NVIDIA julkaisi GeForce GTX 1660 Super- ja GTX 1650 Super -näytönohjaimet

GeForce GTX 1660 Super vaihtaa perusmallin GDDR5-muistit GDDR6-muisteihin mutta pysyy muutoin ennallaan, mutta GTX 1650 Super on selvästi perusmalliaan järeämpi.

NVIDIA on julkaissut tänään odotetusti uusia Super-lisänimen saaneita näytönohjaimia. Nyt julkaisu vuoronsa saivat vuodoissakin jo esiintyneet GeForce GTX 1660 Super ja GTX 1650 Super, joista jälkimmäinen tosin saapuu myyntiin vasta vajaan kuukauden kuluttua.

GeForce GTX 1660 Super -näytönohjain perustuu edeltäjänsä tavoin TU116-grafiikkapiiriin, jonka ominaisuudet on jätetty pääosin ennalleen. GTX 1660:n tavoin Super-mallissa on käytössä 1408 CUDA-ydintä, joiden peruskellotaajuus on 1530 ja Boost-kellotaajuus 1785 MHz. Uutta näytönohjaimessa on siirtyminen GDDR5-muisteista nopeampiin GDDR6-muisteihin. GTX 1660 Superissa on 192-bittisen muistiväylän jatkeena 6 Gt 14 Gbps:n GDDR6-muistia, eli muistikaistaa on käytettävissä 336 Gt/s.

NVIDIAn omien testien mukaan GeForce GTX 1660 Super peittoaa GTX 1660:n Fortnitessä, Sniper Elite 4:ssä ja Rainbox Six Siegessä 1080p-resoluutiolla 17 – 26 prosentin erolla.

GeForce GTX 1650 Super on saanut osakseen enemmän virittelyä. Näytönohjaimessa on siirrytty TU117-grafiikkapiiristä GTX 1660 -mallien käyttämään TU116-grafiikkapiiriin. CUDA-ytimiä on nyt 1280, kun GTX 1650:ssä niitä oli 896. Grafiikkapiirin peruskellotaajuus on 1530 ja Boost-kellotaajuus 1725 MHz. 128-bittisen muistiväylän jatkeena on 4 Gt 12 Gbps:n GDDR6-muistia ja muistikaistaa on siten käytettävissä 192 Gt/s.

NVIDIAn omien testien mukaan GeForce GTX 1650 Super peittoaa GTX 1650:n Fortnitessä, Sniper Elite 4:ssä ja Rainbox Six Siegessä 1080p-resoluutiolla 28 – 55 prosentin erolla.

GeForce GTX 1660 Super saapuu kauppoihin välittömästi AIB-valmistajien omaan suunnitteluun perustuvan malliston voimin. Näytönohjainten veroton lähtöhinta on Yhdysvalloissa 229 dollaria. Suomen hinnoittelua ei ole julkistettu erikseen, mutta listaa viralliseksi myyntikanavaksi tällä hetkellä Dustin.fi-kaupan, jossa edullisin malli on PNY:n GeForce GTX 1660 Super Dual Fan 269,50 euron hinnallaan. GeForce GTX 1650 Super -näytönohjaimet saapuvat kauppoihin 22. marraskuuta ja niiden hinnoittelu paljastetaan myöhemmin.

Odotamme GeForce GTX 1660 Super -näytönohjainta myös io-techin testilaboratorioon.

Lähde: NVIDIA

Apple julkaisi iOS 13.2 -päivityksen – tuo mukanaan Deep Fusion -kameraominaisuuden iPhone 11 -malleihin

29.10.2019 - 13:45 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (2)

Deep Fusion -ominaisuuden luvataan parantavan kuvien yksityiskohtia ja tekstuureita.

Apple on julkaissut 13.2 -päivityksen iOS-mobiilikäyttöjärjestelmälleen. Kyseessä on jo viides päivitys iPhone 11 -puhelimien markkinoille saapumisen jälkeen runsaan kuukauden aikana. Päivityksen koko on laitteesta riippuen noin 500-600 megatavua. Päivityksen merkittävin uudistus on iPhone 11 -käyttäjien odottama Deep Fusion -kameraominaisuus.

