Kingpincooling tuo markkinoille uuden lämpötahnan – TechBBS-foorumin käyttäjä testasi

Yksi maailman tunnetuimmista extreme-ylikellottajista Vince ”Kingpin” Lucido on tuomassa markkinoille uuden lämpötahnan, joka on suunniteltu käytettäväksi nestemäisen typen kanssa.

Kingpincooling-tahnan väri on poikkeuksellisesti sininen ja viskositeetti on korkea eli se on paksumpaa ja kuivempaa, kuin muut markkinoilta löytyvät ylikellottamiseen suunnatut lämpötahnat. Tahnan korkean viskositeetin ideana on ettei kontaktipintojen välissä oleva tahna murtuisi alhaisissa lämpötiloissa ja heikentäisi lämmönjohtavuutta, kun jäähdytyksenä käytetään -196-asteista nestemäisetä typpeä.

Tahna saapuu markkinoille helmikuun alussa, mutta siitä huolimatta, että Lucido työskentelee EVGA:lla, tahnaa tullaan ainakin toistaiseksi myymään Kingpincoolingin nimissä eikä EVGA:n tuotteena. Myös EVGA:n tuotevalikoimista on aiemmin löytynyt ylikellottajille markkinoitua Frostbite-lämpötahnaa, mutta nykyään se ei enää kuulu yrityksen tuotevalikoimaan.

Saatavuus voi ainakin aluksi olla hankalaa, sillä Kingpin työskentelee EVGA:lla Taiwanissa, josta tuotteet lähetetään. Hintatason pitäisi kuitenkin olla alustavien tietojen mukaan noin 1€ / gramma tasolla.

Vertailun vuoksi tällä hetkellä yksi suosituimmista extreme-ylikellottamisessa käytetyistä tahnoista on Thermal Grizzlyn Kryonaut, joka maksaa esimerkiksi Jimm’sillä 24,90€ / 11,1 gramman tuubissa eli reilu 2€ / gramma.

 

 

Kingpincooling lämpötahna TechBBS-käyttäjä Luumin testissä

TechBBS-foorumin käyttäjä Luumi hankki uutuustahnaa käsiinsä heti tuoreeltaan ja vertasi sitä Thermal Grizzlyn Kryonaut- ja Gelidin GC Extreme -lämpötahnoihin. Testeissä tahnoja kokeiltiin nestejäähdytyksellä prosessorin piisirun ja lämmönlevittäjän sekä lämmönlevittäjän ja prosessoriblokin välissä.

Testeissä havaittiin, että Kryonaut ei sovellu lainkaan käytettäväksi korkatulla prosessorilla piisirun ja lämmönlevittäjän välissä. Kingpincoolingin tahna (KPC) voitti GC Extremen vajaalla 3 asteella ja Kryonautin noin 10 asteella vertaamalla huoneen lämpötilaan.

Lämmönlevittäjän ja prosessoriblokin välissä KPC-tahna kuitenkin voitti Kryonautin vain marginaalisella 1,25 asteen erolla, kun ytimien lämpötilojen keskiarvoja verrattiin huoneen lämpötilaan.

Lisäksi Luumi oli testannut KPC-lämpötahnaa kompressorijäähdytyksellä Core i7-7700K -prosessori ylikellotettuna 5,6 GHz:n kellotaajuudelle 1,52 voltin käyttöjännitteellä. KPC-tahnalla Cinebench R15 -testissä prosessorin lämpötila laski noin 20 asteen tuntumasta lähelle nollaa astetta.

Yhteenvetona Luumi toteaa, että Kingpincoolingin lämpötahna ylitti odotukset. Tahnan levittäminen oli todella helppoa ja suorituskyky odotettua parempaa.

Lue koko testi TechBBS-foorumilta

TechBBS-foorumilla 10000 rekisteröitynyttä jäsentä rikki

1.1.2017 virallisesti lanseeratun io-tech.fi-sivuston TechBBS-keskustelufoorumille on rekisteröitynyt tammikuussa jo 1100 uutta käyttäjää.

16. lokakuuta avatulle uudelle suomalaiselle ensisijaisesti tietotekniikkaan keskittyvälle TechBBS-keskustelufoorumille on rekisteröitynyt 103 päivässä eli reilussa kolmessa kuukaudessa 10 000 jäsentä.

