Tänään julkaistavan OnePlus 5:n kaksoiskameran ominaisuudet julki

The Verge esittelee yksinoikeudella julkaistussa artikkelissaan tänään julkaistavan OnePlus 5 -älypuhelinmen kameraa sekä suunnitteluprosessin taustoja.

The Verge -sivusto on julkaissut eksklusiivisen katsauksen tänä iltana julkaistavan OnePlus 5 -älypuhelimen kameratekniikkaan ja suunnitteluprosessiin. Artikkelin mukaan yrityksen tavoitteena on ollut luoda markkinoiden paras älypuhelin ja fokus on ollut tänä vuonna erityisesti kamerassa.

Jutussa paljastetaan, että OnePlus 5:n kaksoiskamera perustuu Sonyn valmistamiin 16 ja 20 megapikselin kamerasensoreihin. Ensin mainittu on varustettu tavanomaisella f1.7-aukkosuhteen laajakulmaobjektiivilla ja jälkimmäinen häviöttömän zoomauksen mahdollistavalla f2.6-aukkosuhteen teleobjektiivilla. Zoomauksen ohella kaksoiskamera mahdollistaa myös syvyysterävyysefektin luomisen kuviin. 80 % kameran kehitystyöstä kerrotaan kuluneen ohjelmistopuolen kehittämiseen ja sen kerrotaankin olevan keskeisimmässä roolissa OnePlus 5:n kameran onnistumisen suhteen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana artikkeliin liittyvällä videolla (katsottavissa alla) nähdään useita erilaisia konseptiversioita OnePlus 5:stä. Konseptimalleissa on nähtävissä mm. vuotaneissa kuvissa esiintynyttä designia sekä hieman erilaisia toteutuksia kameran ja antenniraitojen suhteen. Hieman harmillisesti OnePlus 5:n lopullinen design näyttäisi olevan lähimpänä iPhone 7 Plus -mallia. Kamerasuunnittelusta vastanneen Simon Liun mukaan kaksoiskamera oli tilarajoitusten vuoksi sijoitettava takakuoren ylänurkkaan ja yhdennäköisyys iPhonen kanssa oli lähes väistämätöntä.

Jutussa kerrotaan myös, että noin 700 työntekijää nykypäivänä työllistävä OnePlus pyrkii toimimaan toisin kuin suuret kilpailijansa. Se pyrkii pitämään mallistonsa pienenä sekä toimintansa nopeana ja uuden puhelimen kehitysajaksi kerrotaankin tyypillisen 18-24 kuukauden sijaan vain 12 kuukautta. Toimitusjohtaja Lau kehuu myös Shenzhenin kaupunkia, jonka kerrotaan olevan optimaalinen sijainti pienelle älypuhelinvalmistajalle, jolle kaikki tuotekehitys ja prototyyppien valmistus ei ole mahdollista talon sisäisesti.

Pientä valmistajaa koskee myös tietyt rajoitteet komponenttien ja teknisten läpimurtojen suhteen. Lau ottaa esimerkiksi laajan kuvasuhteen reunasta reunaan asti yltävät näytöt, joita mm. Samsung ja LG on käyttänyt tänä vuonna huippumalleissaan. Laun mukaan kyseessä on asia, johon OnePlus haluaa pyrkiä, mutta tällä hetkellä sillä ei riitä resurssit kyseisten näyttöjen saamiseen.

OnePlus 5:n kerrotaan olevan kallein yrityksen valmistama puhelin ja hinnan kerrotaan olevan lähempänä 500 dollaria(/euroa). Mm. kaksoiskameran kehitystyö on nostanut puhelimen kokonaiskustannuksia. Siitä huolimatta hinta tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen muihin high-end-puhelimiin nähden ja laaduntunnun kerrotaan parantuneen edeltäjämallista.

Lähde: The Verge

Kuvat: Dan Seifert / The Verge

Video: Nokia 3 unboksaus ja ensituntumat

20.6.2017 - 01:57 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (25)

Io-techin testiin saapui viime viikolla Suomessa myyntiin saapunut HMD Globalin 149 euron hintainen Nokia 3 -älypuhelin.

