NVIDIA julkaisi Destiny 2 -pelibundlen huippunäytönohjaimilleen

NVIDIAn uusi pelibundle antaa GeForce GTX 1080- tai GTX 1080 Ti -näytönohjaimen ostajalle Destiny 2 -pelin lunastamiseen oikeuttavan kupongin ja pääsyn sen beetatestiin.

Näytönohjainvalmistajilla on tapana julkaista aika ajoin erilaisia kampanjoita, joista yhtiön näytönohjaimen ostavat saavat kaupanpäällisiksi esimerkiksi pelejä. Tällä kertaa uuden kylkiäiskampanjan on startannut NVIDIA, joka on yhdistänyt voimansa Activisionin ja Bungien kanssa Destiny 2:n merkeissä.

NVIDIAn uudessa kylkiäiskampanjassa GeForce GTX 1080- tai GTX 1080 Ti -näytönohjaimen tai sellaisen sisältävän tietokoneen ostavat käyttäjät saavat kaupanpäällisiksi kupongin Destiny 2 -peliin. Kupongilla voi lunastaa paitsi itse pelin kun se julkaistaan, myös pääsyn sen avoimeen beetatestiin ennen muita käyttäjiä. Destiny 2:n PC-versio julkaistaan virallisesti 24. lokakuuta. Avoin beetatesti pidetään tarkemmin määrittelemättömänä ajanjaksona elokuussa.

Kampanja on voimassa vain kaksi viikkoa ja päättyy 27. kesäkuuta. Valitettavasti NVIDIAn GeForce-sivujen brittiversio ei ole vielä päivittynyt Destiyn 2 -sivujensa osalta, joten toistaiseksi kampanjaan osallistuvien kotimaisten liikkeiden kirjo on tuntematon. NVIDIA päätti aiemmin tänä vuonna sitoa kampanjakoodit kampanjaan kuuluviin näytönohjaimiin ja aluelukita ne tarkoituksenaan hillitä kylkiäisten myyntiä edelleen. Toistaiseksi ei ole saatu varmistusta ovatko rajoitukset edelleen voimassa.

Vuotanut testitulos paljasti 16-ytimisen Ryzen Threadripperin 1950X-malliksi

AMD:n tulevista Ryzen Threadripper -prosessorimallistosta on nähty netissä aiemmin väärennetty taulukko. Vuotanut Geekbench-testitulos paljasti 16-ytimisen mallin oikean nimen ja tiedot.

AMD esitteli Computex 2017 -messuilla Ryzen Threadripper -prosessoria liveyleisön edessä, mutta prosessoreiden yksityiskohdat jäivät edelleen hämärään. Netissä on liikkunut aiemmin väitetty taulukko Ryzen Threadripper -mallistosta, mutta sen tiedetään olevan väärennös.

Nyt Ryzen Threadripper -prosessoreista on saatu ensimmäiset yksityiskohdat julki, kiitos vuotaneen Geekbench 4.1.0 -testituloksen. Testitulos on jo poistettu PrimateLabsin tietokannasta, mutta muun muassa ChipHellin käyttäjä futchi ehti ottaa kuvankaappauksen sivusta ajoissa. Kuvankaappaus paljastaa yhden 16-ytimisen variantin nimeksi Ryzen Threadripper 1950X.

Vuotaneessa testituloksessa 16-ytiminen, 3,4 GHz:n peruskellotaajuudella toimiva Ryzen Threadripper saa yhden ytimen testeissä tuloksekseen 4167 ja moniydintestissä 24539 pistettä. Testitietokannasta edelleen löytyvät Threadripper 1950X -tulokset vaihtelevat yhdellä ytimellä 3917 – 4216 pisteen ja kaikilla ytimillä 24120 – 24816 pisteen välillä. Tuloksista ei kannata tässä vaiheessa vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä, sillä ne ovat käytännössä samaa tasoa 8-ytimisten Ryzen-prosessoreiden kanssa, mikä viittaa yhteensopivuusongelmiin testiohjelman nykyisen version ja Threadripperin välillä.