Tammikuussa io-tech.fi:n TechBBS-foorumille on kirjoitettu päivittäin 3611 – 5501 uutta viestiä ja se on nykyään päivittäisissä viestimäärissä mitattuna selvästi aktiivisempi kuin esimerkiksi Otavamedian ja Ampparit Oy:n omistaman Muropaketti.com-sivuston MuroBBS-foorumi.

Nykyinen TechBBS-foorumin kävijäennätys syntyi maanantaina 23. tammikuuta, kun foorumia käytti samanaikaisesti 2346 käyttäjää. Muiden tilastojen osalta io-tech.fi-sivustolla on vierailtu viimeisen 30 päivän aikana 662 000 kertaa ja sivulatauksia on kertynyt 5,6 miljoonaa kappaletta.

Esimerkiksi Alexan sivurankingissa io-tech.fi on noussut nopeasti Suomessa jo sijalle 277 ja TNS Gallupin Suomen web-sivustojen viikkolukuja listaavalla TNS Metrix-listalla io-tech.fi olisi sijoittunut viime viikolla 1,265 miljoonalla viikkosivulatauksellaan sijalle 23.

Kehitys jatkuu edelleen ja pyydämme raportoimaan mahdollisista ongelmista ja kehitysehdotuksista palauteketjuun.

PS. TechBBS-foorumin jäsenille on tarjolla maksua vastaan erilaisia tukijäsenyyksiä eri etuisuuksilla sekä käyttäjänimen yhteydessä voi tunnustaa väriä maksullisella Team-nauhalla.

Windows 10:n Game Mode testikäyttöön tällä viikolla, tehonlisäystä luvataan 2 – 5 %

Game Moden luvataan optimoivan Windowsin taustaprosesseja ja muita toimintoja pelikokemuksen parantamiseksi.

Microsoft on antanut tipottain lisää tietoa Windows 10:n tulevan Creators Updaten Game Mode -tilasta. Yksinkertaisimmillaan ominaisuuden on tarkoitus sekä parantaa pelin ruudunpäivitysnopeutta että pienentää sen heittelyä. Nyt tarkempaa tietoa Windows 10:n uudesta ominaisuudesta on saatu sekä Ars Technican haastattelemalta Microsoftin Kevin Gammillta että suoraan yhtiön blogista.

Game Mode tulee Windows Insider -käyttäjien testikäyttöön vielä tämän viikon aikana julkaistavan uuden koontiversion myötä. Microsoftin Kevin Gammill kertoi Ars Technicalle joitain uusia yksityiskohtia Game Moden ensimmäisestä iteraatiosta. Gammillin mukaan ominaisuus tulee parantamaan prosessori- tai näytönohjainrajoitteisten pelien suorituskykyä aluksi keskimäärin 2 – 5 prosenttia, mutta lisää on luvassa sen jatkokehityksen myötä. Vaikka Game Mode tukee sekä UWP- että Win32-pelejä, tulee suorituskyky nousemaan yleensä enemmän UWP-peleillä, koska Win32-pelit saattavat käynnistää esimerkiksi itse pelin lisäksi myös erillisiä tukiprosesseja, joita Game Mode ei tunnista. UWP-pelit pyörivät aina yhden prosessin sisällä.

Gammill ei suostunut ainakaan vielä menemään tarkempiin yksityiskohtiin Game Moden toiminnasta, mutta myönsi suurimman osan spekulaatiosta osuvan oikeaan. Käytännössä kyse on siis tiettyjen taustaprosessien alasajosta sekä prosessien prioriteettien ja prosessoriydinten käytön säätämisestä peliä suosivaksi. Esimerkiksi jokin prosessi, jota ei voida sulkea kokonaan, voidaan määrätä ajettavaksi vain vähälle käytölle jäävälle prosessoriytimelle.

microsoft-windows-10-creators-update-game-settings-20170127

Microsoft tulee siirtämään uuden koontiversion myötä pelaamiseen liittyvien asennusten hallinnan Xbox-sovelluksesta suoraan tietokoneen Settings-sovellukseen. Game Mode itsessään aktivoituu automaattisesti sitä tukevissa peleissä. Microsoft päivittää ominaisuutta tukevien pelien listaa automaattisesti. Manuaalisesti Game Moden käyttöönotto puolestaan tapahtuu avaamalla Game bar -työkalu (Win+G) pelin sisällä, ja aktivoimalla se sen asetuksista.

