huhutaan kasvavan merkittävästi 3100 mAh:sta peräti 4000 mAh:iin.

Takakamera koostuu kolmesta sensorista ja ne ovat sijoitettuna Galaxy S11 -mallin tapaan suurikokoiseen kehykseen takakuoren ylänurkkaan. Kameran teknisestä toteutuksesta ei ole vielä varmaa tietoa, mutta on mahdollista, ettei e-mallissa ole käytössä Samsungin 108 megapikselin pääkamerasensoria. On todennäköistä, että tarjolla on laajakulma- ja ultralaajakulmakameroiden lisäksi telekamera, joka puuttui edeltäjämallin varustuksesta.

Galaxy S11e:n julkaisun odotetaan tapahtuvan samaan aikaan muiden seuraavan sukupolven Galaxy S11 -mallien kanssa, eli helmikuun puolivälissä.

Lähtee: Twitter, PriceBaba

HMD Global julkaisee uuden älypuhelimen 5. joulukuuta

25.11.2019 - 16:28 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (4)

Yksi vahvimmista ehdokkaista on uusi keskihintainen Nokia 8.2 -malli.

HMD Global on ilmoittanut Twitterissä laajentavansa puhelinperhettään uudella mallilla joulukuun alussa. Julkaisupäiväksi on ilmoitettu samainen joulukuun viides, joka oli viime vuonna Nokia 8.1 -puhelimen julkaisuajankohta. HMD Global ei kerro viestissään mitään tarkempaa tietoa julkaistavasta mallista, mutta potentiaalinen ehdokas saattaisi olla Nokia 8.2 -malli, sillä aiempien huhujen perusteella sen julkaisua on aseteltu juurikin joulukuun alkuun.

Aiempien huhujen perusteella Nokia 8.2:ssa on loveton näyttö ja motorisoitu nouseva 32 megapikselin etukameramekanismi. Huhuissa on myös liikkunut, että 8.2:sta tulisi sekä 4G- että 5G-mallit, joista jälkimmäinen julkistettaisiin myöhemmin. Järjestelmäpiirin on huhuttu olevan Qualcommin uusi Snapdragon 700 -sarjalainen, joka julkaistaan todennäköisesti joulukuun 3. päivä alkavassa Snapdragon Tech Summit 2019 -tapahtumassa. Qualcommin uudet 700-sarjalaiset tulevat tukemaan myös 5G-yhteyksiä, kuten yritys on jo aiemmin ilmoittanut.

Jos kyseessä ei ole Nokia 8.2 -malli, löytyy potentiaalisia vaihtoehtoja myös edullisempiin 5- ja 2-sarjoihin.

Lähde: Twitter

AMD varmisti julkaisevansa 64-ytimisen Ryzen Threadripper 3990X -HEDT-prosessorin

TRX40-emolevyille sopivan Ryzen Threadripper 3990X:n 64-ydintä kykenevät suorittamaan SMT-teknologian ansiosta 128 säiettä samanaikaisesti.

AMD julkisti aiemmin tässä kuussa tänään myyntiin saapuvat uudet 3. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessorit. Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvia prosessoreita julkistettiin kaksi kappaletta, 24-ytiminen 3960X ja 32-ytiminen 3970X.

Pian uusien Threadripper-prosessoreiden julkistuksen jälkeen nettiin levisi väitetty kuvankaappaus MSI:n videosta, jossa vilahti 64 ytimeen viittaava kuva Windowsin Tehtävienhallinnasta. Pian sen jälkeen kuitenkin nousi epäilyt, että kyseessä olisi väärennetty kuvankaappaus, sillä kullekin ytimelle oli oma käyttöastekäyränsä pelkän prosentin sijasta, kuten niin monella ytimellä pitäisi olla.

Riippumatta siitä, oliko kuvankaappaus väärennös vai ei, AMD on nyt varmistanut tulevansa julkaisemaan myös 64-ytimisen 3. sukupolven Threadripper-prosessorin. Ryzen Threadripper 3990X nimellä julkaistava malli tukee luonnollisesti SMT-teknologiaa, eli sen 64 ydintä voivat suorittaa samanaikaisesti 128 säiettä. Ydinten tukena on yhteensä 288 megatavua välimuistia ja prosessorin TDP-arvo on 280 wattia. Valitettavasti prosessorin kellotaajuuksia ei paljastettu vielä tässä vaiheessa.

Ryzen Threadripper 3990X tulee sopimaan muiden 3. sukupolven Threadrippereiden tavoin uusille TRX40-sarjan emolevyille ja sTRX4-prosessorikantaan. Prosessori tullaan esittelemään tammikuussa 2020.