NVIDIA julkaisi uudet GeForce 385.41 -ajurit näytönohjaimilleen

Uudet GeForce-ajurit keskittyvät tuomaan parhaan mahdollisen pelikokemuksen takaavia Game Ready -leimoja loppukesän hittipeleille, kuten Destiny 2:n beetaversiolle.

NVIDIA on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. GeForce 385.41 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8(.1)- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön pelinäytönohjaimia GeForce 400 -sarjasta lähtien.

GeForce 385.41 -ajurit tuovat mukanaan Game Ready -leimat Destiny 2:n avoimelle beetaversiolle, Player Unknown’s Battlegroundsille, ARK: Survival Evolvedille, F1 2017:lle, Pro Evolution Soccer 2018:lle sekä Quake Championsin Early Access -versiolle.

Ajureiden mukana tulee uudet tai päivitetyt SLI-profiilit ARK: Survival Evolvedille, Destiny 2:lle, Faith of Danschantiulle, Lawbreakersille, Secret World Legendsille ja Starpoint Geminille. Uusia tai päivitettyjä 3D Vision -profiileita on mukana yksi, Pro Evolution Soccer 2018:lle (Excellent). Lisäksi mukana on uudet Whisper Mode -profiilit F1 2017:lle ja Destiny 2:n beetaversiolle. Ajurit poistavat lisäksi nvtray-prosessin ja siihen liittyneen ikonin, olettaen että käytössä on GeForce Experience 3.9 tai uudempi.

Lataa NVIDIAn ajurit täältä

AMD: Jättisiruun perustuva Epyc olisi liki 70 % kalliimpi kuin neljän sirun versio

AMD käyttää Epyc-prosessoreissaan neljää Ryzeneistä tuttua Zeppelin-sirua, mikä paitsi tuo säästöjä monelta kantilta, parantaa myös maksimisuorituskykyä.

AMD on päätynyt käyttämään toistaiseksi vain yhtä, Zeppeliniksi nimettyä sirua kaikissa Ryzen-, Ryzen Threadripper- ja Epyc-prosessoreissaan. Yhtiön seuraavan Zen-arkkitehtuuriin perustuva siru on koodinimeltään Raven Ridge ja se tulee sisältämään yhden CCX-prosessoriklusterin eli neljä ydintä sekä maksimissaan 11 Next-gen Compute Unit -yksikön Vega-grafiikkaohjaimen.

AMD:n HotChips-tapahtumassa julkaisema dia käsittelee mielenkiintoisesti Epyc-prosessoreiden eroja hypoteettiseen Epyciin, jossa olisi neljän sirun sijasta yksi jättimäinen siru. AMD:n mukaan hypoteettisen jättisirun kanssa säästettäisiin noin 10 % kokonaispinta-alaa verrattuna neljään Zeppeliniin, kun siitä poistettaisiin monen sirun tuomat päällekkäisyydet ja Infinity Fabric -linkit. AMD tosin perustaa laskelmansa 213 mm2 pinta-alaan, kun Zeppelinin todellinen pinta-ala on noin 195 mm2.

Vastapainona noin 10 % suuremmalle kokonaispinta-alalle AMD saa kuitenkin merkittävästi parempia saantoja, sillä todennäköisyys virheisiin sirussa kasvaa eksponentiaalisesti sirun koon kasvaessa. Lisäksi säästöä tulee vain yhden, kaikissa tuotteissa käytettävän ytimen suunnittelusta usean ytimen suunnittelun sijasta. AMD:n mukaan neljän sirun Epyc maksaakin vain noin 59% hypoteettisen jättisirun hinnasta. MCM-ratkaisun eduksi AMD laskee myös korkeamman maksimisuorituskyvyn, kiitos pienemmällä sirulla saavutettavien korkeampien kellotaajuuksien.

Sony Xperia XZ1 -älypuhelimen pressikuvat vuosivat nettiin

Sonyn tuleva Xperia XZ1 -älypuhelin komeilee Slashleaksin vuotamissa pressikuvissa.

Slashleaks-sivusto on julkaissut joukon renderöityjä kuvia, joissa kerrotaan olevan Sonyn tuleva Xperia XZ1 -high-end-puhelin. Kuvat ovat hyvälaatuisia ja vaikuttavat aidoilta sekä ovat hyvin linjassa aiepien kuvavuotojen kanssa. Muotoilullisesti XZ1 ei näyttäisi tarjoavan juuri mitään mullistavaa, vaan ulkonäkö on tuttu Sonyn muista viimeaikaisista malleista.