Lähteet: Ars Technica, Microsoft

Samsung Galaxy S8 ensimmäisessä kunnon vuotokuvassa

26.1.2017 - 22:10 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (49)

Mobiilivuodoista tuttu Twitter-käyttäjä @evleaks eli Evan Blass on julkaissut kuvan Samsungin tulevasta Galaxy S8 -lippulaivapuhelimesta.

Vuotokuvassa Samsung Galaxy S8 on kuvattu edestä ja takaa. Samalla Blass vahvistaa joukon ominaisuuksia ja netissä  liikkuneita huhuja, joita käsittelimme hiljattain io-techin huhukoosteessa.

Laite on tulossa markkinoille kahdessa eri koossa eli 5,8- ja 6,2-tuumaisella kaarevalla edge-näytöllä varustettuna. QHD Super AMOLED -näyttöjen isot koot johtuvat siitä, että perinteistä kotinäppäintä ei enää etupuolelta löydy ja näytöt peittävät 83 % etupuolen pinta-alasta. Aikaisemmin kotinäppäimeen integroitu sormenjälkilukija on siirretty takapuolelle kameran oikealle puolle.

Sisuksista löytyy markkina-alueesta riippuen Qualcommin Snapdragon 835- tai Samsungin oma Exynos-järjestelmäpiiri, joiden odotetaan tarjoavan prosessorisuorituskyvyn osalta 11 % ja grafiikkasuorituskyvyn osalta 23 % parannuksen Galaxy S7:ään verrattuna. Blassin mukaan käyttömuistia löytyisi edelleen neljä gigatavua ja edullisimmat mallit olisi varustettu 64 gigatavun tallennustilalla. Akkujen koot ovat melko maltilliset 3000 ja 3500 mAh, mutta 10 nanometrin valmistusprosessin ansiosta virrankulutuksen kerrotaan laskeneen 20 %.

Type-C-mallisen USB-liittimen vierestä löytyy edelleen 3,5 mm:n kuulokeliitin, jota Samsung tulee suurella todennäköisyydellä käyttämään hyväksi laitteen markkinoinnissa ja vertailussa Applen iPhone 7 -puhelimiin.

Galaxy S8 -puhelimien julkaisun odotetaan tapahtuvan 29. maaliskuuta. Pienemmän 5,8-tuumaisen mallin lähtöhinnaksi kerrotaan 799€ ja isomman 6,2-tuumaisen mallin 899€. Myynnin pitäisi alkaa 21. huhtikuuta.

Lähde: Venturebeat

Coolerivalmistajat Cryorig, Noctua ja Phanteks tarjoavat asiakkailleen ilmaisia AM4-kiinnitystarvikkeita

High-end-prosessoricoolereita valmistavat Cryorig, Noctua ja Phanteks ovat ilmoittaneet tarjoavansa tuotteidensa käyttäjille ilmaisia kiinnitystarvikkeita AMD:n uudelle AM4-suoritinkannalle. Ne mahdollistavat käytössä olevien coolerimallien käyttämisen AMD:n tulevien Ryzen-suorittimien kanssa.

Cryorigin asennustarvikkeet ovat yhteensopivia kaikkien yrityksen tähän mennessä julkaisemien ilma- ja vesijäähdytteisten prosessoricoolerien kanssa. Käyttäjä voi tilata AM4-asennussarjan itselleen ilmaiseksi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen support@cryorig.com. Valmistaja vaatii ostotodistuksen sekä coolerista että AM4-kantaisesta prosessorista. Cryorigin asennussarja tulee saataville Ryzen-prosessorien virallisen julkaisun jälkeen. Myös jälleenmyyjillä tulee olemaan asennussarjoja saatavilla.

Noctua AM4-asennussarjoja on kahta eri mallia – NM-AM4 sekä NM-AM4-UxS – joista jälkimmäinen on tarkoitettu ainoastaan NH-U14S-, NH-U12S- ja NH-U9S-coolereille. Matalaprofiiliselle NH-L9a-coolerille on luvassa oma asennussarjansa myöhemmin tänä vuonna. Noctua-coolereiden omistajat voivat tilata AM4-asennussarjan ilmaiseksi yrityksen sivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Tilaajan on esitettävä ostotodistus sekä coolerista että AM4-kantaisesta emolevystä. AM4-asennussarjat ovat myös saatavilla jälleenmyyjien kautta 7,90 euron hintaan.

