MonsterLabo julkaisi jättimäisen The Heart -tornicoolerin prosessorille ja grafiikkapiirille

Täysin uudesta tuotteesta ei sinänsä ole kyse, mutta aiemmin cooleri on ollut saatavilla vain osana The First -koteloa.

MonsterLabo nousi otsikoihin passiivisella The First -kotelollaan. Nyt yhtiö on päättänyt tuotteistaa kotelossaan käytetyn coolerin ja antanut sille nimeksi The Heart.

The Heart on sanalla sanoen jättimäinen tornicooleri ja se on suunniteltu sekä prosessorin että näytönohjaimen jäähdyttämiseen yhdellä coolerilla. Coolerin mitat ovat 200 x 185 x 265 mm ja painoa sillä on peräti 3 kilogrammaa. Jäähdytin rakentuu verrattain harvasta alumiinirivastosta, johon johdetaan lämpöä yhteensä kahdellatoista lämpöputkella; kuusi prosessorille ja kuusi grafiikkapiirille.

MonsterLabo ei ole julkaissut The Heartin yksityiskohtaisempia teknisiä ominaisuuksia. Koska sama cooleri on kuitenkin käytössä The First -kotelossa, tiedetään että sen on luvattu selviävän 100 watin prosessorista ja 120 watin grafiikkapiiristä passiivisena ja 140 watin prosessorista ja 160 watin grafiikkapiiristä 140 mm:n tuulettimella matalilla kierrosluvuilla.

Vaikka yhtiön sivut eivät listaa The Heart -coolerin tarkkoja tietoja, se ei estä yhtiötä myymästä niitä jo nyt. Cooleri on saatavilla yhtiön verkkokaupasta 180 euron hintaan mustana ja valkoisena.

Lähde: MonsterLabo, FanlessTech

Video: Rakensimme itse mekaanisen näppäimistön

Kasasimme 75 % kokoisen tee-se-itse mekaanisen näppäimistön, jonka osat maksoivat yhteensä noin 270 euroa.

Mekaanisten näppäimistöjen rakentaminen itse on oma harrastuksensa. Lähdimme kokeilemaan oman näppäimistön kasaamista tilaamalla Briteistä mechboards.co.uk-sivustolta 75 % kokoisen piirilevyn, alumiinirungon ja siniset Cherry MX -kytkimet. PBT-muoviset näppäinhatut tilattiin Aliexpressistä Kiinasta.

Videolla käydään läpi projektiin tilatut osat, juotetaan kytkimet piirilevylle ISO- ja pohjoismaalaisen näppäinasettelun mukaisesti, asetetaan näppäinhatut paikoilleen ja säädetään näppäinasettelu ja RGB-valaistus oman maun mukaiseksi. Valitettavasti kommelluksilta ei vältytty, joten mukana on myös heti projektin alkumetreillä tapahtunut kämmi.

  • Mechboards.co.uk: Piirilevy + alumiinirunko + kytkimet + vakauttimet n. 200€
  • KDBFans: PBT-näppäinhatut n. 50€
  • Motonet: Tinaa, kelarasvaa, siveltimet n. 20€

Aktiivinen keskustelu mekaanisista näppäimistöistä löytyy TechBBS-keskustelufoorumilta.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

Razer julkaisi langattomat Basilisk Ultimate- ja X Hyperspeed -pelihiiret

Basilisk Ultimate edustaa Razerin hiirimalliston terävintä kärkeä ja Basilisk X Hyperspeed tuo vakuuttavia ominaisuuksia edullisempaan hintaluokkaan.

Oheislaitevalmistajasta pelaajien liki joka tarpeisiin laajentanut Razer on julkaissut kaksi uutta pelihiirtä. Razer Basilisk Ultimate sijoittuu yhtiön hiirten terävimpään kärkeen, kun Basilisk X Hyperspeed tarjoaa kilpailukykyisiä ominaisuuksia edullisemmassa hintaluokassa.

Molempien hiirten ytimessä on Razerin 2,4 GHz:n taajuudella toimiva HyperSpeed-teknologia, jonka luvataan olevan 25 % kilpailevia langattomia yhteyksiä nopeampi. Yhtiö on myös parantanut sen taajuushyppely-ominaisuutta, jonka tarkoitus on varmistaa mahdollisimman häiriötön toiminta.