Tutustumme myyntipakkauksen sisältöön, otamme ensituntumat laitteesta ja käymme läpi ominaisuuksia, joita ilman 150 euron älypuhelimen kanssa joutuu pärjäämään

Nokia 3 on ensimmäinen ja edullisin Suomessa myyntiin saapunut Android-Nokia. Sen rakenne on hintaansa nähden laadukas eli sen runko on metallinen. Laite on varustettu 5-tuumaisella HD-resoluution LCD-näytöllä ja sisuksissa on MediaTekin neliytiminen 1,3 GHz:n kellotaajuudella toimiva MT6737-järjestelmäpiiri, 2 gigatavua käyttömuistia, 16 gigatavua tallennustilaa ja 2630 mAh akku. Uudet Nokia-älypuhelimet on varustettu puhtaalla Android 7.0 Nougat -käyttöjärjestelmällä ja HMD Global on luvannut laitteelle kuukausittaiset tietoturvapäivitykset.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

HMD Globalilla vaikeuksia toimittaa uusia Android-Nokioita – operaattorit ilmoittivat ennakkotilaajille viivästyksistä

20.6.2017 - 00:40 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (3)

Uusien Nokia 5- ja 6-puhelimien toimitusten piti alkaa tänään, mutta Elisa ja DNA ovat ilmoittaneet ennakkotilaajille, että HMD Globalilla on laitteiden kanssa toimitusvaikeuksia.

Useat käyttäjät ovat kertoneet io-techin keskustelufoorumilla saaneensa Elisalta ja DNA:lta tänään tiedon, jossa on pahoiteltu Nokia 6 -mallin toimituksen viivästymistä. Molempien operaattoreiden mukaan valmistajalla on vaikeuksia toimittaa laitteita, jotta ne saataisiin ennakkotilaajien käsiin alkuperäisen aikataulun mukaan 20. kesäkuuta.

Elisa on lähettänyt Nokia 6 -puhelimen ennakkotilaajille viestin, jonka mukaan laitteet saapuvat varastolle arviolta vasta viikolla 28 eli 10. – 16. heinäkuuta:

Hei, olet tilannut ennakkoon Nokia 6 puhelimen. Laitevalmistajalta saamamme tiedon mukaan laitteiden toimitus viivästyy. Laitteet saapuvat varastollemme arviolta viikolla 28. Saat erillisen viestin, kun olemme lähettäneet laitteesi. Mikäli toimitus poikkeaa ilmoitetusta viikosta 28, laitamme sinulle uuden viestin. Pahoittelemme viivästystä! T. Elisa

Elisan verkkokaupassa mustan ja hopeanvärisen mallin toimitusten alkamisajankohdaksi on vielä tällä hetkellä ilmoitettu 30.6. mutta kuparin ja sinisen värisille malleille vasta viikot 30-31 eli 24. heinäkuuta – 6. elokuuta.

Nokia 5 -mallin toimitusten Elisa ilmoittaa alkavan viikon kuluttua 27. kesäkuuta ja kuparivärin heinäkuun lopulla. Samoin kuparinvärisen Nokia 3:n toimituksen aloitus on siirtynyt heinäkuun lopulle viikoille 29-30. Elisan uusien Android-Nokioiden alkuperäiset toimitusaikataulut löytyvät Elisa Palstalta.

Myös DNA:n asiakaspalvelusta on tänään kerrottu, että valmistajalla on vaikeuksia toimittaa laitteita:

”Soitin DNA:lle tuossa hetki sitten (kun itselläkin oli alunperin kupari tilauksessa jonka viime viikolla vaihdoin siniseksi, kun sinistä piti kuulema saada tällä viikolla) ja sieltä sanottiin että Nokialla on vaikeuksia toimittaa mitään laitteita, eli kaikkien toimitukset viivästyy…” -Nimim. Draev-

DNA:n verkkokaupassa Nokia 6:n mustan ja hopean mallin toimitusajankohdaksi ilmoitetaan edelleen 20.6. mutta kuparin ja sinisen väristen mallien toimitusten ilmoitetaan alkavan vasta heinäkuun lopulla. Myös Nokia 5 -puhelimen toimitusten kerrotaan edelleen alkavan 20.6. paitsi kuparinvärisen mallin heinäkuun lopulla.