Xperia XZ1:n teknisistä tiedoista huhutaan löytyvän 5,2-tuumainen Full HD HDR-näyttö, Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 Gt RAM-muistia, 64 Gt tallennustilaa, 19 megapikselin Motion Eye -takakamera sekä 3000 mAh akku. Laitteen metallisen kuorirakenteen kerrotaan olevan IP68-suojattu.

Sonyn odotetaan julkaisevan Xperia XZ1- ja XZ1 Compact -älypuhelimensa IFA-messuilla Berliinissä syyskuun taitteessa.

Lähde: Slashleaks

Antecilta uusi lasikylkinen P8-miditornikotelo

Antecilta lasikylkinen P8-miditornikotelo 79 euron suositushintaan.

Kotelomarkkinoiden veteraaneihin lukeutuva Antec on laajentanut Performance One -tuoteperhettään uudella P8-miditornikotelolla. Antecin mukaan kyseessä on minimalistinen ja helppokäyttöinen kotelo, joka sopii käytettäväksi tehokkaidenkin kokoonpanojen kanssa. Kotelon vasen kylkipaneeli on valmistettu nykytrendien mukaisesti karkaistusta lasista.

P8:n sisäosat on jaettu kahteen kammioon, joista alemmassa sijaitsevat virtalähde sekä 3,5 tuuman levypaikat. 2,5 tuuman levyille omia kiinnityspaikkoja on kaikkiaan neljä kappaletta. Näytönohjain voi olla jopa 390 mm pitkä. P8:sta löytyy kaikkiaan seitsemän tuuletinpaikkaa, joista kolmessa on esiasennettuna 120 mm valkoiset LED-tuulettimet. Kotelon etupaneelista, pohjasta ja katosta löytyy irrotettavat ja pestävät pölysuodattimet.

Antec P8 tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 443 x 210 x 470 mm (K x L x S)
 • Paino: 7,5 kg
 • Materiaali: Teräs, lasi, ABS-muovi
 • Yhteensopivat emolevyt: ATX, micro-ATX, mini-ITX
 • 2,5/3,5 tuuman levypaikat: 2 kpl
 • 2,5 tuuman levypaikat 4 kpl
 • Laajennuskorttipaikat: 7 kpl
 • Lisäkorttien maksimipituus: 390 mm
 • ATX-virtalähteen maksimipituus: 240 mm
 • Tuuletinpaikat:  3 x 120 mm tai 2 x 140 mm edessä ja katossa, 1 x 120 mm takana
 • Tuulettimet: 3 x 120 mm (valkoiset ledit)
 • Jäähdytinyhteensopivuus: 120 mm takana; 240, 280 tai 360 mm edessä, 240 mm katossa

P8 tulee saataville välittömästi ja sen verollinen suositushinta Euroopassa on 79 euroa.

Lähde: Antec

Uusi artikkeli: Testissä AMD Radeon RX Vega 56

io-techin testissä AMD:n Radeon RX Vega -näytönohjaimista edullisempi Vega 56 -malli.

Artikkelissa tutustutaan ensi viikon maanantaina myyntiin saapuvaan Radeon Vega RX 56 -näytönohjaimeen, jonka verottomaksi suositushinnaksi Yhdysvalloissa AMD on ilmoittanut 399 dollaria eli Euroopassa noin 400 euroa ja Suomessa 24 % ALV:n kanssa 420 euroa.

Suorituskykymittaukset ajettiin 1920×1080- ja 2560×1440-resoluutioilla. Ensisijaisena vertailukohtana testeissä on tehdasylikellotettu Aoruksen noin 475 euron hintainen GeForce GTX 1070 G1 Gaming -custom-näytönohjain, mutta mukana on myös tulokset Vega 64-, Fury X-, RX 580- ja GTX 1080 -näytönohjaimilla.

Lisäksi artikkelissa on tehonkulutus-, lämpötila- ja melumittaukset sekä ylikellotustestit alivoltittamalla Vega 10 -grafiikkapiiriä.

