Samsung esitteli uuden Exynos 990 -järjestelmäpiirin sekä Exynos Modem 5123 5G-modeemin

24.10.2019 - 13:57 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (23)

Samsungin uusi lippulaivapiiri siirtyy kolminumeroiseen nimeämistapaan.

Samsung on esitellyt Tech Day -tapahtumassaan uuden lippulaivajärjestelmäpiirinsä, joka on saanut nimekseen Exynos 990. Uutuus sijoittuu mallistossa aiemmin syksyllä julkaistun 980-mallin yläpuolelle ja samalla Samsung luopuu aiemmin käytössä olleesta nelinumeroisesta nimeämistavasta.

Seitsemän nanometrin EUV-prosessilla valmistettava Exynos 990 sisältää yhteensä kahdeksan prosessoriydintä, jotka on jaettu kolmeen klusteriin. Suorituskykyisin rypäs sisältää kaksi Samsungin viidennen sukupolven custom-ydintä, joiden suorituskyvyn kerrotaan kasvaneen 20 %:lla. Toinen suorituskykyinen rypäs pitää sisällään kaksi Cortex-A76-ydintä ja energiatehokas rypäs neljä Cortex-A55-ydintä. Tuettuna on myös LPDDR5-muistit jopa 5500 Mbit/s kaistalla.

Grafiikkasuorittimena Exynos 990:ssä toimii toukokuussa julkaistu Valhall-arkkitehtuuriin perustuva ARM Mali-G77 MP11, jonka Samsung mainostaa olevan 20 % edeltäjäänsä energiatehokkaampi tai suorituskykyisempi.  Grafiikkasuoritin tukee myös 4K HDR-näyttöjä 10-bittisillä väreillä sekä jopa 120 Hz:n virkistystaajuutta, joka on kasvava trendi high-end-puhelimissa.

Piiri sisältää myös kaksiytimisen NPU-tekoälysuorittimen, joka yhdessä uuden DSP:n kanssa pystyy suorittamaan jopa kymmenen biljoonaa operaatiota sekunnissa (TOPS). NPU:n toimintaa on myös integroitu tiivisti kuvasignaaliprosessorin (ISP) toiminnan kanssa. Exynos 990:n ISP tukee jopa kuutta erillistä kamerasensoria ja 108 megapikselin resoluutiota. Piiri kykenee myös jopa 8K 30 FPS ja 4K 120 FPS -videon purkamiseen ja pakkaamiseen (10-bit HEVC, H.264, VP9).

Toisin kuin edullisempiin laitteisiin suunnatussa Exynos 980 -piirissä, uudessa 990:ssä mobiiliverkkoyhteyksiä ei ole lainkaan piirissä integroituina, vaan ne toteutetaan erillisellä Exynos Modem 5123 -modeemilla. Modeemi tukee jopa 7,35 Gbit/s latausnopeutta mmWave-verkoissa sekä 5,1 Gbit/s latausnopeutta alle 6 GHz:n taajuusalueella. Tuettuna ovat myös mm. 8CA- (Carrier Aggregation) sekä EN-DC-tekniikat (E-UTRA-NR Dual Connectivity). Samsung ei puolestaan mainitse, että modeemi tukisi 5G SA-tekniikkaa (standalone). LTE-yhteydet ovat tuettuna Cat.24-luokan, eli 3 Gbit/s latausnopeudella, sekä 422 Mbit/s lähetysnopeudella. Käytössä ovat 8CA- ja 1024-QAM-tekniikat.

Exynos 990 -piirin ja Exynos Modem 5123 -modeemin massatuotanto alkaa ennen kuluvan vuoden loppua, joten niitä voi odotella markkinoille ensi vuoden alkupuoliskolla.

Lähde: Samsung, Anandtech

Arm julkisti Mali-G57-grafiikkaohjaimen, Mali-D37-näyttöohjaimen ja Ethos-neuroverkkokiihdytinperheen

24.10.2019 - 13:10 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (0)

Mali-G57 perustuu keväällä esiteltyyn moderniin Valhall-arkkitehtuuriin ja Mali-D37 niin ikään keväällä esiteltyyn Komeda-arkkitehtuuriin.

Arm on julkistanut uuden grafiikkaohjaimen, näyttöohjaimen sekä neuroverkkoihin erikoistuneen kiihdytinarkkitehtuurin. Uudet grafiikkaohjain ja näyttöohjain on suunnattu keskiluokan puhelimiin, mutta uuden neuroverkkokiihdyttimen on suunniteltu skaalautuvan aivan edullisimmista puhelimista aina lippulaivamalleihin asti.

