Be Quietilta hyvin varusteltu Dark Base 700 -miditornikotelo

Uusi Dark Base 700 -sijoittuu hinnaltaan miditornikoteloiden kalliimpaan päähän.

Be Quiet on esitellyt uuden Dark Base 700 -miditornikotelon, joka on suunnattu erityisesti vaativille harrastajille, jotka kaipaavat koteloltaan monipuolisia ominaisuuksia, laadukkaita materiaaleja ja modulaarista rakennetta. Nykymuodin mukaisesti kotelon vasen kylkipaneeli on karkaistua lasia ja sisusta on valaistu RGB-ledein. Kotelo on myös vuorattu äänenvaimennusmateriaalilla.

Suuremman Dark Base 900 -mallin tapaan 700:n joustava modulaarinen sisustarakenne mahdollistaa emolevykelkan kääntämisen ylösalaisin. Lisäksi kotelon mukana toimitettavat kolme 3,5 tuuman levykelkkaa on mahdollista sijoittaa seitsemään eri paikkaan kotelon sisällä.

Kotelon vakiojäähdytyksestä vastaavat kolme 140 mm SilentWings 3 PWM -tuuletinta. Tuulettimien ohjausta varten kotelosta löytyy kuusipaikkainen tuuletinsäädin, jonka liitännät ovat jaettu kahteen kanavaan. Kotelosta löytyy kaksi erillistä asennuspaikkaa 360 mm jäähdyttimille.

Tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 544 x 241 x 519 mm (S x L x K)
 • Paino: 13,25 kg
 • Materiaalit: 1,2 mm teräs, alumiini, lasi, ABS-muovi
 • Yhteensopivat emolevyt: E-ATX, ATX, micro-ATX, mini-ITX
 • Etupaneeli: 2 x USB 3.0, USB 3.1 Type-C, mikrofoni, kuuloke, tuuletinsäädin, RGB-valaistussäädin
 • 3,5 tuuman levypaikat: 3 kpl (sijoituspaikkoja 7)
 • 2,5 tuuman levypaikat: 3 kpl
 • Laajennuskorttipaikat: 7 kpl (+ 2 pystysuuntaista)
 • Lisäkorttien maksimipituus: 286-430 mm
 • Prosessoricoolerin maksimikorkeus: 180 mm
 • Virtalähteen maksimipituus: 240-285 mm
 • Tuuletinpaikat:  Edessä 2 x 140 mm, katossa 3 x 120/140 mm, pohjalla ja takana 1 x 120/140 mm
 • Tuulettimet: 1 x 140 mm edessä, 1 x 140 mm takana
 • Jäähdytinyhteensopivuus: jopa 280/360 mm edessä, jopa 140 mm takana, jopa 240/360 mm katossa

Valmistajan suositushinta Dark Base 700:lle on 189 euroa ja kotelolle luvataan kolmen vuoden valmistajan takuu. Uutuus tulee saataville välittömästi.

Lähde: Be Quiet!

Razer päivitti BlackWidow Ultimate -näppäimistönsä vedenkestäväksi

BlackWidow Ultimate -näppäimistön tuorein versio on nyt IP54-suojattu.

Razer on esitellyt uuden parannellun version mekaanisesta BlackWidow Ultimate -näppäimistöstään. Merkittävin uudistus on IP54-tason suojaus vesiroiskeita ja pölyhiukkasia vastaan, joka on ensimmäinen laatuaan Razerin mallistossa.

Näppäimistössä käytetään Razerin omaa pelikäyttöön suunnattua vihreää näppäinkytkintä, joille luvataan 80 miljoonan painalluksen kestoikä. Kyseessä on tuntopisteellinen ja klikkaava kytkin 50 gramman painallusvoimakkuudella ja 1,9 mm:n kytkeytymismatkalla. Näppäimissä on vihreä taustavalaistus, joka on ohjelmoitavissa näppäinkohtaisesti.

Uuden IP54-suojatun Razer BlackWidow Ultimaten suositushinta on 119,99 euroa ja se tulee saataville vuoden viimeisen neljänneksen kuluessa.

Lähde: Razer

Intelin uudet näytönohjainajurit lisäävät tuen HDR10-standardille ja WMR-laseille

HDR10 tuki mahdollistaa esimerkiksi Netflixin HDR-sisällön toistamisen 7. ja 8. sukupolven Core-prosessoreiden integroiduilla grafiikkaohjaimilla.

Intel on julkaissut uudet ajurit integroiduille grafiikkaohjaimilleen. Ajurit tukevat Intelin HD Graphics 500 -sarjaa ja sitä uudempia grafiikkaohjaimia, eli käytännössä 6. sukupolven Core -prosessoreita sekä vastaavan sukupolven Xeon-, Pentium- ja Celeron -prosessoreita ja niitä uudempia sukupolvia.

