Microsoftin Belfiore vahvistaa: Uusia ominaisuuksia tai laitteita ei enää luvassa Windows 10 Mobilelle

Windows 10 Mobile ei saa enää uusia ominaisuuspäivityksiä.

Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmästä vastaava Joe Belfiore on vahvistanut Twitterissä, ettei Windows 10 Mobilen kehittäminen ole enää yrityksen fokuksessa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei käyttöjärjestelmälle ole enää luvassa uusia ominaisuuksia, eikä markkinoille ole luvassa uusia sitä käyttäviä mobiililaitteita. Tulevaisuudessa Microsoft tukee Windows 10 Mobilea lähinnä yrityskäyttäjille suunnattujen bugikorjausten ja turvallisuuspäivitysten muodossa.

Belfioren mukaan Microsoft on tehnyt paljon töitä sovelluskehittäjien kannustamiseksi, mutta käyttäjäpohja on kutistunut liian pieneksi, jotta yrityksillä olisi kiinnostusta panostaa Windows Mobile -sovellusten kehittämiseen. Belfiore sanoo Microsoftin maksaneen ja jopa tehneen sovelluksia toisten yritysten puolesta, mutta sekään ei ole lopulta riittänyt. Belfiore paljastaa yhdessä twiiteistään, että hän on henkilökohtaisesti vaihtanut Androidiin sovellus- ja laitevalikoiman monipuolisuuden vuoksi. Microsoft aikookin keskittyä mobiilipuolella ohjelmistojensa tarjoamiseen Android- ja iOS -alustoille, kuten Edge-selaimen tuore lanseeraus osoittaa.

Windows 10 Mobilen viimeiseksi ominaisuuspäivitykseksi jäänee tuore Fall Creators Update, joka koostuu lähinnä yleisparanuksista ja bugikorjauksista. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuvat mm. Continuumin näyttönäkymän kääntömahdollisuus, uusimmat emoji-päivitykset, kaksivaiheinen todennusmekanismi yrityskäyttäjille sekä VPN ja AppLocker toimintaparannukset.

Lähteet: Windows Central (1)(2)

Näkökulma: Vuorokausi Coffee Laken julkaisun jälkeen

Intelin uudet Coffee Lake -prosessorit saapuivat eilen myyntiin, mutta 6-ytimisiä malleja ei toistaiseksi löydy ostettavaksi.

Eilen päättyi median salassapitovelvollisuus testituloksien osalta ja jälleenmyyjät saivat aloittaa prosessoreiden myynnin kuluttajille. io-tech testasi suorituskykyisimmät 6-ytimiset Core i7-8700K- ja Core i5-8600K -mallit heti tuoreeltaan.

Kuten jo ennakkoon uutisoimme, prosessoreita vaivaa tällä hetkellä massiivinen saatavuusongelma ja niitä ei löydy Suomesta ostettavaksi. Ainoastaan Verkkokauppa.com oli onnistunut taikomaan eiliselle varastoonsa 15 kappaletta Core i7-8700K -malleja, mutta muuten suomalaisten jälleenmyyjien saldot näyttävät ympäri pyöreää nollaa.

Core i7-8700K on listattu Suomessa myyntiin reilulla 400 euron hinnalla ja edullisimmallaan se löytyy tällä hetkellä Multitronicista 405 eurolla.

Core i5-8600K on listattu Suomessa myyntiin vajaan 300 euron hinnalla ja edullisimmallaan se löytyy tällä hetkellä Systemastoresta 283 eurolla.

Alustavat arviot Core i7- ja i5-mallien saatavuudesta heittelevät ensi viikosta joulukuun alkuun. Realistisimmalta kuulostaa tanskalaisen Proshopin arvio i5-8600K:n saapumisesta varastoon 16.10. ja i7-8700K:n 26.10.

Ainoastaan neliytimistä Core i3-8350K on oikeasti saatavilla ja edullisimmallaan se löytyy heti varastosta ostettavaksi tällä hetkellä Jimm’sistä 199 eurolla.

Päivitimme tänään io-techin artikkeliin testitulokset Core i5-7600K:lla Battlefield 1- ja The Witcher 3 -peleissä, sillä alkuperäisissä testiajoissa oli ilmeisesti ollut jokin bitti vinossa ja tulokset olivat liian alhaiset.

Testaamme parhaillaan neliytimistä Core i3-8350K -mallia ja ensi viikolla odotamme testilabraan Core i7-8700K:n retail- eli myyntiversiota, jolla ajamme lämpötila- ja tehonkulutusmittaukset sekä ylikellotustestit uusiksi. Luvassa on myös Coffee Laken lämmönlevittäjän korkkaus sekä lukijoiden pyynnöstä pelitestit myös isommilla resoluutioilla (1440p & 2160p).