Deep Fusion hyödyntää iPhone 11 -mallien uutta A13 Bionic -järjestelmäpiiriä ja yhdistää yhteensä yhdeksän kuvaa yhdeksi yksityiskohtien, tekstuurin ja kohinan parantamiseksi. Deep Fusion prosessoi yhteen parhaat neljästä ennen sulkimen painamista tallennetusta lyhyellä valotuksella otetusta, neljästä normaalilla valotuksella otetusta ja yhden pitkällä valotuksella otetusta kuvasta. Käyttäjälle kamerasovelluksessa täysin näkymätön Deep Fusion aktivoituu automaattisesti lähes aina telekameraa käyttäessä sekä pääkameraa sisävalaistuksessa tai hämärässä käyttäessä. Smart HDR on käytössä kirkkaassa valaistuksessa ja yötila erittäin heikossa valossa. Ultralaajakulmakamera ei kuitenkaan tue Deep Fusionia.

Toisena odotettuna kamerasovelluksen päivityksenä Apple on lisännyt mahdollisuuden vaihtaa videokuvan resoluutiota sekä ruudunpäivitysnopeutta suoraan kamerasovelluksesta. Jostain syystä uudistus on kuitenkin tarjolla vain tämän vuoden iPhone 11 -malleissa.

Muita päivityksen mukanaan tuomia uudistuksia ovat yli 70 uutta emojia (Unicode 12), Ilmoita viestit -toiminto AirPodseille, AirPods Pro -tuki, parannukset HomeKitin toimintaan ja Sirin sanelun tallentamisen tietosuoja-asetukset. Päivitys sisältää myös muita pienempiä bugikorjauksia ja parannuksia.

Samassa yhteydessä Apple julkaisi 13.2-päivityksen myös iPadOS:lle ja HomePodille.

io-tech julkaisee vertailukuvat ilman Deep Fusionia ja Deep Fusion käytössä iPhone 11 Pro Max -kokeiltua-artikkelin yhteydessä.

Lähteet: Apple

Intelin Core i9-9900KS Special Edition -prosessori saapuu myyntiin 30. lokakuuta

Core i9-9900KS:n Turbo-kellotaajuus on kaikkien ydinten rasituksessa 5 GHz, kun esimerkiksi i9-9900K:n kohdalla 5 GHz:n Turbo-kellotaajuus luvataan yhden ytimen rasituksessa.

Intel on julkistanut pitkään itseään odotuttaneen Core i9-9900KS Special Edition -prosessorin tarkat tiedot ja saatavuuden. Core i9-9900KS saapuu myyntiin 30. lokakuuta eli kuluvan viikon keskivikkona. Myös io-tech on saamassa prosessorin testiin tällä viikolla Jimm’s PC-Storen toimittamana.

Core i9-9900KS Special Edition on 8-ytiminen prosessori, joka voi suorittaa Hyper-threading-teknologian avulla 16 säiettä samanaikaisesti. Prosessorin peruskellotaajuus on nostettu 9900K-mallin 3,6 GHz:sta 4,0 GHz:iin ja Turbo-kellotaajuus on pysynyt entisellään 5 GHz:ssä, mutta se koskee tällä kertaa kaikkien ydinten Turbo-kellotaajuutta yhden ytimen sijasta. Prosessorin peruskellotaajuus on ilmoitettu erikoisesti ”up to” eli parhaimmillaan 4 GHz:inä, kun tyypillisesti se ilmoitetaan täsmällisenä arvona.

Prosessorin TDP-arvo on nostettu 9900K:n 95 watista 127 wattiin ja se sopii nykyisiin Z390-emolevyihin. Intel on tiputtanut prosessorin takuun kolmesta vuodesta yhteen vuoteen vedoten prosessorin rajalliseen saatavuuteen.