Arm Mali-G57 perustuu lippulaivaluokkaan suunnatun G77:n tavoin Valhall-arkkitehtuuriin. Grafiikkaohjaimen luvataan tarjoavan keskimäärin kolmanneksen parempaa energiatehokkuutta, 30 % parempaa suorituskykyä pinta-alaan nähden ja 60 % parempaa koneoppimisnopeutta Mali-G52 3EE -grafiikkaohjaimeen verrattuna. Sen luvataan mahdollistavan esimerkiksi HDR-renderöinnin ja volumetriset efektit keskiluokan puhelimissa, kun ne tähän asti ovat olleet lähinnä lippulaivaluokan yksinoikeus.

Arm Mali-D37 -näyttöohjain perustuu järeämpiin laitteisiin suunniteltujen D71- ja D77-mallien tavoin Komeda-arkkitehtuuriin. Yhtiön mukaan D37:ssa on keskitytty tuomaan oleellisimmat isoveljien ominaisuuksista edullisempiin puhelimiin pitäen kuitenkin itse ohjaimen koon mahdollisimman pienenä – ohjaimen koon kerrotaan olevan noin 36 % lippulaivapuhelinten D71-ohjaimen koosta. Se tukee parhaimmillaan 2K-resoluutiota näytön päivityssuunnan mukaan. Koska mobiililaitteissa skannaussuunta on tyypillisesti pystyasennossa vasemmalta oikealle, ohjain kykenee tukemaan esimerkiksi 2880×1440 -resoluutiota. Ohjain tukee neljää asettelukerrosta, HDR10- ja HLG-väriavaruuksia, HDR:n sovittamista SDR-näytöllä sekä HDR:n ja SDR:n käyttöä samanaikaisesti.

Arm Ethos on puolestaan koko uuden neuroverkkokiihdytinperheen nimi. Ethos-perheeesen julkistettiin kerralla kolme mallia, edullisimpiin laitteisiin suunnattu N37, keskiluokan N57 sekä lippulaivaluokan N77. Ethos-N77 ei ole todellisuudessa kuitenkaan uusi tuote, vaan uusi nimi Arm ML -kiihdyttimelle. Arkkitehtuurin kerrotaan soveltuvan kuvan skaalaamiseen tekoälyn avulla, kohteen tunnistukseen, kuvien luokitteluun ja puheen kääntämiseen. Edullisimman luokan Ethos-N37 tarjoaa parhaimmillaan 1 TOPS:n, N57 2 TOPS:n ja N77 4 TOPS:n suorituskykyä (Tera Ops Per Second).

Lähteet: Arm (1), (2), (3)

Fractal Design julkaisi Ion SFX Gold -sarjan virtalähteet

Fractal Designin uutuudet ovat yhtiön ensimmäiset SFX-L-kokoluokan virtalähteet.

Parhaiten koteloistaan tunnettu Fractal Design on julkaissut markkinoille uusia Ion-sarjan virtalähteitä. Uutuudet ovat yhtiön ensimmäiset SFX-L-kokoluokan virtalähteet. Niiden strategiset mitat ovat 125 x 125 x 63,5 mm.

Ion SFX Gold -sarjan virtalähteet tulevat saataville 500 ja 650 watin kapasiteeteissa ja kuten nimestä voi jo olettaa, ne ovat 80 Plus Gold -sertifioituja. Virtalähteet ovat modulaarisia ja niiden mukana toimitetaan yhtiön helposti taipuvat UltraFlex-kaapelit, minkä luvataan helpottavan kaapeleiden hallintaa.

Koska virtalähteet ovat SFX-L-kokoluokkaa, on niihin saatu mahtumaan 120 mm:n tuuletin. Nestelaakeroitu tuuletin tukee puolipassiivista toimintaa, eli tuuletin käynnistyy vasta, kun virtalähteen rasitus ja siten lämpötila nousee kyllin korkeaksi. Fractal Design on päätynyt käyttämään japanilaisia kondensaattoreita, joiden luvataan kestävän 105 asteen lämpötilat. Virtalähteen suojauslistalta löytyvät yli- ja alijännitteelle sekä yli- ja alivirralle, joiden lisäksi virtalähde sammuttaa itsensä, mikäli sen lämpötila nousee liian korkeaksi.

Ion SFX 500G:n suositushinta Euroopassa on 94,99 ja Ion SFX 650G:n 114,99 euroa. Fractal Design myöntää sarjalle 10 vuoden takuun.