Basilisk Ultimate on varustettu Razerin optisella Focus+ 20K -sensorilla, joka nimensä mukaisesti kykenee parhaimmillaan 20 000 DPI:n tarkkuuteen. Sensorin luvataan pysyvän kyydissä parhaimmillaan 650 tuuman sekuntivauhdissa ja 50 G:n kiihdytyksissä. Hiiren pääpainikkeet on toteutettu yhtiön omilla optisilla Optical Mouse -kytkimillä, joiden luvataan mahdollistavan nopeamman vasteajan klikkauksille. Pääkytkimille luvataan 70 miljoonan klikkauksen elinaika.

Hiiri on muotoiltu ergonomisesti oikeakätiseen käyttöön ja siinä on yhteensä 11 ohjelmoitavaa näppäintä ja 14 erikseen ohjattavaa Razer Chroma -RGB-valaistusaluetta. Lisäksi hiiren vasemmalta kyljeltä löytyy vaihdettavissa oleva lapakytkin, jolle voi ohjelmoida useita erilaisia toimintoja. Hiiren rullan vastus on säädettävissä. Hiirtä voi käyttää langattomana tai langallisena oman makunsa mukaan ja hiiri on yhteensopiva yhtiön lataustelakan kanssa.

Hiiren akulle luvataan noin 100 tunnin käyttöaika ilman valaistusta ja riippuen käytössä olevista muista asetuksista. Hiiren strategiset mitat ovat 130 x 60 x 32 mm ja 107 grammaa.

Kaksikon edullisempi vaihtoehto Basilisk X Hyperspeed tukee HyperSpeed-yhteyden lisäksi myös Bluetooth-yhteyksiä. Se on varustettu Razerin 5G Advanced Optical -sensorilla, joka kykenee 16 000 DPI:n tarkkuuteen, 450 tuuman sekuntinopeuteen ja 40 G:n kiihdytyksiin. Hiiressä on kuusi ohjelmoitavaa painiketta ja mekaaniset pääkytkimet, joille luvataan 50 miljoonan klikkauksen elinaika.

Hiiri on muotoiltu ergonomisesti oikeaan käteen sopivaksi ja sen strategiset mitat ovat 130 x 60 x 42 mm ja 83 grammaa. Akun sijasta hiiri toimii AA-paristolla ja sille luvataan käyttöaikaa parhaimmillaan 285 tuntia HyperSpeed-yhteydellä ja 450 tuntia Bluetooth-yhteydellä.

Razer Basilisk Ultimaten suositushinta on sellaisenaan 169,99 euroa ja lataustelakan kanssa 189,99 euroa. Lataustelakka maksaa erikseen ostettuna 59,99 euroa. Basilisk X Hyperspeed on hinnoiteltu puolestaan 69,99 euroon.

Lähde: Razer

LIVE: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (45/2019)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin tekniikkakatsaus-podcast esitetään tänään perjantaina 8. marraskuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina. Toisin kuin tähän asti, tekniikkakatsaus lähetetään suorana ainoastaan YouTubessa. Äänessä ovat peruskokoonpano Juha Kokkonen ja Sampsa Kurri.

Käymme viikottaisissa tekniikkakatsauksissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti YouTuben keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:

Emolevyvalmistajat julkistivat TRX40-emolevyt uuden sukupolven Threadrippereille

Huippuvalmistajien emolevyissä on panostettu muun muassa 10 gigabitin verkkoyhteyksiin, harvinaisiin USB 3.2 Gen 2×2 -liittimiin ja Wi-Fi 6 -tukeen.

AMD julkisti eilen 3. sukupolven Ryzen Threadripper 3960X- ja 3970X -prosessorit. AMD:n julkistuksen myötä latu on vapaa myös emolevyvalmistajille, jotka ovat nyt julkistaneet omat TRX40-emolevynsä.

Asus esitteli omalla tahollaan kolme eri Threadripper-emolevyä: ROG Zenith II Extreme, ROG Strix TRX40-E Gaming ja Prime TRX40-Pro.

