Tutkijat julkistivat seitsemän uutta Spectre- ja Meltdown-sivukanavahyökkäystä

Uusia Meltdown-variantteja on kaksi ja toinen niistä on ensimmäinen AMD:n prosessoreita koskeva Meltdown-hyökkäys. Uudet Spectre-haavoittuvuudet koskevat niin Intelin, AMD:n kuin ARM:n prosessoriarkkitehtuureita.

Tänä vuonna sivukanavahyökkäykset ovat olleet otsikoissa tämän tästä ja niin tälläkin kertaa. Nyt vuorossa on viisi uutta Spectre-varianttia ja kaksi uutta Meltdown-varianttia.

Ensimmäisen aallon Meltdown-hyökkäykset purivat vain Intelin ja ARM:n prosessoreihin, mutta tällä kertaa toinen uusista Meltdown-varianteista puree myös AMD:n prosessoreihin. Meltdown-PK on Intelin prosessoreita koskeva hyökkäys, joka kykenee ohittamaan ainakin Skylake-SP-arkkitehtuurin PKU-avainten (Memory Protection Keys for Userspace) suojaukset täysin, eikä sitä tutkijoiden mukaan voida korjata ohjelmistokorjauksilla, vaan ainoat vaihtoehdot ovat joko rauta- tai mikrokoodikorjaukset.

Meltdown-BR on ensimmäinen AMD:ta koskeva Meltdown-variantti. Haavoittuvuus on todennettu ainakin Intelin Core i5-6200U -prosessorilla (Skylake), AMD:n E2-2000:lla (Bobcat/Brazos) sekä Ryzen Threadripper 1920X:llä (Zen). Hyökkäys kykenee ohittamaan bound-käskyn, minkä avulla se kykenee vuotamaan tiettyjä out-of-bound-alueen tietoja. Tiettävästi ainakin AMD:n prosessoreiden kohdalla haavoittuvuus toimii vain 32-bittisessä tilassa, sillä koko bound-käsky ei ole tuettuna 64-bittisessä tilassa.

Uusia Spectre-variantteja on yhteensä viisi, jotka perustuvat jo aiemmin julkaistuihin Spectre-PHT- (Bounds Check Bypass) ja Spectre-BTB-hyökkäyksiin (Branch Target Injection). Haavoittuvuuksien on testattu koskevan ainakin Intelin Core i7-4790- (Haswell) ja i5-6200U-prosessoreita (Skylake), AMD:n Ryzen 1950X- ja Threadripper 1920X -prosessoreita (Zen) sekä NVIDIAn Jetson TX1 -alustalla (Tegra X1, ARM Cortex-A57 & -A53).

Lähde: The Register

AMD julkaisi Radeon RX 590 -näytönohjaimen: 12 nanometrin Polaris

Uudelle valmistusprosessille päivittyneeseen Polaris 30 -grafiikkapiiriin perustuva Radeon RX 590 tarjoaa AMD:n mukaan 20 % parempaa suorituskykyä hintaansa nähden, kuin lähin kilpailija.

AMD on julkaissut jo aiemmin huhuissa ja vuodoissa pyörineen Radeon RX 590 -näytönohjaimen. Radeon RX 590 perustuu Polaris- eli GCN4-arkkitehtuuriin ja uuteen 12 nanometrin valmistusprosessiin.

Radeon RX 590 -näytönohjaimen grafiikkapiiri on Polaris 30. Käytännössä piiri on edelleen identtinen edeltäjiensä kanssa, mutta sen kellotaajuuksia on saatu nostettua verrattain reilusti uuden valmistusprosessin myötä. Grafiikkapiirissä on 36 Compute Unit -yksikköä eli 2304 stream-prosessoria, 144 teksturointiyksikköä ja 32 ROP-yksikköä. Grafiikkapiirin peruskellotaajuus on nyt 1469 MHz ja Boost-kellotaajuus 1545 MHz. 256-bittisen muistiväylän jatkeena on 8 Gt 8 Gbps:n GDDR5-muistia ja näytönohjaimen TBP (Typical Board Power) on nyt 225 wattia.