Nettiin vuotaneiden Engineering Sample -tietojen perusteella prosessorin Boost-kellotaajuuden pitäisi olla 3,7 GHz ja kuvankaappauksen ottaneen futchin mukaan XFR-kellotaajuus olisi 3,8 GHz. Geekbench ei näytä selviävän prosessorin tunnistamisesta täysin kunnialla, sillä sen mukaan prosessorissa olisi peräti 128 Mt L3-välimuistia, vaikka todellisuudessa sitä on 32 Mt.

VideoCardz on kerännyt talteen eri lähteistä löytämiään tietoja AMD:n tulevista prosessoreista. Useimmat tiedot ovat yksinkertaisia Engineering Sample -mallien nimikoodeja, mutta mukaan on löydetty myös Alienwaren kokoonpanosta löytynyt 12-ytiminen Threadripper. 12-ytimisen mallin nimeksi kerrotaan Ryzen Threadripper 1920, mikä sopii sinänsä hyvin 16-ytimisen 1950X:n pariksi.

Ryzen Threadripper -prosessorit saapuvat markkinoille Alienwaren kokoonpanojen mukana 27. heinäkuuta. Prosessoreiden jälleenmyynnin alkamisesta ei ole toistaiseksi saatavilla tietoa, mutta joidenkin huhujen mukaan se tapahtuisi elokuun alkupuolella. Io-tech kertoo lisää Ryzen Threadripperin aikatauluista heti, kun saamme asiasta varmaa tietoa.

Päivitys:

Vaikka uutisessa mainittu tulos on jo poistettu, löytyy PrimateLabsin tietokannasta edelleen useita muita Ryzen Threadripper 1950X -tuloksia. Uutiseen lisätty muiden testiajojen tuloksia.

Be Quietilta uusi vaakamallinen Shadow Rock TF 2 -prosessoricooleri

Be Quietin uusi vaakamallinen Shadow Rock TF 2 -prosessoricooleri saapuu kauppoihin 60 euron suositushintaan.

Be Quiet on laajentanut coolerivalikoimaansa uudella Shadow Rock TF 2 -mallilla, jota se esitteli kuun alussa järjestetyillä Computex-messuilla. Kyseessä on seuraaja Shadow Rock TopFlow -mallille, jota on paranneltu useilta eri osin. Vaakamallisen coolerin jäähdytystehoksi ilmoitetaan 160 wattia (TDP).

Shadow Rock TF 2:n rakenne koostuu horisontaalisesta alumiinisesta jäähdytysrivastosta, viidestä kuusi millimetriä paksusta kuparilämpöputkesta sekä nikkelöidystä kuparipohjasta. Osa jäähdytysrivoista on myös suorassa kontaktissa pohjan kanssa, joka tehostaa lämmön siirtymistä ja tukevoittaa rakennetta. Coolerin aktiivijäähdytyksestä vastaa 135 mm:n PWM-ohjattava SilentWings-tuuletin.

Tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 137 x 165 x 112 mm (P x L x K)
  • Paino: 680 g
  • Materiaali: alumiinirivasto, kuparipohja ja -lämpöputket
  • Jäähdytysripojen määrä: 61 kappaletta
  • Lämpöputket: 5 x 6 mm
  • 135 mm SilentWings-tuuletin (1400 RPM, 67,8 CFM, 24,4 dBA, 2,1 mm H2O)
  • Yhteensopivuus: Intel LGA 775 / 115x / 1366 / 2011(-3) Square ILM; AMD AM2(+) / AM3(+) / AM4 / FM1 / FM2(+)
  • Takuu: 3 vuotta

Shadow Rock TF 2 tulee saataville välittömästi 60 euron suositushintaan. Valmistaja lupaa coolerilleen kolmen vuoden takuun.

Lähteet: lehdistötiedote, Be Quiet!

GlobalFoundries: 7 nm:n prosessi aikataulussa, massatuotantoon jo ensi vuonna

GlobalFoundries lisensoi 14 nanometrin prosessin Samsungilta, hyppäsi yli 10 nanometrin ja aikoo hyökätä ensi vuonna etulinjaan itse kehittämällään 7 nm:n prosessilla.

