Polaris 20 -grafiikkapiiristä on kaksi eri versiota: XTR ja XTX

AMD ei ole kertonut kovinkaan selvästi, että Radeon RX 580 -näytönohjain on saatavilla kahdella eri Polaris 20 -grafiikkapiiriversiolla.

14 nanometrin viivanleveydellä valmistettava Polaris 20 -grafiikkapiiri rakentuu 5,7 miljardista transistorista ja sen pinta-ala on 232 neliömillimetriä. Radeon RX 580 -näytönohjaimessa on käytössä täysi grafiikkapiiri eli 36 CU-yksikköä ja 2306 stream-prosessoria.

Virallisesti AMD:n määrittämät referenssitaajuudet Radeon RX 580 -näytönohjaimelle ja Polaris 20 -grafiikkapiirille ovat 1257 MHz:n perustaajuus ja 1340 MHz:n Boost-taajuus.

Io-techissä testattiin MSI:n Radeon RX 580 Gaming X 8G -malli, jossa on käytössä Polaris 20 -grafiikkapiirin perus- eli XTX-versio. GPU-Z ilmoitti grafiikkapiirin kellotaajuudeksi 1380 MHz, mutta 3D-rasituksessa kellotaajuus seilasi todellisuudessa 1270-1300 MHz:n välimaastossa.

AMD ei jostain syystä kertonut medialle ennen julkaisua, että se tarjoaa näytönohjainvalmistajille todellisuudessa kahta versiota Polaris 20 -grafiikkapiiristä, joita se kutsuu sisäisesti nimillä XTR ja XTX.

Korkeammalle kellotaajuudelle speksattu Polaris 20 XTR -grafiikkapiiri toimii vakiona 1411 MHz:n kellotaajuudella ja se on käytössä muun muassa MSI:n Radeon RX 580 Gaming X+-, Asuksen ROG Strix Radeon RX 580 TOP-, Aorus Radeon RX580 XTR-, Sapphiren Nitro+ ja XFX:n GTR­-S Black Edition -näytönohjaimista:

Joissain malleissa Polaris 20 XTR -grafiikkapiiri on asetettu toimimaan jopa 1430-1450 MHz:n kellotaajuudella.

Odotamme tällä hetkellä AMD:lta taustatietoja Polaris 20:n XTR- ja XTX-versioista ja liittyykö niihin jotain muutakin kuin pelkästään esimerkiksi piisirujen binnaus eli parhaimpien yksilöiden valikoiminen XTR-piireiksi.

AMD ehti jo tarkentamaan io-techille, että kaikki Radeon RX 500 -sarjan grafiikkapiirit valmistetaan Globalfoundriesin 14 nanometrin LPP-prosessilla.

Io-techin testilabrassa on Sapphiren Radeon RX 580 Nitro+ Limited Edition -näytönohjain, jossa on käytössä Polaris 20 XTR -grafiikkapiiri. Ajamme testit ensi viikolla kyseisellä näytönohjaimella ja kokeilemme ylikellotuuko se paremmin kuin Polaris 20 XTX -grafiikkapiirillä varustettu MSI:n Radeon RX 580 Gaming X, joka kulki 1475/2250 MHz.

Windows 10:lle ja Office 365 ProPlusalle ominaisuuspäivitykset jatkossa kahdesti vuodessa

Ominaisuuspäivitykset pyritään julkaisemaan aina maalis- ja syyskuussa, mutta kuten Creators Updaten kohdalla nähtiin, aikataulut saattavat myös pettää hieman.

Microsoft julkaisi näillä näkymin viimeiseksi Windows-versioksi jäävän Windows 10:n 29. heinäkuuta 2015. Käyttöjärjestelmälle on sittemmin julkaistu kolme merkittävää eli ns. ominaisuuspäivitystä: November Update (1511), Anniversary Update (1607) ja Creators Update (1703).

Microsoft on kertonut Windows- ja Office-blogeissaan aikovansa jatkossa julkaista sekä Windows 10:lle että Office 365 ProPlussalle jatkossa kaksi ominaisuuspäivitystä vuosittain. Päivitykset tullaan julkaisemaan sekä Windowsille että Officelle samanaikaisesti kunkin vuoden maalis- ja syyskuussa, olettaen tietenkin, että julkaisut pysyvät aikataulussaan. Kukin sekä Windowsin että Office 365:n ominaisuuspäivityksistä pysyvät tuettuina 18 kuukautta niiden julkaisusta.