Radeon RX 590 -näytönohjaimet tulevat saataville ensimmäisenä Asukselta, PowerColorilta, Sapphirelta sekä XFX:ltä. Näytönohjaimet perustuvat kaikkien valmistajien itse suunnittelemiin piirilevyihin ja jäähdytysratkaisuihin eikä RX 590:stä tule saataville lainkaan sen mainosvideollakin esiintynyttä referenssiversiota. XFX:n RX 590 Fatboy löytyy parhaillaan myös io-techin testilaboratoriosta ja artikkeli on julkaistu jo testitulosten osalta.

AMD on hinnoitellut Radeon RX 590 -näytönohjaimen verottomana 279 dollariin, mikä tarkoittaa Suomen ALV:llä noin 305 – 310 euron hintatasoa. 279 dollarin hinnalla saavutetaan AMD:n mukaan 20 % parempaa suorituskykyä dollaria kohden, kuin kilpailijan saman hintaluokan näytönohjaimilla. Ensimmäiset kotimaiset verkkokaupat ovat ehtineet listata jo XFX:n ja Sapphiren malleja, joiden hintataso on kaupasta ja mallista riippuen noin 290 – 350 euroa.

Pakettiin kuuluu itse näytönohjaimen lisäksi Raise the Game -bundle eli Resident Evil 2-, Devil May Cry 5- ja Tom Clancy’s The Division 2 -pelit. Sama pelipaketti tulee jatkossa myös Radeon RX Vegojen mukana, kun RX 580:n ja RX 570:n ostavat saavat tyytyvä kahteen itse valittavaan peliin kolmesta.

Lähde: AMD

Uusi artikkeli: Kokeiltua: Apple iPhone XR

14.11.2018 - 21:53 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (38)

io-tech kokeili Applen edullisempaa iPhone XR -uutuusmallia.

Sunnuntaina julkaistun iPhone XS -artikkelin jälkimainingeissa otimme kokeiltavaksi hieman edullisemmaksi hinnoitellun uuden iPhone XR -mallin. Lähtöhinnaltaan 879 euron arvoinen iPhone XR on varustettu mm. 6,1-tuumaisella IPS-näytöllä, A12 Bionic -järjestelmäpiirillä sekä 12 megapikselin optisesti vakautetulla takakameralla. Kerromme artikkelissa havaintojamme lyhyen muutaman päivän kokeilun pohjalta.

Lue artikkeli: Kokeiltua: Apple iPhone XR

NVIDIA julkaisi uudet GeForce 416.94 -ajurit näytönohjaimilleen

Uudet ajurit tuovat mukanaan Game Ready -leimat Fallout 76:lle, Hitman 2:lle sekä säteenseurantapäivityksen tänään saaneelle Battlefield V:lle.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 416.94 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön Kepler-arkkitehtuuria ja sitä uudempiin arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia. Turing-arkkitehtuuriin perustuvat näytönohjaimet ovat tuettuja vain Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmillä.

GeForce 416.94 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat Game Ready -leimat Battlefield V-, Fallout 76 ja Hitman 2 -peleille. Lisäksi ajureissa on uudet 3D Vision -profiilit Fallout 76:lle (Fair) ja Hitman 2:lle (Good). Game Ready -leiman saaneista peleistä Battlefield V on saanut lisäksi tänään päivityksenä tuen DXR-rajapintaan perustuville säteenseurantaefekteille.

Ajureiden korjattujen bugien listalta löytyy tällä kertaa vain GeForce GTX 780 -näytönohjaimia vaivannut hidastelu työpöytäkäytössä. Ajureissa on myös tiedossa olevia ongelmia, kuten GeForce GTX 1080 Ti -näytönohjaimen DPC watchdog violation -virheilmoitukset useamman grafiikkapiirin kokoonpanoissa, jos emolevy hyödyntää PLX:n siltapiirejä, sekä mustaan ruutuun käynnistyvä Hitman 2, jos peli käynnistetään DirectX 11 -rajapinnalla HDR käytössä. Erikoisesti bugilistalta löytyy myös täysin sama GTX 780 -ongelma, jonka ajurit kertovat korjanneensa. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteesta (PDF).

Lataa ajurit täältä

Samsung julkisti järjestelmäpiirivalikoimaansa uuden Exynos 9820 -huippumallin

14.11.2018 - 13:38 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (2)

Piiri sisältää uuden NPU-tekoälysuorittimen sekä markkinoiden nopeimman kahden gigabitin LTE-modeemin.