GlobalFoundries, yksi neljästä jäljellä olevasta merkittävästä puolijohdevalmistajasta, on ilmoittanut seuraavan sukupolven valmistusprosessinsa olevan aikataulussa. Yhtiö päätti hypätä yli 10 nanometrin prosessin täysin ja valmistelee parhaillaan 7 nanometrin FinFET-valmistusprosessia.

GlobalFoundries kertoi alun perin 2016 syksyllä kehittävänsä oman 7 nanometrin valmistusprosessinsa ja hyppäävänsä kokonaan yli 10 nanometrin prosessin. Yhtiön nykyiset 14 nanometrin prosessit on lisensoitu Samsungilta. Nyt GloFo on ilmoittanut uuden valmistusprosessinsa suunnittelukittien olevan valmiita asiakkaille. Suunnittelukitit sisältävät kaiken asiakkaan kannalta tarpeelliset tiedot ja työkalut toimivien piirikaavioiden luomiseksi uudelle prosessille.

Yhtiön mukaan nyt valmiiksi saatujen suunnittelukittien pitäisi mahdollistaa ensimmäisten asiakaspiirien valmistuksen vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon aikana ja massatuotannon aloittamisen saman vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.

GloFo kutsuu 7 nanometrin FinFET-prosessiaan nimellä 7LP. Nykyisistä 14LPx-prosesseista poiketen LP ei kuitenkaan viittaa pieneen tehonkulutukseen (Low Power) vaan johtavaan suorituskykyyn (Leading Performance). Yhtiö kertoo prosessista tulleen jopa alkuperäisiä toiveita parempi ja odottavansa sen mahdollistavan yli 40 % kasvun suorituskyvyssä ja piirien pinta-alan skaalautuvan kaksinkertaisesti 14 nanometrin prosessiin nähden.

Global Foundriesin 7 nanometrin FinFET -prosessiin perustuvia piirejä tullaan valmistamaan New Yorkin Saratoga Countyssä sijaitsevassa Fab 8 -tuotantolaitoksessa.

Uusi artikkeli: Ensituntumat: Asus Zenfone AR ja Zenfone Zoom S

13.6.2017 - 23:46 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (4)

io-tech otti ensituntumat Suomeen kesäkuussa rantautuvista Asus ZenFone AR- ja ZenFone Zoom S -älypuhelimista.

Asus ilmoitti toukokuun lopulla paluustaan Suomen markkinoille yhteensä viiden mallin voimin. Yritys esitteli myyntiin tulevia mallejaan 13. kesäkuuta Helsingin Elisa Kulma –liikkeessä järjestetyssä kutsutilaisuudessa ja io-tech piipahti tutustumassa ZenFone AR- ja ZenFone Zoom S –malleihin.

Asuksen mukaan kaikki viisi uutuusmallia tulevat Suomessa kauppoihin kesäkuun aikana. ZenFone AR:n suositushinta on 899 euroa ja ZenFone Zoom S:n 599 euroa. Käymme tässä artikkelissa läpi ensituntumia ja huomioita puhelimista.

Testaamme ZenFone Zoom S:n kameraominaisuudet kattavammin vielä io-techissä vielä tämän kesän aikana ja saatamme mahdollisuuksien mukaan tutustua tarkemmin myös ZenFone AR:n Daydream- ja Tango-ominaisuuksiin.

Lue artikkeli: Ensituntumat: Asus Zenfone AR ja Zenfone Zoom S

Intelin kymmenytiminen Core i9-7900X ylikellottui nestejäähdytyksellä 5 GHz:iin

Core i9-7900X:n ylikellottamiseen käytettiin AiO-nestejäähdytystä ja prosessori oli delidattu, eli sen lämmönlevittäjä oli poistettu prosessorin päältä.

Keskustelupalstoilla spekuloidaan parhaillaan Intelin uusien Skylake-X-arkkitehtuuriin perustuvien prosessoreiden kellottuvuudesta. Core X -sarjaan kuuluvista prosessoreista on esitelty vasta osa, mutta ainakin niiden kellotaajuudet ovat kasvaneet merkittävästi viime sukupolven Broadwell-E-prosessoreihin nähden.

