Japanilainen JOLED aloittaa PC-näyttöihinkin sopivien OLED-paneelien massatuotannon ensi vuonna

JOLEDin kehittämän ensimmäisen tulostettavien OLED-paneelien massatuotantojärjestelmän kapasiteetti tulee olemaan ainakin alkuvaiheessa noin 220 000 paneelia kuukaudessa. Paneelien koot tulevat vaihtelemaan 10 – 32 tuuman välillä.

OLED-näytöt ovat arkipäivää muun muassa puhelimissa, mutta tietokonenäyttöjen markkinoilla on ollut hiljaisempaa. Nyt tunnelin päässä alkaa näkyä valoa, sillä JOLED on ilmoittanut saavansa keskikokoisten paneelien massatuotannon käyntiin ensi vuonna.

Japanilainen orgaanisiin LED-teknologioihin erikoistunut JOLED on ilmoittanut kehittäneensä maailman ensimmäiset tulostettavien OLED-paneelien massatuotantolinjat. Linjastot rakennetaan Japanin Chibassa sijaitsevaan tuotantolaitokseen, jossa yhtiön on tarkoitus aloittaa massatuotanto vuonna 2020. Tuotantolaitoksen kapasiteetti tulee olemaan noin 220 000 paneelia kuukaudessa.

JOLED tulee olemaan paneeliensa suhteen varsin omavarainen, sillä printattavien OLED-paneelien esityöt tullaan tekemään yhtiön Nomissa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa, joka aloittaa toimintansa niin ikään 2020. Tuotettavat näytöt tulevat olemaan kooltaan keskikokoisia eli 10- – 32-tuumaisia ja niiden pääasiallisiksi kohteiksi on suunniteltu automarkkinoita sekä high end -tietokonenäytöt.

JOLED on rahoittanut tulostettavien OLED-paneelien massatuotantoteknologian kehitystyön reilun 200 miljoonan euron rahoituspotilla, jonka se keräsi myymällä osakkeitaan INCJ:llle, Sonylle ja Nisshalle. Nisshan kerrotaan lisäksi tekevän yhteistyötä JOLEDin kanssa OLED-paneelien kosketussensoreiden parissa.

Vaikka uusien tulostettujen paneelien massatuotanto aloitetaan vasta ensi vuonna, yhtiöllä on jo nyt valikoimissaan PC-käyttöön suunnattuja OLED-paneeleita. Esimerkiksi Asuksen jo nyt valikoiduista kaupoista löytyvä ProArt PQ22UC -näyttö käyttää yhtiön tulostettua 21,6-tuumaista OLED-paneelia. Ennen varsinaista massatuotantoa paneelien hinnat ovat kuitenkin ilmeisen kalliita, sillä Asuksen näytön hinta on reilusti yli 5000 euroa.

Lähde: JOLED

 

AOC valmistelee huippuominaisuuksin varusteltua Agon AG353UCG -näyttöä kesäksi

AG353UCG on varustettu mm. DisplayHDR 1000 -sertifikaatilla, G-Sync HDR -tuella ja 35-tuumaisella, kaarevalla 200 hertsin 3440×1440-resoluution VA-paneelilla.

Näyttövalmistaja AOC on esitellyt MMD AOC Philips -tapahtumassa yhtiön kesän uutuuksia. Huippunäytöt vaikuttaa ainakin pinnallisesti jyräävän selvästi alleen tämän hetkisen tarjonnan, mutta sillä on hintansa.

AOC Agon AG353UCG on varustettu 35-tuumaisella erittäin leveällä 3440×1440-resoluution kaarevalla VA-paneelilla. Näytön virkistystaajuus on peräti 200 hertsiä ja sen kerrotaan paitsi tarjoavan 1000 nitin maksimikirkkauden, myös näyttävän täyden DCI-P3-väriavaruuden ja tarjoavan 2000:1-kontrasisuhteen. HDR-teknologiat ovat luonnollisesti tuettuja näyttö on varustettu DisplayHDR 1000 -leimalla. AG353UCG on varustettu 512 säätyvällä taustavalaistusalueella (FALD, Full Array Local Dimming) ja G-Sync HDR -tuella, mutta se tulee saamaan rinnalleen myös FreeSync 2 -version samasta näytöstä.