Ainoastaan DNA ja Elisa myyvät Suomessa aluksi Nokia 6 -mallia yksinoikeudella. Edullisempia Nokia 5- ja 3-malleja löytyy myös muilta jälleenmyyjiltä.

Oletko ennakkotilannut Nokia 5- tai 6-puhelimen? Osallistu keskusteluun TechBBS-foorumissa Nokian Android-puhelimia käsittelevässä viestiketjussa.

Päivitys: Nyt myös DNA on vahvistanut Nokia 6:n uudeksi myynninaloitus- ja toimituspäiväksi 30. kesäkuuta.

Intelin Core X saapui myyntiin ja arvostelut nettiin

Intelin Core X -sarjan prosessorit saapuivat virallisesti myyntiin tänään ja samalla nettiin paukahti liuta arvosteluita. Arvostelijat ovat ainakin yhdestä asiasta yhtä mieltä: Intelillä oli kiire ja se näkyy tuloksissa vaikka Core i9-7900X onkin nopein prosessori markkinoilla.

Intelin Core X -sarjan prosessorit saapuivat myyntiin tänään. Ensimmäiset arvostelut prosessorista julkaistiin jo viime viikon lopulla, kun kaksi sivustoa ilman Intelin kanssa solmittavaa NDA-sopimusta olivat saaneet Core i9-7900X -prosessorin haltuunsa ennakkoon. Salassapitosopimuksen rauettua tänään neljältä myös muut sen allekirjoittaneet sivustot pääsivät julkaisemaan omat arvostelunsa.

Core i9-7900X:n suorituskyky ennakkoon julkaistuissa arvosteluissa oli monin paikoin odotetulla tasolla, mutta toisaalta monissa tapauksissa suorituskyky jäi selvästi vajaaksi, jopa viime sukupolven Core i7-6950X:tä heikommaksi. Viikonlopun aikana selvisi, että emolevyjen BIOS-versiot ovat vielä pahasti keskeneräisiä ja ainakin yhdelle emolevylle on julkaistu suorituskykyä merkittävästi parantava BIOS.

Selaamalla arvosteluita läpi käy selväksi, että viikonloppuna julkaistut päivitetyt BIOS-versiot parantavat tilannetta, mutta pelipuoli on edelleen etenkin Skylake-X-arkkitehtuurin Akilleen kantapää. Tulevat BIOS-päivitykset tulevat epäilemättä parantamaan tilannetta, mutta kiirehditty julkaisu paistaa Core X -sarjasta läpi päivänselvästi. Kiire ja Intelin päätös leikata PR-toiminnot Euroopassa nolliin näkyy myös siinä, että esimerkiksi pohjoismaihin ei ole saatu ainuttakaan testiprosessoria edes emolevyvalmistajilta, saati sitten Inteliltä.

Kokosimme tähän linkkejä useisiin eri arvosteluihin, joista lukijat voivat vetää omat johtopäätöksensä.

iFixit tyrmäsi uuden Surface Laptopin rakenteen korjauskelvottomaksi

iFixit-sivusto purki Microsoftin uuden Surface Laptop -kannettavan osiin ja totesi rakenteen korjauskelvottomaksi.

Älypuhelimien ja tietokoneiden purkuartikkeleista ja korjausoppaista tunnettu iFixit on iskenyt työkalunsa kiinni Microsoftin uuteen Surface Laptop -kannettavaan. Loppuarvio koneen rakenteellisen toteutuksen osalta on suorastaan tyrmäävä 0/10 pistettä.