Saksalainen ylikellottaja Roman ”der8auer” Hartung on päässyt ylikellottamaan Skylake-X LCC -siruun perustuvaa Core i9-7900X -prosessoria. Core i9-7900X:ssä on käytössä kymmenen prosessoriydintä, jotka kykenevät suorittamaan samanaikaisesti kahtakymmentä säiettä.

Ylikellotustesteissä der8auer sai Core i9-7900X:n venymään Corsairin AiO-nestejäähdytyksellä 4,8 GHz:n kellotaajuudelle, kun käytössä oli prosessorin lämmönlevittäjä vakiotahnoineen. Ilman lämmönlevittäjää tai vakiotahnoja eli ns. delidattuna sama prosessori venyi 5 GHz:n kellotaajuudelle kyllin vakaana ajamaan Prime95 1344K -testiä tunnin ajan.

Prosessorin lämmöt nousivat testin aikana korkeimmillaan 89 asteeseen ja sen käyttöjännite oli asetettu 1,32 volttiin. Hajonta prosessoriydinten lämpötiloissa oli varsin suurta, sillä matalin maksimilämpötila yhdelle ytimelle oli 77 astetta.

Der8auer muistuttaa videollaan kuitenkin siitä faktasta, että hänen ylikellotustestissä käyttämänsä prosessori oli testattu etukäteen eikä siten välttämättä anna realistista kuvaa kaupasta ostetun yksilön ylikellotettavuudesta. Kaikki prosessorit ovat yksilöitä ja yksilöiden väliset erot ylikellotettavuudessa voivat olla merkittäviä.

Windows 10:n tuorein koontiversio tuo ison joukon päivityksiä Windows Insider -käyttäjille

Windows 10:n uusin koontiversio tuo muun muassa Käynnistä-valikkoon ja Toimintokeskukseen Fluent-muotokielen mukaiset Acrylic-läpikuultavuusefektit.

Microsoft on julkaissut uuden Windows 10 koontiversion Windows Insider -käyttäjille. Koontiversio 16215 tuo mukanaan poikkeuksellisen pitkän listan muutoksia ja mukana on myös ensimmäiset uuteen Fluent-muotokieleen perustuvat ulkonäköpäivitykset.

Windows 10:n koontiversio 16215 tuo mukanaan uusia elementtejä Fall Creators Update -päivityksen yhteydessä julkaistavasta Fluent-muotokielestä. Fluent-muotokielen Acrylic-läpikuultavuusefekti on lisätty uudessa koontiversiossa Käynnistä-valikkoon ja Toimintokeskukseen. Toimintokeskuksen ulkonäköä on uudistettu myös muilla tavoin helpottamaan eri ohjelmien ilmoitusten erottamista toisistaan.

Edge-selaimeen uusi koontiversio tuo monen kaipaamaan täyden ruudun tilan. Selaimen saa täyteen ruutuun ja takaisin ikkunaksi tutulla F11-pikanäppäimellä tai selaimen valikoista klikkaamalla. Käyttäjä voi myös liittää suoraan Tehtäväpalkkiin linkkejä haluamilleen verkkosivuille siten, että ne aukeavat suoraan Edge-selaimessa. Lisäksi selaimella voi jatkossa korostaa tekstiä ja lisätä huomioita epub-kirjoihin.

Cortana voi puolestaan uuden koontiversion myötä tunnistaa tapahtumien päivämääriä suoraan kuvista. Virtuaaliassistentti voi esimerkiksi kysyä, haluaako käyttäjä muistutuksen tulevasta keikasta, jonka päivämäärän se on löytänyt otetusta valokuvasta. Ominaisuuteen yhdistyy myös uusi lasso-työkalu, jonka avulla käyttäjä voi rajata tietyn osan kuvasta oleelliseksi Cortanalle, jonka jälkeen virtuaaliassistentti etsii rajatulta alueelta päivämääriä tai muuta oleellista tietoa.

Yllä olevan gallerian kuvat avautuvat täyteen kokoonsa animoituina GIF-kuvina.