Lue artikkeli: Testissä AMD Radeon RX Vega 56

Uusi artikkeli: Ensituntumat: Samsung Galaxy Note8

io-tech otti tuoreeltaan ensituntumat New Yorkissa julkaistusta Samsung Galaxy Note8 -älypuhelimesta.

io-tech matkusti New Yorkiin seuraamaan paikanpäälle Samsungin Unpacked 2017 -tilaisuutta, jossa pääsimme tutustumaan tuoreeltaan yrityksen uuteen Galaxy Note8 -älypuhelimeen. Otimme 1029 euron hintaisesta puhelimesta tuoreeltaan ensituntumat ja käymme niitä läpi tässä artikkelissa sekä oheisella videolla.

Note8 testataan io-techissä kattavamman artikkelin muodossa, kunhan testikappaleet saapuvat suomalaiselle lehdistölle. io-techin testiartikkelia voinee odottaa syys-lokakuun vaihteeseen.

Lue artikkeli: Ensituntumat: Samsung Galaxy Note8

Samsung julkaisi odotetusti Galaxy Note8 -lippulaivapuhelimen

23.8.2017 - 18:17 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (18)

Vastuu Samsungin juuri julkaiseman Galaxy Note 8:n harteilla on raskas, sillä Note 7:n räjähdysherkkyys ja markkinoilta poisvetäminen ei ole päässyt vielä häipymään ihmisten mielistä.

Note8:n katseenvangitsija on liki koko puhelimen etupuolen täyttävä 6,3-tuumainen, reunoiltaan kaareutuva Infinity Display -näyttö. Super AMOLED -tekniikkaan perustuvan näytön resoluutio on 2960×1440, eli kuvasuhteeksi muodostuu erikoisesti hieman yli 2:1. Näyttöä suojataan Gorilla Glass 5 -lasilla ja IP68-sertifikaatti kertoo puhelimen olevan turvassa vedeltä ja pölyltä.

Puhelimen sydämenä sykkii markkinoista riippuen joko Samsungin oma Exynos 8895- tai Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri. Vanhojen merkkien mukaisesti Suomi ja muu Eurooppa saa käsiinsä Exynoksella varustetut versiot. Järjestelmäpiirin tukena on 6 Gt muistia ja mallista riippuen 64, 128 tai 256 Gt tallennustilaa, jota voidaan laajentaa microSD-kortilla. Akku on 3300 mAh kokoinen.

Note8:n takapuolelta löytyy kahteen 12 megapikselin sensoriin perustuva kameraratkaisu optisella kuvanvakauksella. Toisen sensorin aukkosuhde on f/1,7 ja toisen f/2,4. Sensorit ovat kooltaan 1/2,3-tuumaisia eli niiden pikselikooksi muodostuu 1,55 µm. Puhelimen etupuolelta löytyy 8 megapikselin selfiekamera.

Galaxy Note 8:n strategiset mitat ovat 162,5 x 74,6 x 8,5 millimetriä ja 195 grammaa. Note -sarjan perinteiden mukaisesti puhelimesta löytyy S Pen -stylus, jota säilytetään puhelimen sisällä. Värivaihtoehdoiksi Samsung tarjoaa Midnight Blackin, Maple Goldin, Orchid Greyn ja Deep Sea Bluen.

Puhelimen ennakkotilauksia aletaan ottaa vastaan tänään ja Suomessa 64 Gt:n mallin hinta on 1029 euroa. Toimitukset ja varsinainen myynti alkavat 15. syyskuuta.

Lähde: Samsung

io-tech on paikan päällä New Yorkissa seuraamassa itse julkaisutapahtumaa. Julkaisemme ensituntumat-artikkelin Samsungin uutuudesta heti, kun mahdollista.

HTC tarjoaa Android Oreo -päivityksen ainakin 10-, U11- ja U Ultra -malleilleen

23.8.2017 - 16:33 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (0)

HTC varmisti tuoreen Android Oreo -päivityksen saapuvan ainakin 10, U11 ja U Ultra -puhelimilleen.

Taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC on valottanut Twitterissä suunnitelmiaan Android Oreo -päivitysten suhteen. HTC:n USA-haaran mukaan Oreo on luvassa ainakin HTC 10-, U Ultra- ja U11 -älypuhelimille maailmanlaajuisesti. 10 on yrityksen viimevuotinen huippumalli ja U Ultra sekä U11 ovat puolestaan tämän vuoden puolella julkaistuja malleja.

