Uusi artikkeli: Testissä Asus ROG G703GI & Asus ROG Zephyrus M (GM501GS)

io-techin testissä Asuksen kaksi erilaista 6-ytimisellä 8. sukupolven Core-prosessorilla varustettua pelikannettavaa.

Intel julkaisi viime keväänä uudet 8. sukupolven Core-mobiiliprosessorit, jotka toivat mukanaan kuusi ydintä kannettaviin tietokoneisiin. Saimme Asukselta testiin kaksi hyvin erilaista 6-ytimisellä prosessorilla varustettua pelikannettavaa, joiden hintataso on 3000-4500 eurossa.

Tutustumme tässä artikkelissa ROG G703GI- ja ROG Zephyrus M (GM501GS) -kannettavien ominaisuuksiin ja suorituskykyyn. Mukana on myös teho-, lämpö- ja melumittaukset sekä akkutestit.

Lue artikkeli: Testissä Asus ROG G703GI & Asus ROG Zephyrus M (GM501GS)

LIVE: io-techin viikon tekniikkakatsaus (44/2018)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin viikon tekniikkakatsaus esitetään tänään perjantaina 2. marraskuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina Twitchissä ja Youtubessa. Viime viikon poikkeuksellisen soololähetyksen jälkeen äänessä on jälleen tuttu parivaljakko Sampsa Kurri ja Juha Kokkonen.

Tekniikkakatsauksessa käymme läpi ajankohtaiset IT-alan asiat ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta sekä kerromme, mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa:

Jolla julkaisi Sailfish 3 -käyttöjärjestelmän Early Access -versiona, vapaa jakelu seuraa lähiviikkoina

1.11.2018 - 19:57 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (14)

Lemmenjoeksi ristitty Sailfish 3.0.0 tuo useita uusia ominaisuuksia itse käyttöjärjestelmään ja parantaa käyttöliittymän sulavuutta, mutta osa Sailfish 3:n uudistuksista ja parannuksista seuraa perästä vasta myöhempien versiopäivitysten mukana.

Kotimainen Jolla on julkaissut kolmannen sukupolven Sailfish-käyttöjärjestelmän. Sailfish 3.0.0 tunnetaan Suomen suurimman kanssallispuiston mukaan lisänimellä Lemmenjoki. Myös tulevat Sailfish 3 -versiot tullaan nimeämään kansallispuistojen mukaan, kun aiemmin nimien lähteinä ovat toimineet järvet ja joet.

Sailfish 3:n merkittäviä uudistuksia ovat esimerkiksi suoraan käyttöjärjestelmään integroidut VPN-optiot, yrityskäyttöön suunnatut Wi-Fi-ominaisuudet, Mobile Device Manager eri laitteiden hallintaan, muistikortin salausominaisuudet sekä tietenkin parantunut suorituskyky. Uudessa Sailfishissä on panostettu myös turvallisuuteen entistä enemmän ja etenkin silmällä pitäen alueellisia lisensointimahdollisuuksia.

Käyttöjärjestelmän muita uudistuksia on uusi ylävalikko, joka mahdollistaa pika-asetusten ja pikakuvakkeiden esiin tuomisen missä ja milloin tahansa, tuki USB On-The-Go -tallennusratkaisuille, uudet näppäimistön eleet ja Light Ambiences -ulkonäköpäivitys. Lisäksi uudistunut kamera tarjoaa mahdollisuuden juuri napattujen kuvien selaamiseen avaamatta puhelimen lukitusta. Lisää uusia ominaisuuksia on luvassa myöhempien Sailfish 3 -versioiden mukana.

Jolla on panostanut myös paljon käyttäjäkokemuksen sulavuuteen. Käyttöliittymää on paranneltu esimerkiksi kirjoittamalla uudelleen ohjelmien käynnistykseen liittyvät rutiinit. Suurempi suorituskykyloikka on luvassa vielä myöhemmin, kun koko Qt-kehys saa osakseen ison päivityksen. Qt-päivityksen kerrotaan parantavan käyttöliittymän suorituskykyä ja vasteaikoja peräti 50 %:lla.