Intelin 15.60.0.4849 -ajureista (Windows Storessa versio 23.20.16.4849) tekee poikkeuksellisen merkittävän julkaisun niiden tuki HDR10-standardille sekä Windows Mixed Reality -virtuaalilaseille. Käytännössä tämä tarkoittaa mahdollisuutta toistaa esimerkiksi Netflixin ja YouTuben HDR-sisältöjä.

HDR-tuki vaatii Intel HD Graphics 620-, UHD Graphics 620- tai Iris Plus Graphics 640/650 -grafiikkaohjaimen tai uudemman toimiakseen, eli joko 7. sukupolven Kaby Lake- tai 8. sukupolven Coffee Lake -prosessorin. Lisäksi HDR-tuki vaatii näytöltä HDCP 2.2 -yhteensopivuuden sekä käyttöjärjestelmäksi Windows 10:n Fall Creators Updatella.

Ajurit sisältävät lisäksi tuen muun muassa DXIL:lle (DirectX Intermediate Language) ja sen kautta DirectX 12:n Shader Model 6.0:lle ja 6.1:lle. Ajurit korjaavat luonnollisesti joukon aiempien versioiden bugeja ja niissä on myös joukko tiedossa olevia ongelmia, joihin voit tutustua tarkemmin ajureiden julkaisutiedotteesta (PDF).

Lataa Intelin ajurit täältä

Tietoturvayhtiö mursi iPhone X:n Face ID -tunnistuksen 3D-maskilla

13.11.2017 - 19:47 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (13)

Vietnamilainen tietoturvayhtiö Bkavin mukaan Applen Face ID -tunnistuksen murtaminen oli odotettua helpompaa eikä 3D-maskiin tarvita edes kuvia kasvojen molemmista puolista.

Applen alkukuusta myyntiin tuoma iPhone X heitti hyvästit sormenjälkilukijalle ja luottaa biometrisen tunnistuksen saralla kasvojen tunnistukseen. Kovasta rummutuksesta huolimatta teknologia osoittautui nopeasti vähemmän luotettavaksi, kuin luvattiin.

Applen mukaan Face ID -tunnistus hyväksyisi väärennetyn kohteen vain 1:1 000 000 -suhteella, mikä on selvä parannus sormenjälkilukijoiden 1:50 000 -suhteesta. Ilmeisesti kyseinen luku perustuu kuitenkin vain satunnaisiin kuviin eikä varsinaisiin huijausyrityksiin. Vietnamilainen tietoturvayhtiö Bkav mursi Face ID:n neljässä päivässä käyttäen 3D-maskia ja printattuja valokuvia. Yhtiön mukaan vastaavaa yrittäneet tahot ovat epäonnistuneet tähän asti, koska he eivät ole ymmärtäneet, miten kasvojentunnistuksen takana oleva tekoäly toimii.

Bkavin mukaan Face ID:n murtamiseen tarvitaan vain 3D-printteri, käsin luotu silikoninenä, meikkiä ja sarja valokuvia. Yhtiön mukaan heidän käyttämänsä maskin luominen maksoi noin 150 dollaria, eli kyse on verrattain edullisesta teknologiasta. Vaikka tässä vaiheessa 3D-malli luotiin ilmeisesti fotogrammetrian avulla, yhtiö uskoo, että tulevaisuudessa sama voitaisiin tehdä esimerkiksi 3D-skannausominaisuuksin varustetuilla puhelimilla, kuten Sonyn Xperia XZ1:llä.

Koska Face ID:tä huijaavan maskin luominen on verrattain helppoa ja edullista, Bkav pitää sormenjälkilukijoita edelleen selvästi luotettavampana biometrisenä tunnisteena. Myös sormenjälkilukijoita voidaan huijata kopioiduilla sormenjäljillä, mutta ainakin Applen kasvojentunnistuksen huijaamiseen riittää periaatteessa muutama valokuva kohteesta, eikä siihen tarvita edes kuvia kasvojen molemmista puolista.

Lähde: Tom’s Hardware, Bkav

OnePlus 5T kattavien vuotojen kohteena

12.11.2017 - 11:48 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (9)

OnePlus 5T:n pressipaketit ovat joutuneet laajojen vuotojen kohteeksi.

OnePlus on ilmoittanut julkaisevansa uuden 5T-älypuhelimensa ensi viikon torstaina (16. marraskuuta). Lähes kaikki keskeiset tiedot uutuusmalliin liittyen ovat kuitenkin nyt mitä nähtävimmin vuotaneet julki, sillä sekä kuvia että videomateriaalia ilmeisesti OnePlussan ennakkoon lähettämästä testilaitepakkauksesta on vuotanut useammankin tahon toimesta nettiin.