Lähde: Fractal Design

Video: Kasasimme alle 1000 euron Ryzen 5 3600 -tietokoneen

Kasasimme yhteistyössä Jimm’sin kanssa Ryzen 5 3600 -prosessorin ympärille tietokoneen, jonka voi ostaa valmiiksi kasattuna.

Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Jimm’s PC-Storen kanssa.

Kasasimme aiemmin kesällä NVIDIAn haastevideolla yhteistyössä Jimm’sin kanssa edullisen Core i5-9400F -pelitietokoneen, jossa oli käytössä GeForce GTX 1660 -näytönohjain. Video suunniteltiin ja kuvattiin juuri ennen 3. sukupolven Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden julkaisua, joten ajoitus oli hieman haastava radikaalisti muuttuneen markkinatilanteen takia.

Jatkona aiemmalle videolle kasasimme nyt yhteistyössä Jimm’sin kanssa Ryzen 5 3600 -pelikoneen, johon osat valittiin sen mukaan, että pelit pyörivät Full HD -resoluutiolla ja hintalappu olisi alle 1000 euroa, kuten viime kerralla.

Videolla esitellään tietokoneen osat yksitellen, kasataan tietokone ja lopuksi ajetaan testit, joissa verrataan Ryzen 5 3600 -kokoonpanon suorituskykyä aiemmin kasattuun vastaavaan aiemmin kasattuun Intel Core i5-9400F -kokoonpanoon prosessori- ja pelitesteissä.

Huom! Videon kaavioissa on virheellisesti Ryzen 5 3600X, mutta testit on siis ajettu 3600-mallilla.

Pelikone kasattiin AMD:n 6-ytimisen ja 12 säiettä tukevan Ryzen 5 3600 -prosessorin ympärille ja emolevyksi valittiin Asuksen TUF B450-Pro Gaming, johon asennettiin 16 gigatavua HyperX:n Fury DDR4-3200 -muistia (CL16). Näytönohjaimeksi valikoitui Asuksen uudistetulla kolmen tuulettimen jäähdytysratkaisulla varustsettu GeForce GTX 1660 TUF 3 Gaming OC ja muut komponetit olivat Intelin 512 gigatavun 660P M.2 SSD, Seasonicin Focus GX-550 -virtalähde ja Alpenföhnin Ben Nevis Advanced -prosessorijäähdytin. Kokoonpano kasattiin Kolinkin Caste -koteloon ilman RGB-valoloistetta. Osilla on erikseen ostettuna hintaa noin 955 euroa.

Kokoonpanon voi ostaa valmiiksi kasattuna suoraan Jimm’sistä 999 euron hintaan kahden vuoden kokoonpanotakuulla ilman Windows-lisenssiä. Tietokoneeseen on kuitenkin esiasennettu Windows 10, jota voi käyttää ostamalla lisenssin tai jo olemassa olevalla omalla lisenssillä.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

Google väittää saavuttaneensa kvanttiherruuden, IBM kiistää väitteen

Googlen arvion mukaan sen Sycamore-kvanttiprosessorilla suoritettu tehtävä veisi perinteiseltä supertietokoneelta arviolta 10 000 vuotta, mutta IBM:n mielestä siihen kuluisi pahimmillaankin vain 2,5 päivää.

Nasan sivuilta löytyi viime kuussa tutkimus, jonka mukaan Google olisi saavuttanut Quantum Supremacyn eli kvanttiherruuden. Kvanttiherruuden saavuttaminen tarkoittaisi sitä, että kvanttitietokoneella on toteutettu laskutoimitus, jonka toistaminen olisi mahdotonta perinteisillä tietokonearkkitehtuureilla.

Google on julkaissut tänään Naturen kautta lopullisen version Nasan sivuille keskeneräisenä vuotaneesta tutkimuksesta. Yhtiö väittää saavuttaneensa kvanttiherruuden 53-qubittisellä Sycamore-kvanttiprosessorillaan laskemalla laskun, jonka toteuttaminen perinteisellä supertietokoneella veisi arviolta noin 10 000 vuotta, ollen siten käytännössä mahdoton.

Kaikki eivät kuitenkaan nielleet Googlen väitettä sellaisenaan. IBM:n tutkijat ovat julkaisseet yhtiön sivuilla blogin, jossa he väittävät perinteisellä supertietokoneella kuluvan samaan hommaan pahimmillaankin vain 2,5 päivää. 2,5 päivän laskutoimitukset ovat täysin realistisesti toteuttavissa, mikä tarkoittaisi samalla, ettei Googlen Sycamore olisi saavuttanut todellista kvanttiherruutta.