Intelin mukaan Core i9-9900KS tarjoaa parhaimmillaan 27 % parempaa suorituskykyä, kun käyttäjä pelaa, striimaa ja nauhoittaa pelivideota samanaikaisesti, parhaimmillaan 35 % parempaa ruudunpäivitysnopeutta yleisesti ja parhaimmillaan 78 % parempaa suorituskykyä 4K-videoeditoinnissa, kun verrokkina on kolme vuotta vanha tietokone. Pienestä präntistä selviää, että verrokkiprosessorina toimi Core i7-6700K, jolla oli käytössään hitaampaa muistia kuin 9900KS:llä.

Lähde: Intel

Intel: Xe-arkkihtetuurin DG1-näytönohjain on käynnistetty ensimmäistä kertaa

DG1-koodinimellisen näytönohjaimen julkaisun odotetaan tapahtuvan vuoden 2020 jälkimmäisellä puoliskolla.

Intel valmistautuu parhaillaan julkaisemaan ensimmäiset modernit erillisnäytönohjaimensa. Yhtiö aikoo julkaista Gen12-arkkitehtuuriin perustuen paitsi integroidun mallin, myös useita erillisnäytönohjainmalleja ja sekä laskentakortteja datakeskuksiin.

Intelin Xe:ksi ristitystä Gen12-arkkitehtuurista on saatu jo useita pieniä vuotoja ja esimerkiksi ajureihin on jo lisätty ensimmäiset tulevien näytönohjainten vaatimat muutokset. Lisäksi samaan arkkitehtuuriin perustuva integroitu näytönohjain on jo nähty ensimmäisessä testivuodossa.

Nyt Intelin toimitusjohtaja Bob Swan on paljastanut sijoittajille yhtiön käynnistäneen onnistuneesti Xe-arkkitehtuuriin perustuvan DG1-erillisnäytönohjaimen. Yhtiön kelkkaan viime vuonna hypännyt markkinointimies Chris Hook juhlisti tapahtumaa twiittaamalla ”It’s alive!” viime perjantaina. Hook on lisäksi twiitannut, että näytönohjain tullaan julkaisemaan ennen vuoden 2020 loppua, mikä sopii aiempiin tietoihin vuoden puolivälin jälkeen tapahtuvasta julkaisusta.

Kehitys ei luonnollisestikaan pääty ensimmäisiin erillisnäytönohjaimiin. Swan kertoi sijoittajille lisäksi, että yhtiö on pysynyt aikataulussaan myös seuraavan sukupolven suhteen ja aikovansa julkaista 7 nanometrin prosessilla valmistettavat näytönohjaimet vuonna 2021. Myös 5 nanometrin kehitystyön kerrotaan olevan hyvässä vauhdissa.

Lähde: Legit Reviews, Chris Hook @ Twitter

AMD julkaisi uudet Radeon Software 19.10.2 -ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen

Uudet Radeon Software 19.10.2 -ajurit tarjoavat Call of Duty: Modern Warfaressa parhaimmillaan 18 % ja Outer Worldsissa parhaimmillaan 8 % aiempaa parempaa suorituskykyä Radeon RX 5700 XT -näytönohjaimella.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.10.2 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN- ja RDNA-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä.

Radeon Software 19.10.2 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat virallinen tuki Call of Duty: Modern Warfare, The Outer Worlds -peleille sekä Chernobyliten Early Access -versiolle. Call of Dutylle luvataan RX 5700 XT -näytönohjaimella Ultra-asetuksin 1080p-resoluutiolla parhaimmillaan 18 % parempaa suorituskykyä ja Outer Worldsissa samalla näytönohjaimella 1440p-resoluutiolla Very High -asetuksin parhaimmillaan 8 % parempaa suorituskykyä. Verrokkina molemmissa oli aiemmat 19.10.1-ajurit.

