Ammattilaiskameravalmistaja RED tuo markkinoille modulaarisen älypuhelimen holografisella näytöllä

Ammattilaiskameravalmistaja RED tuo markkinoille modulaarisella rakenteella ja holografisella näytöllä varustetun puhelimen.

Arvokkaita ammatilaisvideokameroita valmistava RED on ilmoittanut suunnitelmistaan debytoida älypuhelinmarkkinoilla massasta poikkeavalla multimediapuhelimella. REDin puheet laitteen kyvyistä ovat suureellisia, mutta tarkat tekniset tiedot toistaiseksi varsin ympäripyöreitä.

Aivan kuten yrityksen videokamerat, myös Hydrogen One hyödyntää patentoitua modulaarista rakennetta, jonka toteutuksesta ei kuitenkaan ole vielä tarkempaa tietoa. Modulaaristen komponenttien kerrotaan hyödyntävän suurinopeuksista dataväylää, joka saattaisi mahdollistaa mm. aiemmissa patenttihakemuksissa esiintyneiden 6K-videokameramoduulien käytön. Puhelimen vakiokamerat ovat ”tavanomaisia”, eivätkä mahdollista 3D-materiaalin tai tavallista korkeampien resoluutioiden tallentamista.

Hydrogen Onen erikoisuus on 5,7-tuumainen holografinen näyttö, joka pystyy vaihtamaan saumattomasti kaksiulotteisen, holografisen (4-view, H4V) sekä 3D-tilan välillä. REDin Jim Jannardin mukaan näyttö perustuu tekniikkaan, jota ei ole nähty aiemmin markkinoilla ja hän kehuu sen hämmästyttävän käyttäjänsä. Näytössä käytettävä tekniikka ei ole linssimäistä, jolla väistetään monet aiemmin markkinoilla nähtyjen tuotteiden ongelmat.

Hydrogen Onen kerrotaan myös integroituvan täydellisesti yrityksen ammattilaisvideokamerajärjestelmiin (Scarlet, EPIC & Weapon) ja toimivan osana niiden käyttöliittymää.

RED Hydrogen One on ennakkotilattavissa välittömästi ja toimitusten arvellaan alkavan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Alumiinikuorisen version ennakkotilaushinta on 1195 dollaria ja titaanisen 1595 dollaria. Hinnat ovat verottomia.

Lähde: RED, PhoneArena

Windows 10:n uudessa koontiversiossa lukuisia tietoturvaparannuksia

Microsoftin tuoreimman Windows 10 -koontiversion tietoturvapäivitykset pyrkivät suojaamaan käyttäjiä esimerkiksi tiedostoja kryptaavilta haittaohjelmilta estämällä niiltä pääsyn tiettyihin kansioihin.

Microsoft toi viime kuun lopulla Windows Insider -käyttäjille uuden Windows 10 -koontiversion. Koontiversiossa 16232 on mukana lukuisia pieniä päivityksiä, joista mielenkiintoisin on uusi turvautumiskeino nykypäivänä yleisiä, tiedostot kryptaavia haittaohjelmia vastaan.

Tuoreimmassa koontiversiossa on lukuisia uusia ja paranneltuja tietoturvaominaisuuksia, sekä entisten ominaisuuksien käyttömukavuutta parantavia päivityksiä. Esimerkiksi Edge-selaimen Application Guard -tilassa on jatkossa mahdollista säilyttää keksit ja muut käyttäjän tallentamat tiedot, eivätkä ne katoa kun selaimen sulkee. Tiedot ovat kuitenkin käytettävissä vain Application Guard -tilassa, eikä niitä jaeta esimerkiksi normaalin selaustilan kanssa. Application Guard on rajoitettu ainakin toistaiseksi Windows 10 Enterprise -versioihin. Se ei estä haittaohjelmia toimimasta, mutta estää niiden pääsyn selaimen ulkopuolelle ja tietokoneen tai verkon resursseihin.

Microsoft tuo mukaan myös Enhanced Mitigation Experience Toolkitistä eli EMETistä tuttuja ominaisuuksia. Yksi näistä on Windows Defender Exploit Guard, jonka luvataan parantavan tietokoneen puolustusta erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Voit lukea ominaisuuksista lisää Microsoftin blogista.