Heti purkuprosessin alkuvaiheessa käy selväksi, ettei koneen pohjasta löydy ruuveja rakenteen avaamiseksi. Ainoa vaihtoehto on leikata veitsellä näppäintasoa peittävä alcantara-kangas irti ja irrottaa lämmön avulla paikalleen liimattu ja muovihitsattu näppäinkansi paikaltaan. Näppäimistön alta paljastuu koneen kaikki keskeiset komponentit, kuten puolet sisätilasta vievä metallikuoreen tiukasti liimattu 45,2 Wh akusto sekä lämpösuojalla peitetyllä Intel Core-i7 -prosessorilla ja integroiduilla muistipiireillä varustettu emolevy.

Purkuprosessin lopputulema on tyly: iFixitin mukaan Surface Laptop on toteutukseltaan liimalla kyllästetty rumilus, jossa ei ole mitään korjauskelpoista tai pitkäikäistä. iFixitin mukaan konetta ei ole yksinkertaisesti mahdollista avata tai korjata aiheuttamalla sen rakenteille merkittävää vahinkoa.

iFixit tutustui myös uuteen Surface Pro -taulutietokoneeseen, joka ei pärjännyt juurikaan paremmin. Korjattavuusarvosanaksi laite sai 1/10, joka on pykälän huonompi kuin edeltäjämallissa. Pienenä plussana Surface Pron paikalleen liimattu näyttö on hieman aiempaa helpompi irrottaa, mutta toisaalta edeltäjämallin erillisestä SSD-asemasta on luovuttu, joten mikään rautaominaisuus ei ole enää edes teoriassa päivitettävissä.

Kuvat: iFixit

LG esitteli uuden +-version G6-älypuhelimestaan

19.6.2017 - 14:27 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (9)

LG esitteli G6-lippulaivamallistaan uuden plus-version, joka sisältää muutamia parannuksia alkuvuodesta julkaistuun malliin nähden.

LG on julkaissut tänään uuden version lippulaivamallistaan. Uutuus kantaa nimeä G6+. Laite sisältää maltillisia parannuksia helmikuun lopulla julkaistuun G6-malliin nähden.

Rautatasolla uutta on suurempi 128 Gt:n tallennustila sekä tuki langattomalle Qi-standardin mukaiselle lataukselle. Järjestelmäpiiri (Snapdragon 821) ja neljän gigatavun RAM-muisti ovat pysyneet samoina alkuvuodesta julkaistuun perusversioon nähden. Plus-mallin vakiovarustukseen kerrotaan kuuluvan myös Quad DA-muunnin, joka puuttuu Suomessa myytävistä G6-puhelimista.

Ulkonäön osalta tarjolla on kaksi uutta värivaihtoehtoa: Optical Marine Blue ja Optical Terra Gold, joiden lisäksi tarjolle tulee myös vanha tuttu Optical Black. Lisäksi plus-mallin mukana toimitetaan laadukkaat Bang & Olufsenin nappikuulokkeet.

G6+:n uusi ohjelmistoversio mahdollistaa puhelimen lukituksen avaamisen kasvojentunnistuksen avulla sekä virrankulutuksen optimoinnin käyttäjän liikkeiden ja paikkatietojen avulla. Samat ohjelmistopäivitykset tulevat saataville myös alkuperäiselle G6:lle.

LG G6+:n saatavuudesta Suomessa ei ole vielä toistaiseksi tarkempaa tietoa. Tällä hetkellä tavallinen LG G6 maksaa Hinta.fi-palvelun mukaan edullisimmillaan noin 550 euroa. io-techin toukokuun lopussa julkaiseman LG G6 -testiartikkelin voi lukea täältä.

Lähde: LG

Päivitys testilabrasta: Intelillä housut kintuissa Core X -prosessoreiden kanssa

Osa Intelin uusista Core X -tehoprosessoreista tulee ennakkotilattavaksi huomenna ja samalla median salassapitovelvollisuus päättyy. Kerromme, mitä kulissien takana tällä hetkellä tapahtuu.

