AMD varmisti Navin ja seuraavan sukupolven Epyc-prosessoreiden julkaisun 3. vuosineljänneksellä

AMD:n mukaan se on aikataulussaan myös tulevien Ryzen-prosessoreiden kanssa, mutta ei tarkentanut tullaanko ne julkaisemaan toisen vai kolmannen vuosineljänneksen aikana.

AMD piti oman osavuosikatsauksensa ensimmäisen vuosineljänneksen tiimoilta eilen. Odotetusti osavuosikatsauksen yhteydessä saatiin tarkempia tietoja yhtiön lähitulevaisuuden suunnitelmista.

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su varmisti osavuosikatsauksen konferenssipuhelimessa yhtiön valmistautuvan julkaisemaan Navi-arkkitehtuuriin perustuvat uudet näytönohjaimet vuoden kolmannen neljänneksen aikana. Kolmanteen vuosineljännekseen osuu muun muassa 7.7., jota on povattu mahdolliseksi julkaisupäiväksi osalle AMD:n tulevista tuotteista 7 nanometrin valmistusprosessin kunniaksi. Saman neljänneksen aikana pidetään kuitenkin myös GamesCom-tapahtuma, jota voitaneen pitää todennäköisempänä julkaisuajankohtana. GamesCom pidetään 21. – 24. elokuuta.

Kolmannen vuosineljänneksen aikana tullaan julkaisemaan myös uuden sukupolven Rome-koodinimelliset Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvat Epyc-prosessorit. Sun mukaan yhtiö on saavuttanut useita tavoitteitaan OEM-valmistajien ja pilvipalveluiden kanssa ja on aikataulussaan aloittaakseen prosessoreiden toimitukset toisen vuosineljänneksen aikana jo ennen varsinaista julkaisua.

Konferenssipuhelussa ei paljastettu valitettavasti Zen 2 -arkkitehtuuriin perustuvan Ryzen 3000 -sarjan prosessoreiden julkaisuaikataulua. Prosessoreiden mainittiin kuitenkin olevan edelleen aikataulussaan. Julkisesti aikatauluksi on mainittu aiemmin vuoden puolivälin tienoo. Aikatauluun sopisivat sekä aiemminkin mainittu 7.7, että toisen vuosineljänneksen puolelle ehtivä 28. toukokuuta – 1. kesäkuuta pidettävä Computex. Lisa Su tulee pitämään Computex-tapahtuman virallisen keynote-esityksen, jossa on luvassa rutkasti asiaa tulevista Ryzen-prosessoreista, mutta niiden varsinaista julkaisua tapahtumassa ei ole vielä varmistettu.

Lähde: AMD @ SeekingAlpha

Valve julkisti Index-virtuaalilasit uusien ohjainten ja majakoiden kera

Valven Index-virtuaalilasien valttikortteja ovat mm. taaksepäinyhteensopivuus SteamVR 1.0 -yhteensopivien majakoiden kanssa sekä uudet peräti 87 erilaista sensoria hyödyntävät Index-peliohjaimet.

Valven tiedettiin vuotojen perusteella valmistelleen jo pitkään täysin omia VR-lasejaan ja maaliskuun lopulla yhtiö varmisti lopulta asian myös itse. Maaliskuussa laseista ei saatu juuri mitään tietoja, mutta nyt yhtiö on julkistanut Index-virtuaalilasit virallisesti.

Valve Index -virtuaalilasit on varustettu kahdella 1440×1600-resoluution RGB-alipikseliasettelua käyttävällä LCD-näytöllä. Virtuaalilasit tukevat 80, 90, 120 ja 144 hertsin virkistystaajuuksia ja taustavalaistuksen kerrotaan pimenevän erittäin nopeasti: 144 hertsin virkistystaajuudella sen pysyvyydeksi kerrotaan vain 0,33 millisekuntia.

Virtuaalilasien näkökenttä vaihtelee hieman, mutta oikein säädettynä näkökentän pitäisi Valven mukaan olla noin 130 astetta leveä. Näkökenttää on mahdollista säätää linssien etäisyyttä muuttamalla. Silmien etäisyyttä on mahdollista säätää 58 – 70 millimetrin välille toisistaan.