Zenith II Extreme -huippumallin oleellisimmiksi ominaisuuksiksi yhtiö listaa 16-vaiheisen virransyötön, tuulettimen jäähdyttämät jäähdytysrivastot ja LiveDash OLED-näytön. Strix TRX40-E Gamingin kohdalla esiin nostetaan niin ikään 16-vaiheinen virransyöttö ja tuulettimen jäähdyttämät jäähdytysrivastot, joiden lisäksi siinä kehutaan olevan reilusti kustomointimahdollisuuksia. Prime TRX40-Pro on suunnattu perustason työmyyräksi, jossa on panostettu yhteyksiin sekä tilaääniin. Löydät emolevyjen oleellisimmat ominaisuudet yllä olevasta taulukosta.

Asus emolevyt

Gigabyte nokittaa Asusta yhdellä tarjoten markkinoille neljä erilaista mallia: TRX40 Aorus Master, TRX40 Aorus Xtreme, TRX40 Aorus Pro WiFi ja TRX40 Designare.

Yhtiö nostaa emolevyiltään esiin esimerkiksi huippumalli Aorus Xtremen 16+3-vaiheisen virransyötön, 8 mm:n lämpöputken ja alumiinisen I/O-suojan. Mallistosta löytyy myös harvinaisempia ominaisuuksia, kuten Titan Ridge -Thunderbolt-ohjain, palvelinkäyttöön suunniteltu Intel X550-AT2 Dual GbE LAN, tuki maksimissaan DDR4-4400 XMP-profiileille sekä Wi-Fi 6:lle. Löydät emolevyjen oleellisimmat ominaisuudet yllä olevasta taulukosta.

Gigabyte emolevyt

MSI:n valikoimasta löytyy Asuksen tapaan kolme uuden sukupolven Threadripper-emolevyä: Creator TRX40, TRX40 Pro 10G ja TRX40 Pro WiFi.

Yhtiön mukaan Creator TRX40 -emolevyn muotokielessä on haettu yhtymäkohtia kristalliin ja I/O-paneelin yläpuolelle jäävä jäähdytysrivasto onkin varustettu kristallimaisella RGB-valaistuksella. Creator on varustettu 16+3-vaiheisella virransyötöllä ja digitaalisella PWM-ohjaimella. Emolevyltä löytyy standardin USB-patteriston lisäksi myös harvinaisempi USB 3.2 Gen 2×2 -liitäntä. Pro-sarjan emolevyistä yhtiö nostaa esiin Aquantian 10 gigabitin verkkoliitännän ja Wi-Fi 6 -tuen. Kaikkien kolmen emolevyn mukana tulee yhtiön M.2 Xpander-Z Gen 4 -lisäkortti, johon mahtuu kaksi M.2-asemaa. Emolevyjen vertailun löydät yllä olevista taulukoista.

MSI emolevyt

ASRock listaa sivuillaan maltillisesti vain kaksi TRX40-mallia: TRX40 Taichin ja TRX40 Creatorin. Valitettavasti yhtiön sivustoilla on tällä hetkellä häiriöitä, eikä lehdistötiedote ole saatavilla eikä emolevyjä voi laittaa vertailutaulukkoon keskenään. Erikoisuuksina mainittakoon kuitenkin molemmista löytyvät tuet parhaimmillaan DDR4-4666-nopeuden muisteille sekä harvinaiset USB 3.2 Gen 2×2 -liitännät.

ASRock emolevyt

Dell toi myyntiin näytönohjainpäivitykset Alienware Area-51m -kannettaville

Alienware Area-51m -kannettaviin voi ostaa päivityskittinä GeForce RTX 2070- tai RTX 2080 -näytönohjaimen, joiden mukana toimitetaan koko kannettavan jäähdytyksen päivittävä jäähdytysmoduuli.

Kannettavan tietokoneen ostajat ovat useimmiten sidottuja pääosin niihin komponentteihin, millä se on varustettu tehtaalta lähtiessään. Muistit ja tallennusmediat ovat usein päivitettäessä, mutta esimerkiksi prosessorin ja näytönohjaimen vaihto ei tyypillisesti ole mahdollista.