Tuttuun tapaan ajureissa korjataan myös aiempien julkaisujen ongelmia. Tällä kertaa korjauslistalle ovat päässeet muiden muassa Radeon Chillin mahdollisesti tekemät väärät rekisterimerkinnät päälle tai pois kytkettäessä, Borderlands 3:n kaatuilut pelin sisäisen testirutiinin ajon tai resoluution vaihdon jälkeen sekä mahdollinen vilkunta toistettaessa videomateriaalia USB Type-C -liitäntäisillä näytöillä. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan esimerkiksi mahdollisesti ilmenevä Outer Worldsin hahmon renderöinti väärin pelin Inventory-ruudussa, RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla mahdollisesti katoavat näytöt uni- tai horrostilasta palattaessa usean näytön konfiguraatioilla. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

Intel esitteli Tremont-arkkitehtuurin yksityiskohdat

Tremont on Intelin seuraavan sukupolven Atom-ydin ja se saapuu markkinoille osana Lakefield-prosessoria, joka yhdistää neljä Tremont-ydintä ja yhden Sunny Cove -ytimen samaan pakettiin.

Intel on esitellyt uuden sukupolven Atom-arkkitehtuurinsa yksityiskohtia Linley Fall Processor Conference -tapahtumassa. Tremontiksi ristityssä arkkitehtuurissa on tehty lukuisia merkittäviä muutoksia aiempiin Atom-arkkitehtuureihin nähden.
Intelin mukaan yhtiön tavoitteet Tremont-arkkitehtuurissa oli parantaa sen yhden säikeen suorituskykyä, soveltuvuutta verkkolaitteisiin sekä viilata kulutusta pienemmäksi. Yhden säikeen suorituskyvyn parantamiseksi Tremont-ytimistä on tehty selvästi aiempia Atomeita leveämpi. Tremont-ytimet valmistetaan Intelin 10 nanometrin prosessilla (10+).

Front endissä Intel on varustanut Tremontin uudella ”Core-luokan” haarautumisen ennustajalla sekä out-of-order käskynhakuyksiköllä. Käskyjen purkuyksikkö rakentuu nyt kahdesta 3:n leveästä linjasta, joista toinen voidaan sammuttaa virran säästämiseksi, kun käskyissä ei ole haarautumista. AnandTechin mukaan Intel kertoi myös voivansa konfiguroida mikrokoodilla purkuyksiköt toimimaan yhtenä 6:n levänä yksikkönä, mikäli joku sen asiakkaista sellaista tarvitsee. Lähetysyksikkö on vain 4:n leveä, kun yleensä ne ovat vähintään yhtä leveitä kuin purkuyksiköt. Tremontin käskyjen uudelleenjärjestelypuskuri on myös saanut osakseen merkittävän päivityksen, sillä siihen mahtuu kerrallaan 208 käskyä eli yli kaksi kertaa enemmän kuin aiemmissa Atomeissa.

Intel on kasvattanut myös Tremontin välimuisteja aiempiin Atomeihin nähden. Goldmont(+)-ytimissä oli 24 kilotavua 6-assosiatiivista välimuistia, kun Tremontissa on 32 kilotavua 8-assosiatiivista välimuistia. L2-välimuisti on nyt 12 – 18 -assosiatiivista ja sitä on 1,5 – 4,5 Mt per moduuli, kun aiemmin käytössä oli 1 Mt 16-assosiatiivista per ydin. Yksi moduuli viittaa 1 – 4 Tremont-ytimeen tuotteesta riippuen.

Varsinaisella suorituspuolella kokonaislukulaskuihin Tremontissa on kolme ALU:a, joista yksi kykenee shift-laskuihin, yksi kertolaskuihin ja yksi jakolaskuihin, kaksi AGU:a, yksi hyppy-yksikkö ja yksi store-yksikkö. Liukulukupuolella on kolme suoritusporttia, joiden takaa löytyy kaksi ALUa, joista toinen tukee FADD-käskyjä (Fused addition, summauslaskut) ja toinen FMUL-käskyjä (Fused Multiply/Division, kerto- ja jakolaskut). Molemmat tukevat 128-bittisiä SIMD- ja AES-käskyjä.