Itse VR-lasien lisäksi Indexiin kuuluu sisäänrakennetut kaiuttimet, jotka voi halutessaan korvata omilla kuulokkeilla 3,5 mm:n liittimen avulla. Laseihin on sisäänrakennettu myös kaksi mikrofonia sekä kaksi 960 x 960 -pikselin kameraa. Lasit kytketään tietokoneeseen USB 3.0- ja DisplayPort 1.2 -kaapeleilla, jonka lisäksi ne vaativat virtakaapelin. Laseista lähtee kuitenkin vain yksi 5 metrin johto, joka jaetaan USB-, DisplayPort- ja virtakaapeleiksi metrin mittaisella haaroittimella.

Valve Index -ohjaimissa on kussakin 87 erilaista sensoria, jotka mahdollistavat käsien ja sormien asentojen ja liikkeiden seuraamisen sekä paineen tunnistuksen. Sensoreiden avulla esimerkiksi tavaroiden heittämisen luvataan tuntuvan luonnolliselta, kun ohjaimet tunnistavat paitsi liikkeen nopeuden ja suunnat, myös käden puristusvoiman ja milloin käyttäjä päästää pallosta irti. Ohjain kiinnitetään käteen kämmenselän yli kulkevalla hihnalla.

Ohjaimet ovat peilikuvat toisistaan ja varustettu samoilla painikkeilla ja ominaisuuksilla: A- ja B-toimintopainikkeet, järjestelmäpainike, tattiohjain, liipaisin ja Track-painike. Track-painike on varustettu paineentunnistuksella ja kapasitiivisilla sensoreilla ja se toimii samalla kosketushiirenä. Painike on varustettu lisäksi haptisella palautteella.

Ohjainten 1100 mAh:n akut ladataan USB Type-C -liitännällä ja niiden luvataan kestävän yli 7 tuntia käyttöä.

Kolmas uutuus on Valve Index 2.0 -majakat. Uudet majakat tarjoavat 7 metrin kantaman 160 x 115 asteen seurannalla ja maksimissaan neljä majakkaa voitaan yhdistää toisiinsa 10 x 10 metrin pelitilan luomiseksi. Majakat skannaavat ympäristöä 100 kertaa sekunnissa. Majakat ovat yhteensopivia HTC Viven majakoiden virtalähtiden kanssa, mutta niiden mukana tulee myös omat 12 voltin virtalähteet.

Uudet Valve Index -virtuaalilasit lisälaitteineen käyttävät SteamVR 2.0 -sensoreita, mutta ne ovat yhteensopivia myös SteamVR 1.0 -sensoreiden ja majakoiden kanssa, jolloin käyttäjä voi hyödyntää esimerkiksi HTC Viven majakoita.

Valve Index -virtuaalilasien ennakkotilaukset aloitetaan tänään ja toimitusten luvataan alkavan 28. kesäkuuta. Pelkkien virtuaalilasien hinta on Steamin kaupassa 539 euroa, ohjainparin 299 euroa ja yhden majakan 159 euroa. Virtuaalilasit ja ohjaimet yhdessä kustantavat 799 euroa ja VR-lasit, ohjaimet ja kaksi majakkaa 1079 euroa.

Lähde: Valve

Video: Katsaus Honor View20 -puhelimeen

30.4.2019 - 11:57 / Sampsa Kurri Mobiili Kommentit (14)

Tutustumme videolla Honorin puhelinmalliston terävimpään kärkeen eli View20-malliin.

Video on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Honorin kanssa.

Honor julkaisi alkuvuonna View20-puhelimen, joka on yhtiön tämänhetkinen lippulaivamalli. Käymme videolla läpi myyntipakkauksen sisällön sekä laitteen avainominaisuudet.