TFTCentral on päässyt myös testaamaan tulevan näytön G-Sync HDR -versiota pikaisesti. Sivuston mukaan näytölle luvataan 1 millisekunnin vasteaikoja, mutta käytännössä tämän saavuttaminen tarkoittaisi jonkinlaista taustavalon vilkutusta ja todellisen vasteajan olevan 4 millisekunnin luokkaa. Näytössä kerrotaan olevan kolme overdrive-asetusta: pois päältä, normaali ja extreme. Ilman overdriveä näytön kuvan kerrotaan olevan jonkin verran pehmeä ja extremellä tulevan korona-artifakteja, mutta normaaliasetuksen kerrotaan toimivan hyvin. Lisäksi sivusto huomioi, että kuva vaikutti selvemmältä 144 hertsin virkistystaajuudella ja sumenevan aavistuksen portaittain, kun virkistystaajuutta nostetaan 200 hertsiin asti.

TFTCentral kertoi myös, että lehdistölle mainostetun kesäkuun julkaisun sijasta näyttö tulisi markkinoille todennäköisemmin vasta syksyllä, syys- tai lokakuussa. Näytön hintahaarukaksi arvioidaan AOC:n toimesta noin 1800 – 2200 euroa. OverclockersUK on listannut näytön jo ennakkotilattavaksi 1999 punnan hintaan. FreeSync 2 -version hinnasta tai todellisesta aikataulusta ei ole toistaiseksi saatavilla arvioita.

Lähteet: TrustedReviews, TFTCentral

NVIDIA julkaisi DXR-säteenseurannan GeForce GTX -näytönohjaimille tuovat GeForce 425.31 -ajurit

Uusien ajureiden myötä NVIDIAn DirectX Raytracing -tuki vaatii nyt vähintään GeForce GTX 1060:n 6 Gt:n muistilla, tai nopeamman yhtiön näytönohjaimen. Myös uudet GeForce GTX 1660 Ti ja GTX 1660 tukevat nyt DXR-teknologiaa.

NVIDIA kertoi viime kuussa tulevansa laajentamaan DirectX Raytracing (DXR) -säteenseurantatuen GeForce RTX -näytönohjainten lisäksi Pascal- ja Turing-arkkitehtuuriin perustuville GeForce GTX -näytönohjaimille huhtikuussa julkaistavilla ajureilla.

Nyt yhtiö on julkaissut odotetut GeForce 425.31 -ajurit, jotka ovat tuttuun tapaan saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja tukevat Kepler-arkkitehtuuria ja sitä uudempia yhtiön näytönohjaimia. DXR-tuki toimii luonnollisesti vain Windows 10 -käyttöjärjestelmällä ja se vaatii toimiakseen vähintään GeForce GTX 1060 -näytönohjaimen 6 Gt:n muistilla.

GeForce 425.31 -ajurit ovat viimeiset Release 418 -ajurit ja sen myötä viimeiset 3D Vision -teknologiaa ja Kepler-arkkitehtuuriin perustuvia mobiilinäytönohjaimia tukevat ajurit. Ajureiden merkittävin uudistus DXR-tuen laajentamisen lisäksi on Game Ready -leima Anno 1800 -pelille. Anno 1800:lle julkaistiin myös uusi 3D Vision -profiili (Not recommended).

NVIDIA julkaisi ajureiden rinnalla myös liudan omia suorituskykytestejään DXR-peleissä ja -demoissa. Yhtiön testien GTX-näytönohjainten DXR-suorituskykyyn vaikuttaa merkittävästi käytetyt asetukset. Esimerkiksi Battlefield V -pelissä Medium DXR -asetuksin GeForce GTX 1080 Ti vastaa suurin piirtein nopeudeltaan GeForce RTX 2070 -näytönohjainta, jääden resoluutiosta riippuen jälkeen noin 3 – 4 %. Toisaalta 1440p- ja 1080p-resoluutioilla myös RTX 2060 pyörii samoissa suorituskykyluvuissa. Ultra DXR -asetuksin tilanne kuitenkin muuttuu selkeästi ja RTX 2070:n lisäksi myös RTX 2060 jättää GTX 1080 Ti:n selvästi jälkeen.