Sonyn Xperia-puhelimille ja tulevaisuudessa Gemini PDA:lle suunnattu Sailfish X -versio käyttöjärjestelmästä tulee päivittymään 8. marraskuuta. Päivitys laajentaa Xperia-tuen nykyisestä X-mallista koko XA2-perheeseen.

Sailfish 3.0.0 tulee ensin saataville Early Access -versiona ja lähiviikkoina sen saatavuutta laajennetaan kaikille käyttäjille. 3.0.1-päivitys tullaan julkaisemaan nykyaikataulun mukaan joulukuu alkupuolella.

Lähde: Jolla

Video: Katsaus Z390-lippulaivaemolevyihin (Asus, Gigabyte & MSI)

Katsastimme Z390-piirisarjaan perustuvat lippulaivaemolevyt Asukselta, Gigabyteltä ja MSI:ltä.

Emolevyvalmistajat lähettävät yleensä ensimmäisessä aallossa medialle testattavaksi tuoteperheensä lippulaivamallin, joka tarkoittaa käytännössä parhaimmilla ominaisuuksilla varustettua ja samalla kalleinta emolevyä.

Saimme Asukselta, Gigabyteltä ja MSI:ltä testiimme heidän Z390-mallistostaan juurikin nämä kalleimmat lippulaivamallit, jotka esittelemme videolla ja tutustumme niiden ominaisuuksiin.

Valmistelemme parhaillaan myös kunnollista testiartikkelia 200-300 euron hintaisista Z390-emolevyistä, jotka edustavat tavallisen kuluttajan kukkarolle järkevämpää ja käyttökelpoisempaa vaihtoehtoa. Mukaan saatiin Asuksen, Gigabyten ja MSI:n lisäksi myös ASRockin malli.

Jos pidit 4k-laatuisesta videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

Videon lisäksi napsimme jokaisesta Z390-lippulaivaemolevystä kuvat, löimme virrat päälle todistaaksemme RGB-valoloistetta ja kävimme kurkkaamassa myös BIOS-valikoihin.

Lue artikkeli: Katsaus Z390-lippulaivaemolevyihin (Asus, Gigabyte & MSI)

Kiinalaisvalmistajalta taittuvalla näytöllä ja uudella Snapdragon-huippupiirillä varustettu FlexPai-älypuhelin

31.10.2018 - 18:39 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (26)

Kuvien perusteella laitteen toteutus vaikutta kömpelöltä ja hieman keskeneräiseltä.

Monille täysin tuntematon kiinalainen Rouyu Technology on esitellyt tiettävästi maailman ensimmäisen taittuvalla näytöllä ja Qualcommin tulevalla Snapdragon-huippumallilla varustetun älypuhelimen.

Laitteen taipuisa AMOLED-näyttö on läpimitaltaan 7,8 tuumaa ja se taipuu kaksinkerroin melko loivalla säteellä saranamekanismin ympäri. Avattuna näytön kuvasuhde on 4:3 ja taitettuna se kutistuu noin neljän tuuman kokoluokkaan. Avattuna laitteen paksuudeksi kerrotaan 7,6 mm ja taitettuna paksuus kasvaa 15,2 mm:iin, tosin kuvien perusteella paksuus on saranan kohdelta vielä selvästi suurempi. Taittomekanismin kerrotaan olevan suunniteltu kestämään 200 000 taittokertaa. Kuvien ja videoiden perusteella kokonaisuus ei vaikuta vielä kovinkaan kypsältä ja laitteen toteutus on paikoin hieman karun näköistä.

FlexPain rautapuolelta kerrotaan lisäksi löytyvän seitsemän nanometrin prosessilla valmistettava Qualcommin seuraavan sukupolven Snapdragon-lippulaivapiiri, joka tulee tämänhetkisen tiedon mukaan kantamaan 8150-mallinumeroa. RAM-muistivaihtoehtoja ovat kuusi tai kahdeksan gigatavua ja tallennustilavaihtoehtoja 128, 256 ja 512 Gt. Laitteen 16 + 20 megapikselin kaksoiskamerat ja sensorit on sijoitettu rakenteen toiseen päätyyn sijoitettuun leveähköön palkkiin. Ro-Charge-pikalataustekniikan kerrotaan täyttävän akun tyhjästä 80 %:iin tunnissa.