Samsungin puolijohdeyksikkö on julkaissut tänään uuden huippumallin järjestelmäpiirivalikoimaansa. Tuore lippulaivapiiri kantaa nimeä Exynos 9820. Piiri valmistetaan modernilla kahdeksan nanometrin LPP (Low Power Plus) FinFET -prosessilla.

Exynos 9820:ssa on siirrytty käyttämään uutta prosessoriratkaisua, jossa yhteensä kahdeksan prosessoriydintä on jaettu kolmeen klusteriin. Kaksi suorituskykyisintä ydintä perustuvat Samsungin omaan neljännen sukupolven custom-ratkaisuun. Keskitason suorituskyvystä vastaavat kaksi Cortex-A75-ydintä ja energiatehokkuutta vastaavat tehtävät ovat neljän Cortex-A55-ytimen vastuulla. Samsungin mukaan uusi prosessoriratkaisu tarjoaa 20 % parannuksen yhden ytimen suorituskykyyn, 15 % parannuksen moniydinsuorituskykyyn ja 40 % parannuksen energiatehokkuuteen.

Grafiikkasuorittimena Exynos 9820:ssä toimii ARM Mali-G76 MP12, jonka kehutaan tarjoavan 40 % parempaa suorituskykyä ja 35 % parempaa energiatehokkuutta edeltäjäpiirin grafiikkasuorittimeen nähden. Parannettu kuvasignaaliprosessori tukee nyt jopa viittä sensoria, 16 + 16 megapikselin kaksoiskameraa ja 22 megapikselin yksittäsiä sensoreita. Exynos 9820:n MFC (multi-format codec) tukee 8K 30 FPS ja 4K 150 FPS -videokuvan purkamista ja pakkaamista 10-bittisellä HDR-väriavaruudella.

Uutta on edeltäjäpiiristä puuttunut NPU-tekoälysuoritin, jonka luvataan seitsenkertaistavan tekoälytoimintojen nopeuden edeltäjään nähden. Piiriin integroitu LTE Advanced Pro -modeemi mahdollistaa jopa 2,0 Gbit/s latausnopeuden (Cat.20) ja 316 Mbit/s lähetysnopeuden (Cat.20) Modeemi tukee 8CA-/3CA- (Carrier Aggregation), 4×4 MIMO-, 256-QAM- ja eLAA-tekniikoita. Tuettuna ovat myös uusimman sukupolven UFS 3.0 -tallennusratkaisut.

Exynos 9820 -piirin massatuotanto alkaa kuluvan vuoden loppuun mennessä ja se tullaan erittäin suurella todennäköisyydellä näkemään Samsungin tulevissa lippulaivapuhelimissa ensi vuoden alkupuolella.

Lähteet: Samsung (1)(2)

NVIDIAn näytönohjaimista löytyi kolme sivukanavahaavoittuvuutta

NVIDIAn näytönohjaimien haavoittuvuudet koskevat sekä työpöytätietokoneita että palvelimia, mutta vaativat erikseen laitteelle asennettavan haittaohjelman.

Sivukanavahyökkäykset ovat olleet vuoden kuumin puheenaihe tietoturvan saralla. Spectren ja Meltdownin kaltaiset hyökkäykset ovat iskeneet paitsi Intelin, myös muiden valmistajien prosessoreihin. Tuorein sivukanahaavoittuvuus löytyy kuitenkin prosessoreiden sijasta NVIDIAn näytönohjaimista.

Kalifornian yliopiston Riversiden kampuksen tutkijat ovat löytäneet kolme erilaista sivukanavahyökkäystä, jotka toimivat NVIDIAn näytönohjaimilla. Haavoittuvuuksien kerrotaan mahdollistavan esimerkiksi salasanojen varastamisen ja mahdollisen tietokoneeseen liitetyn neuroverkon rakenteen.

Haavoittuvuuksien kerrotaan käyttävän hyväkseen käyttäjien tietokoneella näytönohjaimen hyödyntämistä selaimessa ja datakeskuspuolella uhkana ovat laskentapiirien tai näytönohjainten kiihdyttämät funktiot.