Microsoft on parantanut myös Windows Ink- eli kynärajapintaansa monella tapaa. Microsoftin esimerkeissä esimerkiksi väärin tunnistettujen kirjainten korjaaminen onnistuu jatkossa suoraan niiden päälle korjaamalla, kirjoitettuja sanoja voi yhdistää ja erottaa kynällä tehtävin elein ja kirjoitusikkunassa käsin kirjoitettu teksti liikkuu automaattisesti syrjään sitä mukaa kun käyttäjä kirjoittaa uusia sanoja, jolloin tilanpuute ei lopeta kirjoitusta ennen aikojaan.

Myös io-techin Surface Book -arvostelussa esiin tullut sivun vieritystuen puute kynästä on korjattu, eli jatkossa kynällä voi vierittää ikkunoiden sisältöä samaan tapaan kuin sormilla.

Fyysistä näppäimistöä käyttäville kaikkien emojien muistaminen saattaa olla vaikeaa. Helpottaakseen tilannetta Microsoft on lisännyt uudet näppäinyhdistelmät (Win + piste (.) ja Win + puolipiste (;) ), joilla emoji-ikkunan saa aukaistua missä tahansa tekstikentässä. Emojivalikkoa voi selata sekä hiirellä että näppäimistöllä. Virtuaalinäppäimistöä käyttäville Microsoft tuo puolestaan Windows 10 Mobilesta tutun näppäimistön korvaamaan työpöytäversion nykyisen virtuaalinäppäimistön.

Microsoft on uudistanut myös käyttöjärjestelmän hallintaa puheella. Puheohjauksen saa käyttöön Win + H -näppäinyhdistelmällä tai klikkaamalla mikrofonikuvaketta virtuaalinäppäimistön tai kirjoitusikkunassa. Ominaisuus toimii ainakin toistaiseksi vain englanniksi ja kiinaksi.

Yleisiä parannuksia on tehty puolestaan videon toistoasetuksiin, HDR-näyttöasetuksiin, verkonhallintaan ja lukuisiin muihin ohjelmiin ja asetuksiin. Voit tutustua uuden koontiversion täyteen muutoslistaan ja tarkemmin sen uusiin ominaisuuksiin Microsoftin blogissa.

Asuksen ROG Rampage VI Extreme -X299-emolevy ei tue Kaby Lake-X -prosessoreita

Intelin X299-piirisarjaan perustuvat emolevyt tukevat oletuksena kaikkia Core X -sarjan prosessoreita, mutta Asus on päättänyt tiputtaa lippulaivaemolevystään tuen sarjaan kuuluvilta Core i5-7640X- ja i7-7740X -prosessoreilta.

Intel esitteli Basin Falls -alustan eli X299-piirisarjaan perustuvat emolevyt ja Core X -sarjan prosesorit Computex -messujen yhteydessä. Parhaillaan käynnissä olevilla E3-messuilla yhtiö kertoi puolestaan prosessoreiden tarkemmasta julkaisuaikataulusta.

Basin Falls -alusta on ehtinyt kerätä jo rutkasti kritiikkiä muun muassa sekavuutensa vuoksi. Emolevyjen ominaisuudet ovat sidonnaisia siihen asennettuun prosessoriin. Kaby Lake-X -prosessorit (Core i5-7640X, i7-7740X) on varustettu kahdella muistikanavalla ja 16 PCI Express -linjalla ja Skylake-X-prosessorit neljällä muistikanavalla ja mallista riippuen 28 (Core i7-7800X, i7-7820X) tai 44 (Core i9 -mallit) PCI Express -linjalla.

Vaikka Basin Falls -alusta on suunniteltu tukemaan kaikkia LGA 2066 -kantaisia Core X -sarjan prosessoreita, Asus on päättänyt, ettei se aio noudattaa tätä sääntöä kaikilla emolevyillään. Yhtiön X299-lippulaivaemolevy, ROG Rampage VI Extreme, ei tule tukemaan Core i5-7640X- tai i7-7740X -prosessoreita lainkaan.