Vuodoista ehkäpä kattavin nähtiin vloggari Karl Condradin toimesta, joka julkaisi ennenaikaisesti kokonaisen ensituntumavideon OnePlus 5T:stä. Virhe huomattiin selvästi jälkijunassa, sillä video on jo poistettu YouTubesta, joskin se on edelleen nähtävissä muista lähteistä, kuten Dailymotionin kautta. Kuvia pressipakkauksesta julkaisivat myös mm. Androidworld sekä SlashLeaks.

Video ja kuvat paljastavat OnePlus 5T:n ulkoiset ja tekniset uudistukset varsin kokonaisvaltaisesti. Suurimpia ulkoisia uudistuksia näyttäisivät olevan kuusituumainen 18:9-kuvasuhteen AMOLED-näyttö (1080 x 2160 pikseliä) sekä takakuoreen OnePlussan logon yläpuolelle sijoitettu sormenjälkitunnistin. Ulkomitat ovat pysyneet lähes samoina edeltäjämallin kanssa.

Speksilistaus paljastaa puolestaan teknisten ominaisuuksien pysyneen samoina mm. järjestelmäpiirin, muistimäärien ja akun osalta. Kameran osalta vuodot paljastavat, että molempien kamerasensorien parina on nyt polttoväliltään ja aukkosuhteeltaan identtiset objektiivit, vaikka megapikselimäärät ovatkin edelleen 16 ja 20 megapikseliä. Tällä on promomateriaalien perusteella pyritty parempiin hämäräkuvausominaisuuksiin.

OnePlus 5T julkaistaan 16. marraskuuta New Yorkissa ja vuotaneiden dokumenttien perusteella myynti alkaa 21. marraskuuta. Hinnoista ei ole vielä varmaa tietoa.

Lähteet: Slashleaks (1)(2)(3), Dailymotion

Uusi artikkeli: Testissä Asus ROG Strix GTX 1070 Ti Advanced

io-techin testissä Asuksen esitestatuilla grafiikkapiireillä varustettu ROG Strix GTX 1070 Ti Advanced -näytönohjain.

Testiimme saapui Asuksen Strix-malli, joka on hinnoiteltu aiemmin testatun MSI:n Gaming-mallin tavoin hintahaarukan yläpäähän. Tutustumme artikkelissa näytönohjaimen ominaisuuksiin ja vertaamme pikaisesti suorituskykyä sekä tehonkulutusta, lämpötilaa ja melutasoa MSI:n Gaming-malliin. Mukana on myös ylikellotustestit.

Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Strix GTX 1070 Ti Advanced

Applen iPhone X -huippumallit kärsivät viallisista näytöistä

10.11.2017 - 19:01 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (12)

Applen iPhone X -puhelinten näyttöihin on alkanut ilmestyä pysyviä vihreitä pystyviivoja.

Applen viime viikolla myyntiin saapuneen iPhone X -puhelimen ura yhtiön kirkkaimpana tähtenä ei ole alkanut ruusuisesti. Useat käyttäjät ovat nimittäin raportoineet puhelimen näyttöön ilmestyneestä vihreästä viivasta.

Applen iPhone X:n katseenvangitsija on Samsungin valmistama 5,8-tuumainen, liki puhelimen reunoille yltävä OLED-näyttö. Vain viikko myyntiin tulosta näytöistä on kuitenkin löytynyt ikävä ongelma: läpi koko näytön yltävä vihreä pystyviiva, joka ei poistu edes puhelimen uudelleenkäynnistyksellä. Käyttäjäraporttien ja kuvien mukaan viiva saattaa ilmestyä liki mihin tahansa osaan näyttöä, vaikka ongelma tuntuukin keskittyvän lähinnä näyttöjen reunoihin.

Ongelmaan ei ole toistaiseksi löydetty korjausta, vaan Apple on vaihtanut viallisella näytöllä varustetut puhelimet mukisematta uusiin. Ongelma on käytännössä vastaava, kuin Samsungin Galaxy S7 -puhelimissa, joita vaivasi puolestaan pysyvä pinkki viiva. Applen tapaan myös Samsung vaihtoi tuolloin puhelimet suoraan täysin uusiin, mikä kertoo ongelman olevan lähes varmasti itse OLED-paneeleissa.

Vihreä viiva ei ole iPhone X:n näyttöjen ainut ongelma, vaan Apple kertoo jo tunnistaneensa ongelman, jossa nopeat lämpötilan muutokset heikentävät kosketuksentunnistuksen toimintaa. Applen mukaan toimivuuden pitäisi näissä tilanteissa kuitenkin palautua normaaliksi muutamassa minuutissa ja se työskentelee parhaillaan ongelman korjaavan päivityksen parissa. Lisäksi Apple on myöntänyt, että iPhone X:n näytöt saattavat kärsiä ennemmin tai myöhemmin kuvan kiinni palamisesta.

