LG julkisti FullVision-näytöllä varustetun Q6-älypuhelimen keskihintaluokkaan

LG:n uusi Q6-älypuhelin tarjoaa G6-mallista tuttuja ominaisuuksia kilpailukykyisemmässä hintaluokassa.

LG on esitellyt odotetusti uuden Q6-älypuhelimen, jonka kehutaan tarjoavan G6-huippumallista tuttuja ”premium-ominaisuuksia” keskihintaluokan puhelimen kuorissa.

Tavanomaista suuremman alan (78 %) puhelimen etupuolesta peittävä 18:9-kuvasuhteen IPS LCD -näyttö on 5,5-tuumainen ja tarkkuudeltaan 1080 x 2160 pikseliä. G6:n FullVision näytön tapaan myös Q6:n näytön kulmat on pyöristetty.

Q6:n kehys on valmistettu 7000-sarjan alumiiniseoksesta ja kuorien värivaihtoehtoja on mallivariantista riippuen yhteensä viisi: Astro Black, Ice Platinum, Mystic White, Marine Blue ja Terra Gold.

LG Q6:sta tulee saataville kolme eri varianttia, joista kaikkia yhdistää sama Snapdragon 435 -järjestelmäpiiri. Q6+-mallissa muistia on 4 & 64 Gt, perusmallissa 3 & 32 Gt ja Q6a-mallissa 2 & 16 Gt.

LG Q6 tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 142,5 x 69,3 x 8,1 mm
 • Paino: 149 grammaa
 • 5,5″ IPS LCD -näyttö, 1080 x 2160 pikseliä, 442 PPI
 • Snapdragon 435 -järjestelmäpiiri (8 x Cortex-A53, Adreno 505)
 • 2,3 tai 4 Gt RAM-muistia
 • 16, 32 tai 64 Gt tallennustilaa
 • LTE-yhteydet, 2×2 MIMO, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.2, NFC
 • 13 megapikselin takakamera, LED-salama, 1080p-videokuvaus
 • 5 megapikselin etukamera, 100 asteen laajakulmaobjektiivi
 • 3000 mAh akku, micro-USB
 • Android 7.1.1 & LG UX 6.0

LG Q6:n myynti alkaa Aasiassa elokuussa ja sen saatavuudesta Euroopassa ja Amerikoissa ilmoitetaan tarkemmin myöhemmin. Myös hinnoittelusta ilmoitetaan aluekohtaisesti.

Lähde: LG

AMD:n uudet Radeon Software 17.7.1 -ajurit tuovat virallisen tuen RX 460- ja RX 470 -louhintakorteille

Uudet Radeon Software -ajurit tuovat virallisen tuen Radeon-pohjaisille louhintakorteille sekä Radeon RX 550- ja RX 560 -sarjojen näytönohjaimille.

AMD on julkaissut uudet Radeon Software Crimson ReLive Edition -ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software 17.7.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7-, 8.1- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia.

Radeon Software 17.7.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat virallinen tuki Radeon RX 460- ja RX 470 -malleihin perustuville, louhintakäyttöön tarkoitetuille laskentakorteille sekä Radeon RX 550- ja RX 560 -sarjojen näytönohjaimille. Ajurit korjaavat lisäksi joukon bugeja, kuten Adobe Lightroom CC 2015.10 -version kaatuiluongelman. Voit tutustua täyteen listaan korjatuista bugeista ja tiedossa olevista ongelmista ajureiden julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Kreikkalainen ylikellottaja Sofos1990 rikkoi yhdeksän ennätystä Core i9-7900X -prosessorilla

Sofos1990:n ennätystuloksista löytyy yksi outous: HWBot Prime -ennätystulos on ajettu korkeammalla kellotaajuudella kuin kellotaajuusennätyskisan tulos.

Intelin hiljattain julkaisemat Skylake-X-arkkitehtuurin Core X -prosessorit ovat saaneet hämmentyneen ja ristiriitaisen vastaanoton useistakin eri syistä. Kritiikkiä on aiheuttanut muun muassa etenkin ylikellotuksen myötä poskettomaksi nouseva tehonkulutus.