Ensimmäinen hyökkäys käyttää OpenGL:llä luotavaa ”vakoilijaa”, joka mahdollistaa käyttäjän selaimessa käyttämien tietojen vuotamisen. Eri sivustojen grafiikkapiirin käyttöasteet ovat uniikkeja ja vakoilijan vuotamien tietojen perusteella pystytään tutkijoiden mukaan seuraamaan erittäin tarkasti mitä käyttäjä on netissä tehnyt.

Toisessa hyökkäyksessä hyödynnetään puolestaan salasanakentän renderöintiä selaimessa. Kenttä päivittyy ja lähtee GPU:n renderöitäväksi joka näppäinpainalluiksen jälkeen ja hyödyntämällä toimiviksi osoitettuja menetelmiä näppäinpainallusten välien analysointiin on mahdollista kalastella käyttäjien salasanoja.

Kolmas hyökkäys koskee pilvipalvelimia, joissa käytetään näytönohjaimia tai laskentakortteja tehtävien kiihdytykseen. Hyökkääjä ajaa normaalien sovellusten rinnalla omaa haittaohjelmaansa, joka valvoo esimerkiksi näytönohjaimen välimuistien, muistien ja laskentayksiköiden käyttöä. Muutoksia seuraamalla pystytään vuotamaan merkittäviä määriä tietoja rinnalla pyörivästä ohjelmasta ja selvittämään esimerkiksi palvelimella ajettavan neuroverkon rakenteita.

Huomattavaa kaikissa kolmessa haavoittuvuudessa on se, että ne vaativat haitallisen ohjelman saamisen ensin uhrin tietokoneelle tai palvelimeen. NVIDIAa on informoitu haavoittuvuuksista ja se on kertonut julkaisevansa päivityksen, jolla voidaan estää käyttäjätason ohjelmilta pääsy grafiikkapiirin suorituskykylaskureille, minkä pitäisi estää kaikkien kolmen hyökkäyksen toiminta.

Tutkijat ovat jakaneet tietonsa myös AMD:n ja Intelin kanssa helpottaakseen mahdollisten vastaavien haavoittuvuuksien löytymistä niiden grafiikkaohjaimista. Toistaiseksi haavoittuvuuksia ei ole kuitenkaan todennettu löytyvän muista näytönohjaimista. Tutkijat aikovat seuraavaksi keskittyä grafiikkaohjaimeen perustuvien sivukanavahaavoittuvuuksien etsimiseen Android-puhelimista.

Lähteet: Tom’s Hardware, University of California, Riverside

Valven kehittämät virtuaalilasit kuvavuodossa

Valven VR-lasien huhutaan tarjoavan laajan 135-asteen näkökentän, mutta suuri osa ominaisuuksista on edelleen hämärän peitossa.

Nettiin vuoti viime viikon lopulla kuvia uusista kehitysvaiheessa olevista virtuaalilaseista. Erikoisen virtuaalilaseista tekee niiden piirilevyllä näkyvä Valve-logo, kun tähän mennessä yhtiö on tehnyt VR-saralla tiivistä yhteistyötä HTC Viven kanssa.

Kuvavuodon mukaan Valven tulevien VR-lasien nykyinen prototyyppiversio sisältää poikkeuksellisen suurikokoiset linssit. Vuotaja ei ole paljastanut tai ei tiedä lasien yksityiskohdista, mutta sen näytön tai näyttöjen voidaan olettaa olevan niin ikään suurikokoiset, sillä VR-lasien kotelointi laajenee etumaskia kohti. Virtuaalilasien etumaskista löytyy rei’itetty paneeli sekä kaksi kamerasensoria. Rei’itetty etumaski saattaa liittyä piirilevyltä löytyviin fotodiodeihin, joita voidaan käyttää paikannukseen. Laseihin on myös integroitu kuulokkeet.

UploadVR on pyrkinyt selvittämään lähteiltään tarkempia tietoja kuvavuodossa näkyvistä virtuaalilaseista. Sivuston lähteiden mukaan virtuaalilasit tulisivat tarjoamaan laajan 135 asteen näkökentän ja näytön resoluution olevan Vive Pro -virtuaalilasien luokkaa. Lähteiden mukaan virtuaalilasien mukana tultaisiin mahdollisesti toimittamaan Valvella parhaillaan kehityksen alla olevat Knuckles-ohjaimet ja Half-Life-sarjaan kuuluva VR-peli, joka sijoittuisi ilmeisesti aikaan ennen ensimmäistä Half-Lifeä.