Intelin mukaan Tremontissa on uutta myös tuki Accelerator interfacing -käskyille, prosessoriin pohjautuva turvallinen käynnistys (Intel Trusted Execution Technology, Boot Guard), Speed Shift -teknologia sekä Total Memory Encryption -muistinsalaustekniikka.

Kaikkine muutoksineen Intelin mukaan Tremont-arkkitehtuuri on yhdellä säikeellä keskimäärin 30 % nopeampi, kuin aiempi Goldmont+. Suorituskykyeroa on mitattu SPECint- ja SPECfp-testeillä. Yksittäisissä testeissä ero oli pienimmillään reilut 10 % Tremontin eduksi ja suurimmillaan lähes 80 %.

Intelin Tremont-arkkitehtuuri saapuu markkinoille ensimmäiseksi osana Lakefield-prosessoreita, jotka sisältävät neljä Tremont-ydintä sekä yhden Core-arkkitehtuurista tutun Sunny Cove -ytimen. Yhtiö julkaisi Tremontin esittelypaketissa myös dian, jossa esitellään nimenomaan Lakedfieldin suorituskykyä suhteessa tehonkulutukseen yhden säikeen suorituksessa.

Lähde: Intel

LIVE: io-techin tekniikkakatsaus-podcast (43/2019)

io-techin suorana lähetettävässä videopodcastissa keskustellaan viikon kiinnostavimmista tietotekniikka- ja mobiilimaailman tapahtumista.

io-techin tekniikkakatsaus-podcast esitetään tänään perjantaina 25. lokakuuta noin klo 15:00 alkaen suorana live-streamina Twitchissä. Restream-palvelu ei ole tällä viikolla käytössä, joten YouTubeen video tulee myöhemmin tallenteena. Äänessä ovat tällä viikolla Juha Kokkonen ja lomailevaa Sampsaa tuuraava uutistoimittaja Petrus Laine.

Käymme viikottaisissa tekniikkakatsauksissa läpi ajankohtaiset IT-alan uutiset ja uutuustuotteet kuluneen viikon ajalta, kerromme mitä päivityksiä io-techissä on mahdollisesti luvassa lähitulevaisuudessa sekä valotamme artikkelien tekemisen ja io-techin pyörittämiseen liittyviä taustatarinoita. Katsojat voivat osallistua lähetykseen interaktiivisesti Twitchin keskusteluikkunan välityksellä.

io-techin viikon tekniikkakatsaus on jälkikäteen katsottavissa tai kuunneltavissa:

Uusi artikkeli: Apple iPhone 11 Pro

25.10.2019 - 00:09 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (52)

io-tech testasi kattavasti Applen uuden iPhone 11 Pro -älypuhelimen

Syksyn testiruuhkan takia hieman alkuperäisestä aikataulustaan myöhästynyt Apple iPhone 11 Pro -artikkeli on nyt julki. io-tech hankki testiin 1349 euron hintaisen iPhone 11 Pro -mallin 256 gigatavun muistilla uudessa Midnight Green -värissä. Uusien iPhone 11 Pro -mallien keskeisimpiä uudistuksia ovat A13-järjestelmäpiiri, aiempaa virtapihimpi ja kirkkaampi näyttö, selvästi parantunut akunkesto sekä kolmoistakakamera. Artikkelissa laitteeseen tutustutaan kattavasti runsaan kahden viikon ympärivuorokautisen testijakson pohjalta.

Lähipäivinä luvassa on vielä erillinen lyhyempi kokeiltua-juttu suuremmasta iPhone 11 Pro Max -mallista, joka on ulkomittoja sekä näytön ja akun kokoa lukuun ottamatta identtinen laite nyt testatun iPhone 11 Pron kanssa.