Korkea tehonkulutus ei ole ennenkään estänyt ylikellottajia hakemasta prosessoreiden rajoja, eikä Skylake-X ja sen tällä hetkellä tehokkain 10-ytiminen Core i9-7900X-variantti ole poikkeus. Kreikkalainen ylikellottaja Sofoklis ”sofos1990” Oikonomou on virittänyt oman Core i9-7900X -prosessorinsa ennätystuloksiin Gigabyten X299 SOC Champion -emolevyllä.

Sofos1990 on ajanut Core i9-7900X -prosessorillaan ennätystulokset yhteensä yhdeksässä HWBotin kategoriassa: kellotaajuus, wPrime 32M, wPrime 1024M, XTU, Cinebench R11.5, Cinebench R15, GPUPI for CPU – 1B, HWBot Prime ja Geekbench3 – Multicore.

Uusi kellotaajuusennätys Core i9-7900X -prosessorilla on nyt 6001,99 MHz, mikä tarkoittaa peräti 81,88 % ylikellotusta prosessorin peruskellotaajuuteen nähden. Yksi erikoinen piirre tuloksessa kuitenkin on – Sofos1990:n ajama HWBot Prime -ennätystulos on nimittäin ajettu vielä korkeammalla 6016 MHz:n kellotaajuudella. Sofos1990 ei ole toistaiseksi kommentoinut miksei hän ole lähettänyt korkeampaa tulosta myös prosessorin kellotaajuusennätyskisaan. Kaikki ennätystulokset ajettiin nestemäisellä typellä jäähdytetyllä kokoonpanolla. Prosessorin kellotaajuus vaihteli muissa ennätyksissä 5750 ja 5900 MHz:n välillä.

ASRockin H110 Pro BTC+ mahdollistaa louhinnan kolmellatoista näytönohjaimella

ASRockin H110 Pro BTC+ tukee kryptovaluuttojen louhintaa kolmellatoista AMD:n näytönohjaimella ethOS-Linux-julkaisulla tai kahdeksalla AMD:n ja viidellä NVIDIAn näytönohjaimella Windows 10 -käyttöjärjestelmällä ja GUIMINER-louhintaohjelmalla.

ASRock on julkistanut virallisesti H110 Pro BTC+ -emolevyn. Emolevyä on esitelty jo useampaankin otteeseen, mutta nyt sen julkaisu alkaa vihdoin olla käsillä, vaikkei yhtiö olekaan lyönyt vielä lukkoon tarkkaa julkaisupäivää. Emolevyn erikoisuus on tuki peräti kolmelletoista näytönohjaimelle.

ASRock H110 Pro BTC+ -emolevyn erikoisuus on yhteensä kolmetoista PCI Express -liitäntää, jotka tukevat kolmeatoista näytönohjainta. Yksi liittimistä on PCI Express x16- ja loput x1-kokoa. Tiiviin asettelun vuoksi kaikkien liitäntöjen hyödyntämiseksi on käytettävä louhijoiden keskuudessa suosittuja kaapelimallisia PCI Express -jatkeita.

ASRockin mukaan emolevy tukee Linux-alustalla maksimissaan kolmeatoista AMD:n näytönohjainta ja Windows 10 -käyttöjärjestelmällä kahdeksaa AMD:n ja viittä NVIDIAn näytönohjainta samanaikaisesti. Toistaiseksi ei ole tiedossa liittyykö rajoitukset Windows 10 -käyttöjärjestelmään, ajureihin vai louhintaohjelmistoihin.

Toteuttaakseen kolmentoista AMD:n näytönohjaimen tuen Linux-alustalla ASRock on tehnyt yhteistyötä louhintakäyttöön suunnatun ethOS-Linux-jakelun kanssa. Windows-puolella kahdeksan AMD:n ja viiden NVIDIAn näytönohjaimen yhteiskäytön luvataan puolestaan onnistuvan GUIMINER-ohjelmalla.

ASRock H110 Pro BTC+ -emolevy perustuu Intelin H110-piirisarjaan ja se tukee Intelin 6. ja 7. sukupolven Core-arkkitehtuureihin perustuvia Celeron, Pentium ja Core i -prosessoreita. Emolevy käyttää ASRockin 8-vaiheista Digi Power -virransyöttöä. PCI Express -liitinarmeijan ohella emolevyllä on kaksi DDR4-muistiliitäntää, RealTekin AL887-äänipiiriin perustuva äänentoisto ELNA Audio -kondensaattoreilla sekä Intelin gigabitin U219V-verkko-ohjain.