FlexPain lähtöhinnaksi kerrotaan noin 9000 yuania, eli noin 1135 euroa. Saatavuudesta ei ole vielä tietoa, mutta uusi Snapdragon-lippulaivapiiri ei tiettävästi ole saatavilla ennen ensi vuotta.

Lähde: Weibo, Twitter, GSMArena

Honor julkisti näytön liukumekanismilla varustetun Magic 2 -älypuhelimen

31.10.2018 - 17:44 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (18)

Honorin uusi lippulaivapuhelin sisältää kuusi kameraa ja tukee 40 watin pikalatausta.

Kiinalaisvalmistajien viimeaikainen älypuhelintrendi on liukuvat etukameraratkaisut ja nyt myös Huawein alainen Honor hyppää samaiseen junaan uudella Magic 2 -huippumallillaan. Uutuuden 6,39-tuumainen OLED-näyttö liukuu alaspäin, paljastaen laitteen yläreunasta laitteen kolme etukameraa. Ratkaisun avulla näytöstä on saatu tehtyä loveton ja lähes reunaton. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu näyttöpaneelin alle.

Honor Magic 2 perustuu monilta osin vastaavaan tai hieman heikennettyyn rautaan kuin lokakuun puolivälissä julkaistu Huawei Mate 20 Pro. Sisällä on tuore Kirin 980 -järjestelmäpiiri ja lippulaivatason muistiyhdistelmävaihtoehdot. Mate 20 Prossa nähty huippunopea 40 watin pikalataus on nimetty uudelleen Magic Chargeksi ja sen luvataan lataavan 3500 mAh akun tyhjästä täyteen 55 minuutissa. Takana sijaitseva 16 + 16 + 24 megapikselin kolmoiskamera hyödyntää mustavalkosensoria ja tarjoaa superlaajakulmakuvauksen.

Tekniset ominaisuudet:

 • Ulkomitat: 157,3 x 75,13 x 8,3 mm
 • Paino: 206 grammaa
 • Rakenne: lasi, alumiini, muovi, IPX2-roiskesuojaus
 • Näyttö: 6,39” OLED, 2340 x 1080, 19,5:9, 403 PPI
 • HiSilicon Kirin 980 -järjestelmäpiiri
 • 6 tai 8 Gt LPDDR4X
 • 128 tai 256 Gt UFS-tallennustilaa
 • LTE -yhteydet, VoLTE
 • Wi-Fi 802.11ac Wave 2, Bluetooth 5.0 LE, NFC
 • GPS (L1 + L5), Glonass, BeiDou, Galileo (E1 + E5a), QZSS (l1 + L5)
 • Takakamera:
  • 16 megapikselin pääsensori, f1.8
  • 24 megapikselin mustavalkosensori, f1.8
  • 16 megapikselin kuvasensori, superlaajakulmaobjektiivi, f2.2
 • 16 megapikselin etukamera f2.0-aukkosuhteella, 2 megapikselin syvyysterävyyskamera, 2 megapikselin kasvojentunnistuskamera
 • 3500 mAh li-po-akku, 40 W Magic Charge -lataus, USB Type-C 2.0
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Android 9.0 Pie + Magic UI 2.0

Honor Magic 2:n myynti alkaa Kiinassa 6. marraskuuta. Lähtöhinta 6 & 128 Gt:n perusversiolle on 3799 yuania, eli noin 480 euroa. 8 & 256 Gt:n huippuversion hinta on 4799 yuania (610 euroa). Toistaiseksi ei ole tiedossa tuleeko laite saataville Suomessa. Samalla Honor esitteli myös Watch Magic -älykellon, joka on hyvin pitkälti pienennetty versio Huawein hiljattain julkaisemasta Watch GT -älykellosta.