Kilpailijoidensa tavoin myös Phanteks tarjoaa ilmaista kiinnitystarvikepakettia kaikkien coolereidensa omistajille. Phanteksin ilmaisia AM4-asennustarvikkeita voi tiedustella yrityksen palvelusähköpostista support@phanteks.com. Mukaan täytyy liittää sekä coolerin että prosessorin tai emolevyn ostokuitti. Kaikki tulevat Phanteksin coolerimallit ovat valmiiksi varustettuja AM4-kiinnitystarvikkeilla.

AMD:n uusi AM4-suoritinkanta on tarkoitettu yrityksen Bristol Ridge APU-piireille sekä uusille Zen-mikroarkkitehtuuriin perustuville suorittimille. 1331-pinninen kanta on AMD:n ensimmäinen, joka tukee DDR4-muistitekniikkaa. Uuden kannan yhteydessä prosessoricoolerin kiinnityspisteet poikkeavat yrityksen aiemmista suoritinkannoista.

Lähteet: Cryorig, Noctua, TechPowerUp

Japan Display tuo ensi vuonna markkinoille taipuisan LCD-näytön

26.1.2017 - 11:03 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (7)

Sonyn, Toshiban ja Hitachin yhteisomistuksessa oleva Japan Display (JDI) on esitellyt uuden älypuhelinkäyttöön suunnatun taipuisan LCD-näyttöpaneelin.

Näytön rakenne koostuu kahdesta muovikerroksesta sekä niiden välissä sijaitsevasta nestekidekerroksesta. Rakenteen kerrotaan olevan hieman jäykempi kuin taipuisissa OLED-paneeleissa, mutta siitä huolimatta sen sanotaan soveltuvan erinomaisesti kaarevanäyttöisiin puhelimiin. Muovin käyttö tekee näytöstä myös iskunkestävän, toisin kuin tavalliset lasirakenteiset LCD-näytöt.

JDI:n uuden Full Active Flex IPS NEO -näyttöpaneelin koko on 5,5-tuumaa ja tarkkuus 1080 x 1920 pikseliä. Paneelin maksimikirkkaudeksi ilmoitetaan 500 cd/m2 ja kontrastisuhteeksi 1500:1. Uusi näyttöpaneeli mahdollistaa myös ruudunpäivitysnopeuden laskemisen 60 hertsistä 30 tai 15 hertsiin, joka mahdollistaa alhaisemman virrankulutuksen mobiililaitteissa.

Nyt esitelty näyttö on toistaiseksi kehitysvaiheessa ja sen massatuotannon arvellaan alkavan ensi vuonna. Wall Street Journalin mukaan JDI:llä on jo sopimuksia älypuhelinvalmistajien kanssa uuden näyttötekniikan käytöstä laitteissa. Taipuisien LCD-näyttöjen kerrotaan olevan edullisempia kuin taipuisat OLED-näytöt.

Lähde: Japan Display, WSJ

Näkökulma: PC ei kuole koskaan

PC-tietokoneiden myynti laski jälleen viime vuonna. Myynti laski nyt viidettä vuotta peräkkäin. Onko PC kuolemassa?

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan PC-tietokoneita myytiin viime vuonna maailmanlaajuisesti yhteensä 269,7 miljoonaa kappaletta, joka on 18 miljoonaa kappaletta tai 6,2 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna (2015). Edellisen kerran PC-tietokoneiden myynti kasvoi vuonna 2011, jolloin niitä myytiin 352,8 miljoonaa kappaletta. Vuosittaisesta myyntimäärästä on siis viiden vuoden aikana sulanut noin 83 miljoonaa PC:tä.

Myyntiluvut käsittävät PC-valmistajien, kuten Lenovon, HP:n, Dellin ja Applen myymät pöytäkoneet, kannettavat tietokoneet ja ultramobiilit laitteet, kuten esimerkiksi Microsoftin Surfacen. Chromebookit ja iPadit eivät sisälly lukuihin, kuten eivät myöskään itse kasatut PC-kokoonpanot. Niiden etuna on mahdollisuus päivittää tarpeen mukaan yksittäinen komponentti, kuten pelkkä näytönohjain, joka pidentää koko tietokoneen uusimistarvetta vuosilla. Luotettavaa statistiikkaa itse kasattujen PC-tietokoneiden lukumäärästä ei ole helposti saatavilla, mutta viime vuosina emolevyjä on myyty vuosittain noin 130-140 miljoonaa kappaletta.