Aiemmin markkinoille on tuotu näytönohjaimia muun muassa MXM-moduuleilla, jotka on suunniteltu vaihdettaviksi vaikka käyttäjän toimesta. Tästä huolimatta varsinaisten päivitysmoduulien kauppa on ollut joko olematonta tai parhaimmillaankin vähäistä. Dell esitteli vuoden alussa CES-messuilla uudet Alienware Area-51m -kannettavat, joiden valttikortiksi luvattiin myös käytännössä päivitettävissä olevat näytönohjaimet.

Nyt Dell on päättänyt vihdoin myös tuoda mainostamansa päivitysmoduulit myyntiin. Saataville tulee kaksi vaihtoehtoa: GeForce RTX 2070 ja RTX 2080. Itse näytönohjainmoduulin lisäksi pakettiin kuuluu riittävän jäähdytyksen mahdollistava Cryo-Tech v.2.0 -jäähdytysratkaisu, joka korvaa kannettavasta sekä näytönohjaimen että prosessorin alkuperäisjäähdytyksen.

Edullisesta päivityksestä ei kuitenkaan ole kyse. Edullisemman GeForce RTX 2070 -päivityspaketin voi tilata Delliltä 839,99 dollarin hintaan, kun RTX 2080:n kyljessä komeilee 1138,99 dollarin hintalappu.

Lähteet: Dell (1), (2), Tom’s Hardware

Intelin uusi Stratix 10 GX 10M on maailman suurin FPGA-piiri

Stratix 10 GX 10M rakentuu kuudesta EMIB-silloillla yhdistetystä sirusta ja yhteensä peräti 43,3 miljardista transistorista.

Intel on julkistanut Stratix-FPGA-perheeseen uuden tulokkaan täysin uuteen teholuokkaan. Stratix 10 GX 10M on maailman suurin FPGA-ratkaisu, päihittäen Xilinxin aiemmin tänä vuonna esittelemän UltraScale+ VU19P:n selvällä erolla ja jättäen aiemmat Stratixit kauas taakse.

Stratix 10 GX 10M rakentuu yhteensä noin 43,3 miljardista transistorista ja se valmistetaan 14 nanometrin valmistusprosessilla. Todellisuudessa kyse ei ole kuitenkaan yhdestä sirusta, vaan FPGA-piiri rakentuu kahdesta erillisestä FPGA-sirusta ja neljästä lähetinvastaanotin-sirusta. Eri sirut on yhdistetty toisiinsa EMIB-silloilla.

43,3 miljardiin transistoriin on saatu mahdutettua 10,2 miljoonaa logiikkaelementtiä, 2304 käyttäjän hallinnoimaa I/O-pinniä ja 308 megabittiä muistia. Lukemat ovat liki nelinkertaisia tähän asti suurimpaan Stratixiin verrattuna. FPGA:n tehonkulutuksen kerrotaan olevan puolestaan 40 % pienempi, kuin jos sama määrä logiikkaportteja samalla nopeudella toteutettaisiin neljällä Stratix 10 2800 -FPGA:lla eli edeltävällä lippulaivamallilla.

Lähteet: Intel, Tom’s Hardware

Uusi artikkeli: Kokeiltua – Apple iPhone 11 Pro Max

8.11.2019 - 11:27 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (8)

io-tech kokeili Applen iPhone 11 Pron suurikokoisempaa Max-versiota.

io-tech testasi lokakuussa kattavasti Applen uuden iPhone 11 Pro -älypuhelimen ja päätyi lopulta antamaan sille Toimituksen valinnan. Saimme jälkikäteen toimistolle myös suuremman iPhone 11 Pro Max -mallin, mutta koska sen toteutus on suurimmilta osin identtinen perus-Pron kanssa, teimme laitteesta lyhyemmän kokeiltua-tyyppisen artikkelin.