Lähde: Honor

Uusi artikkeli: Kokeiltua: Nokia 3.1

31.10.2018 - 16:51 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (17)

io-tech kokeili HMD Globalin edullista Nokia 3.1 -älypuhelinta.

io-techin tuoreimmassa artikkelissa tutustutaan lyhyesti HMD Globalin edullisemman pään Nokia 3.1 -älypuhelimeen. Noin 150 euron hintainen älypuhelin on varustettu 5,2-tuumaisella 18:9-kuvasuhteen näytöllä, Mediatekin kahdeksanytimisellä järjestelmäpiirillä, 13 megapikselin takakameralla ja 2990 mAh akulla. Myöhemmin tällä viikolla on luvassa kokeiltua-juttu myös hieman arvokkaammasta Nokia 5.1 -mallista.

Lue artikkeli: Kokeiltua: Nokia 3.1

DigitalTrends: Käyttäjäraporttien määrä hajonneista GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimista huolestuttavaa

DigitalTrends on pannut merkille suuret määrät keskusteluja, joissa käyttäjät kertovat hajonneista GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimistaan. NVIDIAn mukaan se on tietoinen ongelmista, mutta toteaa samalla ettei niiden laajuus poikkea normaalista näytönohjainjulkaisusta.

DigitalTrends raportoi aiemmin tällä viikolla NVIDIAn uusien GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjainten hajoavan käyttäjillä huolestuttavissa määrin. Nyt Tom’s Hardware on saanut NVIDIAlta myös virallisen lausunnon ongelmasta.

DigitalTrendsin mukaan käyttäjäraportteja kuolleista GeForce RTX 2080 Ti -näytönohjaimista on alkanut kertymään NVIDIAn virallisille GeForce-foorumeille ja Redditiin huolestuttavia määriä. Sivuston mukaan hajonneet näytönohjaimet esimerkiksi kaatuilevat usein, aiheuttavat Windowsin BSOD-virheitä ja mustia ruutuja. Joissain tapauksissa käyttäjät ovat kertoneet jopa takuusta vaihdossa saaneen kortin olleen joko valmiiksi hajonnut tai hajonneen pian. Ongelmien kerrotaan keskittyvän ennen kaikkea NVIDIAn omiin Founders Edition -kortteihin, vaikka joitain hajonneita AIB-valmistajien suunnittelemiakin kortteja löytyy.

Tom’s Hardware on nyt saanut NVIDIAlta virallisen kommentin asiaan liittyen. Yhtiön mukaan se on tietoinen ongelmasta, mutta sen mukaan ongelma ei ole laajalle levinnyt eikä hajonneiden korttien määrä ole normaalia näytönohjainjulkaisua korkeampi. NVIDIA kertoo työskentelevänsä jokaisen ongelmia kohdanneen käyttäjän kanssa yksilöllisesti hoitaakseen asian.

On mahdotonta osoittaa tässä vaiheessa, onko ongelma normaalia suurempi vai ei. Julkaisun yhteydessä keskustelualueille tulevat ilmoitukset ongelmista ovat normaali ilmiö, eikä muutaman keskustelualueen ketjuista voi vielä tehdä isomman skaalan johtopäätöksiä. Jotain viitteitä hajonneiden näytönohjainten määrästä voidaan saada tulevaisuudessa, mikäli jälleenmyyjät julkaisevat näytönohjainten palautusprosentteja.

Lähteet: DigitalTrends, Tom’s Hardware

Apple julkisti uudet iPad Pro -taulutietokoneet ja langattomasti latautuvan Pencil-kosketuskynän

30.10.2018 - 23:01 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (100)

Uusissa iPad Pro -malleissa on kapeammat kehykset sekä huippusuorituskykyinen A12X-järjestelmäpiiri.

Apple esitteli tänään järjestämässään julkaisutilaisuudessa MacBook Airien ja Mac Minin ohella odotetusti myös uudet iPad Pro -taulutietokoneet. Yrityksen iPad-malliston huippumallin uudet versiot tulevat saataville 11 ja 12,9 tuuman näyttökoolla.

Uusien iPad Pro -mallien muotoilusta on tullut aiempaa kulmikkaampaa ja rakenne on ohennettu vain 5,9 mm:n paksuiseksi. Lisäksi näytön reunat ovat kaventuneet ja kotinäppäimestä sekä sormenjälkitunnistimesta on luovuttu. Biometrinen tunnistus tapahtuu nyt iPhoneista tutulla Face ID -kasvojentunnistuksella.