Windows 10:n seuraava päivitys tottelee toistaiseksi nimeä Redstone 3. Päivitys tulee sisältämään näillä näkymin ainakin Creators Updatesta loppumetreillä pois tiputetun My People -ominaisuuden, jolla tärkeimmät kontaktit voi liittää suoraan tehtäväpalkkiin, jonka kautta esimerkiksi tiedostojen jakaminen ja sähköpostin tai pikaviestin lähettäminen onnistuu nopeasti ilman eri ohjelmien välillä hyppelyä. Toinen mukaan luultavasti ehtivä ominaisuus on Project Neon, eli uusi muotokieli Windows-ohjelmille. Myös Windows 10:n työpöytäversion ARM-prosessoreille suunniteltu, x86-emulaatiolla varustettu versio saattaa ehtiä Redstone 3:n julkaisuun.

Muita suunniteltuja uusia ominaisuuksia Windows 10:n tuleviin päivityksiin ovat esimerkiksi modulaarinen CSHELL, joka yhdistäisi kaikkien erityyppisten Windows-laitteiden käyttöliittymät yhdeksi modulaariseksi ja tarpeen mukaan käyttöön sopeutuvaksi paketiksi, sekä Tabbed Shell, joka lisäisi tuen välilehdille esimerkiksi Resurssienhallintaan (Windows Explorer) ja muihin ohjelmiin joissa siitä voi olla hyötyä.

Intel Optane -SSD-asema (3D XPoint) ensimmäisessä puolueettomassa testissä

Intelin 3D XPoint -muisteihin perustuvien Optane-SSD-asemien on tarkoitus paikata perinteisten SSD-asemien ja DRAM-muistien väliin jäävää ammottavaa aukkoa. Ensimmäiset puolueettomat testit ovat tavoitteen kannalta lupaavia etenkin latenssien osalta.

Intel ja Micron esittelivät 3D XPoint -muistiteknologian alun perin jo vuoden 2015 heinäkuussa. Markkinoille teknologiaan perustuvia muisteja saatiin lopulta tänä vuonna, kun Intel julkaisi Optane SSD DC P4800X -SSD-aseman yrityskäyttöön ja Optane Memory -moduulit kuluttajamarkkinoille.

Nyt 3D XPoint -muisteista on saatu ensimmäiset riippumattomat kolmannen osapuolen ajamat testit, kun AnandTech sai käsiinsä Optane SSD DC P4800X -SSD-aseman. SSD-asema on PCI Express x4 -väyläinen ja sen kapasiteetti on 375 gigatavua. Sen veroton suositushinta on 1520 dollaria ja toistaiseksi saatavuus olematonta.

AnandTech ajoi testit etäyhteydellä Intelin palvelimella, johon oli asennettu kaksi Intel Xeon E5-2699 v4 -prosessoria, S2600WTR2-emolevy C612-piirisarjalla, 256 Gt DDR4-2133 muistia sekä Ubuntu Linux 16.10 (kerneli 4.8.0-22). Vaikka testikokoonpano oli Intelin toimittama, oli Linux-asennus täysin puhdas eikä sisältänyt mitään esiasennettuja, normaaliin asennukseen kuulumattomia Intel- tai Optane-optimointeja, -ohjelmistoja tai -ajureita. AnandTech ajoi myös lisätestejä perinteisellä SSD-asemalla Intel Xeon E3-1240 v5 -prosessorilla, ASRock Fatal1ty E3V5 -emolevyllä (C232-piirisarja), 32 Gt:llä DDR4-muistia ja identtisellä Linuxilla.

Testeissä Optane SSD DC P4800X:n verrokkeina toimi Intelin SSD DC P3700 800 Gt -SSD-asema ja eri kokoonpanolla testattu Micron 9100 Max 2,4 Tt -SSD-asema. AnandTechin testien mukaan Intelin mainostamat luvut Optane-SSD-asemalle pitävät paikkaansa, kunhan testiohjelmat ajetaan asynkronisessa tilassa.