Shadow of the Tomb Raider -pelissä GeForce GTX 1080 Ti:n suorituskyky vastaa yhtiön mukaan suurin piirtein GeForce RTX 2060 -mallia, kun käytössä on High DXR -asetukset. Yhtiö ei julkaissut pelistä tuloksia muilla DXR-asetuksilla. Metro Exoduksessa erot venähtivät sekä Ultra- että High-asetuksilla selvästi ja GeForce GTX 1080 Ti häviää kymmenillä prosenteilla jopa RTX 2060 -mallille. Yhtiö ei julkaissut pelistä tuloksia matalammilla DXR-asetuksilla.

3DMark Port Royal -testissä GeForce GTX 1080 Ti:n tulokset jäävät alle puoleen RTX 2060:n tuloksista. Myös demopuolella erot olivat merkittäviä, eikä niistä julkaistu tuloksia kuin yksin asetuksin. Löydät kaikki NVIDIAn ajamat testit yhtiön verkkosivuilta.

Merkittävät uudistukset eivät muuta vanhaa totuutta, eli ajureissa on jälleen korjattu liuta edellisissä todettuja ongelmia. Tällä kertaa korjattujen bugien listalta löytyvät muun muassa artifaktien esiintyminen Adoben sovelluksissa SLI-kokoonpanoilla, RTX-sarjan näytönohjaimilla tapahtuva satunnainen kaatuilu ARK Survival Evolved -pelissä sekä Witcher 3:a vaivanneet BSOD-kaatuilut. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi G-Syncin toimimattomuus Pascal-arkkitehtuuriin perustuvilla näytönohjaimilla Surround-tilassa, Shadow of the Tomb Raiderin hidastuminen ja lopulta kaatuminen Anselia käytettäessä, työpöydän vilkunta satunnaisesti usean näytön konfiguraatioilla ja päänäytön vilkunta kun toisessa näytössä pyöritetään videota. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteesta.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

Feelreal-maski lupaa tuoda tuoksut, tuulen ja muita aistiärsykkeitä virtuaalitodellisuuteen

Kickstarter-palvelussa tavoitellun 20 000 dollarin rahoituksen tunnissa kerännyt laite lupaa parantaa virtuaalitodellisuuden immersiota erilaisin aistiärsykkein tuoksuista ja tuulesta aina lämpötilavaihteluihin ja vesisumuun asti.

Kickstarteriin on ilmestynyt uusi mielenkiintoinen VR-lisälaite. Feelreal on markkinoilta löytyvien VR-lasien kanssa käytettävä laite, joka mahdollistaa useita erilaisia aistiärsykkeitä virtuaalimaailmassa.

Feelreal-aistimaskin luvataan kykenevän simuloimaan hajuja, tuulta, vesisumua, lämpöä sekä tuottavan lisäksi erilaisia värinäefektejä. Laite kiinnitetään magneettien avulla VR-laseihin ja se sisältää oman akun, jolle luvataan kerrallaan neljän tunnin toiminta-aika. Laite yhdistetään tietokoneeseen joko Wi-Fi- tai Bluetooth-yhteydellä.

Maskin rakenteeseen on piilotettu akun lisäksi tuoksugeneraattorin, kaksi mikrokokoista lämmitintä ja viilennintä, kaksimoottorin Force Feedback -moottori sekä sumutin vettä varten. Tuettuja tuoksuja on yhteensä 255, joista yhtäaikaisesti voi olla käytössä maksimissaan yhdeksän erilaista ja niitä voi tilata lisää yhtiön omasta verkkokaupasta. Mainostettuja tuoksuja ovat muun muassa parfyymi, barbeque, palava kumi, palava puu, tiramisu, ruusu, espressokahvi, ruuti sekä metsä. Lisäksi viilenninyksiköiden kerrotaan mahdollistavan itse virtuaalilasien viilennyksen estävän mahdollisen sumun muodostumisen niiden linsseihin.

Tuettuja pelejä ja ohjelmia ovat tällä hetkellä Feelrealin oma Dreams, Beat Saber, Skyrim VR, YouTube VR, Guns’n’Stories: Bulletproof VR, Death Horizon ja The Last Day Defense VR. Feelreal-maskin fyysiset mitat ovat 29 x 172 x 81 mm ja se painaa 200 grammaa.