Kenties kaikkein odotetuin uudistus on Controlled folder access, joka lisätään osaksi Windows Defender Antivirus -ohjelmaa. Nimensä mukaisesti ominaisuus valvoo, mitkä ohjelmat käyttävät mitäkin kansiota. Windows Defender estää kaikkia ohjelmia, joita ei ole erikseen sallittu käyttäjän tai Microsoftin toimesta, tekemästä omin päin muutoksia suojatuissa kansioissa oleviin tiedostoihin. Oletuksena suojattuja kansioita ovat esimerkiksi Windowsin vakiokansiot dokumenteille, kuville ja niin edelleen – samat kansiot, jotka useimmiten ovat tiedostoja kryptaavien haittaohjelmien kohteina. Käyttäjä voi itse lisätä haluamiaan kansioita suojatuksi sekä lisätä sallittujen ohjelmien listalle ohjelmia omien tarpeidensa mukaisesti.

Esittelimme aiemmin Windowsiin suunnitteilla olevan aikajanaominaisuuden. Alun perin sekä meillä io-techissä että monella muulla medialla oli käsitys, että ominaisuus julkaistaisiin Fall Creators Updaten yhteydessä. Nyt Microsoftin Joe Belfiore on kertonut Twitterissä, ettei ominaisuutta nähdä Fall Creators Update -päivityksessä, vaan vasta pian sen jälkeen. Myöhästymisestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä jälkikäteen tarkastamalla Microsoftin käyttämät sanamuodot kertoivat tiettyjen ominaisuuksien tulevan Windowsiin pikkuhiljaa Fall Creators Updatesta lähtien.

DRAM-hintojen kasvulle ei näy loppua: Micron joutui sulkemaan tuotantolaitoksen laitteistovian vuoksi *Päivitys*

Suljettu tuotantolaitos on vastuussa noin 5,5 %:sta kaikesta DRAM-tuotannosta maailmassa. Tuotantolaitoksen vastuulla on myös suurin osa Micronin LPDDR4-muistien tuotannosta, mikä saattaa vaikuttaa mm. Applen tulevien iPhone-mallien saatavuuteen.

Päivitys:

Reuters on julkaissut tiedotteen, jossa se kertoo Micronin kieltävän alun perin TrendForcen raportoiman typpivuodon. Micronin mukaan tehtaalla tapahtui pieni tarkemmin määrittelemätön välikohtaus, mutta tuotannon odotetaan palautuvan normaaliksi pikavauhtia.

Alkuperäinen uutinen:

DRAM-muistien hinnat ovat nousseet hitaasti mutta varmasti jo yli vuoden päivät. Ainakaan hetkeen hintojen kasvuun ei näyttäisi olevan luvassa helpotusta, vaan päinvastoin, sillä Micron on joutunut sulkemaan yhden tuotantolaitoksistaan laitteistovian vuoksi.

Micron on joutunut sulkemaan Taiwanin Taoyuan Cityssä sijaitsevan Fab-2-tuotanlaitoksensa. Sulkemisen syyksi kerrotaan epäkuntoon mennyt typpikaasun jakelujärjestelmä. Epäkuntoon mennyt järjestelmä saastutti laitoksessa olleet piikiekot sekä erilaisia muistien valmistukseen käytettäviä laitteistoja. Micron ei ole toistaiseksi julkaissut arviota siitä, miten nopeasti tuotantolaitos saadaan takaisin käyttöön.

DRAMeXchangen arvioiden mukaan tuotantolaitoksen sulkeminen vähentää Micronin tuotantokapasiteettia noin 60 000 piikiekolla kuukaudessa, mikä vastaa noin 5,5 prosenttia kaikesta DRAM-tuotannosta maailmassa. Fab-2-tuotantolaitoksessa valmistetaan muisteja sekä palvelin-, PC- että mobiilikäyttöön ja tapahtumasta uutisoineen Evertiq:n mukaan siellä valmistetaan suurin osa Micronin LPDDR4-muisteista, joita Apple aikoo käyttää tulevissa iPhone-malleissaan.

DRAMeXchangen mukaan hintojen kasvun odotetaan jatkuvan edelleen ja Micronin Fab-2-tuotantolaitoksen sulkemisen kiihdyttävän sitä entisestään ainakin väliaikaisesti. Evertiq kertoo muutamien toimittajien myös ennustaneen hintojen nousevan lähitulevaisuudessa huomattavasti.