Käytännön testeissä Optane-SSD-aseman suoritusteho on lähes aina omaa luokkaansa, mutta muutama poikkeuskin testeistä löytyy. Peräkkäislukutesteissä Intelin oma SSD DC P3700 kykenee haastamaan uuden Optane SSD:n niin kauan, kuin siirtojen koko pysyy 32 kilotavussa tai alle, jossa sen suoritustehokatto tulee käytännössä vastaan. Micronin SSD puolestaan kykenee ohittamaan Optane SSD:n suoritustehon 128 kt:n peräkkäislukutestissä, kun jonosyvyys on 16 (Queue Depth 16) tai yli. Tarkempia testituloksia pääseet lukemaan AnandTechin artikkelista. Myös PC Perspective on päässyt ajamaan etäyhteydellä vastaavat testit.

 

Samsungin toisen sukupolven 10 nm FinFET-tekniikka on valmiina massatuotantoon

21.4.2017 - 09:52 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (1)

Uusi 10 nm LPP -valmistusprosessi mahdollistaa suorituskykyisemmät ja virtapihimmät piirit.

Samsung on ilmoittanut uuden toisen sukupolven 10 nm 3D FinFET -valmistustekniikkansa olevan valmiina piirituotantoon. Samalla yritys myös ilmoitti aikeistaan lisätä tuotantokapasiteettiaan asentamalla 10 nanometrin tuotantolaitteiston uusimmalle S3-linjalleen Korean Hwaseongiin. Tuotannon odotetaan alkavan S3-linjalla viimeisen vuosineljänneksen aikana.

Samsungin toisen sukupolven 10 nm 3D FinFET -valmistusprosessi on lisänimeltään LPP (Low Power Plus) ja se sisältää parannuksia ensimmäisen sukupolven LPE (Low Power Early) -prosessiin nähden. Sen johdosta piirien suorituskyvyn kerrotaan paranevan 10 % ja virrankulutuksen laskevan 15 %.

Tällä hetkellä Samsungin Exynos 8895- ja Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirit valmistetaan ensimmäisen sukupolven 10 nm LPE-prosessilla. Toistaiseksi ei ole tiedossa, tullaanko kyseisistä piireistä näkemään uudella LPP-prosessilla valmistetut parannellut versiot, vai käytetäänkö toisen sukupolven 10 nm valmistusprosessia vasta yritysten seuraavan sukupolven järjestelmäpiireissä.

10 nanometrin valmistusprosessi on tällä hetkellä edistynein massatuotantokäytössä oleva piirivalmistustekniikka. Samsung oli ensimmäinen puolijohdevalmistaja, joka aloitti piirituotannon 10 nm:n tekniikalla viime lokakuussa. Valmistusprosesseilla on tapana ”kypsyä” ajan myötä, jonka myötä niistä otetaan käyttöön edistyneempiä versioita. Esimerkiksi Samsungin kahden vuoden takainen Exynos 7420 -järjestelmäpiiri valmistettiin 14 nm LPE -prosessilla, kun taasen vuotta myöhemmin julkaistussa Exynos 8890 -piirissä oli siirrytty kehittyneempään 14 nm LPP -prosessiin.

Myös Intel kertoi hiljattain suunnitelmistaan 10 nanometrin valmistusprosessinsa suhteen, jonka käyttöönotto on viivästynyt reilusti alkuperäiseen aikatauluun nähden. Intelin mukaan sen tuleva 10 nm valmistusprosessi on kuitenkin kokonaisen sukupolven kilpailijoita edellä, jonka myötä sen transistoritiheys on niihin nähden jopa kaksinkertainen. Hyper Scaling -teknologian ansiosta Intelin 10 nm prosessilla yhdelle neliömillille saadaan mahtumaan peräti 100,8 miljoonaa transistoria. Lisäksi Intelin 10 nm prosessin etuja tulee olemaan, että se sopii hyvin eri tyyppisten piirien valmistukseen. Intelin seuraavan sukupolven Cannonlake-prosessorit tullaan valmistamaan yrityksen uudella 10 nm prosessilla, mutta tekniikkaa voidaan hyödyntää myös järjestelmäpiirien valmistuksessa.

Lähde: Samsung

Uusi artikkeli: AMD Radeon RX 580 & 570 (Polaris 20)

Saimme io-techin testiin MSI:n Radeon RX 580 Gaming X- ja Asuksen Strix Radeon RX 570 -näytönohjaimet, joihin tutustumme tässä artikkelissa.