IBM julkaisi vuonna 1981 ensimmäisen PC-tietokoneen ja niitä on siitä lähtien ostettu kotitalouksiin kaikkeen käyttöön ja kaikenlaisille ihmisille. Viimeisen 10 vuoden aikana kuluttajat ovat kuitenkin ostaneet PC-tietokoneiden rinnalle noin 2,6 miljardia älypuhelinta ja useita satoja miljoonia taulutietokoneita.

Kun aikaisemmin esimerkiksi nettiselaamiseen, median kuluttamiseen, pankkiasioiden hoitamiseen ja suurinpiirtein jopa pasianssin pelaamiseen tarvittiin täysiverinen PC-tietokone, nykyään suurimpaan osaan tehtävistä löytyy helppokäyttöisempi ja kätevämpi vaihtoehtoinen laite. Jos kaiken pystyy tekemään ilman PC:tä niin hyvä, sillä se ei edes sovellu, eikä sen tarvitsekaan soveltua kaikille.

PC-tietokoneiden myyntimäärän laskiessa PC-pelitietokoneiden markkinat ovat samaan aikaan kasvamassa, raportoi tutkimusyhtiö Jon Peddie Research. Viime vuonna valmiita ja itse kasattuja PC-pelitietokoneita sekä oheistarvikkeita myytiin yli 30 miljardilla dollarilla. Edellisvuonna myynti oli hieman vajaa 25 miljardia dollaria eli markkina kasvoi vuodessa jopa 20 % . PC-pelitietokoneiden markkinan ennustetaan kasvavan vuosittain 6 % vuoteen 2019 asti.

Kuluttajat suosivat PC-pelaamista useasta eri syystä, jotka ovat muun muassa parempi grafiikka kuin konsoleissa, lyhyt katseluetäisyys näyttöön tarjoaa tarkat yksityiskohdat sekä hiiren ja näppäimistön ylivertaisuus peliohjaimena. Mielenkiintoisena yksityiskohtana JPR:n raportin mukaan rahassa mitattuna high-end-kategorian myynti oli suurin 43 % osuudellaan ja erityisesti länsimaalaiset kuluttajat ovat nälkäisiä ja valmiita investoimaan jopa tuhansia dollareita ja euroja pelirautaan:

  • Entry-Level pelitietokone (alle $1000)
  • Mid-range pelitietokone ($1000 – $1800)
  • High-End pelitietokone (yli $1800)

Myyntimäärissä mitattuna PC-tietokoneiden myynti tulee todennäköisesti laskemaan myös seuraavat viisi vuotta ja klikkiotsikointi PC:n kuolemasta jatkuu. Nyt ja tulevaisuudessa PC:tä kuitenkin käytetään entistä enemmän sille parhaiten soveltuviin käyttötarkoituksiin, kuten tehokkaaseen työtekoon sekä pelaamiseen ja sen uusimpaan muotoon eli virtuaalitodellisuuteen. PC ei kuole koskaan.

Galaxy S8 huhukooste – luvassa todennäköisesti ulkomittoihin nähden jättikokoinen näyttö

Samsungin seuraavan lippulaivapuhelimen julkaisu lähenee ja sen myötä huhumylly käy tällä hetkellä jo varsin kiivaana. Huhujen mukaan markkinoille tulee jälleen kaksi kokoversiota laitteesta.

Galaxy S8 -mallien sisäiset koodinimet ovat tiettävästi Dream ja Dream 2, joista jälkimmäinen viittaa suurikokoisempaan Plus- tai edge-malliin. Uusien mallien mallikoodit tulevat tiettävästi olemaan SM-G950X ja SM-G955X, joissa X-kirjaimen tilalle tulee kunkin markkina-alueen oma varianttikoodi. 940- ja 945-mallinumerot on jätetty väliin, sillä numero neljä tuottaa kiinalaisessa ja korealaisessa kulttuurissa epäonnea.