Honor View20 on varustettu 6,4-tuumaisella näytöllä, jonka vasemmassa ylänurkassa on reikä etukameralle. Sisuksissa on Kirin 980 -järjestelmäpiiri ja 4000 mAh akku, takapuolelta löytyy 48 megapikselin kaksoiskamerajärjestelmä. 22,5 watin pikalaturilla laitteeseen saa ladattua virtaa yli 50 % puolessa tunnissa. Saatavilla on 549 euron suositushintainen edullisempi malli 6 gigatavun käyttömuistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla sekä 649 euron hintainen kalliimpi malli 8 gigatavun käyttömuistilla ja 256 gigatavun tallennustilalla.

Jos pidit videosta, käy tykkäämässä, tilaa io-techin YouTube-kanava, anna kommenteissa palautetta ja kehitämme videokonseptia lisää, kiitos!

Katso video Youtubessa

AMD julkaisi 50-vuotisjuhlaversiot Radeon VII -näytönohjaimesta ja Ryzen 7 2700X -prosessorista

Gold Edition -juhlamallien lisäksi AMD käynnisti kylkiäiskampanjan, jossa kampanjaan kuuluvan Ryzen-prosessorin tai Radeon-näytönohjaimen tai tietokoneen ostavalle on luvassa ilmaiseksi The Division 2:n Gold Edition ja World War Z AMD x 50 -aseskinillä.

AMD viettää tänä vuonna 50-vuotispäiviään ja on sen kunniaksi järjestänyt erilaisia tempauksia. Nyt yhtiö on julkaissut virallisesti myös 50-vuotista taivalta kunnioittavia Gold Edition -tuotteita.

AMD on julkaissut Gold Edition -50-vuotisjuhlaversiot Ryzen 7 2700X -prosessorista ja Radeon VII -näytönohjaimesta. Gold Edition -prosessoreiden erot normaalimalleihin ovat vain kosmeettisia.

Ryzen 7 2700X:n tapauksessa se tarkoittaa AMD x 50 -logoa ja toimitusjohtaja Lisa Sun nimikirjoitusta prosessorin lämmönlevittäjässä sekä AMD x 50 -myyntipakkausta ja -tarraa, jossa on Lisa Sun nimikirjoitus. Radeon VII:n kohdalla erona on näytönohjaimen jäähdytysratkaisun punainen väri ja AMD x 50 -myyntipakkaus sekä -tarra Lisa Sun nimikirjoituksella.

Radeon VII:n Gold Edition -juhlaversio tulee saataville vain AMD:n omien verkkosivujen kautta yhdysvaltalaisille ja kanadalaisille. Ryzen 7 2700X Gold Edition tuodaan puolestaan saataville maailmanlaajuisesti virallisten myyntikumppaneiden kautta. Suomessa viralliseksi kumppaniksi on listattu Proshop. Näytönohjaimen ja prosessorin kylkiäisiksi kauppaan kuuluu lisäksi pitkähihainen AMD x 50 -T-paita.

Samalla julkaistiin myös AMD x 50 -pelikylkiäiset. Kylkiäispakettiin kuuluvat The Division 2 Gold Edition- ja World War Z -pelit ja sen saa omakseen ostamalla Ryzen 5 2400G-, 2600(X)- tai Ryzen 7 2700(X) -prosessorin tai Radeon RX 570-, RX 580-, RX 590-, RX Vega- tai Radeon VII -näytönohjaimen tai yhden niistä sisältävän tietokoneen kampaanjaan osallistuvasta liikkeestä.

Aiemmin myynnissä näkynyt Sapphiren AMD 50 vuotta -juhlamalli Radeon RX 590:stä osoittautui tämän myötä yhtiön omaksi ideaksi eikä se ole osa AMD:n virallisia 50-vuotisjuhlatuotteita.

Lähde: AMD

Corsair esitteli uudet Ironclaw RGB Wireless- ja Glaive RGB -pelihiiret

Molemmat uutuushiiret käyttävät Pixartin PMW3391 -sensoria ja tarjoavat kolmialueisen RGB-valaistuksen.

Corsair on laajentanut mallistoaan kahdella uudella RGB-valaistulla pelihiirellä. Molemmat perustuvat tavalla tai toisella yrityksen valikoimista jo aiemmin löytyneisiin malleihin.