Tallennustilaa voi asentaa yhteen M.2-liitäntään ja neljään SATA 6.0 Gbps -liitäntään. Emolevyn takapuolelta löytyy kaksi PS/2-liitäntää hiirelle ja näppäimistölle, DVI-D-liitin integroidulle grafiikkaohjaimelle, neljä USB 2.0- ja kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä perinteiset ääniliitännät.

ASRockin mukaan emolevy on tällä hetkellä tuotannossa ja tullaan julkaisemaan lähiaikoina. Yhtiö ei ole vielä paljastanut sen hintaa.

Andy Rubinin Essential PH-1 -älypuhelimen toimitukset myöhässä luvatusta aikataulusta

10.7.2017 - 19:35 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (2)

Andy Rubinin The Essential Phone -älypuhelimen toimitukset ovat myöhässä luvatusta aikataulusta, eikä yritys ole toistaiseksi suostunut kommentoimaan asiaa.

Android-käyttöjärjestelmän luojiin kuuluvan Andy Rubinin uusi yritys Essential esitteli ensimmäisen älypuhelimensa toukokuun lopussa ja se tuli välittömästi ennakkotilattavaksi. Tuolloin Rubin lupasi, että laitteen toimitukset alkavat Yhdysvalloissa 30 päivän sisällä, eli käytännössä viimeistään kesäkuun lopussa. Kesäkuun loppu meni ja päälle on vierähtänyt jo toista viikkoa, mutta tilaajat odottavat edelleen puhelimiaan.

Toimitusten myöhästymisessä ei ole sinällään mitään ihmeellistä, mutta useampi uutissivusto on koittanut saada Essentialilta kommenttia asiaan, tuloksetta. Mykkäkoulu ei tee hyvää laitteen ympärillä olleelle positiiviselle ilmapiirille, etenkin kun aikataulun suhteen on jo tehty selkeitä lupauksia.

Essential PH-1:n ominaisuuksiin kuuluu mm. lähes reunoille asti ulottuva 5,71-tuumainen näyttö, Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 2 x 13 megapikselin takakamera, 3040 mAh akku sekä Android-käyttöjärjestelmä. Lisäksi puhelin tukee takakuoreen magneetin avulla kiinnittyviä lisätarvikkeita, kuten 360 asteen kameraa.

Laitteen ennakkotilaushinta on Yhdysvalloissa 699 dollaria. Laitteen saatavuudesta USA:n ulkopuolella ei ole toistaiseksi tarkempaa tietoa, mutta se kiinnostaa varmasti myös täkäläisiä kuluttajia.

PÄIVITYS 24.7.2017: Essential on tiedottanut Twitter-tilillään, että puhelimen toimitukset alkavat muutaman viikon sisällä. Kyseessä on varsin joustava käsite, joka saattaa tarkoittaa sitä, että tilaajat joutuvat vielä odottelemaan elokuun loppupuolelle asti.

Lähde: Business Insider Nordic, CNET, Android Police

Uusi artikkeli: Testissä Intel Core i9-7900X (Skylake-X)

io-techin testissä Intelin uusi Skylake-X-koodinimellinen 10-ytiminen Core i9-7900X -prosessori.

Tutustumme artikkelissa Core-X-sarjan 10-ytimiseen ja reilun 1000 euron hintaiseen Core i9-7900X-malliin ja Skylake-X-arkkitehtuurin ominaisuuksiin. Kyseessä on tällä hetkellä suorituskykyisin myynnissä oleva Core X -prosessori, sillä 12-ytiminen malli saapuu myyntiin elokuussa ja 14-, 16- ja 18-ytimiset mallit vasta lokakuussa.

Kattavissa suorituskykytesteissä vertailukohtina ovat edellisen Broadwell-E-sukupolven 10-ytiminen Core i7-6950X -malli sekä Kaby Lake -koodinimellinen neliytiminen Core i7-7700K ja AMD:n Zen-arkkitehtuuriin perustuva 8-ytiminen Ryzen 7 1800X.

Mukana on myös tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä ylikellotustestit Noctuan NH-D15-coolerilla avonaisessa testipenkissä.