Lähteet: Arute ym. ”Quantum supremacy using a programmable superconducting processor” @ Nature, Nature, IBM

Microsoft esitteli Secured-core PC -konseptin yhteistyössä AMD:n, Intelin ja Qualcommin kanssa

Microsoft Secured-core PC käynnistyy ensin normaalisti, mutta BIOS/UEFI:n jälkeen se tekee käynnistää itsensä uudelleen varmuudella luotettavaan tilaan, johon firmwareen mahdollisesti päässyt haitake ei pääse puuttumaan.

Microsoft on esitellyt uuden Secured-core PC -konseptin parantaakseen tietokoneiden tietoturvaa. Secured-core PC:n pitäisi olla turvassa jopa firmware-tason (PC:n tapauksessa BIOS / UEFI) haitakkeilta.

Microsoftin mukaan tietokoneiden firmwareista löytyneet haavoittuvuudet kasvoivat räjähdysmäisesti vuonna 2017. Todellisuudessa haavoittuvuuksia lienee aina ollut vastaavia määriä, mutta vasta haittaohjelmien kohdentaminen firmware-tasolle johti niiden löytymiseen. Firmware on hyökkääjille erityisen houkutteleva kohde, sillä sinne ujutettu haitake selviää esimerkiksi käyttöjärjestelmän uudelleenasennuksesta huoletta, jonka lisäksi se mahdollistaa hyökkäykset jo ennen varsinaista käyttöjärjestelmää esimerkiksi Secure Boot -ominaisuutta vastaan.

Secured-core PC -tietokoneet hyödyntävät useita eri tason suojauksia, joista merkittävin lienee uusi Windows Defender System Guard. System Guard hyödyntää AMD:n, Intelin ja Qualcommin prosessoreista löytyviä Dynamic Root of Trust for Measurement -ominaisuuksia (DRTM) käynnistyksen yhteydessä. System Guardin kanssa tietokone käynnistyy ensin normaalisti, mutta heti perään uudelleen luotettuun tilaan, johon firmwaren mahdolliset haitakkeet eivät pääse puuttumaan. Secured-core PC:t varustetaan myös Trusted Platform Module 2.0:lla, joka kykenee valvomaan laitteistoa käynnistyksen aikana. Lisäksi Windowsin puolella käyttöjärjestelmän kerrotaan jatkossa seuraavan firmwaren toimintaa ja rajoittavan mahdollisesti haitallisten ominaisuuksien käyttöä System Management Moden kautta.

Secured-core PC -teknologia on suunniteltu yhteistyössä AMD:n, Intelin ja Qualcommin kanssa. AMD ja Intel ovat lisäksi julkaisseet omia ajatuksiaan aiheesta blogien muodossa. Voit tutustua asiaan tarkemmin Microsoftin blogissa sekä yhtiön dokumenttikirjastossa. Konseptin mukaisia tietokoneita on luvassa ainakin Delliltä, Dynabookilta, HP:lta, Lenovolta, Panasonicilta ja Microsoftilta itseltään Surface-brändin alla.

Lähde: Microsoft

Uusi artikkeli: Testissä HP Omen X 2S -pelikannettava

Testissä HP:n 8-ytimisellä Core i9-9880H -prosessorilla ja GeForce RTX 2080 Max-Q -näytönohjaimella varustettu pelikannettava 6-tuumaisella kosketusnäytöllä.

io-techin testiin saapui HP:n noin 3800 euron hintainen Omen X 2S -pelikannettava, joka on varustettu suorituskykyisillä sisuskaluilla eli Core i9-9880H -prosessorilla, GeForce RTX 2080 Max-Q -näytönohjaimella ja 16 gigatavulla keskusmuistia, joka on mahdollista ylikellottaa toimimaan DDR4-3200-nopeudella. Kannettavan erikoisuutena on näppäimistön yläpuolelle sijoitettu 6-tuumainen kosketusnäyttö.

Tutustumme artikkelissa kannettavan ominaisuuksiin, suorituskykyyn, lämpötiloihin, melutasoon, tehonkulutukseen ja akkukestoon. Lukijoiden toiveesta mukana on myös pikaiset näyttötestit. Vertailukohtana testeissä käytämme viime ja tänä vuonna julkaistuja ja io-techissä aiemmin testattuja pelikannettavia.