Ironclaw RGB Wireless on nimensä mukaisesti langaton versio vuoden alussa julkaistusta Ironclaw RGB -hiirestä. Hiiri käyttää Corsairin tammikuussa CES-messuilla esittelemää langatonta Slipstream-yhteystekniikkaa, joka hyödyntää mm. yrityksen omaa pakettienhallintaprotokollaa sekä millisekunnissa reagoivaa IFS-taajuudenvaihtoteknologiaa. Vaihtoehtoisia yhteystapoja ovat Bluetooth ja USB-kaapeli. Akunkestoksi yhdellä latauksella kerrotaan jopa 50 tuntia. Ensisijaisesti kämmenotteelle (palm grip) ja oikeakätisille pelaajille suunniteltu 130-grammainen Ironclaw tarjoaa langalliseen sisarmalliinsa nähden kolme lisänäppäintä sekä uuden RGB-valaistusalueen. Hiirestä löytyy Pixartin 18 000 CPI:n optinen PMW3391 -sensori sekä Omronin D2FC-F-Kkytkimet päänäppäimille.

Glaive RGB Pro pohjautuu puolestaan aiempaan Glaive RGB -malliin, mutta on varustettu parannetuilla ominaisuuksilla, kuten vaihdettavilla kylkipaloilla, parannetulla pintatekstuurilla, uudella alumiinisella vieritysrullalla sekä Ironclaw-mallista tutulla Pixartin PMW3391 -sensorilla. 115-grammaisen hiiren ominaisuuksiin kuuluvat myös seitsemän ohjelmoitavaa näppäintä, kolmialueinen RGB-valaistus, Omronin pääkytkimet sekä suojapunoksella päälystetty 1,8-metrinen johto.

Hiirien ohella Corsair julkisti uudet e-sports harrastajille suunnatut Champion Series MM350– ja MM250-hiirimatot, joiden erot löytyvät reunojen viimeistelystä. Molemmat matot ovat kooltaan 450 x 400 mm kokoisia ja valmistettu 5 mm paksusta pehmeästä vaahtokumista. Matot on suunnattu erityisesti alhaisen herkkyyden pelaamiseen.

Molempien hiirien suositushinta on 79,99 euroa. Valmistaja antaa hiirille kahden vuoden takuun. Hiirimattojen suositushinnat ovat 24,99 (MM350) ja 19,99 euroa (MM250).

Uusi artikkeli: Kokeiltua – Samsung Galaxy A50

29.4.2019 - 15:55 / Juha Uotila Mobiili Kommentit (29)

io-tech kokeili Samsungin uutta keskihintaista Galaxy A50 -älypuhelinta.

io-techin huhtikuun viimeisessä artikkelissa kokeillaan Samsungin uutta keskihintaista Galaxy A50 -älypuhelinta. A50 tarjoaa muutamia hintaluokassaan hieman harvinaisempia ominaisuuksia, kuten Super AMOLED -näytön, näytön alle sijoitetun sormenjälkitunnistimen, kolmoistakakameran sekä Samsungin edullisemmista puhelimista aiemmin uupuneen pikalatauksen, joiden lisäksi varustukseen kuuluu mm. Exynos 9610 -järjestelmäpiiri, 4 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa sekä 4000 mAh akku.

Lue artikkeli: Kokeiltua: Samsung Galaxy A50

Intel-vuodot jatkuvat työpöytäpuolen roadmapin muodossa

Intelin työpöytämarkkinoille ei ole luvassa 10 nanometrin prosessoreita vielä pitkään aikaan, vaan Intel joutuu luottamaan jatkossakin 14 nanometrin valmistusprosessiinsa.

Viime viikon loppupuolella nettiin vuoti Delliltä lähtöisin olevia Intelin roadmappeja. Viikonloppuna Tweakers-sivusto sai käsiinsä aiemmin vuotaneiden mobiili- ja kaupallisen puolen roadmapin lisäksi työpöytäroadmapin. Varsinaisia yllätyksiä ei ole kuitenkaan luvassa, sillä kuluttajaprosessorit, HEDT-markkinat ja työasemat kattavan roadmapin kaikki prosessorit valmistetaan 14 nanometrin prosessilla.