Lähtöhinnaltaan 1279 euron arvoinen iPhone 11 Pro Max on tämän hetken älypuhelinmarkkinoiden yksi kalleimmista massamalleista ja sen yläpuolelle asemoituu Suomessa lähinnä taittuvanäyttöinen Samsung Galaxy Fold. iPhone 11 Pro Max eroaa iPhone 11 Prosta ainoastaan ulkomittojen, näytön koon ja tarkkuuden sekä akun kapasiteetin osalta. Tutkimme artikkelissa lähinnä laitteiden eroavaisuuksia sekä tutustumme iOS 13.2 -päivityksen mukana tulleeseen DeepFusion-kameraominaisuuteen.

Lue artikkeli: Kokeiltua – Apple iPhone 11 Pro Max

AMD julkisti 3. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessorit

3. sukupolven Ryzen Threadripper -perheestä esiteltiin 24- ja 32-ytimiset 3960X- ja 3970X-mallit, jotka saapuvat myyntiin marraskuun lopulla.

AMD esitteli tänään virallisesti kaksi ensimmäistä 3. sukupolven Ryzen Threadripper -prosessorimallia eli 24-ytimisen Threadripper 3960X:n ja 32-ytimisen Threadripper 3970X:n. Molemmissa prosessoreissa on käytössä SMT-teknologia, joten ne kykenevät suorittamaan samanaikaisesti 48 tai 64 säiettä. 3960X:n peruskellotaajuus on 3,8 ja 3970X:n 3,7 GHz ja Boost-kellotaajuudet ovat kummallakin parhaimmillaan 4,5 GHz. 3960X:n parina on yhteensä 140 ja 3970X:n 144 megatavua L2- ja L3-välimuistia. Prosessoreissa on nelikanavainen muistiohjain, joka tukee DDR4-3200-muisteja.

AMD on hinnoitellut Ryzen Threadripper 3960X:n 1399 dollariin ja 3970X:n 1999 dollariin, joten Suomihintojen voidaan olettaa asettuvan noin 1575 euroon ja 2250 euroon. Prosessoreiden myynti alkaa 25. marraskuuta.

Prosessorit asentuvat uuteen sTRX4-kantaan ja ne eivät ole taaksepäin yhteensopivia sTR4-kannan ja X399-emolevyjen kanssa. Uudet Threadripperit saavat rinnalleen TRX40-piirisarjaan perustuvat emolevyt.

Alustalla tulee olemaan käytössä yhteensä 88 kappaletta PCI Express 4.0 -linjoja ja ne tukevat vastaavia ominaisuuksia muiden 3. sukupolven Ryzen -prosessoreiden kanssa. PCIe-linjoista yhteensä 16 on varattu prosessorin ja piirisarjan väliseen kommunikointiin (Downlink & uplinki. Lisäksi prosessorilta on käytettävissä 48 yleiskäyttöistä PCIe-linjaa ja piirisarjalta kahdeksan.

Sekä piirisarjalla että prosessorilla on lisäksi kaksi nelilinjaista PCIe-väylää, joista kukin voidaan jakaa joko yleiskäyttöisiksi PCIe x4 liittimiksi, x4 NVMe -liittimiksi tai neljäksi SATA-liittimeksi. Piirisarjan linjat voidaan konfiguroida tarvittaessa myös yhden PCIe x4:n sijasta kahdeksi PCIe x2:ksi. Piirisarjalla on PCIe-linjoista riippumatta käytössä aina neljä SATA-liitäntää. USB-liittimiä on tarjolla prosessorilta neljä (USB 3.2 Gen 2) ja piirisarjalta yhteensä 12 (8x USB 3.2 Gen 2, 4x USB 2.0).

Suorituskyvystä yhtiö antoi tässä vaiheessa vain pientä esimakua viiden testin muodossa (Chromiumin kääntäminen, Unreal Enginen kääntäminen, Premiere Pro 4K-videon muunto YouTube x264 -yhteensopivaksi, V-Ray ja Cinebench R20). Verrokkina kaavioissa on Intelin 18-ytiminen ja Suomessa noin 1000 euron hintainen Core i9-9980XE. AMD:n dian mukaan Threadripper 3960X peittoaa Intelin 9980XE:n 22-54 prosentin erolla ja 3970X 36-90 prosentin erolla.

AMD julkaisi virallisesti pitkään odotetun Ryzen 9 3950X -huippumallin

850 euron hintainen Ryzen 9 3950X on varustettu 16 ytimellä ja se saapuu myyntiin 25. marraskuuta.