Lähde: Evertiq

HMD Global ja Zeiss yhteistyösopimukseen tulevien Nokia-älypuhelimien kameratekniikasta

Nokia-brändillä nykyään Android-älypuhelimia valmistava suomalainen HMD Global ja saksalainen Zeiss ovat solmineet eksklusiivisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä tulevissa Nokia-älypuhelimissa tullaan näkemään Zeissin kameratekniikkaa.

Käytännössä Zeiss-yhteistyö tarkoittaa laaja-alaisesti kuvakäsittelyä eli kokonaista ekosysteemiä liittyen ohjelmistoihin, näyttöjen laatuun ja optiikkasuunniteluun.

Nokian ja Zeissin yhteistyö juontaa juurensa alunperin jo yli 10 vuoden taakse, kun Zeissin optiikkaa käytettiin ensimmäisen kerran Nokia N90 -puhelimessa. Sen jälkeen Nokian puhelimissa on nähty erilaisia Zeissin kanssa yhteistyössä kehitettyjä teknisiä kuvausinnovaatioita, joista mieleenpainuvimmat mallit ovat Nokia 808 PureView, Nokia N8 ja hirviökamerapuhelimeksikin tituleerattu 41 megapikselin kamerakennolla varustettu Lumia 1020.

Pitkästä historiastaan huolimatta HMD Globalin ja Zeissin piti solmia yhteistyösopimus virallisesti uudelleen sillä Nokia myi puhelinliiketoimintansa Microsoftille.

Valitettavasti tarkempia yksityiskohtia esimerkiksi tulossa olevista tuotteista tai aikatauluista ei vielä kerrottu, mutta käytännössä Zeiss-kameratekniikkaa uskotaan olevan käytössä jo seuraavaksi julkaistavissa korkeamman hintaluokan Nokia-älypuhelimissa, joiden mallinimet ovat 7, 8 ja 9.

 

Huhu HMD Globalin ja Xiaomin yhteistyöstä oli uutisankka

HMD Globalin ja Zeissin yhteistyöilmoitus tulee vain päivä sen jälkeen, kun Nokia ja kiinalainen Xiaomi ilmoittivat solmineensa sopimuksen liiketoimintayhteistyöstä sekä monivuotisesta patenttiyhteistyöstä.

Netissä on liikkunut viime päivinä epämääräisiä huhuja myös HMD Globalin ja Xiaomin potentiaalisesta yhteistyöstä, mutta huhu on jo osoittautunut uutisankaksi. Huhut edullisen Xiaomi Surge S1 -järjestelmäpiirin käytöstä Nokia-älypuhelimissa voidaan haudata.

HMD Global ei halunnut kommentoida io-techille Nokian ja Xiaomin sopimusta , sillä osapuolina ovat kaksi ulkopuolista yritystä. Teoriassa HMD Globalilla lienee kuitenkin Nokian kautta mahdollista neuvotella yhteistyöstä myös Xiaomin kanssa, jos sille on tarvetta.

Lähde: HMD Global

Oletetusta Radeon RX Vegasta 3DMark 11 -testituloksia

Futuremarkin 3DMark-tulostietokantaan on ilmestynyt uusia 687F:C1-laitetunnuksella varustetulla Radeonilla ajettuja tuloksia. 687F:C1:n oletetaan aiempien vuotojen perusteella olevan nimenomaan pelikäyttöön tarkoitettu Radeon RX Vega.

AMD julkaisi viime kuun lopulla Radeon Vega Frontier Edition -näytönohjaimen. Vega-arkkitehtuurin ensiesiintyminen kuluttajien käsissä ei jättänyt arkkitehtuurista onnistunutta kuvaa etenkään pelisuorituskyvyn osalta, mutta AMD varoitti jo etukäteen, ettei Vega Frontier Editionin suorituskyvystä pidä vetää johtopäätöksiä pelikäyttöön tarkoitetun Radeon RX Vegan suorituskyvystä.