Delliltä vuotaneen roadmapin mukaan Intel tulee seuraavan kerran julkaisemaan uusia HEDT-luokan prosessoreita kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen aikana, kun vuorossa ovat Glacier Fall -alusta Cascade Lake X -prosessoreilla. Prosessorit tulevat sopimaan X299-emolevyihin ja tarjoamaan maksimissaan 18 ydintä.

S-sarjan kuluttajaprosessoreihin tullaan julkaisemaan puolestaan kaupallisenkin puolen roadmapin mainitsemat Comet Lake -prosessorit, mutta ilmeisesti ne tulevat jälleenmyyntiin selvästi ennen OEM-kokoonpanoja, sillä työpöydäroadmapin mukaan ne julkaistaisiin jo kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Comet Laken palkissa on maininta kuluttajajulkaisusta Q1/20 ja kaupallisesta julkaisusta Q2/20. Comet Laket tulevat markkinoille maksimissaan 10-ytimisinä.

Työasemapuolelle on luvassa uusia prosessoreita E- eli Entry-luokkaan, W- eli Professional-luokkaan ja Expert-luokkaat. Kuluttajapuolelta tutut Comet Lake -prosessorit Xeon E -sarjaan saapuvat markkinoille vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana, vaikkakin julkistus tapahtuisi jo tämän vuoden lopulla. Xeon W-sarja saa Cascade Lake-W -prosessorit, jotka ovat todennäköisesti identtisiä Cascade Lake-X:n kanssa, ensi vuoden toisella neljänneksellä ja Expert-puolelle julkaistaan Cascade Lake Refresh-SP -prosessorit heti ensi vuoden alussa.

Lähde: Tweakers

Huawei P30 -sarjan edullisin Lite-vaihtoehto saapuu Suomessa kauppoihin 6. toukokuuta

28.4.2019 - 20:16 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (4)

Uutuuden takakuoressa on kolme kameraa, joista ensisijaisen tarkkuus on 48 megapikseliä.

Huawei on ilmoittanut tuovansa keskihintaluokkaan sijoittuvan P30 Lite -mallinsa myyntiin Suomessa toukokuun alusta lähtien. Puhelimen ulkomuodoissa on viitteitä kalliimpiin P30-sarjan sisarmalleihin, mutta toistaiseksi on epäselvää ovatko kehys ja takakuori niiden tavoin metallia ja lasia.

P30 Liten etupuolella on 6,15-tuumainen IPS-näyttö, jonka tarkkuus on samaa luokkaa kalliimpien sisarustensa kanssa. Sisältä löytyy sen sijaan suorituskyvyltään merkittävästi heikompi Kirin 710 -järjestelmäpiiri, jonka parina on riittävät neljä gigatavua RAM-muistia sekä mukavat 128 Gt tallennustilaa. 3340 mAh akku tukee 18 watin pikalatausta, jonka avulla tyhjästä täyteen lataaminen ottaa noin tunnin ja kolme varttia.

Laitteen takaa löytyvä kolmoiskamera käyttää 48 megapikselin pääkameraa, kahdeksan megapikselin ultralaajakulmakameraa 120 asteen kuvakulmalla sekä kahden megapikselin syvyyskameraa. Tarjolla on lisäksi pääkameran suuren resoluution sensoria hyödyntävä kaksinkertainen zoomaus. Etukameran tarkkuus on 24 megapikseliä.

Tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 152,9 x 72,7 x 7,4 mm
 • Paino: 159 grammaa
 • 6,15″ IPS LCD -näyttö, 1080 x 2312 pikseliä, alumiinisilikaattilasi
 • HiSilicon Kirin 710 -järjestelmäpiiri (4 x Cortex-A73 2,2 GHz, 4 x Cortex-A53 1,7 GHz, Mali-G51 GPU)
 • 4 Gt RAM-muistia
 • 128 Gt tallennustilaa, micro-SD-muistikorttipaikka
 • LTE Cat.6 400/50 Mbit/s, Dual SIM
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac 2,4&5 GHz, Bluetooth 4.2, GPS, 3,5 mm ääniliitäntä
 • Kolmoistakakamera:
  • 48 megapikselin laajakulmakamera, f1.8, PDAF
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera, 120 asteen kuvakulma
  • 2 megapikselin syvyystietokamera, f2.4
  • 1080p 30 FPS videokuvaus, EIS, LED-salama
 • 24 megapikselin etukamera, f2.0, kiinteä polttoväli
 • 3400 mAh li-po-akku, USB Type-C 2.0, 18 W pikalataus
 • Android 9 Pie & EMUI 9.0.1

P30 Lite tulee myyntiin Suomessa 6. toukokuuta 349 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja on kolme: kiiltävä musta, helmenvalkoinen ja revontuli.

Lähde: Huawei

Nubia Red Magic 3 -pelipuhelimen järjestelmäpiiri jäähtyy 14 000 kierrosta minuutissa pyörivällä minituulettimella

Uutuusmallin kerrotaan tulevan myyntiin myös Euroopassa toukokuun aikana.

ZTE:stä kokonaan omaksi brändikseen toissa vuonna eriytynyt Nubia on esitellyt odotetusti uuden Red Magic 3 -pelipuhelimensa Kiinassa. Metallikuorinen laite on IP55-suojattu ja varustettu varsin massasta poikkeavilla ominaisuuksilla.

Red Magic 3:n yksi meilenkiintoisimmista ominaisuuksista on Snapdragon 855 -järjestelmäpiirin aktiivinen jäähdytys, jonka käyttäjä voi halutessaan kytkeä päälle esimerkiksi pelisession ajaksi. Pikkuruinen jopa 14 000 kierrosta minuutissa pyörivä radiaalituuletin ottaa jäähdytysilmansa puhelimen takakuoresta ja puhaltaa sen ulos oikeasta kyljestä. Valmistajan mukaan aktiiviratkaisun tarjoama jäähdytysteho on 500 %:inen tavallisiin lämpöputkiratkaisuihin nähden. Tehokas jäähdytys estää järjestelmäpiirin throttlaamista ja parantaa näin pelisuorituskykyä.

Laitteen etupuolella on tavanomaista korkeampaa 90 Hz:n ruudunpäivitysnopeutta tukeva 6,65-tuumainen 19,5:9 FullHD+ HDR AMOLED-näyttö, joka käyttää  DC-dimming tekniikkaa. Pelikäyttöä ajatellen puhelimessa on myös mm. kapasitiiviset olkapainikkeet oikeassa kyljessä, RGB-valaistus takakuoressa, stereokaiuttimet värinäefekteillä sekä vasempaan kylkeen sijoitettu fyysinen kytkin, josta saa kytkettyä päälle Game Space 2.0 -pelitilan. Pelitila tarjoaa ominaisuuksia mm. lämpötilojen ja tilastojen näyttämiseen, ilmoitusten hallintaan sekä videoleikkeiden tallentamiseen. Lisävarusteena puhelimeen on saatavissa pelitarvikkeita, kuten ohjain ja telakka.

RAM-muistivaihtoehtoja ovat 6, 8 ja 12 Gt sekä tallennustilavaihtoehtoja 64, 128 ja 256 Gt. Laitteen Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri on varustettu aktiivijäähdytyksellä, jonka käyttäjä voi halutessaan kytkeä päälle suorituskyvyn parantamiseksi. Takakameroita on ”vain” yksi ja se perustuu Sonyn 48 megapikselin IMX586-kuvasensoriin sekä f1.7-aukkosuhteen objektiiviin. Etukameran tarkkuus on 16 megapikseliä. Kookas 5000 mAh akku tukee 30 watin pikalatausta sekä USB PD- ja QC4.0-pikalataustekniikoita.