Tekniikkapuolella uudet iPad Pro -mallit käyttävät uutta A12X-järjestelmäpiiriä, joka sisältää kahdeksan prosessoriydintä (4 suorituskykyistä, neljä energiatehokasta) sekä seitsemänytimisen grafiikkasuorittimen. Prosessorisuorituskyvyn kerrotaan parantuneen 90 % ja grafiikkausuorituskyvyn kaksinkertaistuneen edeltäjämalleihin nähden. Grafiikkasuorituskyvyn mainostetaan olevan samaa tasoa Xbox One S:n kanssa. Takaa löytyy 12 megapikselin kamera f1.8-aukkosuhteen objektiivilla ja 4K 60 FPS -videotuella. Etukameran tarkkuus on seitsemän megapikseliä.

11-tuumaisen version Liquid Retina IPS -näyttö on tarkkuudeltaan 2388 x 1668 pikseliä ja 12,9-tuumaisen vastaavasti 2732 x 2048 pikseliä, jolloin molempien pikselitiheydeksi muodostuu sama 264 PPI. Näytöt tukevat 120 Hz:n ruudunpäivitysnopeutta sekä kosketuksentunnistusta. Symmetristen kehysten myötä laitetta voi pidellä missä asennossa tahansa ja se tunnistaa lisäksi näytön asennon kasvojen mukaan. Laitteen jokaisesta neljästä kulmasta löytyy diskantin ja bassokaiuttimen yhdistelmä. 3,5 mm:n ääniliitännästä on monien harmiksi luovuttu.

Latauksessa ja tiedonsiirrossa Apple on siirtynyt käyttämään Lightning-portin sijasta USB Type-C -liitäntää. Sisäänrakennetun akun kestoksi luvataan 10 tuntia. Uusien iPad Pro -mallien yhteyteen on tarjolla toisen sukupolven Apple Pencil -kosketuskynä, joka kiinnittyy taulutietokoneen kylkeen magneetilla ja latautuu samalla langattomasti.

Uudet iPad Prot tulevat saataville 7. marraskuuta alkaen. Tallennustilavaihtoehtoja on tarjolla neljä – 64, 256, 512 ja 1000 gigatavua. 11-tuumaisen mallin hintahaarukka on 909-1739 euroa ja 12,9-tuumaisen 1129-1959 euroa. Edellisen sukupolven 10,5-tuumainen iPad Pro säilyy edelleen mallistossa uusien versioiden rinnalla 749 euron lähtöhintaan.

Lähde: Apple

Apple julkaisi kauan odotetut uudet versiot MacBook Airista ja Mac Ministä

Applen tänään julkaisemat Mac Mini ja MacBook Air ovat totuttua isompia päivityksiä sarjoissaan, sillä niiden edelliset versiot julkaistiin jo vuosina 2014 ja 2015.

Apple piti tänään New Yorkissa oman julkaisutilaisuutensa Mac- ja iPad-perheille. Tilaisuudessa nähtiin uudet Mac Mini, MacBook Air ja kaksi iPad Pro -mallia, joista kummastakin julkaistiin erikoisesti kaksi mallia, jotka voi konfiguroida identtisiksi keskenään.

MacBook Air

Applen uusi MacBook Air on tervetullut uudistus perheeseen, jonka edellinen versio esiteltiin käytännössä vuonna 2015, vaikka viime vuonna sille saatiinkin kosmeettinen päivitys aiempaa korkeammalla muistikapasiteetilla. Uuden Airin merkittävimmät uudistukset ovat Retina-tason näyttö, TouchID-sormenjälkilukija ja aiempaa pienempi koko.

Kannettavassa on käytössä Applen muista MacBookeista tuttu Force Touch -kosketustaso ja kolmannen sukupolven näppäimistö. Haptisella palautteella ja paineentunnistuksella varustettu kosketustaso on kasvanut päivityksessä myös kokoa, ollen nyt 20 % viime sukupolven MacBook Airin kosketustasoa suurempi.