Nyt Futuremarkin 3DMark-tietokantaan on ilmestynyt uusia Vega-tuloksia, jotka ovat oletettavasti tulevalla Radeon RX -mallilla ajettuja. RX-malliin viittaa vanha tuttu 687F:C1 -laitetunnus, 8 Gt:n muisti ja Frontier Editionia korkeammat kellotaajuudet. 3DMarkin mukaan näytönohjaimen grafiikkapiirin kellotaajuus on 1630 MHz ja muistit toimivat 1,89 Gbps:n nopeudella. Ensimmäisenä 687F:C1:llä ajetun tuoreen tuloksen löysi WCCFTech, jonka jälkeen VideoCardz kaivoi esiin vielä lisää eri kokoonpanoilla ajettuja tuloksia.

3DMark 11 Performance -testillä ajetut tulokset antavat ainakin tässä vaiheessa paremman kuvan Vegan suorituskyvystä kuin Frontier Edition. Vega 687F:C1 nettoaa testiajosta ja kokoonpanosta riippuen 27 890 – 31 873 pisteen tuloksen Graphics Scoren osalta. Korkein 31 873 pisteen tulos on ajettu 4 GHz:n kellotaajuudella toimivalla Core i7-6700K -prosessorilla. WCCFTechin mukaan GeForce GTX 1080 nettoaa samassa testissä Graphics Score -pistemääräkseen 27 618 ja GeForce GTX 1080 Ti 38 389 pistettä, kun prosessorina on vastaavasti 4 GHz:n kellotaajuudella toimiva i7-6700K.

VideoCardzin mukaan MSI:n tehtaalla ylikellotettu GTX 1080 Gaming X saisi vakiona 30 400 pistettä ja maksimiinsa ylikellotettuna 32 194 pistettä, mutta sivustolla ei ole tarjota testiajoihin 3DMark-tietokantalinkkiä, joten on mahdotonta varmistaa onko ne ajettu vastaavalla kokoonpanolla. VideoCardz on myös merkinnyt osaan tuloksista Radeonin kellotaajuuden perään +-merkin, mutta ei ole kertonut sille syytä. 3DMark 11 tunnistaa kaikissa ajoissa näytönohjaimen kellotaajuudeksi 1630 MHz.

3DMark 11 Performance -tulokset antavat huomattavasti suorituskykyisemmän kuvan Vega-arkkitehtuurista, kuin Frontier Editionilla ajetut testit. Niistä ei kuitenkaan kannata vielä tässä vaiheessa vetää pitkälle vieviä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen. Realistinen kuva Radeon RX Vegan suorituskyvystä saadaan, kun näytönohjain julkaistaan SIGGRAPH-messujen yhteydessä kuun lopussa ja näytönohjaimet tulevat riippumattomien tahojen testattaviksi.

GlobalFoundriesin 7 nanometrin LP-prosessista kolme sukupolvea, EUV mukana suunnitelmissa

GlobalFoundriesin 7LP- eli 7 nanometrin Leading Performance -prosessista on luvassa kolme sukupolvea, joista kahdessa hyödynnetään EUV-litografiaa. 7LP-prosessi on suunnattu etenkin korkean suorituskyvyn piirien kuten työpöytäprosessoreiden ja grafiikkapiirien tarpeisiin.

Uutisoimme aiemmin GlobalFoundriesin kertoneen yhtiön 7 nanometrin valmistusprosessin olevan aikataulussa ja sen riskituotannon alkavan jo ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Yhtiön suunnitelmien mukaan se tulee julkaisemaan yhteensä kolme sukupolvea 7 nanometrin Leading Performance- eli 7LP-prosessista.

Ensi vuonna käyttöön otettava 7LP-prosessi käyttää perinteista DUV- eli Deep UltraViolet -litografiaa. Sen on tarkoitus olla perinteinen uusi prosessi, joka parantaa prosessilla valmistettavien piirien suorituskykyä, vähentää tehontarvetta ja nostaa transistoritiheyden aiempaa korkeammaksi. Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan prosessi tulee tarjoamaan yli 40 % parempaa suorituskykyä kuin 14LPP-prosessi samalla tehonkulutuksella tai vaihtoehtoisesti yli 60 % pienempää tehonkulutusta samalla suorituskyvyllä. Prosessi tulee mahdollistamaan yli 17 miljoonaa hilaa neliömilliä kohden ja maksimissaan 700 mm^2:n kokoiset piirit.