Toistaiseksi Asuksen Rampage VI Extreme on ainut esitelty emolevy, jossa valmistaja on päättänyt rajoittaa prosessorituen vain osaan Core X -sarjasta. On kuitenkin liian aikaista sanoa, että se olisi poikkeus, joka vahvistaa säännön, sillä monet emolevyvalmistajat eivät ole vielä esitelleet tai listanneet kaikkia X299-emolevyjään verkkosivuilleen.

Intel kertoi Core X -prosessoreiden myynnin alkamisesta

Intel paljasti E3-messujen yhteydessä, että uudet Core X -tehoprosessorit saapuvat portaittain myyntiin tämän vuoden aikana.

6-, 8- ja 10-ytimiset Core X -prosessorit tulevat saataville ja myyntiin jo ensi viikolla. Suomeen asti prosessoreita ei kuitenkaan välttämättä saada vielä ihan lähiaikoina.

12-ytiminen Core i9-7920X on tulossa myyntiin elokuussa ja loput Core i9 -mallit eli 14-, 16- ja 18-ytimiset 7940X-, 7960X- ja 7980XE-mallit saapuvat lokakuussa.

Intel ei ole toistaiseksi kertonut suorituskykyisimpien Core i9 -malliensa kellotaajuuksia, L3-välimuistin kokoja tai TDP-arvoja, mutta hinnat ovat sentään jo selvillä. Suorituskykyisin 18-ytiminen Core i9-7980XE on hinnoiteltu 1999 dollariin eli Suomessa reilusti yli 2000 euroon.

AMD on tuomassa 12- ja 16-ytimiset Ryzen Threadripper -prosessorit myyntiin jo heinäkuussa ainakin Alienwaren Area-51-tehokokoonpanoissa, joten Intelin vastaavalla ydinmäärällä varustettuja prosessoreita joudutaan odottelemaan muutaman kuukausi kauemmin.

Lähde: PC World

Alienwarelta Ryzen Threadripper -kokoonpano myyntiin 27. heinäkuuta

Dell on julkaissut uuden Alienware Area-51 -tehokokoonpanon, joka tulee saataville AMD:n Ryzen Threadripper- ja Intelin Core X -prosessoreilla.

Dell on sopinut AMD:n kanssa yksinoikeudesta tuoda Area-51-kokoonpanoissaan ainoana OEM-valmistajana Ryzen Threadripper -prosessorit markkinoille vuonna 2017. Kuluttajat voivat lisäksi ostaa jälleenmyyjien kautta Ryzen Threadripper -prosessoreita ja X399-emolevyjä erikseen, mutta tarkkaa myyntiintulopäivää ei ole vielä kerrottu.

Area-51 Threadripper Edition on konfiguroitavissa joko 12- tai 16-ytimisellä Ryzen Threadripper -prosessorilla, joka on nestejäähdytetty ja tehtaalla valmiiksi ylikellotettu. Emolevynä on Dellin oma TR4-kantainen emolevy ja DDR4-muistia on konfiguroitavissa 64 gigatavuun asti. Näytönohjaimeksi on valittavissa useita AMD:n tai NVIDIAn näytönohjaimia yksittäin tai useamman näytönohjaimen CrossFire- ja SLI-konfiguraatioissa.

Japanilainen PC Watch -sivusto on napsinut kuvia Dellin E3-messuilla esittelemästä 16-ytimisellä Ryzen Threadripperillä varustetusta kokoonpanosta ja sen sisuksista. Käytössä ollut Engineering Sample -prosessori (ZD1840A8UGAF4) oli ylikellotettu 3,8 GHz:iin ja jäähdytyksestä vastasi Asetekin valmistama nestekierto. SMT-ominaisuuden avulla 16-ytiminen Ryzen Threadripper kykenee käsittelemään samanaikaisesti 32 säiettä.

Ryzen Threadripperillä varustetut Area-51-kokoonpanot tulevat saataville 27. heinäkuuta ja Intelin 6-, 8- ja 10-ytimisillä Core X -prosessoreilla varustetut kokoonpanot puolestaan 22. elokuuta. Hintoja ei vielä paljastettu, vaan ne selviävät lähempänä myynnin alkamisajankohtaa.

Lähde: Dell