Feelreal tavoitteli Kickstarterissa 20 000 dollarin rahoitusta, mutta se täyttyi jo tunnissa ja uutista kirjoittaessa koossa on liki 82 000 dollaria. Edullisimmillaan maskin saa 209 dollarin hintaan vielä 12 tunnin ajan, mutta toimituskuluineen Suomeen hinnaksi muodostuu 244 dollaria. Sen jälkeen peruspaketin hinta nousee 249 dollariin. Pakettiin kuuluu itse maskin lisäksi 9 aromikapselia tuoksugeneraattorille sekä bonuksena jaettava Patsuli-tuoksu. Maski tulee saataville valkoisena, harmaana ja mustana.

Lähde: Feelreal @ Kickstarter

Intelin uudet Optane H10 -SSD-asemat yhdistävät Optane-muistit ja QLC-Flash-muistit

Intelin uuden Optane H10:n luvataan tarjoavan QLC-soluista huolimatta tyypillisiä TLC-SSD-asemia parempaa suorituskykyä Intel RST -teknologian avulla

Intelin Optane-SSD-asemat eivät ole keränneet taakseen vielä merkittävää suosiota, mutta se ei estä yhtiötä julkaisemasta uusia sarjan tuotteita. Uusin tulokas perheeseen on Optane Memory H10 with Solid State Storage, M.2-kokoluokan NVMe-SSD-asema.

Optane H10 yhdistää yhteen M.2-SSD-asemaan sekä Optane-muistia että QLC 3D NAND -Flash-muistia. Asema näyttäytyy tietokoneelle kahtena erillisenä asemana, joilla on kummallakin PCI Express 3.0 x2 -väylän edestä kaistaa käytössään. Intel RST -teknologian (Rapid Storage Technology) avulla useiten käytettyä dataa siirretään Optane-muistin puolelle, minkä avulla kokonaisuuden luvataan olevan tyypillisiä TLC-asemia nopeampi.

Intelin omien testien mukaan asemat tarjoavat parhaimmillaan kaksinkertaista dokumenttien avaamisnopeutta, 60 % nopeampaa pelien käynnistymistä ja 90 % nopeampaa mediatiedostojen avaamista verrattuna TLC-SSD-asemalla varustettuun vastaavaan kokoonpanoon, kun tietokonetta käytetään aktiivisesti moniajoon.

Optane H10 -asemat tulevat saataville ensimmäisenä 8. sukupolven Core U -sarjan kannettavissa, mutta se tulee myös jälleenmyyntiin. Asemista julkaistaan ainakin tässä vaiheessa kolme eri varianttia: 16 Gt Optane-muistia + 256 Gt QLC-tallennustilaa, 32 Gt Optane-muistia + 512 Gt QLC-tallennustilaa ja 32 Gt Optane-muistia + 1 teratavu QLC-tallennustilaa.

Intel ei ilmoittanut vielä tarkalleen milloin asemat tulevat saataville tai miten ne tullaan hinnoittelemaan.

Päivitys: Intelin lehdistötiedotteen antamat tiedot kertoivat vain osan totuudesta, uutista on korjattu merkittävästi.

Lähde: Intel

Uusi artikkeli: Ensituntumat – Samsung Galaxy A80, A70 ja A40

10.4.2019 - 21:19 / Juha Uotila Mobiili Kommentit (26)

io-tech otti tuoreeltaan ensituntumat Samsungin uusista Galaxy A80-, A70- ja A40-malleista.

Samsung julkisti tänään Milanossa uuden Galaxy A80 -älypuhelimen Galaxy S10 -mallistonsa alapuolelle. io-tech matkusti paikan päälle ottamaan ensituntumat mielenkiintoisilla teknisillä ominaisuuksilla varustetusta uutuudesta. Samalla otimme nopeat ensituntumat myös tuoreista Galaxy A70- ja A40-malleista, jotka tulevat myös kevään aikana myyntiin Suomessa.

Lue artikkeli: Ensituntumat – Samsung Galaxy A80, A70 ja A40

Asus esitteli ammattilaiskäyttöön suunnattuja ProArt-näyttöjä miniLED-taustavalaistuksella

Asuksen uusien ProArt-näyttöjen miniLED-taustavalaistus mahdollistaa mm. yli 1000 nitin kirkkauden ja 32-tuumaisen näytön kohdalla yli 1000 erikseen säätyvää taustavalaistusaluetta.