Ensimmäisenä ennakkotilattavaksi saapuvat 4-10-ytimiset Core X -prosessorit, joiden toimitukset alkavat ensi viikolla ainakin Yhdysvalloissa. Suomen saatavuudesta ei toistaiseksi ole tarkkaa tietoa. Olemme soittaneet muutamille jälleenmyyjille, mutta ainakaan hyllyihin prosessoreita ei ole alustavasti odotettavissa, vaan ne toimitetaan asiakkaille vain tilauksesta. Tarkempaa toimitusajankohtaa tukkureilla ei vielä ole tiedossa.

Kun Intel potki viime vuonna 12 000 työntekijäänsä pihalle, se katkaisi samassa yhteydessä käytännössä kokonaan suhteensa eurooppalaiseen mediaan. Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi uuden prosessorijulkaisun yhteydessä yritys ei toimita medialle testikappaleita ennen julkaisua edes NDA- eli salassapitovelvollisuuden alaisena. Suomen osalta Ruotsissa sijainnut Intelin PR-osasto lakkautettiin, kuten ilmeisesti kaikki muutkin Euroopan PR-toiminnot ja nykyään suoraa kontaktia Intelille ei yksinkertaisesti ole.

Esimerkiksi tammikuussa Kaby Lake -prosessoreiden julkaisun yhteydessä emolevyvalmistajat toimittivat medialle testiprosessorit emolevyjensä mukana, koska Intel ei prosessoreita lähettänyt.

Core X -prosessoreiden julkaisu on kuitenkin niin kiirehditty, että edes emolevyvalmistajilla ei ole tarpeeksi testiprosessoreita, joita jakaa medialle testattavaksi, ainakaan Suomeen asti. Tilanne ei ilmeisesti ole sen parempi muuallakaan Euroopassa ja testiprosessoreita ovat onnistuneet hommammaan kolmansilta osapuolilta vain yksittäiset mediat.

Tämän seurauksena viikonloppuna nähtiin brittiläisten Hexus- ja Bit-tech-sivustojen mielenosoitus, kun sivustot julkaisivat oman Core i9-7900X -artikkelinsa. Koska Hexus ei muun eurooppalaisen median tavoin saanut testiprosessoria Inteliltä, ei heilläkään ole myöskään salassapitovelvollisuutta allekirjoitettuna.

Yhdysvalloissa Intelin ja median suhteet ovat ilmeisesti paremmalla mallilla ja myös Core X -artikkelit on todennäköisesti luvassa normaaliin tapaan isoimmilta rautasivustoilta ja Youtube-kanavilta.

Kuulemiemme tietojen mukaan X299-emolevyjen biossit ovat tällä hetkellä hyvin keskeneräisiä, joten julkaistuihin tuloksiin kannattaa suhtautua varauksella. Osa pitää paikkaansa, mutta osassa on reilusti parannettavaa. Esimerkiksi joissain sovelluksissa ja peleissä Turbo-kellotaajuudet eivät välttämättä aktivoidu lainkaan, jos käytetään useampaa ydintä. Prosessorin jo käsiinsä saaneet tahot ovat yksinkertaisesti antaneet ymmärtää, etteivät emolevyt ole vielä valmiita kuluttajien käsiin”

Entäs io-techin Core X -artikkeli? Meillä on testilaboratoriossa jo ensimmäinen X299-piirisarjaan perustuva emolevy ja toinen on tulossa, mutta ei Kaby Lake-X- tai Skylake-X-prosessoria. Inteliltä prosessoria ei ole saatu, emolevykontaktimme ovat todenneet, että testiprosessoreita ei ole Pohjoismaihin yksinkertaisesti saatavilla ja jälleenmyyjille ei prosessoreita ole tulossa ainakaan vielä.

Saamme luonnollisesti Core X -prosessorin käsiimme ennemmin tai myöhemmin, joten artikkeli on luvassa heti, kun se on fyysisesti mahdollista tehdä.

Intelin Core X -prosessoreiden testitulokset saa julkaista 19.6.2017 klo 16 Suomen aikaan.