Lue artikkeli: Testissä Intel Core i9-7900X (Skylake-X)

Kryptovaluuttojen louhinta nostanut näytönohjainten kysynnän selvästi yli tarjonnan

Kryptovaluuttojen louhintabuumin vuoksi kaupat huutavat etenkin AMD:n näytönohjainten osalta ei-oota hintojen hiipiessä pikkuhiljaa ylöspäin.

Kryptovaluuttojen louhintabuumi on nostanut etenkin AMD:n näytönohjainten kysynnän reilusti yli saatavuuden. Kauppojen huutaessa AMD:n näytönohjainten osalta lähinnä ei-oota myös NVIDIAn näytönohjainten kysyntä on noussut, sillä vaikkeivat ne louhintakäytössä maksa itseään takaisin yhtä nopeasti, myös niillä käyttäjät pääsevät järjellisissä ajoissa omilleen.

Saksalainen ComputerBase on seurannut useiden näytönohjainten hintakehitystä viimeisen parin kuukauden aikana, eikä se ole kaunista katseltavaa. 3. toukokuuta esimerkiksi Sapphiren Radeon RX 580 Nitro+ OC -näytönohjaimen sai Saksasta 289 euron hintaan. Kahta kuukautta myöhemmin 3. heinäkuuta näytönohjaimen hinta, jos saatavuutta sattuu olemaan, on jo 450 euroa.

Radeon RX 500 -sarjan näytönohjainten hinnat ovat nousseet viimeisen kahden kuukauden aikana mallista riippuen 97 – 161 euroa. NVIDIAn GeForce -näytönohjainten kohdalla nousu ei ole ollut yhtä merkittävää, mutta myös niiden hinnat ovat nousseet selvästi, mallista riippuen 42 – 80 euroa.

Suuri saksalainen verkkokauppa MindFactory kertoo tilanteen kehittyneen jo niin sietämättömäksi, että se on poistanut Radeon RX 570- ja RX 580 -näytönohjaimet toistaiseksi kokonaan sivuiltaan heikon saatavuuden vuoksi. Verkkokauppa kertoo samaan hengenvetoon peruuttaneensa asiakkaiden jo tekemät tilaukset ja palauttaneensa rahat jo maksetuista tilauksista.

Myös Suomessa louhintabuumi näkyy selvästi näytönohjainkaupassa. Useimmat liikkeet myyvät etenkin AMD:n Radeon-näytönohjainten osalta ei-oota, eikä useimpien mallien kohdalla ole edes tiedossa, milloin niitä saadaan kauppoihin lisää. Osassa kotimaisista kaupoista on nähtävissä myös selvää hintojen nousua, sillä useampi liike pyytää esimerkiksi joistain Radeon RX 580 8 Gt -malleista jo yli 400 euron hintoja, kun näytönohjainten julkaisussa hinnat olivat 310 euron tuntumassa. Osassa kaupoista on myös rajoitettu saatavilla olevien näytönohjainten myyntiä maksimissaan kahteen per asiakas.

Louhintabuumin vaikutukset eivät rajoitu suinkaan vain kuluttajilta pyydettyihin hintoihin. TechPowerUp on koostanut sivuilleen tietopaketin louhinnan sähkönkulutuksesta. Sivuston mukaan Bitcoin-louhinta, joka on suurimmaksi osaksi jo siirtynyt pois näytönohjaimista erikoistuneisiin ASIC-louhijoihin, kuluttaa vuosittain sähköä noin 14,54 terawattituntia ja näytönohjaimiin keskittyvä Ethereum-louhinta 4,69 terawattituntia. Osviittaa lukemien skaalasta antaa se, että jos louhintaan kuluva sähkö asetettaisiin kilpasille valtioiden kanssa, sijoittuisi Bitcoin sijalle 81. kuluttaen enemmän sähköä kuin koko Slovenian valtio. Ethereumin sijoitus samassa taulukossa olisi 121. heti Moldovan jälkeen.

MSI julkaisi louhintakäyttöön optimoidun BIOSin joukolle Intel Z170 -emolevyjä

MSI:n julkaisema BIOS varmistaa, että kullakin emolevyllä voi käyttää enintään kuutta näytönohjainta kryptovaluuttojen louhintaan, olettaen että emolevyllä on yhtä monta PCI Express -liitäntää.