Asus on esitellyt National Association of Broadcasters Show 2019 -tapahtumassa kaksi mielenkiintoista uutta näyttöä. Ammattikäyttöön suunnattujen näyttöjen erikoisuus on miniLED-taustavalaistus.

Asus ProArt PA27UCX ja PA32UCX ovat nimiensä mukaisesti 27- ja 32-tuumaisia näyttöjä. Toistaiseksi osa näyttöjen teknisistä ominaisuuksista on vielä hämärän peitossa, mutta tiedossa olevat yksityiskohdat lupaavat paljon.

Kummankin näytön paneeli tarjoaa 4K-resoluution, 10-bittisen paneelin, QuantumDot-filtterin ja tuen sekä HDR10- että HLG-standardeille (Hybrid-Log Gamma). Näytöt tukevat DCI-P3-, Rec.709-, Rec.2020- ja Adobe RGB -väriavaruuksia, joskin 27-tuumaisen mallin kohdalla Adobe RGB jää 0,5 % vajaaksi täydestä.

Näyttöjen todellinen erikoisuus on niiden käyttämä miniLED-taustavalaistus. MiniLED-taustavalaistus mahdollistaa 32-tuumaisen näytön kohdalla yli 1000 säädettävää taustavaloaluetta (Local Dimming Zone) ja 27-tuumaisenkin kohdalla 576 aluetta. 32-tuumaisen näytön maksimikirkkaudeksi kerrotaan peräti 1200 kandelaa neliömetrille, kun 27-tuumaisen vastaava luku on 1000 cd/m2.

ProArt PA32UCX on varustettu kahdella Thunderbolt 3 -liitännällä, DisplayPort-liitännällä ja kolmella HDMI 2.0 -liitännällä. Pikkuveli PA27UCX:n liitinvalikoimasta löytyvät puolestaan DisplayPort, kaksi HDMI-liitäntää, yksi USB Type-C -liitäntä ja neljä USB 3.0 -liitäntää.

Asus ei ole toistaiseksi ilmoittanut milloin näytöt tulevat saataville tai millaisiin hintaluokkiin ne tulevat asettumaan. Ammattilaiskäyttöön suunnattuina hintalappu tulee kuitenkin olemaan epäilemättä varsin korkea.

Lähde: Asus

Uusi artikkeli: Testissä Nokia 9 Pureview

10.4.2019 - 20:31 / Juha Uotila Mobiili Kommentit (21)

io-tech testasi HMD Globalin Nokia 9 Pureview -kamerapuhelimen.

io-techin huhtikuun toisessa puhelintestissä tutustutaan yhteen vuoden mielenkiintoisimmista kamerapuhelimista – Nokia 9 PureViewiin. Zeissin ja Lightin kanssa yhteistyössä kehitetty viiden 12 megapikselin kameran toteutus on toistaiseksi uniikki älypuhelinmarkkinoilla ja sen toiminta on herättänyt jo runsaasti keskustelua internetissä ja TechBBS:ssä. Tutustumme artikkelissa tutulla kaavalla Nokia 9 PureViewin ominaisuuksiin ja keskitymme erityisesti laitteen kameraan – mukana on myös raakakuvien analysointia.

Lue artikkeli: Testissä Nokia 9 Pureview

Intel kertoi lisää CXL-väylän toteutuksesta

Intelin Compute Express Link eli CXL on PCI Express 5.0 -standardin fyysistä väylää ja liittimiä käyttävä ratkaisu, joka mahdollistaa matalammat latenssit ja koherentit muistialueet omien protokolliensa avulla.

Intel julkisti hiljattain uuden Compute Express Link- eli CXL-väylän, mutta moni yksityiskohta sen toteutuksesta jäi hämärän peittoon. Nyt Intel on kertonunt lisää uudesta väylästä ja sen toteutuksesta Interconnect Day -tapahtumassaan.

Intelin Compute Express Link pohjautuu PCI Express 5.0 -väylään fyysisesti, mutta yhtiön omilla protokollilla. Eri protokollien käyttö mahdollistaa esimerkiksi matalammat latenssit sekä koherentit yhteiset välimuistikoherentit muistialueet eri laitteiden välille, toisin kuin PCI Express. Lisäksi PCIe:n latenssit ovat selvästi korkeammat, kuin mitä CXL:n protokollien käyttö mahdollistaa.