Alphacool julkaisi kompakteja Eisstation-nestesäiliöitä

Alphacoolin uudet Eisstation-nestesäiliöt tulevat saataville kolmessa eri koossa eri pumppuja tukevina versioina.

Nestejäähdytykseen erikoistunut Alphacool on tuonut markkinoille uusia nestesäiliöitä. Eisstation-sarjan uudet nestesäiliöt on suunniteltu etenkin pienikokoisempien kokoonpanojen ystäville.

Alphacoolin julkaisemat uudet Eisstation-nestesäiliöt ovat DC-Ultra, DDC ja VPP. Nestesäiliöt ovat mallista riippuen yhteensopivia D5- DCC- tai DC-LT-pumpun kanssa ja ne tulevat saataville sekä esiasennettujen pumppujen kera että pelkkinä nestesäiliöinä. Kolmikon leveys ja syvyys on 102 x 82 millimetriä ja korkeus mallista riippuen 85 mm (DC-Ultra), 89 mm (DDC) tai 105 mm (VPP).

Eisstation-sarjan nestesäiliöit on varustettu G1/4-koon sisään- ja ulostuloliittimillä, jonka lisäksi sen kuoresta löytyy yksi G1/4- ja yksi G3/8-liitin. Suurikokoisen G3/8-liittimen käytön kerrotaan helpottavan mm. järjestelmän täyttöä sekä mahdollistavan kahden 5 mm:n LEDin asentamisen siihen. Nestesäiliön pohjasta löytyy kaksi lisäpaikkaa 5 mm:n LED-valoille, jotka mahdollistavat tyylikkään valaistuksen itse nesteelle. Myös yhtiön logo on LED-valaistu ja vaikka se on toteutettu RGB-LEDein, vaatii sen värin vaihtaminen ilmeisesti erillisen modausmoduulin hankkimista.

Eisstation-nestesäiliöt on varustettu 2,5-tuumaisten kiintolevypaikkojen mukaisilla kiinnityksillä, mutta sen voi asentaa myös esimerkiksi 5,25-tuumaiseen asemakehikkoon. Säiliöiden mukana tulee myös tukevan asennuksen esimerkiksi kopan pohjaan takaavaa Velcro-tarranauhaa. Pumppujen läpikuultava kuori on valmistettu pleksiä vahvemmasta nylon-seoksesta.

Alphacool Eisstation-nestesäiliöt ovat välittömästi tilattavissa yhtiön omasta verkkokaupasta. Ilman pumppua Eisttation DC-Ultra on hinnoiteltu 34,95 euroon, DDC 39,95 euroon ja VPP 42,95 euroon. DC-Ultra kustantaa DC-LT-pumpun kera 39,95 euroa ja VPP VPP755-pumpun kera 89,95 euroa.

Lähde: Alphacool

Käyttäjät raportoivat 8-ytimisistä Ryzen 5 -prosessoreista

Normaalisti 6-ytimisten Ryzen 5 -prosessoreiden käytöstä poistettuja ytimiä ei ole saatu avattua käyttäjävoimin, mutta raporttien mukaan osa prosessoreista tulee suoraan tehtaalta 8-ytimisinä.

Monet muistelevat kaiholla aikaa, kun AMD:llä oli markkinoilla useita prosessoreja, joiden käytöstä poistetut ytimet olivat otettavissa helposti takaisin käyttöön. Haaveita vastaavasta toiminnallisuudesta oli myös Ryzenin suhteen, mutta valitettavasti käyttäjät joutuivat pettymään, eivätkä Ryzen-prosessoreiden käytöstä poistetut ytimet ole otettavissa käyttöön.

Vaikkei AMD:n Ryzen-prosessoreiden käytöstä poistettuja ytimiä voi ottaa käyttöön omin voimin, on Aasian markkinoilta löytynyt mielenkiintoisia prosessoriyksilöitä. Useampi käyttäjä on raportoinut, kuinka kaupasta ostetut kuusiytimiset Ryzen 5 1600- ja 1600X -prosessorit toimivat tuntemattomasta syystä kahdeksanytimisenä. Käyttäjäraporttien mukaan prosessorit ovat toimineet kahdeksanytimisinä suoraan paketista otettuina.

Kaikkia tähän asti löydettyjä 8-ytimisiä Ryzen 5 1600- ja 1600X -prosessoreita yhdistää yksi tekijä: ne on koottu kuluvan vuoden viikolla 36 Malesiassa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa ja valotettu Saratogan tuotantolaitoksella New Yorkissa, mikäli Reddit-käyttäjä rigredin tekemään salapoliisityöhön on luottaminen.