Nubia Red Magic 3 tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 171,7 x 78,5 x 9,65 mm
 • Paino: 215 grammaa
 • Rakenne: alumiinikuoret, IP55-suojaus
 • 6,55″ AMOLED-näyttö, 19,5:9-kuvasuhde, 1080 x 2340 pikseliä, HDR, DC-dimming
 • Qualcomm Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri, aktiivijäähdytys
 • 6, 8 tai 12 Gt LPDDR4X RAM-muistia
 • 64, 128 tai 256 Gt UFS 2.1 -tallennustilaa
 • A-LTE-yhteydet, Dual SIM, VoLTE
 • WiFi 802.11ac dual-band, Bluetooth 5.0, NFC
 • 48 megapikselin 1/2-tuumainen IMX586-sensori 0,8 um pikselikoolla, f1.7, 80 asteen kuvakulma
 • 16 megapikselin etukamera, f2.0
 • 3,5 mm ääniliitäntä, stereokaiuttimet, DTS:X, RGB-valaistus
 • 5000 mAh akku, USB Type-C, 30 W pikalataus, USB PD, Quick Charge 4.0
 • Android 9 Pie & RedMagic OS 2.0

Nubia kertoo tuovansa Red Magic Mars 3:n saataville Euroopassa toukokuun aikana. Hinnoittelusta ilmoitetaan myöhemmin. Kiinassa hintahaarukka on 2899-4299 yuania, eli noin 385-575 euroa. Edeltäjämalli Red Magic Marsin hinnat alkavat Euroopassa 399 eurosta ja se on tilattavissa yrityksen verkkosivuilta myös Suomeen helmikuusta lähtien. Onkin hyvin mahdollista, että uutuusmalli tulee tilattavaksi myös Suomeen.

Lähteet: Nubia, XDA Developers, Sähköpostitiedote

Intel: 10 nanometrin prosessi etenee jopa aikatauluaan paremmin

Toimitusjohtaja Robert Swanin mukaan Intel on voinut jopa kohottaa vähävirtaisten Ice Lake-U -prosessoreiden tuotantotavoitteita prosessin hyvän etenemisen vuoksi. 10 nanometrin tuotantoaikojen kerrotaan tippuneen neljässä kuukaudessa puoleen aiemmasta.

Uutisoimme aiemmin Intelin vuotaneiden roadmappien vihjaavan uusista ongelmista 10 nanometrin valmistusprosessin kanssa. Nyt Intel on kuitenkin kertonut 10 nanometrin valmistusprosessin pysyneen hyvin viimeisimmässä aikataulussaan.

Intel on kertonut osavuosikatsauksessaan yhtiön 10 nanometrin valmistusprosessin pysyneen aikataulussaan ja yhtiön olevan valmis julkaisemaan asiakasjärjestelmiä isommassa mittakaavassa joulukaudeksi. Viimeisimmän 4 kuukauden aikana yhtiö kehuu nopeuttaneensa 10 nanometrin prosessoreiden tuotantoa puoleen aiemmasta.

Joulukaudeksi luvatut tuotteet tulevat olemaan Ice Lake-U- ja mahdollisesti Ice Laky-Y -prosessoreihin perustuvia vähävirtaisia kannettavia. Delliltä vuotaneen roadmapin mukaan kyseessä olisi ainakin jollain tasolla rajoitetusta julkaisusta, vaikka Intel puhuukin massatuotannosta. Toimitusjohtaja Robert Swanin mukaan yhtiö uskoo yhtiön validoivan tuotantokelpoiset Ice Lake-U -prosessorit tämän kuun aikana ja sen myötä yhtiön nostaneen tuotantotavoitteitaan.

Intelin mukaan palvelinpuoli tulee saamaan 10 nanometrin Ice Lake-SP -prosessorinsa ensi vuoden aikana. Yhtiön mukaan prosessorit tullaan julkaisemaan alle vuosi Ice Lake-U -mallien jälkeen, ennen loppuvuotta. Käytännössä tämä viittaisi julkaisun tapahtuvan viimeistään vuoden 2020 kolmannen neljänneksen aikana. Työpöytäpuolen 10 nanometrin tilanteesta ei puhuttu osavuosikatsauksessa mitään.

Lähde: Intel @ SeekingAlpha