Erilaisten kryptovaluuttojen louhiminen näytönohjaimilla on jälleen muodissa. Suurimpana suosikkina on Ethereum, sillä kyseistä kryptovaluuttaa suunnitellessa haluttiin tehdä sen louhintaan erikoistuneiden ASIC-piirien suunnittelusta mahdollisimman vaikeaa, ellei jopa mahdotonta.

Muutamat emolevyvalmistajista ovat jo ehtineet julkaista nimenomaan louhintaväelle suunniteltuja emolevyjä, joissa on keskitytty mahdollisimman suureen määrään PCI Express -liitäntöjä. MSI:llä ei ole valikoimissaan louhintaemolevyä ainakaan vielä, mutta nyt yhtiö on julkaissut useille tavallisista emolevyistään louhintakäyttöön työstetyt BIOS-versiot.

Teknisesti näytönohjainten pitäisi toimia missä tahansa emolevyn PCI Express -liitännöistä. Monet louhijat ovatkin hankkineet etenkin AMD:n näytönohjaimia jokaista PCI Express -paikkaansa varten louhintanopeuden maksimoimiseksi. Valitettavasti todellisuudessa kaikki ei aina suju niin kuin pitäisi ja MSI onkin saanut rutkasti raportteja, joiden mukaan osa näytönohjaimista ei toimi kun niitä on asennettu emolevyn jokaiseen PCI Express -liitäntään.

MSI:n uudet louhintakäyttöön tarkoitetut BIOS-versiot korjaavat tämän ongelman. Ne lisäävät BIOSiin ”Above 4G memory / Crypto Currency Mining” -option, jonka pitäisi varmistaa emolevyn resurssien riittämisen maksimissaan kuudelle näytönohjaimelle. Pelkän BIOS-päivityksen lisäksi MSI ohjeistaa muun muassa käynnistämään koneen ensimmäisellä kerralla täysin ilman erillisnäytönohjaimia prosessorin integroidun grafiikkaohjaimen voimin ja niin edelleen. Seikkaperäiset ohjeet koko prosessiin voit lukea MSI:n verkkosivuilta. Sivuilta löytyvät myös latauslinkit itse BIOS-päivityksiin.

Toistaiseksi louhintakäyttöön optimoitu BIOS on saatavilla MSI:n Z170-A Pro-, Z170A SLI Plus-, Z170 Krait Gaming-, Z170A Krait Gaming-, Z170A Krait Gaming 3X- ja Z270-A Pro -emolevyille. H270-A Pro -emolevylle BIOS tullaan julkaisemaan myöhemmin toistaiseksi määrittelemättömänä ajankohtana. MSI ei ole kertonut aikooko se julkaista myöhemmin vastaavia BIOS-versioita myös muille emolevyilleen.

Ammattilaiskameravalmistaja RED tuo markkinoille modulaarisen älypuhelimen holografisella näytöllä

Ammattilaiskameravalmistaja RED tuo markkinoille modulaarisella rakenteella ja holografisella näytöllä varustetun puhelimen.

Arvokkaita ammatilaisvideokameroita valmistava RED on ilmoittanut suunnitelmistaan debytoida älypuhelinmarkkinoilla massasta poikkeavalla multimediapuhelimella. REDin puheet laitteen kyvyistä ovat suureellisia, mutta tarkat tekniset tiedot toistaiseksi varsin ympäripyöreitä.

Aivan kuten yrityksen videokamerat, myös Hydrogen One hyödyntää patentoitua modulaarista rakennetta, jonka toteutuksesta ei kuitenkaan ole vielä tarkempaa tietoa. Modulaaristen komponenttien kerrotaan hyödyntävän suurinopeuksista dataväylää, joka saattaisi mahdollistaa mm. aiemmissa patenttihakemuksissa esiintyneiden 6K-videokameramoduulien käytön. Puhelimen vakiokamerat ovat ”tavanomaisia”, eivätkä mahdollista 3D-materiaalin tai tavallista korkeampien resoluutioiden tallentamista.

Hydrogen Onen erikoisuus on 5,7-tuumainen holografinen näyttö, joka pystyy vaihtamaan saumattomasti kaksiulotteisen, holografisen (4-view, H4V) sekä 3D-tilan välillä. REDin Jim Jannardin mukaan näyttö perustuu tekniikkaan, jota ei ole nähty aiemmin markkinoilla ja hän kehuu sen hämmästyttävän käyttäjänsä. Näytössä käytettävä tekniikka ei ole linssimäistä, jolla väistetään monet aiemmin markkinoilla nähtyjen tuotteiden ongelmat.