Edellä mainitut lippulaivamallit eivät tiettävästi tule jäämään ainoiksi Oreon makuun pääseviksi puhelimiksi. HTC:n mukaan tarkemmista yksityiskohdista sekä muista päivityksen saavista laitteista tiedotetaan lähiaikoina.

io-techin testiartikkelit HTC:n U Ultra– ja U11-malleista voi lukea oheisten linkkien takaa.

Razer kehittää uutta optista näppäinkytkintä

Pelituotevalmistaja Razerilla on käytössään jo entuudestaan viisi erilaista näppäinkytkintä, mutta toistaiseksi violettina kytkimenä tunnettu tulokas tulee olemaan yhtiön ensimmäinen optinen kytkin.

Razer esitteli ensimmäisen näppäinkytkimensä vuonna 2014. Nykyään kytkinvaihtoehtoja on viisi: mekaaniset vihreä, oranssi ja keltainen, kumikupupohjainen Mecha-membrane sekä vain iPad Prolle suunnitellussa näppäimistössä käytettävä Ultra-low Profile -kytkin. Yhtiön vihreät, oranssit ja keltaiset mekaaniset kytkimet ovat käytännössä Cherry MX -klooneja ja niitä valmistetaan ainakin Kailhin ja Greetechin tehtailla Razerin omistamilla tuotantolinjoilla.

Razer on tuomassa markkinoille vuodenvaihteen tienoilla uuden näppäinkytkimen, joka vaihtaa perinteisen mekaanisen toiminnan optiseen sensoriin. Vaikka Razerin aiemmat mekaaniset peruskytkimet ovat Cherry MX -klooneja, on toistaiseksi violettina kytkimenä tunnettu kytkin kaaviokuvien perusteella yhtiön omaa suunnittelua. Sen toimintaperiaate muistuttaa A4Techin Light Strike LK -kytkimiä, mutta muu rakenne poikkeaa niistä selvästi.

Violetti kytkin tulee Razerin mukaan keskittymään vain perusasioihin, kuten tuntumaan, toimintavarmuuteen ja niin edelleen. Kun perusasiat ovat kunnossa, voi jatkokehittää kytkimiä haluamiinsa kokeellisiin suuntiin, esimerkiksi kohti analogisia näppäimistöjä.

Lähde: Tom’s Hardware

Asukselta B250 Mining Expert -emolevy jopa 19 PCI Express -liittimellä

Asuksen uudelle kryptovaluuttojen louhintaan suunnatulle emolevylle on mahdollista asentaa tällä hetkellä yhteensä 16 näytönohjainta.

Intelin LGA 1151 -kantaisia Skylake- ja Kaby Lake -sukupolven prosessoreita tukeva B250 Mining Expert -emolevy on varustettu yhdellä PCI Express x16 -liittimellä ja loput 18 ovat PCI Express x1 -liittimiä, joihin näytönohjaimet täytyy kytkeä erillisillä PCI-E x1 -> x16 riser-kaapelikorteilla.

NVIDIAn ja AMD:n ajurirajoitusten takia tällä hetkellä on mahdollista käyttää rinnakkain maksimissaan kahdeksaa GeForce- ja Radeon-näytönohjainta, mutta AMD:n odotetaan julkaisevan loppuvuoden aikana ajuripäivityksen, joka mahdollistaa ilmeisesti ainakin 11 Radeon-näytönohjaimen käyttämisen rinnakkain.

Emolevyltä löytyy jopa kolme 24-pinnistä ATX-virtaliitintä ja PCI Express -liittimet on jaettu kolmeen kuuden liittymen ryppääseen, joista jokaiselle on pyhitetty vielä erillinen molex-virtaliitin ja jännitettä tasaavia kondesaattoreita. Kokoonpanon käynnistyessä POST-ruutu ilmoittaa kaikkien PCI Express -liittimien tilan, ovatko ne käytössä, tyhjiä vai onko joku näytönohjaimista rikki.

PCI Express -liittimien korkean lukumäärän ja erityisen virransyötön lisäksi emolevyn muut ominaisuudet ovat varsin vaatimattomat, kuten kryptovaluutan louhintaan pyhitetyssä kokoonpanossa kuuluukin olla ylimääräisten kulujen pitämiseksi kurissa. Emolevyn massatuotanto alkoi eilen 22. elokuuta ja hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa 130 dollaria eli Euroopassa noin 130-150 euroa.

Lähde: Asus