Lue artikkeli: Testissä HP Omen X 2S -pelikannettava

Huawei julkaisi keskihintaluokkaan sijoittuvan Nova 5T -puhelimen Suomen markkinoille

23.10.2019 - 11:12 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (2)

Käytännössä kyseessä on uudelleenbrändätty keväällä julkaistu Honor 20 -malli.

Huawei tiedotti tänään tuovansa Kiinassa elokuussa julkaistun Nova 5T -älypuhelimensa myyntiin myös Suomessa. Hieman erikoisena seikkana Nova 5T on muotoilultaan, ulkomitoiltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan identtinen kesällä myyntiin tulleen ja io-techissäkin testatun Honor 20 -mallin kanssa.

Nova 5T:ssä on siis 6,26-tuumainen Full HD -tarkkuuden IPS-näyttö, jonka vasempaan ylänurkkaan on sijoitettu 32 megapikselin etukameran sisältävä reikä. Suorituskyvystä vastaa Kirin 980 -järjestelmäpiiri ja kuusi gigatavua RAM-muistia. Tallennustilaa on 128 gigatavua – muistikorttipaikkaa ei ole. Takapuolella on neljä kameraa, joista kaksi tärkeintä ovat 48 megapikselin laajakulmakamera ja 16 megapikselin ultralaajakulmakamera. Sisäinen 3750 mAh akku latautuu 22,5 watin pikalatauksella puolessa tunnissa puolilleen.

Käyttöjärjestelmänä on ”vanhaan” Android 9 Pieen pohjautuva EMUI 9.1, jonka mukana tulee edelleen Googlen Mobile Services -palvelut (GMS).

Huawei Nova 5T tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat ja paino: 154,3 x 74 x 7,9 mm, 174 grammaa
 • Näyttö: 6,26″ IPS LCD, 1080 x 2340, 19,5:9
 • Järjestelmäpiiri: HiSilicon Kirin 980
 • Muisti ja tallennustila: 6 Gt RAM-muistia, 128 Gt UFS 2.1-tallennustilaa
 • Yhteydet: LTE-A, Dual SIM, Wi-Fi 802.11ac wave2, Bluetooth 5.0 LE, NFC
 • A-GPS (L1 & L5), Glonass, BeiDou, Galileo, QZSS
 • Takakamera:
  • 48 megapikselin Sony IMX586 -sensori, laajakulmaobjektiivi, f1.8
  • 16 megapikselin sensori, 117 asteen ultralaajakulmaobjektiivi, f2.2
  • 2 megapikselin syvyystietokamera, f2.4
  • 2 megapikselin makrokamera, f2.4
 • Etukamera: 32 megapikselin etukamera, f2.0
 • Akku ja lataus: 3750 mAh, 22,5 W SuperCharge-lataus, USB Type-C 2.0
 • Android 9 Pie + EMUI 9.1

Huawei Nova 5T tulee Suomessa kauppoihin 24. lokakuuta 449 euron suositushintaan. Saataville tulevia värivaihtoehtoja ovat purppura, musta ja smaragdinsininen.

Nova 5T:stä kiinnostuneet voivat lukea sisarmalli Honor 20:n testiartikkelin täältä.

Lähde: Huawei

AMD:n tuotelistauksesta lipsahti linjoille useita julkaisemattomia malleja listaava versio

AMD:n dokumentin mukaan uudet Threadripper-prosessorit tulisivat SP3r3-kantaan 280 watin TDP:llä ja Renoir-APU-piireistä julkaistaan myös Ryzen 9 -versiot.

AMD valmistelee parhaillaan ensi kuussa tapahtuvaa 3. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessoreiden julkaisua. AMD:n Product Master List -tiedostosta on lipsahtanut linjoille kuitenkin versio, joka paljastaa yhtiöllä olevan takataskussaan myös muita mielenkiintoisia uutuuksia.

AMD:n tuotelistaustiedostosta lipsahti linjoille ilmeisesti väärä versio, sillä siinä varsinaisen tuotelistauksen perässä oli satoja tyhjiä sivuja. Tuttu Twitter-vuotaja Komachi Ensaka kuitenkin huomasi tyhjien sivujen joukosta pitkän listauksen erilaisia tuotekoodinimiä tuleville prosessoreille. Virheellinen versio on jo poistettu AMD:n sivuilta, mutta siitä on olemassa kopio Google Drivessä.