Vaikka moni varmasti pitäisi Valven omia VR-laseja tervetulleena lisänä markkinoille, on muistettava, että kyseessä saattaa olla myös yhtiön omaan käyttöön suunnattu testialusta.

Lähde: Imgur, UploadVR

Colorfulin GeForce GTX 1060 GDDR5X -näytönohjain käyttää GP106:n sijasta GP104-grafiikkapiiriä

GeForce GTX 1060 6 Gt:n tekniset tiedot ovat edelleen osittain hämärän peitossa, mutta Colorfulin mallin kuvavuoto vihjaa aiempien GP104-huhujen pitäneen paikkaansa huolimatta siitä, että piiristä on jouduttu kytkemään pois käytöstä lähes puolet.

NVIDIA julkaisi aiemmin syksyllä kaikessa hiljaisuudessa GDDR5X-version GeForce GTX 1060 6 Gt -näytönohjaimista. Yhtiö ei ole tähän päivään mennessä julkaissut näytönohjaimista tarkkoja teknisiä tietoja ja tiedossa olevat yksityiskohdat ovat vuotolähteiden varassa.

Nettiin vuotaneista tiedoista tiedetään tällä hetkellä sen verran, että Palitin GeForce GTX 1060 6 Gt GDDR5X GamingPro OC+ -mallissa muistit toimivat 8,8 Gbps:n nopeudella. Varmuutta ei ole kuitenkaan siitä, onko kyseessä tehtaalla ylikellotettu nopeus vai esimerkiksi NVIDIAn asettama vakiokellotaajuus.

GTX 1060:n GDDR5X-versiosta on liikkunut myös runsaasti huhuja, joiden mukaan se perustuisi oletetun GP106-grafiikkapiirin sijasta järeämpään GP104-grafiikkapiiriin. Nyt nämä huhut näyttävät saaneen ainakin jonkin tason varmistuksen, sillä VideoCardz on löytänyt alun perin Taobaossa julkaistut kuvat Colorfulin GeForce GTX 1060 6 Gt GDDR5X -näytönohjaimesta. Mikäli myös muut GTX 1060 GDDR5X -mallit noudattavat samaa linjaa voidaan tulkita, ettei GP106-grafiikkapiirin muistiohjaimet tue GDDR5X-muisteja lainkaan.

Kuvien mukaan ainakin Colorfulin GTX 1060 GDDR5X -näytönohjain perustuu todellisuudessa GeForce GTX 1080 iGame -mallista tuttua piirilevyä kaksine 8-pinnisin PCI Express -lisävirtaliittimineen ja järeine virransyöttöineen. Kahdeksasta muistipaikasta kaksi on tyhjinä, minkä myötä näytönohjaimen muistikapasiteetti on GTX 1080:n 8 Gt:n sijasta GTX 1060 -mallistoon sopiva 6 Gt. Huomionarvoista on myös se, että piirilevyltä löytyvät myös SLI-liittimet, jotka eivät kuulu GTX 1060 -näytönohjaimiin.

Koska GP104-grafiikkapiiri on huomattavasti järeämpi kuin GeForce GTX 1060 -näytönohjainten tekniset ominaisuudet edellyttävät, on sen 2560 CUDA-ytimestä ja 160 teksturointiyksiköstä poistettu puolet käytöstä. Muistiohjaimien ja ROP-yksiköiden kohdalla on päästy hieman vähemmällä, sillä niistä on poistettu käytöstä vain neljännes yksiköistä.

Lähde: VideoCardz

Video: Katsauksessa Steelseriesin PUBG-pelitarvikkeet

Katsastamme videolla Steelseriesin PUBG-aiheiset pelitarvikkeet eli näppäimistön, hiiren, headsetin ja hiirimaton.

io-techin toimistolle saapui Steelseriesiltä paketti, josta löytyi pari kuukautta sitten lanseerattu Playerunknown’s Battlegrounds- eli PUBG-brändätty tuotesetti, jonka katsastimme Twitchiin ja YouTubeen striimatulla videolla.