Suorituskykymittaukset on ajettu Full HD -resoluutiolla ja mukana on myös tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset. Testeissä vertailukohtina ovat MSI:n edellisen sukupolven Radeon RX 480 Gaming X -malli sekä NVIDIAn leiristä GeForce GTX 1060 -näytönohjaimen 3 Gt- ja 6 Gt -näyttömuistilla varustetut mallit.

Lopuksi kokeilimme MSI:n RX 580 -näytönohjaimen ja Polaris 20 -grafiikkapiirin ylikellotuspotentiaalia.

Lue artikkeli: AMD Radeon RX 580 & 570 (Polaris 20)

Intel lopettaa 20-vuotisen Intel Developer Forum -perinteen

Ensimmäinen IDF-tapahtuma järjestettiin jo vuonna 1997. Lopettamisilmoituksen johdosta Intelin kuluttajapuolen prosessoreiden tulevaisuudesta on maalailtu synkkiä kuvia, joille ei kuitenkaan ole mitään todellista tukea. Tuoreimmat huhut itseasiassa kertovat Intelin aikaistaneen tulevien kuluttajaprosessoreidensa julkaisuaikatauluja.

Intelin Intel Developer Forum -tapahtumilla on jo pitkät perinteet uusien innovaatioiden esittelyareenoina. Nyt tarinalle on tullut kuitenkin loppu, sillä Intel on ilmoittanut IDF-sivuillaan noin 20 vuotta kestäneen perinteen päättyvän välittömästi.

Intelin päätös lopettaa IDF-tapahtumat peruuttaa myös jo suunnitellut tapahtumat, kuten elokuulle aiotun IDF 2017 San Franciscon. Yhtiön mukaan ensisijainen lähde tiedoille yhtiön tuotteista ja teknologioista on jatkossa Resource and Design Center -portaali, jonka lisäksi Intelin edustajilta voi aina tiedustella lisäinformaatiota.

Monet ovat tulkinneet IDF-tapahtumien peruuntumisen vaikuttavan uhkaavalta kuluttajaluokan prosessoreiden tulevaisuudelle. Tulkintojen taustalta löytynee Intelin aiemmat lausunnot aikeista keskittyä entistä enemmän IoT-, pilvi- ja datakeskuspalveluihin PC-markkinoiden sijasta.

Mitään todellisia viitteitä kuluttajapuolen tulevaisuuden heikentymisestä ei kuitenkaan ole. Viimeisimpien huhujen mukaan Intel on päinvastoin kiihdyttänyt aiottuja kuluttajatuotteiden julkaisuaikataulujaan. DigiTimesin mukaan Basin Falls -alusta eli Skylake-X- ja Kaby Lake-X -prosessorit sekä X299-piirisarja tultaisiin julkaisemaan jo Computex-messujen yhteydessä touko-kesäkuun vaihteessa, kun aiemmissa suunnitelmissa alustan julkaisun piti tapahtua vasta pari kuukautta myöhemmin.

Coffee Lake -prosessoreiden julkaisun puolestaan kerrotaan aikaistuneen tammikuulta 2018 liki puolella vuodella tämän vuoden elokuulle. Huhujen mukaan ensin julkaisuvuoron saisivat Z370-piirisarja sekä kerroinlukitsemattomat K-sarjan prosessorit. Kerroinlukolliset prosessorit ja loput 300-sarjan piirisarjat julkaistaisiin puolestaan kuluvan vuoden lopulla tai vuoden 2018 alussa. Ennakkotietojen mukaan Coffee Lake -prosessorit tulevat kasvattamaan ydinten maksimimäärää edullisemmalla LGA 115x -alustalla neljästä kuuteen. Tukea huhuille antaa Intelin aiemmin julkaisema kuva, jossa 8. sukupolven Core i7 -prosessori luvattiin kuluvan vuoden jälkimmäiselle puolikkaalle.

Aikaistuneiden aikataulujen syyksi DigiTimes kertoo AMD:n Ryzen-prosessoreiden luoman paineen markkinoilla. AMD:n huhutaan vahvistavan tarjontaansa lähitulevaisuudessa Zen-arkkitehtuuriin perustuvilla 16-ytimisillä prosessoreilla ja niille tarkoitetulla X399-piirisarjalla.

Video: Samsung Galaxy S8 & S8+ unboksaus ja ensituntumat

19.4.2017 - 21:24 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (29)

Io-techin testiin saapui Samsungin uudet Galaxy S8- ja S8+-puhelimet.