Dokumentin mukaan tulevat Threadripper -prosessorit tulevat ilmeisesti olemaan varustettu peräti 280 watin TDP-arvolla. Listauksessa on parin prosessorin kohdalla merkitty myös ydinmäärät, minkä mukaan saataville olisi tulossa AMD:n aiemmin varmistaman 24-ytimisen mallin lisäksi 16- ja 32-ytimiset mallit. Listauksessa on kuitenkin useita Threadripper-malleja, joissa ei ole mainittu ydinten määrää. Uusien Threadrippereiden kannaksi on merkitty SP3r3, kun nykyinen TR4-kanta on SP3r2. Se ei kuitenkaan kerro vielä, ovatko kannat yhteensopivia vai ei. Epyc-prosessoreiden kanta on nimeltään SP3.

Dokumentissa mainitaan myös AMD:n tulevat Renoir-koodinimelliset APU-piirit usean tuotteen kohdalla. Tulevat APU-piirit ovat tulossa mobiilissa FP6- ja työpöydällä AM4-kantaan. Erityisen mielenkiintoista tapauksessa on APU-piireille uusi Ryzen 9 -mallinimi, jollainen olisi tulossa käyttöön kannettavien tietokoneiden 15 että 45 watin luokassa. Kyseessä on oletettavasti vastaus Intelin Core i9 -mobiiliprosessoreille. Listauksesta löytyy myös toistaiseksi julkaisematon Ryzen 7 3750X, joka eroaisi 3700X:stä ainakin 105 watin TDP-arvollaan.

Lähde: Komachi Ensaka @ Twitter

Intelin The Element -prototyyppi kehittyi NUC 9 Extreme -tietokoneen sydämeksi

NUC 9 Extreme on Intelin tähän mennessä suurin NUC-tietokone. Ghost Canyon -koodinimellinen NUC tullaan julkaisemaan näillä näkymin vuoden 2020 alkupuolella.

Uutisoimme aiemmin Intelin The Element -prototyypistä. Prototyyppi integroi koko tietokoneen yhdelle PCI Express -liittimellä varustetulle kortille, mahdollistaa kommunikaation muiden laitteiden kanssa backplane-piirilevyn välityksellä.

Kun Intel esitteli The Elementin, se kuvaili sitä jatkoksi Compute Element- ja NUC-tietokoneille (Next Unit of Computing). Lausunto oli lähempänä todellisuutta, kuin välttämättä arvattiinkaan, sillä nyt The Element on löytynyt Intelin tulevan Ghost Canyon -koodinimellisen NUC-tietokoneen sisältä NUC Compute Elementiksi brändättynä. Ghost Canyon tullaan julkaisemaan nimellä Intel NUC 9 Extreme.

NUC 9 Extremen sisältä löytyvään NUC Compute Elementin voi valita Core i5-9300H-, i7-9750H- tai i9-9980HK-prosessorit. Lisäksi pakettiin sisältyy 32- tai 64 Gt DDR4-muistia, kolme M.2-liitäntää, HDMI 2.0a- ja kaksi Thunderbolt 3 -liitäntää, Intelin i219-LM- ja i210-AT-ohjaimilla toteutetut kaksi gigabitin verkkoliitäntää, Wi-Fi 6 -tuki AX9560-ohjaimella, kuusi USB 3.1 Gen 2 Type A -liitäntää, SDXC-muistikortinlukija sekä 500 watin virtalähde. Itse NUC Compute Elementille virtaa tarjoillaan edelleen prototyypissä nähdyllä 8-pinnisellä liittimellä, mutta sen lisäksi backplane-piirilevyltä löytyy saman tyyppinen, mutta 10-pinninen lisävirtaliitin.

Backplane-piirilevyltä löytyy NUC Compute Elementin viemän paikan lisäksi yksi PCI Express x16- ja yksi x4-liitäntä. Kahden korttipaikan paksuisen näytönohjaimen käyttäminen estää kuitenkin PCIe x4 -liittimen käytön. Näytönohjaimen tai muun lisäkortin maksimipituus on 20,32 cm. Yksi kokoonpanon M.2-liittimistä on niin ikään asennettu backplane-piirilevylle.

Koko komeudella mittaa 238 x 216 x 96 mm, jolloin tilavuudeksi muodostuu vajaat 5 litraa. Kyseessä on suurin NUCiksi brändätty tietokone tähän asti. Mikäli Intelin aiemmin vuotaneet NUC-roadmapit pitävät paikkansa, julkaistaan Ghost Canyon ensi vuoden alkupuolella.

Lähteet: Tom’s Hardware, KoolShare.cn