Viime viikkoina Galaxy S8 -malleista on vuotanut usean eri tahon toimesta mittapiirroksia, renderöintejä ja jopa pari valokuvaa. Kuvien aitouden ja lopullisuusasteen voi kyseenalaistaa, mutta kaikkia yhdistää yksi seikka: ulkomittoihin nähden erittäin suurikokoinen kaarevareunainen näyttö.

GSMArena-sivuston käsiinsä saamien mittapiirrosten mukaan GS8:n näyttö olisi jopa 5,7-tuumainen ja GS8 Plus -mallin jopa 6,3-tuumainen. Kasvaneesta näyttökoosta huolimatta puhelimien pituus ei piirrosten mukaan ole kasvanut juurikaan edeltäjistä. Sivusuunnassa on sen sijaan tullut lisää mittaa suuremman näytön johdosta.

Hyvin pieniksi kaventuneiden näytön ylä- ja alareunan myötä Samsung aikoo tiettävästi luopua fyysisestä kotinäppäimestä ja siirtää sen näytön puolelle. Ohjelmistopohjaiset näppäimet tukisivat joidenkin lähteiden mukaan paineentunnistusta. Samalla sormenjälkitunnistimen huhutaan siirtyneen näytön alle, joten se perustuu ilmeisesti ultraäänitekniikkaan.

Rautapuolelta Galaxy S8 -malleista löytyy hyvin suurella todennäköisyydellä Exynos 8895- tai Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Piirimalli riippuu markkina-alueesta, kuten aikaisempinakin vuosina. Järjestelmäpiirin jäähdytys hoidetaan Galaxy S8 -malleissa tiettävästi yhteen lämpöputkeen perustuvalla ratkaisulla. Tuoreiden sisäpiiritietojen mukaan Samsung rohmuaisi Galaxy S8 -malleja varten niin suuren määrän Snapdragon 835 -piiriä, ettei niitä riittäisi alkuvaiheessa kilpailijoiden tuotteisiin. Jos tämä pitää paikkaansa, kyseessä on merkittävä kilpailuetu Samsungille.

Varsin varmojen huhujen joukkoon lukeutuu tekoälyä hyödyntävä assistentti Bixby, jolla vaikuttaisi olevan oma erikoisnäppäimensä puhelimen vasemmassa kyljessä äänenvoimakkuuspainikkeiden alapuolella. GS8-mallien huhutaan myös tukevan silmän biometristä iiristunnistusta Note 7:n tapaan. Kamerapuolella etukameran kerrotaan olevan automaattitarkenteinen ja takakameran uusimman sukupolven versio Samsungin omasta sensorista. Joissakin huhuissa on puhuttu Plus-mallista löytyvästä kaksoiskamerasta.

Huhuissa on myös liikkunut DeX-ominaisuus (Desktop eXperience), joka on Samsungin vastine Microsoftin Continuumille. Toisin sanoen Galaxy S8 olisi mahdollista kytkeä USB Type-C -liitännän välityksellä DeX-telakkaan ja sen avulla hyödyntää puhelinta suuremmalla näytöllä työpöytäympäristössä.

Samsungin mobiiliyksikön johtaja Koh Dong-jin vahvisti tämän viikon maanantaina, ettei Samsung aio julkaista Galaxy S8 -malleja vielä MWC-tapahtumassa helmikuun lopulla. Sen sijaan tämänhetkisten huhujen mukaan julkaisu tapahtuisi maaliskuun loppupuolella ja markkinoille puhelimet saapuisivat huhtikuussa. Joidenkin ennakkotietojen mukaan hinnat olisivat kalliimmat kuin Galaxy S7 -malleissa vuosi sitten.

Kaikki tässä koosteessa käsitellyt tiedot ovat vielä huhujen asteella, joten niihin on järkevää suhtautua sopivalla varauksella.

Lähteet: Reuters, GSMArena (1)(2)(3), PhoneArena, SamMobile, The Guardian, Digitimes, GalaxyClub, Slashleaks, AAWB, The Verge, Forbes

Kuvat: GSMArena & MobileFun

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 378.49 -ajurit Resident Evil 7: Biohazardille

Uudet ajurit tuovat mukanaan Game Ready -leimat uuden Resident Evil 7:n lisäksi myös Conan Exilesin early access -versiolle ja For Honorin suljetulle beetaversiolle.