Intel lopettaa valtaosan kehitysalustoistaan

Intelin tuoreet Product Change Notification -ilmoitukset kertovat tylysti yhtiön Edison-, Galileo- ja Joule-kehitysaustojen myynnin ja valmistuksen päättymisestä.

Intel on tuonut viimeisten vuosien aikana markkinoille useampiakin minikokoisia kehitysalustoja. Pienet kehitysalustat ovat kasvattaneet suosiota etenkin Arduinon voimalla ja osa Intelinkin julkaisemista kehitysalustoista on nimenomaan Arduino-yhteensopivia tai -sertifioituja.

Intel on käytellyt leikkuukirvestään ahkeraan viime aikoina etenkin henkilöstön puolella, mutta tuotteiden osalta pyövelin eteen on joutunut vain kourallinen tuotesarjoja. Nyt tämä kohtalo on kuitenkin edessä käytännössä koko minikokoisten kehittäjäalustojen valikoimalle.

Intelin perjantaina julkaisemat Product Change Notification -ilmoitukset kertovat tylysti yhtiön lopettavan Edison-, Galileo- ja Joule-sarjojen tuotteiden valmistuksen, myynnin ja markkinoinnin. Markkinoille jää tällä erää vain yhteistyössä Arduinon kanssa kehitetty Genuino 101.

Intelin PCN-tiedotteiden mukaan viimeinen mahdollisuus tilata edellä mainittuja Edison-, Galileo- ja Joule-sarjojen tuotteita tulee eteen 16. syyskuuta. Samana päivänä kaikki aiemmin tehdyt, vielä toimittamattomat tilaukset muuttuvat peruuttamattomiksi. Viimeiset kehitysalustat ja muut ko. sarjojen tuotteet lähetetään Intelin tehtailta tilaajille 16. joulukuuta. Tarkat tiedot tuotteista, joita lopettamispäätökset koskevat, voit lukea niiden PCN-ilmoituksista.

Ryzen Threadripper YouTubettajan käsissä paljastaa prosessorin 4094 LGA-kontaktipintaa

Ryzen Threadripper on AMD:n ensimmäinen kuluttajamarkkinoille suunnattu LGA-paketoitu prosessori. Aiemmin yhtiö on käyttänyt LGA-paketointia vain palvelinprosessoreissaan.

AMD:n Ryzen Threadripper -prosessorit saapuvat markkinoille 27. heinäkuuta Dellin Alienware Area-51 -tehotietokoneissa. Huhujen mukaan jälleenmyyntiin prosessorit saapuisivat heti elokuun alkupuolella, mutta tälle ei ole vielä saatu varmistusta.

Suosittua YouTube-kanavaa omalla nimellään ylläpitävä Austin Evans on päässyt lähikontaktiin tulevan Alienware Area-51 -tietokoneen kanssa. Evans twiittasi nettiin perjantaina kuvan, jossa hän piti kädessään ylösalaisin käännettyä Ryzen Threadripper -prosessoria. Kuvassa näkyy taustalla Area-51-tietokone.

Evansin twiittaama kuva on ensimmäinen Threadripperin kääntöpuolesta. Kuvassa näkyy selvästi LGA-paketoidun prosessorin kaikki 4094 kontaktipintaa, jotka ottavat kontaktin Socket TR4 -prosessorikannan yhtä moneen pinniin. Lisäksi kuvassa näkyy molempien Zeppelin-sirujen vaatimat pintaliitoskomponentit keskellä LGA-kontakteja. Ryzen Threadripper on AMD:n ensimmäinen kuluttajille suunnattu LGA-paketointia käyttävä prosessori. Aiemmin AMD on käyttänyt LGA-paketointia palvelinprosessoreissaan.