Lue artikkeli: Testissä Apple iPhone 11 Pro

TSMC: 5 nanometrin N5 aikataulussaan, massatuotanto alkaa ensi vuoden ensimmäisellä puoliskolla

TSMC:n mukaan sen N5-prosessin saannot ovat jo nyt riskituotantovaiheessa hyvät.

TSMC on kertonut osavuosikatsauksessaan lisätietoja tulevista valmistusprosesseistaan sekä nykyisten prosessien tilanteesta. Puolijohdevalmistuksen terävimpään kärkeen kuuluva yhtiön tuorein massatuotantoon ehtinyt prosessi on 7N+, eli 7 nanometrin EUV-prosessi.

TSMC:n N7+-prosessi tarjoaa 15 – 20 % parempaa transistoritiheyttä N7-prosessiin verrattuna, jonka lisäksi energiatehokkuus paranee jonkin verran. Yhtiö kehaisee keväällä massatuotantoon päässeen N7+:n olevan ensimmäinen massatuotettu EUV-prosessi (Extreme UltraViolet -litografia) ja sen saannot ovat jo nyt vastaavalla tasolla DUV-litografiaa (Deep UltraViolet) käyttävän N7:n kanssa.

Seuraava uusi prosessi yhtiöltä on riskituotantovaiheeseen edennyt 5 nanometrin N5. N5:n saantojen kerrotaan olevan jo nyt riskivaiheessa hyvällä tasolla. EUV-litografiaa käyttävä prosessi on pysynyt aikataulussaan, jonka mukaan massatuotanto voidaan aloittaa ensi vuoden ensimmäisen puoliskon aikana. Yhtiön mukaan prosessi tarjoaa 80 % parempaa transistoritiheyttä ja 20 % korkeampia nopeuksia 7N-prosessiin verrattuna.

N5:n jälkeen vuorossa on N6. Kyseessä on N7-asiakkaille suunniteltu päivitysprosessi, jonka suunnittelusäännöt ovat identtiset N7:n kanssa. Prosessi hyödyntää EUV-litografiaa ja EUV-kerroksia on käytössä yksi enemmän, kuin N7+-prosessissa. N6 tarjoaa 18 % parempaa transistoritiheyttä N7:aan nähden. Prosessin riskituotanto aloitetaan ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä ja massatuotantoon sen uskotaan pääsevän ensi vuoden loppuun mennessä.

Seuraava merkittävä askel N5:n jälkeen on 3 nanometrin N3. Yhtiön mukaan se tekee parhaillaan yhteistyötä useiden asiakkaiden kanssa prosessin parissa ja sen kehitystyön kerrotaan sujuvan tällä hetkellä hyvin.

Lähde: TSMC (PDF)

Motorolalta Moto G8 Plus- ja Moto E6 Play -älypuhelimet

24.10.2019 - 17:24 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (11)

Myös hiljattain Intiassa julkaistu One Macro -malli saapuu Suomessa kauppoihin.

Motorola on julkaissut tänään kaksi uutta älypuhelinmallia – Moto G8 Plussan ja Moto E6 Playn. Lisäksi yritys lanseerasi Pohjoismaiden markkinoille hiljattain Intiassa julkaistun One Macro -mallin. Uuden Moto G8 Plus -mallin myötä G-sarjan julkaisusykli on kutistunut varsin lyhyeksi, sillä Motorola julkisti G7-mallistonsa helmikuussa.

Uutuuskolmikon arvokkain malli on uusi Moto G8 Plus, joka asemoituu keskihintaluokkaan. Näyttökokoa on kasvatettu tuuman kymmenyksellä, mutta muutoin ominaisuudet ovat pysyneet samoina. Järjestelmäpiiri on nyt päivitetty Snapdragon 665 -versioon, joka onkin toivottu parannus. Puhelimessa on Dolby-stereokaiuttimet, joiden bassotoiston kehutaan parantuneen merkittävästi. Myös kuulokeliitin on varustuksessa.