Avasimme videolla Samsungin toimittaman paketin, jonka sisuksista löytyi Suomen ensimmäiset ja tällä hetkellä ainoat median Galaxy S8 -testikappaleet. Otamme ensituntumat laitteista, tutustumme Samsungin omaan käyttöliittymään Android 7.0 -käyttöjärjestelmän päällä ja testaamme kasvojen tunnistusta ja sormenjälkilukijaa.

Virallisesti puhelimien myynti alkaa 28. huhtikuuta ja suositushinnat Suomessa ovat alkaen 799€ Galaxy S8:lle ja 899€ Galaxy S8+:lle. Io-techin testiartikkeli julkaistaan huhti-toukokuun vaihteessa.

Lukijapalautteen myötä olemme ottaneet videokuvauksessa käyttöön Panasonicin GH-4-kameran ja ulkosen mikrofonin. Video on kuvattu, editoitu ja upittu Youtubeen katsottavaksi 3840×2160-resoluutiolla.

Käy tilaamassa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

AMD julkaisi Radeon Software 17.4.3 -ajurit Radeon RX 500 -sarjalle

Radeon Software 17.4.3 -ajureissa ovat uusien näytönohjainmallien tukea lukuunottamatta ilmeisesti identtiset Windows 10 Creators Update -tuen lisänneiden 17.4.2-ajureiden kanssa. RX 550 -mallille on jaossa muista erillinen ajuripaketti.

AMD julkaisi eilen uudet Radeon RX 500 -sarjan näytönohjaimet. Uusien näytönohjainten kylkeen julkaistiin luonnollisesti myös uudet ajurit, Radeon Software Crimson ReLive Edition 17.4.3:t. Ajurit tukevat kaikkia GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia, mutta Radeon RX 550:lle on toistaiseksi jaossa muista erillinen ajuripaketti.

Radeon Software 17.4.3 -ajurit ovat saatavilla 32-bittisinä Windows 7- ja 10- ja 64-bittisinä Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille. Radeon 300 -sarja ja sitä uudemmat näytönohjaimet ovat virallisesti tuettuja vain 64-bittisillä käyttöjärjestelmillä.

Uusien näytönohjainten tuen ja jo 17.4.2 -ajureissa lisätyn Windows 10 Creators Update -tuen lisäksi ajureissa ei ole muita uusia ominaisuuksia. Vanhoja bugeja ei ole myöskään korjattu, eli ajurit lienevät todellisuudessa näytönohjaintukeaan lukuunottamatta identtiset 17.4.2-ajureiden kanssa. Voit tutustua ajureiden tiedossa oleviin ongelmiin ja muihin tietoihin tarkemmin niiden julkaisutiedotteesta. Myös erillisenä pakettina jaettavat Radeon RX 550 -ajurit ovat ilmeisesti identtiset 17.4.2-ajureiden kanssa, sillä korjattuja ongelmia ei ole listattu niidenkään julkaisutiedotteeseen.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Radeon RX 480 on mahdollista päivittää RX 580:ksi BIOSin vaihdolla

Näytönohjaimen päivittäminen uudempaan malliin on jo aiemmista sukupolvista tuttua niiden näytönohjainten osalta, jotka ovat käytännössä samoja edeltäjiensä kanssa kellotaajuuksiaan lukuunottamatta. Joissain tapauksissa BIOSin flashayksella on saatu myös avattua ohjelmistoteitse rampautettujen näytönohjainten laskentayksiköitä.

AMD julkaisi Radeon RX 500 -sarjan näytönohjaimet virallisesti eilen. Vaikka Radeon RX 560:n, RX 570:n ja RX 580:n käyttävät Polaris-piirit on nimetty uudelleen, ovat ne edelleen käytännössä samoja viime sukupolven grafiikkapiirien kanssa.

TechPowerUp-sivuston keskustelufoorumeiden käyttäjä TonybonJoby päätti ottaa riskin ja testata Sapphire Radeon RX 580 Limited Edition -näytönohjaimen BIOSia XFX:n RX 480 -näytönohjaimessaan. Riskiä nosti etenkin se, että Sapphiren BIOSin Boost-kellotaajuus on 1411 MHz, kun XFX:n RX 480:ssa se on vain 1288 MHz.