Hydrogen Onen kerrotaan myös integroituvan täydellisesti yrityksen ammattilaisvideokamerajärjestelmiin (Scarlet, EPIC & Weapon) ja toimivan osana niiden käyttöliittymää.

RED Hydrogen One on ennakkotilattavissa välittömästi ja toimitusten arvellaan alkavan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Alumiinikuorisen version ennakkotilaushinta on 1195 dollaria ja titaanisen 1595 dollaria. Hinnat ovat verottomia.

Lähde: RED, PhoneArena

Windows 10:n uudessa koontiversiossa lukuisia tietoturvaparannuksia

Microsoftin tuoreimman Windows 10 -koontiversion tietoturvapäivitykset pyrkivät suojaamaan käyttäjiä esimerkiksi tiedostoja kryptaavilta haittaohjelmilta estämällä niiltä pääsyn tiettyihin kansioihin.

Microsoft toi viime kuun lopulla Windows Insider -käyttäjille uuden Windows 10 -koontiversion. Koontiversiossa 16232 on mukana lukuisia pieniä päivityksiä, joista mielenkiintoisin on uusi turvautumiskeino nykypäivänä yleisiä, tiedostot kryptaavia haittaohjelmia vastaan.

Tuoreimmassa koontiversiossa on lukuisia uusia ja paranneltuja tietoturvaominaisuuksia, sekä entisten ominaisuuksien käyttömukavuutta parantavia päivityksiä. Esimerkiksi Edge-selaimen Application Guard -tilassa on jatkossa mahdollista säilyttää keksit ja muut käyttäjän tallentamat tiedot, eivätkä ne katoa kun selaimen sulkee. Tiedot ovat kuitenkin käytettävissä vain Application Guard -tilassa, eikä niitä jaeta esimerkiksi normaalin selaustilan kanssa. Application Guard on rajoitettu ainakin toistaiseksi Windows 10 Enterprise -versioihin. Se ei estä haittaohjelmia toimimasta, mutta estää niiden pääsyn selaimen ulkopuolelle ja tietokoneen tai verkon resursseihin.

Microsoft tuo mukaan myös Enhanced Mitigation Experience Toolkitistä eli EMETistä tuttuja ominaisuuksia. Yksi näistä on Windows Defender Exploit Guard, jonka luvataan parantavan tietokoneen puolustusta erilaisia hyökkäyksiä vastaan. Voit lukea ominaisuuksista lisää Microsoftin blogista.

Kenties kaikkein odotetuin uudistus on Controlled folder access, joka lisätään osaksi Windows Defender Antivirus -ohjelmaa. Nimensä mukaisesti ominaisuus valvoo, mitkä ohjelmat käyttävät mitäkin kansiota. Windows Defender estää kaikkia ohjelmia, joita ei ole erikseen sallittu käyttäjän tai Microsoftin toimesta, tekemästä omin päin muutoksia suojatuissa kansioissa oleviin tiedostoihin. Oletuksena suojattuja kansioita ovat esimerkiksi Windowsin vakiokansiot dokumenteille, kuville ja niin edelleen – samat kansiot, jotka useimmiten ovat tiedostoja kryptaavien haittaohjelmien kohteina. Käyttäjä voi itse lisätä haluamiaan kansioita suojatuksi sekä lisätä sallittujen ohjelmien listalle ohjelmia omien tarpeidensa mukaisesti.

Esittelimme aiemmin Windowsiin suunnitteilla olevan aikajanaominaisuuden. Alun perin sekä meillä io-techissä että monella muulla medialla oli käsitys, että ominaisuus julkaistaisiin Fall Creators Updaten yhteydessä. Nyt Microsoftin Joe Belfiore on kertonut Twitterissä, ettei ominaisuutta nähdä Fall Creators Update -päivityksessä, vaan vasta pian sen jälkeen. Myöhästymisestä ei kuitenkaan ole kyse, sillä jälkikäteen tarkastamalla Microsoftin käyttämät sanamuodot kertoivat tiettyjen ominaisuuksien tulevan Windowsiin pikkuhiljaa Fall Creators Updatesta lähtien.