GlobalFoundriesin suunnitelmien mukaan se tulee päivittämään 7LP-prosessin käyttämään DUV-litografian lisäksi EUV- eli Extreme UltraViolet-litografiaa. EUV-litografiassa käytettävän valon aallonpituus on vaivaiset 13,5 nanometriä verrattuna 7LP:ssä käyettävän DUV-litografian 193 nanometrin aallonpituuteen. Aluksi EUV:ta on tarkoitus hyödyntää saantojen parantamiseen ja prosessin vaiheiden yksinkertaistamiseen. Päivitetyn prosessin ei odoteta tarjoavan tässä vaiheessa parannuksia piirien tehontarpeisiin, suorituskykyyn tai kokoon.

Mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, tulee GloFo päivittämään 7LP-prosessia vielä toiseenkin kertaan kehittyneemmällä EUV-litografialla. Nimellisesti kolmannen sukupolven 7LP-prosessin odotetaan parantavan piirien suorituskykyä, pienentävän tehonkulutusta ja nostavan transistoritiheyttä, mutta GlobalFoundries ei lähde tässä vaiheessa arvioimaan kuinka suurista parannuksista on kyse.

GlobalFoundries ei ole valmis asettamaan vielä tarkkoja aikatauluja 7LP EUV -prosessien käyttöönotolle, mutta optimitilanteessa ensimmäisen sukupolven EUV otetaan käyttöön 2019 ja toisen sukupolven 2020. EUV-litografian käyttöönotossa on vielä useita selvitettäviä ongelmia, kuten käytettävien maskien kestävyys.

Lähde: AnandTech

Kaksoiskameralla varustetun Moto X4:n pressirenderöinti livahti nettiin

Motorolan tuleva Moto X4 -älypuhelin esiintyy vuotaneessa pressikuvassa.

Motorola ei ole tänä vuonna onnistunut pitämään tulevia Moto-älypuhelinmallejaan kovinkaan hyvin salassa. Nyt luotettu tietovuotaja Evan Blass on julkaissut Twitterissä renderöidyn pressikuvan toistaiseksi julkaisemattomasta Moto X4 -älypuhelimesta. Motorolan uutuudesta on huhuttu jo pidemmän aikaa ja se löytyy mm. aiemmin vuotaneesta Motorolan roadmapista. Moto X4 sijoittuu Motorolan mallistossa keskihintaluokkaan Z- ja G-sarjojen väliin.

Blassin julkaiseman kuvan perusteella Moto X4:n muodoissa on hyvin paljon sukunäköä muiden tämänvuotisten Moto-mallien kanssa. Kuvan perusteella takakuori vaikuttaisi olevan reunoiltaan pyöristettyä lasia, kuten joissain aiemmissa huhuissa on puhuttu. Takakameran pyöreän kehyksen sisältä löytyy kaksi kameraa. Etupuolella näyttö vaikuttaisi yltävän lähes reunoja kiertävään metallirunkoon asti.

Blassin ja VentureBeat-sivuston saamien tietojen mukaan Moto X4:n ominaisuuksiin lukeutuvat mm. IP68-suojattu lasi-alumiinirakenne, 5,2-tuumainen Full HD -näyttö, Snapdragon 630 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia, 64 Gt tallenustilaa, muistikorttipaikka, 3000 mAh akku, 16 megapikselin etukamera sekä 12 ja 8 megapikselin sensoreihin perustuva kaksoistakakamera.

Moto X4:n huhutaan tulevan saataville vuoden viimeisellä neljänneksellä, mutta sen julkaisuajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa.

Lähteet: Twitter, Venturebeat

Uusi artikkeli: Testissä Nokia 3

io-tech testasi HMD Globalin uuden 149 euron hintaisen Nokia 3 -älypuhelimen.

io-tech sai Nokia 3 -testikappaleen käsiinsä juhannuksen korvilla ja julkaisimme siitä heti kärkeen unboksaus ja ensituntumat -videon. Sen jälkeen laite matkasi hiljattain io-techin toimitukseen liittyneen Pekko Lainialan käsiin, jossa se pääsi runsaan viikon kestäneeseen ympärivuorokautiseen käyttötestiin.

Pekon artikkelissa tutustutaan Nokia 3:n vahvuuksiin ja heikkouksiin reilun viikon käyttökokemusten perusteella. Luvassa on nopeahko katsaus rakenteeseen, teknisiin ominaisuuksiin, kameraan, käyttöliittymään sekä yleiseen suorituskykyyn ja käyttökokemuksiin.