TonybonJobyn mukaan BIOSin flashays sujui ongelmitta ja näytönohjain tunnistui sen jälkeen Radeon RX 580:nä. Päivityksen voidaan sanoa onnistuneen jopa yli odotusten, sillä TonybonJobyn mukaan hänen XFX RX 480 ei suostunut ylikellottumaan yli 1350 MHz:n, mutta uudella BIOSilla 1411 MHz:n Boost-kellotaajuus toimi ongelmitta. Ero ylikellottuvuudessa selittynee RX 580 BIOSin käyttämillä korkeammilla jännitteillä.

TonybonJobyn mukaan näytönohjain toimii esimerkiksi Witcher 3:ssa ja Furmarkissa ongelmitta ja kellotaajuus pysyy ainakin Witcher 3:ssa vakaasti 1411 MHz:ssa, mutta kellotaajuuksien säätö kumpaankaan suuntaan MSI Afterburnerilla kaataa ajurit välittömästi. Toistaiseksi ei ole varmuutta johtuuko ongelma Polaris 10:n ja Polaris 20:n mahdollisista pienistä eroista vai esimerkiksi MSI Afterburnerin puutteellisesta tuesta RX 580:lle.

Näytönohjaimen BIOSin päivittäminen väärän mallin BIOSilla saattaa johtaa näytönohjaimen toimimattomuuteen tai jopa täydelliseen hajoamiseen. Flashaysta kokeilevien on syytä ottaa alkuperäinen BIOS aina talteen ja omata kokemusta uuden flashayksen teosta sokkona, varanäytönohjaimella tai omistaa näytönohjain jossa on käytössä kaksi BIOSsta.

Flashaaminen väärän näytönohjaimen BIOSilla voi evätä valmistajan takuun ja käyttäjät tekevät sen täysin omalla vastuullaan. Huom! Jos et tiedä mitä teet, älä tee.

Logitechilta alumiinikuorinen G413-näppäimistö mekaanisilla Romer-G-kytkimillä

Logitechin uusi alumiinikuorinen G413-näppäimistö sijoittuu sadan euron hintaluokkaan.

Logitech on esitellyt mekaanisten näppäimistöjensä valikoimaan uuden G413-mallin, joka on varustettu anodisoiduilla alumiinikuorilla. Kyseessä on erityisesti pelaajille suunnattu näppäimistö, jonka suunnittelussa tarkkuus ja suorituskyky ovat olleet Logitechin mukaan etusijalla.

Värivaihtoehtoja on kaksi – tumma Carbon punaisella taustavalaistuksella sekä hopeanvärinen Silver valkoisella valaistuksella. Valaistuksen kirkkaus on valittavissa viidestä vaihtoehdosta. G413:n päällikuori on 5052-alumiini-magnesiumseosta, jonka pintaan on tehty harjattu viimeistely. Muovisessa on pohjalevyssä on säädettävät koroketassut sekä johtourat esimerkiksi kuulokkeita varten.

Näppäinhattujen alta löytyy Omronin valmistamat Romer-G-näppäinkytkimet, joiden kytkeytymissyvyys on yleisiä Cherry MX -kytkimiä matalampi 1,5 mm ja painallusvoima 45 grammaa. Näppäimistön mukana toimitetaan 12 vaihdettavaa näppäinhattua, jotka on muotoiltu aggressiivisemmin erityisesti pelaamista silmällä pitäen.

G413 tukee 26KRO:ta, eli 26 näppäinpainalluksen samanaikaista tunnistusta. Pelitila mahdollistaa Windows-näppäimen poiskytkennän pelaamisen ajaksi. Makrokomentojen ohjelmoiminen onnistuu F1-F12-näppäimiin LGS-ohjelmiston avulla. Näppäimistön takareunaan on sijoitettu USB-läpivientiliitäntä lisälaitteita varten.

Logitech G413 tekniset tiedot:

  • Ulkomitat: 445 x 132 x 34 mm
  • Paino: 1105 g
  • Romer-G-näppäinkytkimet, kestoikä 70 milj. painallusta
  • Näppäinkytkimien kytkeytymissyvyys 1,5 mm, pohjaussyvyys 3,0 mm, painallusvoima 45 g
  • Yksivärinen taustavalaistus (punainen / valkoinen)
  • USB Type A -johto, 1,8 metriä
  • Yksi USB 2.0 -läpivientiliitäntä
  • 26KRO

Logitech G413 -näppäimistö tulee myyntiin huhtikuun aikana 99 euron suositushintaan.

Lähteet: lehdistötiedote, Logitech