Esittelyssä ovat mukana Steelseriesin tenkeyless ja yhtiön omilla Qx2-kytkimillä varustettu Apex M750 TKL -näppäimistö, langallinen Rival 310 -pelihiiri, Arctis 5 -headset ja Qck-hiirimatto.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

Sapphiren Radeon RX 590 Nitro+ Special Edition -näytönohjaimen kaikki tiedot vuotivat nettiin

Radeon RX 590 päivittää Polaris-arkkitehtuurin 12 nanometrin valmistusprosessille, mikä mahdollistaa selvästi aiempaa korkeammat kellotaajuudet.

Usean vuodon myötä AMD:n tiedetään valmistelevan pian julkaistavaksi uutta Radeon RX 590 -näytönohjainta. Kuten 500-sarjan nimestä voidaan jo tulkita, kyseessä on uusi Polaris- eli GCN4-arkkitehtuuriin perustuva näytönohjain.

Tämän hetkisten vuotojen perusteella Radeon RX 590 tulee käyttämään Polaris 30 -grafiikkapiiriä, joka eroaa edeltävistä Polaris 10- ja 20 -piireistä vain 12 nanometrin valmistusprosessinsa osalta. Uuden valmistusprosessin myötä näytönohjaimen kellotaajuuksia on saatu nostettua merkittävästi.

VideoCardz on löytänyt Neweggin myyntipalstoilta Newseedin myymän Sapphire Nitro+ Radeon RX 590 8GD5 Special Edition -näytönohjaimen, jonka myyntisivu paljastaa näytönohjaimen kaikki yksityiskohdat. Sapphiren RX 590 Nitro+ -näytönohjaimen grafiikkapiirissä on odotetusti 36 Compute Unit -yksikköä eli 2304 stream-prosessoria ja grafiikkapiirin Boost-kellotaajuus on 1560 MHz. Näytönohjaimessa on 8 Gt 8,4 Gbps:n nopeudella toimivaa GDDR5-muistia.

RX 590 Nitro+:sta löytyy myös kytkimellä vaihdettava kaksois-BIOS. Vakioasetuksena käytössä on Nitro Boost -BIOS yllä mainituin kellotaajuuksin. Silent-BIOSilla grafiikkapiirin maksimi Boost-kellotaajuus laskee 1545 MHz:iin ja muistien kellotaajuus 8 Gbps:ään.

Näytönohjaimessa on kahteen 95 mm:n tuulettimeen perustuva Dual-X jäähdytysratkaisu, jonka alumiinisiili on varustettu kahdella 8 mm:n ja kahdella 6 mm:n lämpöputkella. Jäähdytinratkaisun kuoren sivusta löytyy LED-valaistu Sapphire-logo Nitro Glow -tuella. Nitro Glow mahdollistaa logon värien vaihtamisen esimerkiksi piirilevyn lämpötilan tai tuuletinnopeuden mukaan ja valot voi kytkeä myös täysin pois päältä.

Sapphiren tulevan näytönohjaimen piirilevy on 8-kerroksinen ja sitä tuetaan takalevyllä. Virransyötön kerrotaan olevan 6-vaiheinen ja lisävirransyötöstä on vastuussa yksi 8- ja yksi 6-pinninen PCI Express -lisävirtaliitin. Näytönohjaimen strategiset mitat ovat 260 x 135 x 43 mm ja sen I/O-paneelista löytyy kaksi DP-, kaksi HDMI- ja yksi DVD-D-liitin.

Newegg-listauksessaan myyjä on asettanut hinnan 499,99 Kanadan dollariin 100:n dollarin alennuksen kera, mikä tarkoittaisi noin 337 euroa alennuksella tai 403 euron hintaa ilman alennusta. Neweggin Kanadan hinnoissa ei ilmeisesti ole mukana aluekohtaisia veroja. Ottaen huomioon, että kyse on liian aikaisin linjoille päässeestä ilmoituksesta, on mahdollista, että hinta ei vastaa todellista myyntihintaa.

Päivitys:

VideoCardz on päivittänyt myös aiempaa XFX Radeon RX 590 FatBoy -kuvavuotoaan kellotaajuuksilla. Sivuston mukaan RX 590 FatBoyn grafiikkapiirin kellotaajuus tulee olemaan 1600 MHz muistien toimiessa 8 Gbps:n nopeudella.

Lähde: VideoCardz