Lähde: MacRumors, ZDNet

Samsungin CES-palkintotiedote paljasti 16 gigabitin GDDR6-muistit

GDDR6-muistien odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuonna seuraavan sukupolven näytönohjainten mukana.

Uutisoimme aiemmin tänään Samsungin paljastaneen CES Innovation Awards 2018 -palkintolistauksessa tulevan Exynos 9810 -järjestelmäpiirinsä. Samasta listauksesta löytyi myös toinen mielenkiintoinen tuleva uutuus, eli yhtiön ensimmäiset GDDR6-muistit.

Yhtiön tiedotteen mukaan sen 16 gigabitin GDDR6-muistipiirit toimivat 16 Gbps:n nopeudella, mikä tarkoittaa 32-bittisellä (kaksi 16-bittistä kanavaa per muistipiiri) muistiväylällä 64 gigatavun sekuntisiirtonopeutta per muistipiiri. Tyypillisellä 256-bittisellä muistiväylällä Samsungin uudet muistit tarjoaisivat 16 gigatavun kapasiteetin ja muistikaistaa yhteensä 512 Gt/s. Muistit toimivat 1,35 voltin jännitteellä, kun nykyiset GDDR5-muistit vaativat 1,5 voltin jännitteen.

GDDR6-muistien odotetaan valtaavan alaa näytönohjainten seuraavan sukupolven huippumalleista. SK Hynix on aiemmin ilmoittanut ajoittaneensa GDDR6-muistien massatuotannon vuoden 2018 alkupuolelle toistaiseksi nimettömän näytönohjainvalmistajan uuden sukupolven julkaisuun sopivaksi. Myös Micronin odotetaan tuovan omat GDDR6-muistipiirinsä markkinoille alkuvuodesta.

Lähde: Samsung

Samsung paljasti seuraavan sukupolven Exynos 9810 -järjestelmäpiirinsä

10.11.2017 - 13:54 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (1)

Samsung julkisti ensimmäiset tiedot Exynos 9810 -järjestelmäpiiristään.

Samsung julkaisi tänään tiedotteen, jossa se kertoo voittaneensa kaikkiaan 36 kappaletta CES 2018 Innovation Awards -palkintoja. Mielenkiintoisen uutisesta tekee se, että palkittujen joukossa on seuraavan sukupolven Exynos 9810 -järjestelmäpiiri.

Tiedot uutuuspiiristä ovat kuitenkin toistaiseksi varsin suurpiirteisiä, eikä tarkempia yksityiskohtia ole vielä tarjolla. Piiri valmistetaan Samsungin toisen sukupolven 10 nanometrin prosessilla ja se sisältää Samsungin omia kolmannen sukupolven M3-prosessoriytimiä, ”päivitetyn GPU:n” (mahdollisesti ARM Mali-G72) sekä Samsungin uusimman 1,2 Gbit/s LTE-modeemin (Cat.18 6CA).

Exynos 9810 -piiriä tullaan käyttämään ensi vuonna julkaistavassa Galaxy S9 -älypuhelimessa.

Lähde: Samsung

Äänestä vuoden parasta verkkokauppaa

Äänestä tekniikan alan suosikkikauppaasi Hinta.fi:n ja io-tech.fi:n järjestämässä Paras Verkkokauppa 2017 -äänestyksessä.

Oletko tehnyt tämän vuoden aikana hyviä verkko-ostoksia? Anna äänesi onnistuneelle verkkokaupalle.

Hinta.fi ja io-tech.fi järjestävät Paras verkkokauppa 2017 -äänestyksen, jossa haetaan kuluttajien mielestä parasta tekniikan alan verkkokauppaa Suomessa.

io-tech.fi on Suomen suosituin tietotekniikkasivusto ja Hinta.fi on pelkästään tekniikkatuotteisiin keskittynyt suomalainen hintavertailupalvelu, johon kaupat voivat liittyä ilmaiseksi mukaan. Kyseessä on siis kuluttajalle aidosti läpinäkyvä hintavertailu, eikä esimerkiksi vain maksavien kauppojen keskinäinen vertailu.

Äänestysaika on 9.11. – 26.11.2017 ja voittaja ilmoitetaan marraskuun lopulla.

Voit osallistua äänestykseen io-techin TechBBS-foorumilla ja/tai Hinta.fi:n kilpailusivuilla. Jätä viestiketjuun perustelut suosikkikaupastasi ja arvomme kaikkien vastanneiden kesken io-tech.fi t-paidan ja mukin.

Kiitos osallistumisesta ja onnea arvontaan!