NVIDIA on julkaissut uudet GeForce 378.49 -ajurit näytönohjaimilleen. Uudet ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat GeForce 400 -sarjaa ja sitä uudempia näytönohjaimia.

GeForce 378.49 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leimat Resident Evil 7: Biohazardille, Conan Exilesin early access -versiolle sekä For Honorin suljetulle beetaversiolle. Game Ready -leimojen lisäksi ajureissa on uutta virallinen tuki GeForce GTX 1050- ja GTX 1050 Ti -näytönohjainten mobiiliversioille.

NVIDIAn uudet ajurit tuovat mukanaan myös ison joukon uusia tai päivitettyjä SLI-profiileita. Tuoreita profiileita on tarjolla Battlefield 1:lle, Deus Ex: Breach Standalonelle, Diablo III:lle, Dreadnought (2016):lle, Lego: Minifiguresille, Sid Meier’s Civilization VI:lle, Shooter Game (HDR):lle, Sniper Elite 4:lle, Space Hulk: DeathWingille, Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlandsille sekä Watch Dogs 2:lle. Osa SLI-profiileista toimii vain pelien DirectX 11 -versioilla ja muutamat profiileista rajoittavat SLI-kokoonpanot käyttämään vain yhtä näytönohjainta.

Ajureissa on myös uudet 3D Vision -profiilit Resident Evil 7:lle ja Conan Exilesille, mutta yhtiö ei suosittele 3D Visionin käyttöä kyseisissä peleissä. Watch Dogs 2 on saanut puolestaan hyvälaatuiseksi luokitellun 3D Compatibility -profiilin.

Voit tutustua SLI-profiileiden yksityiskohtiin, tiedossa oleviin bugeihin ja korjauksiin tarkemmin NVIDIAn julkaisutiedotteesta käsin.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä, tai päivitä ne GeForce Experiencen kautta.

HTC aloitti Nougat-päivitykset 10-, 10 Lifestyle- ja One M9 -malleilleen Euroopassa

25.1.2017 - 17:04 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (7)

HTC on aloittanut Android 7.0 Nougat -päivityksen jakelun 10-huippumallin lukitsemattomille EU-versioille. Myös HTC 10 Lifestyle- ja One M9 -mallien Nougat-päivitysten raportoidaan alkaneen.

Tiedon vahvisti HTC:n EMEA-alueen tuote- ja palvelujohtaja Graham Wheeler ja myös lukuisat käyttäjät ovat raportoineet saaneensa päivityksen. Päivityksen versionumero on 2.41.401.3 ja se on kooltaan 1,17 gigatavua. Päivityksen jakelu tapahtuu suoraan puhelimeen OTA:na (Over the air) ja siihen sisältyy myös Androidin tammikuun tietoturvapäivitykset. Yhdysvalloissa HTC 10:n Nougat-jakelu alkoi jo viime kuussa, mutta se keskeytettiin kertaalleen bugien vuoksi.

HTC 10:n ohella myös 10 Lifestyle- ja One M9 -mallien Nougat-päivitysten raportoidaan alkaneen. HTC 10 Lifestyle -mallin päivityksen versionumeroksi kerrotaan 2.22.401.3 ja kooksi 1,15 Gt. Vuoden 2015 lippulaivamalli One M9:n päivityksen versionumero on puolestaan 4.14.401.7 ja koko 1,27 Gt.

Päivitysten kerrotaan alkaneen ensimmäisenä Iso-Britanniassa ja jakelun kerrotaan laajenevan portaittain muihin maihin. Ainakin io-tech onnistui jo lataamaan ja asentamaan onnistuneesti Nougatin HTC 10:lle.

 

[responsive-slider id=2025]

Päivitys 26.1.2017 klo 13:30: Tämä lysti loppui lyhyeen, sillä HTC on ilmoittanut keskeyttäneensä päivityksen jakelun teknisistä ongelmista johtuen. HTC:n Graham Wheelerin mukaan päivitys tulee takaisin saataville todennäköisesti helmikuun puolella. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun HTC on keskeyttänyt Nougat-päivityksen jakelun 10-puhelimelleen. Aiemmin sama temppu on tapahtunut Saksassa ja Yhdysvalloissa.

Lähde: AndroidPolice