Intelin mukaan CXL-väylää tukeva prosessori tunnistaa automaattisesti PCIe-väylän toisessa päässä olevan laitteen kyvyt ja valitsee sen mukaan joko PCI Express- tai CXL-standardin mukaisen protokollan liikenteelle. CXL-protokolla koostuu puolestaan kolmesta aliprotokollasta, CXL.io:sta, CXL.cachesta ja CXL.memorystä.

CXL.io on vastuussa nimensä mukaisesti erilaisista I/O-mekanismeista sekä laitteiden tunnistamisesta, konfiguroinnista ja vastaavista. CXL.cache-protokollaa käytetään kun väylään liitettty laite käyttää prosessorin päässä olevaa muistialuetta ja CXL.memoryä kun prosessori käyttää väylän toisessa päässä olevan laitteen muistialuetta.

Asiasta kiinnostuneille suosittelemme esimerkiksi Serve The Home -sivuston artikkelia aiheesta.

Samsungin uusi Galaxy A -sarjan huippumalli käyttää kääntyvällä kameralla varustettua liukurakennetta

Samsung tuo Suomeen A80-huippumallin ohella A70-, A40- ja A20e-mallit.

Samsung on julkaissut parhaillaan Milanossa käynnissä olevassa A Galaxy Event -tapahtumassa uuden A80-huippumallin Galaxy A -mallistoonsa. Kyseessä on Galaxy S -lippulaivamallien alapuolelle ns. alempaan high-end-luokkaan sijoittuva malli, joka on varustettu muutamalla varsin mielenkiintoisella ominaisuudella.

Galaxy A80:n ehdottomasti mielenkiintoisin ominaisuus on liukumekanismia käyttävä rakenne, jossa etupuolen kameraa käyttäessä kääntyvä kameramoduli liukuu automaattisesti esiin puhelimen yläosasta mahdollistaen saman kolmoiskameran käyttämisen sekä puhelimen etu- että takapuolella. Kameramoduuliin on sijoitettu 48 megapikselin pääkamera f2.0-objektiivilla, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakamera 123 asteen f2.2-objektiivilla sekä ToF 3D -kamera syvyystietojen ja kohteen muotojen määrittämiseen.

Muita mielenkiintoisia teknisiä yksityiskohtia ovat tuore Snapdragon 730 -järjestelmäpiiri, loveton ja kamerareiätön 6,7-tuumainen Super AMOLED -näyttö, näytön alle sijoitettu sormenjälkitunnistin, Dolby Atmos -äänentoisto sekä 25 watin pikalataustuki. Puhelimen kehys on metallia ja takakuori kolmiulotteisesti muotoiltua lasia.

Samsung Galaxy A80:n tekniset ominaisuudet:

  • Fyysiset mitat 165,2 x 76,5 x 9,3 mm
  • Rakenne: alumiinirunko, 3D lasi
  • 6,7” 1080 x 2400 Super AMOLED -näyttö, 20:9 kuvasuhde
  • Qualcomm Snapdragon 730 -järjestelmäpiiri
  • 8 Gt LPDDR4X-RAM-muistia
  • 128 Gt tallennustilaa
  • LTE-A, WiFi, Bluetooth 5.0
  • Kääntyvä kolmoiskamera:
    • 48 megapikselin pääkamera, laajakulmaobjektiivi, f2.0, Dual Pixel -tarkennus
    • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, f2.2, 123 asteen kuvakulma
    • ToF 3D -kamera
  • Dolby Atmos
  • 3700 mAh akku, USB Type-C, 25 watin pikalataus (USB PD)
  • Android 9 Pie

Galaxy A80 tulee Suomessa myyntiin kesällä. Laitteen suositushinta on 679 euroa. Värivaihtoehtoja ovat musta, hopea ja kulta.

Samalla Samsung lanseerasi Suomen markkinoille myös joukon muita Galaxy A -sarjan malleja, jotka on esitelty maailmalla aiemmin alkuvuoden aikana. Suomessa kevään aikana kauppoihin saapuvat uusina malleina Galaxy A20e, A40 ja A70. Galaxy A50 on ollut Suomessa myynnissä jo viime kuusta lähtien.

Lähde: Samsung