Ensimmäiset arvostelut Intelin kymmenytimisestä Core i9-7900X -prosessorista julki

Skylake-X LCC -ytimeen perustuva Core i9-7900X -prosessori osoittautui testeissä erikoiseksi tapaukseksi. Toisaalta se on monissa testeissä juuri niin nopea kuin odotettiinkin, mutta samaan aikaan useissa testissä edeltävän sukupolven Core i7-6950X peittoaa sen selvästi huolimatta matalammista kellotaajuuksistaan. Sekä i9-7900X että i7-6950X ovat kymmenytimisiä prosessoreita.

Intel kertoi E3-messuilla ensimmäisten Core X -sarjan prosessoreiden saapuvan myyntiin lähiviikkojen aikana. Ensimmäisessä aallossa myyntiin saapuvat Kaby Lake-X -prosessorit Core i5-7640X ja i7-7740X sekä Skylake-X LCC -prosessorit Core i7-7800X, i7-7820X ja i9-7900X.

Saman omistajan talliin kuuluvat Hexus ja Bit-tech ovat kumpikin vähät välittäneet Intelin aikatauluista ja julkaisseet omat arvostelunsa kymmenytimisestä Core i9-7900X -prosessorista heti saatuaan sen testeihinsä. Ainakin Hexuksen testaama prosessori oli Engineering Sample -versio.

Kummankin sivuston ajamat testitulokset ovat vähintäänkin hämmentäviä. Toisaalta Core i9-7900X on monessa testissä vähintään niin nopea, kuin odottaa saattaa, mutta toisissa testeissä se häviää selvästi jopa edeltävän sukupolven kymmenytimiselle Core i7-6950X:lle huolimatta korkeammista kellotaajuuksistaan.

Parhaimmillaan Core i9-7900X esiintyy esimerkiksi Hexuksen HandBrake- ja Cinebench-testeissä, joissa se peittoaa Core i7-6950X:n 43,6 ja 27,9 prosentin eroilla. Heikompia esityksiä ovat puolestaan VRMark Orange Room- ja Total War: Warhammer -testit, joissa i7-6950X peittosi i9-7900X:n reilun 12 prosentin ja reilun 17 prosentin eroilla. Bit-tech testasi prosessoreita myös ylikellotettuina ja esimerkiksi pelitesteissä 4,4 GHz:n kellotaajuudella toimiva i7-6950X peittosi 4,6 GHz:n kellotaajuudella toimivan i9-7900X:n poikkeuksetta.

Erikoisesti heittelevä suorituskyky ei jäänyt arvosteluissa ainoaksi outoudeksi. Tehonkulutustesteissä työpöydällä levossa i9-7900X kokoonpano kulutti Hexuksella 3 wattia enemmän ja Bit-techillä 8 wattia vähemmän kuin Core i7-6950X. Hexuksen pelirasitustestissä erot pysyvät pieninä, 6 wattia i9-7900X:n eduksi. Videonpakkaus ja Prime95 small FFT -rasituksen tulokset ovat kuitenkin jotain ihan muuta. Hexuksen videonpakkaustestissä Core i9-7900X kuluttaa 82 ja Bit-techin Prime95-testissä 72 wattia enemmän kuin Core i7-6950X.

Kummankin sivuston ylikellotustestit ovat samansuuntaisia. Menohaluja prosessorilla olisi luultavasti enemmänkin, mutta lämmöt tulevat vastaan nopeasti. Hexus saavutti testeissään kaikilla ytimillä 4,7 GHz:n kellotaajuuden 1,25 voltin käyttöjännitteellä. Käyttöjännitettä nostamalla menohaluja olisi saattanut löytyä lisääkin, mutta sekä Noctua NH-D15S että EVGA CLC 280 -AiO-nestecooleri törmäsivät 1,3 V:n käyttöjännitteellä 100 °C lämpökattoon, jolloin prosessori laskee kellotaajuuksia estääkseen ylikuumentumisen. Bit-Techillä prosessori taipui samaan 4,7 GHz:n kellotaajuuteen 1,28 V:n jännitteellä, mutta Fractal Design Celsius S24 -AiO-nestecooleri ei riittänyt pitämään lämpötiloja enää alle sadassa asteessa kaikissa ajetuista testeistä.