Kamerapuolelle on tehty erikoisia muutoksia – takakameroita on nyt kahden sijaan kolme ja Motorola on luopunut ikonisen pyöreän kamerakehyksen käytöstä. Pääkameran sensori on vaihdettu 48 megapikselin Quad Bayer -toteutukseen, mutta samalla optinen kuvanvakain on karsittu pois. Uutta on myös 16 megapikselin ”action-kamera” 117 asteen kuvakulmalla, joka on tarkoitettu kuvaamiseen puhelin pystyasennossa (sensori käännetty 90 astetta tavanomaisesta).

Sisäisen akun kapasiteettia on kasvatettu edeltäjämallista roimasti 1000 mAh:lla, mutta jostain syystä lataustehoa on kutistettu yli 10 watilla. Puhelimessa on kustomoimaton Android 9 Pie -käyttöjärjestelmä Moto Experience -sovelluksella.

Moto G8 Plus tekniset tiedot:

 • Ulkomitat: 158,4 x 75,8 x 9,1 mm
 • Paino: 188 grammaa
 • 6,3” LTPS IPS LCD -näyttö, 19:9, 1080×2270, 400PPI
 • Qualcomm Snapdragon 665 -järjestelmäpiiri
 • 4 Gt LPDDR4 RAM-muistia
 • 64 Gt -tallennustilaa, microSD-korttipaikka (max. 512 Gt)
 • LTE Cat.13/5 -yhteydet (400 / 75 Mbit/s), Dual SIM
 • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, BT 5.0, GPS, Glonass, NFC
 • Kaksoistakakamera:
  • 48 megapikselin pääsensori, 0,8 µm pikselikoko, Quad Bayer -suodatin, f1.7
  • 5 megapikselin syvyyssensori, 1,12 um pikselikoko, f2.2
  • 16 megapikselin Action-kamera, f2.2, Quad Bayer -suodatin, 1,0 um pikselikoko, 117 asteen ultralaajakulma
  • PDAF, lasertarkennus
  • 4K 30 FPS videokuvaus, EIS, 1080p 120 FPS, 720p 240 FPS
 • Etukamera: 25 megapikseliä, 0,9 um pikselikoko, Quad Bayer -suodatin, f2.0
 • Sormenjälkilukija, 3,5 mm kuulokeliitäntä, stereokaiuttimet, FM-radio
 • 4000 mAh:n akku, USB Type-C (USB 2.0), 15 W pikalataus
 • Android 9 Pie

Uusi Moto E6 Play on suunniteltu edulliseksi perustason puhelimeksi. Se on nykymittapuulla melko kompakti, sillä 18:9-kuvasuhteen HD+-näytön läpimitta on 5,5 tuumaa. Laitteen sisällä on MediaTekin MT6739 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia, 32 Gt tallennustilaa muistikorttipaikalla sekä 3000 mAh akku. Takaa löytyy perustason 13 megapikselin kamera (f2.2, LED-salama).

One Macro keskittyy nimensä mukaisesti lähikuvaukseen, sillä sen kolmoistakakamera sisältää lasertarkennuksen sekä kahden megapikselin makrokameran, joka mahdollistaa tarkentamisen 2 cm:n etäisyydeltä kohteesta. Muita One Macron keskeisiä ominaisuuksia ovat 6,2-tuumainen HD+-tarkkuuden IPS-näyttö kameralovella, MediaTek Helio P70 -järjestelmäpiiri, 4 Gt RAM-muistia, 64 Gt tallennustilaa sekä 4000 mAh akku. Mallinimestä huolimatta One Macrossa ei ole Android One -käyttöjärjestelmää.

Moto G8 Plus tulee Suomessa myyntiin 5. marraskuuta 269 euron suositushintaan. Myös One Macro tulee Suomessa kauppoihin samana päivänä 199 euron suositushintaan. Moto E6 Play tulee Suomessa kauppoihin marraskuun aikana 109 euron suositushintaan.