Pohjille voi myös lukea io-techin helmikuiset MWC-ensituntumat uusista Nokia-älypuhelimista. Nokia 5 on parhaillaan io-techin testattavana ja sen testiartikkeli julkaistaan näillä näkymin heinäkuun lopulla. Nokia 6 testataan, kunhan sen testikappaleet tulevat saataville.

Lue artikkeli: Testissä Nokia 3

Nokia ja Xiaomi solmivat yhteistyösopimuksen ja patenttisopimuksia

Nokia ja Xiaomi solmivat sopimuksen patentteihin ja strategiseen yhteistyöhön liittyen.

Nokia ja kiinalainen Xiaomi ovat ilmoittaneet sopineensa liiketoimintayhteistyöstä sekä monivuotisesta patenttiyhteistyöstä. Sopimus sisältää matkapuhelintekniikoihin liittyvien keskeisten patenttien ristiinlisensointia, jonka lisäksi Xiaomin kerrotaan hankkineen patenttiomaisuutta käyttöönsä. Sopimukseen liittyvistä rahasummista ei myöskään ole mainintaa.

Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri kertoi myös suunnitteilla olevista strategisista yhteistyöprojekteista, jotka liittyvät mm. verkkoinfrastruktuuriin, datakeskusten optisiin siirtoratkaisuihin ja infrastruktuuriin sekä Nokian tuoreeseen FP4-verkkoprosessoriin.

Yllä mainittujen ohella yritykset tutkivat yhteistyömahdollisuuksia mm. IoT-ratkaisuihin, tekoälyyn sekä lisättyyn- ja virtuaaliseen todellisuuteen liittyen. Nokialta lisensoitujen patenttien avulla Xiaomin arvioidaan olevan helpompi laajentaa toimintaansa Aasian markkinoiden ulkopuolelle.

Viimeaikaisten huhujen mukaan HMD Global saattaa käyttää Xiaomin järjestelmäpiirejä tulevissa Nokia-älypuhelimissaan. Xiaomi esitteli ensimmäisen alempaan keskiluokkaan sijoittuvan Surge S1 -piirinsä viime helmikuussa.

Lähde: Nokia

Kuva: MIUI

Razer aikoo listautua pörssiin ja laajentaa tuotevalikoimaansa mobiililaitteella

4.7.2017 - 21:54 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (2)

Razerin osakeannin uskotaan toteutuessaan tuottavan yli 600 miljoonaa dollaria. Yhtiön suunnitelmat mobiilipuolelle laajentumisesta viittaavat todennäköisesti ensimmäiseen Razer-brändättyyn älypuhelimeen.

Tietokoneiden oheislaitteista tuttu Razer aikoo listautua Hong Kongin pörssiin. Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun yhtiö harkitsee pörssilistautumista, mutta tällä kertaa aikeista näyttää tulevan myös totta.

Razerin osakeantihakemus ei paljasta, milloin listautuminen tulisi tapahtumaan tai kuinka korkealle yhtiön arvo on asetettu, mutta TechCrunchin mukaan tämän hetkisen arvion mukaan yhtiö tulisi tienaamaan osakeannista yli 600 miljoonaa dollaria. Viimeisimmän rahoituskierroksen aikaan yhtiön arvoksi todettiin 2 miljardia dollaria.

Osakeantihakemuksen yhteydessä julkaisu jättimäinen tietopaketti (PDF) yhtiöstä paljastaa sen sijaan mielenkiintoisia seikkoja yhtiön tulevaisuudesta. Yhtiö muun muassa suunnittelee ensimmäisen mobiililaitteensa julkaisua tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa. Koska yhtiö on aiemmin julkaissut jo taulutietokoneen, tarkoitetaan mobiililaitteella kaikella todennäköisyydellä älypuhelinta. Asiasta mainitaan samassa yhteydessä, kun yhtiö kertoo ostamastaan Nextbit Systems -puhelinvalmistajasta ja sen Robin-älypuhelimesta.

Razer jättää tietopaketissaan avoimeksi myös mahdollisuuden valmistaa tulevaisuudessa konsoleita joko yksin tai yhteistyössä toisen yrityksen kanssa, mutta mitään konkreettisia suunnitelmia tai aikatauluja asian suhteen ei ole. Yhtiö on aiemmin ostanut Android-konsolivalmistaja Ouyan.