AMD lanseerasi Zen 2 -arkkitehtuurin ja siihen perustuvat 3. sukupolven Ryzen-työpöytäprosessorit ja palvelimiin Epyc-prosessorit viime kesänä. Tuolloin virallisesti julkaisematta jäivät vielä Ryzen 9 -sarjan huippumalli 16-ytiminen 3950X sekä uuden sukupolven Threadripper-tehoprosessorit. Nyt odotus on päättynyt Ryzen 9:n osalta kokonaan ja myös ensimmäisistä uusista Threadripper-prosessoreistakin paljastettiin oleellisimmat tiedot.

Kuten jo kesällä kerrottiin AM4-kantaan sopiva Ryzen 9 3950X on 16-ytiminen prosessori eli siinä on käytössä kaikki kahden CCD-sirun (Core Complex Die) ytimet. SMT-teknologian avulla prosessori kykenee suorittamaan samanaikaisesti 32 säiettä. Prosessorin peruskellotaajuus on 3,5 GHz, maksimi Boost-kellotaajuus 4,7 GHz ja siinä on L2- ja L3-välimuisteja yhteensä 72 megatavua. Prosessorin TDP-arvo on 105 wattia.

Ryzen 9 3950X:n myynti alkaa 25. marraskuuta ja veroton hinta Yhdysvalloissa on 749 dollaria. Suomessa myyntihinta tulee todennäköisesti asettumaan noin 850 euroon.

AMD on sijoittanut omissa kaavioissaan Ryzen 9 3950X -työpöytäprosessorin kilpailemaan Intelin HEDT-alustalle suunnatun 12-ytimisen Core i9-9920X:n kanssa. Todennäköisesti vertailut on tehty ennen Intelin viimeisintä rajua hintojenleikkausta, jolloin Core i9-9920X maksoi vielä 1189 dollaria ja Suomessa yli 1100 euroa, mutta nykyään sen hinta on laskenut 725 euroon. Tällä hetkellä osuvampi vertailukohta olisi 14-ytiminen Core i9-9940X, jonka hinta on 784 dollaria tai Suomessa 820 euroa.

Intel on jo myös ehtinyt esittelemään 10. sukupolven Cascade Lake-X -koodimelliset Core X -prosessorit, jotka tulevat saataville myöhemmin tässä kuussa. Tulevasta Core X -sarjasta puuttuu kuitenkin täysin 16-ytiminen malli, joten suoraa vertailua samalla ydinmäärällä varustettua prosessoria vastaan ei päästä näkemään, mutta 14-ytiminen Core i9-10940X tulee maksamaan noin 900 euroa ja 18-ytiminen Core i9-10980XE puolestaan noin 1100 euroa.

Suorituskykymittareissa 3950X on asetettu Core i9-9900K:ta ja i9-9920X:ää vastaan. Pelikäytössä prosessorin luvataan olevan 1080p-resoluutiolla suurin piirtein yhtä nopea 9900K:n kanssa ja peittoavan 9920X:n selvästi. Hyötyohjelmapuolella samoihin verrokkeihin syntyy eroa kymmeniä prosentteja, kun AMD:n mukaan 3950X peittoaa 9900K:n 18 – 79 % ja 9920X:n 11 – 35 %:n erolla.

Samassa yhteydessä julkaistiin myös uusi Athlon 3000G, joka on Ryzen-prosessoreiden tapaan kerroinlukoton. Prosessoriytimet ja grafiikkaohjaimen yhdistävässä APU-piirissä on käytössä kaksi ydintä ja SMT-teknologian avulla se kykenee suorittamaan neljää säiettä samanaikaisesti. Grafiikkaohjaimena toimii Radeon Vega 3 ja piirin TDP-arvo on 35 wattia. AMD:n mukaan se peittoaa selvästi Intelin Pentium G5400 -prosessorin huolimatta selvästi edullisemmasta hinnastaan, Pentiumin suositushinta on 73 dollaria ja Athlonin 49 dollaria. Athlon 3000G:n myynti alkaa 19. marraskuuta.