MacBook Air (2018) tekniset ominaisuudet:

 • Mitat: 304,1 x 212,4 x 4,1 – 15,6 mm, 1,25 kg
 • 13,3” IPS -näyttö, 2560×1600-resoluutio, 16:10
 • Intel Core i5 -tuplaydinprosessori, 1,6 GHz, 3,6 GHz Turbo Boost (Amber Lake)
  • UHD Graphics 617 -grafiikkaohjain
 • 8 – 16 Gt LPDDR3-2133 -muistia
 • 128, 256, 512 Gt tai 1,5 Tt SSD
 • Apple T2-tietoturvapiiri
 • 2x USB 3.1 Gen 2 Type-C -liitäntää Thunderbolt 3 -tuella
 • Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2
 • Stereokaiuttimet, kolme mikrofoni, 3,5 mm:n kuuloke/mikrofoniliitäntä
 • 50,3 wattitunnin akku (12 tuntia selausta tai 13 tuntia iTunes-videotoistoa), 30W USB-C-laturi

MacBook Air -kannettavat ovat ennakkotilattavissa Applen verkkokaupasta välittömästi ja ne tulevat myyntiin muualla 7. marraskuuta. Uuden MacBook Air -kannettavan saa omakseen edullisimmillaan 1379 euron hintaan, mutta parhaimmilleen konfiguroituna hinta nousee peräti 3119 euroon.

Mac Mini

Myös toista uutuuksista on odotettu innolla, sillä Mac Minin viimeisimmästä versiosta on ehtinyt kulua jo neljä vuotta, eli MacBook Airiakin pidempään. Tutun minimalistista muotokieltä noudattava tietokone tarjoaa nyt Intelin 8. sukupolven prosessoreita ja peräti neljä Thunderbolt 3 -tuella varustettua USB 3.1 Gen 2 Type-C -liitäntää.

Uuden Mac Minin kuoret on valmistettu sataprosenttisesti kierrätetystä alumiinista, mikä yhdessä kierrätettyyn muoviin perustuvien osien kanssa laskee Applen mukaan tietokoneen valmistuksen hiilijalanjälkeä liki 50 prosentilla.

Mac Mini (2018) tekniset ominaisuudet:

 • Mitat: 197 x 197 x 36 mm, 1,3 kg
 • Intel Core i3 (4 ydintä, 3,6 GHz), i5 (6 ydintä, 3,0 / 4,1 GHz Boost) tai i7 (6 ydintä, 12 säiettä, 3,2 / 4,6 GHz Boost) (Coffee Lake)
  • UHD Graphics 630 -grafiikkaohjain
 • 8 – 64 Gt DDR4-2666 SO-DIMM (käyttäjän vaihdettavissa)
 • 128 Gt – 2 Tt PCIe 3.0 SSD
 • Apple T2-tietoturvapiiri
 • 4x USB 3.1 Gen 2 Type-C -liitäntää Thunderbolt 3 -tuella, 2x USB 3.0 Type-A, HDMI 2.0, verkkoliitin, 3,5 mm kuuloke/mikrofoniliitäntä.
 • Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, 1 tai 10 Gt -verkkopiiri
 • 150 watin virtalähde

Mac Mini on niin ikään ennakkotilattavissa Applen verkkokaupasta välittömästi ja se tulee varsinaisesti saataville 7. marraskuuta. Edullisimmillaan Mac Mini kustantaa 919 euroa, kun kalleimmillaan tietokoneelle tulee hintaa 5548,98 euroa tai ilman Final Cut Pro- ja Logic Pro -ohjelmia 4989 euroa.

MacBook Pro

Apple kertoi lisäksi samassa julkaisutilaisuudessa päivittävänsä 15-tuumaisten MacBook Pro -kannettavien konfigurointivaihtoehtoja. Marraskuussa niiden näytönohjaimeksi voi valita myös AMD:n uuden Radeon Pro Vega 20:n tai Pro Vega 16:n. Radeon Pro Vega 20:n kerrotaan olevan parhaimmillaan 60 % aiempaa nopeampi, mutta Apple ei tarkentanut onko vertailu viime sukupolven MacBook Pro -kannettaviin vai nykyisen sukupolven tällä hetkellä tehokkaimpaan näytönohjaimeen.

Lähteet: MacBook Air, Mac Mini