Rigredin mukaan Ryzen-prosessoreiden eräkoodi kertoo paitsi prosessoreiden valmistusajankohdan, myös missä se on valotettu ja koottu. Esimerkiksi 8-ytimisten Ryzen 5 1600(X):ien eräkoodin ”UA 1736PGS” numerot kertovat valmistusvuoden (17) ja viikon (36) ja kolme viimeisintä kirjainta kokoamis- ja valotuspaikat. Rigredin mukaan kokoamispaikan vaihtoehdot ovat Penang Malesiassa (PG) ja Suzhou Kiinassa (SU), kun valotusvaihtoehdoiksi hän kertoo GlobalFoundriesin tuotantolaitoksen Saratogassa New Yorkissa (S) ja Samsungin tuotantolaitoksen Austinissa Texasissa (T).

Samsungin tuotantolaitoksen mainitseminen vaihtoehdoksi on sinänsä mielenkiintoinen, että AMD ei ole virallisesti kertonut valmistuttavansa Zeppelin-siruja muualla kuin GlobalFoundriesilla. Yhtiö on kuitenkin kertonut, että sillä on tarvittaessa mahdollisuus valmistuttaa sirujaan myös Samsungin tehtailla, joten täysin mahdottomasta skenaariosta ei ole missään nimessä kyse.

Lähteet: WCCFTech, CoolN.kr, Reddit

Huawei esitteli Premium-version suuremmilla muistimäärillä – perusversion markkinahinta laski alle 450 euroon

6.10.2017 - 16:29 / Juha Kokkonen Mobiili Kommentit (1)

Huawein uudessa Honor 9 Premium -mallissa on perusversioon nähden tuplasti tallennustilaa.

Huawei on lanseerannut tänään Suomen markkinoille suuremmilla muistimäärillä varustetun Premium-version Honor 9 -älypuhelimestaan. Samalla puhelimen perusversion markkinahinta on laskenut runsaalla 50 eurolla. Honor 9 Premium on varustettu 6 Gt:lla RAM-muistia ja 128 Gt:lla tallennustilaa. Huawei Suomen kuluttajaliiketoimintayksikön johtajan Mika Engblomin mukaan yritys vastaa Premium-versiolla kuluttajilta tulleisiin toiveisiin.

Honor 9 Premiumin suositushinta on 529 euroa ja se tulee saataville hopean ja sinisen värisenä. 4 Gt:n RAM-muistilla ja 64 Gt:n tallennustilalla varustetun perusversion markkinahinta on laskenut alle 450 euroon ja se on tarjolla hopeanvärisenä, sinisenä ja mustana.

io-tech testasi Honor 9:n heinäkuussa ja totesi sen kelpo puhelimeksi, jolla on kuitenkin haasteita päihittää saman hintaluokan pahimmat kilpailijansa.

Uusi artikkeli: Testissä Intel Core i7-8700K & Core i5-8600K (Coffee Lake)

io-techin testissä Intelin uudet Coffee Lake -koodinimelliset 6-ytimiset 8. sukupolven Core-prosessorit.

Saimme io-techin testiin heti tuoreeltaan 6-ytimiset K-sarjan Core i7-8700K- ja Core i5-8600K -mallit. Tutustumme artikkelissa Coffee Laken ominaisuuksiin ja testaamme suorituskykyä verrattuna Intelin edellisen 7. sukupolven Kaby Lake -koodinimellisiin malleihin sekä AMD:n 6- ja 8 -ytimisiin Ryzen-prosessoreihin.

Mukana on suorituskykytestien lisäksi tehonkulutus- ja lämpötilamittaukset sekä ylikellotustestit Noctuan NH-D15 -coolerilla.

Lue artikkeli: Testissä Intel Core i7-8700K & Core i5-8600K (Coffee Lake)

Intel uudelleennimeää Pentiumit Pentium Gold -prosessoreiksi

Xeon-perheen uusista nimistä muistuttava nimenmuutos Pentium Gold -prosessoreiksi koskee nykyisiä Kaby Lake -Pentiumeja

Intel uudisti Xeon-prosessoreidensa nimeämisen tuoreimman Xeon Scalable -tuoteperheen julkaisun yhteydessä kantamaan Bronze-, Silver-, Gold- ja Platinum -lisänimiä. Nyt yhtiö on päättänyt laajentaa uudelleennimeämistään myös edullisiin Pentium-prosessoreihin.

Intelin tuore Product Change Notification -ilmoitus kertoo nykyisten Kaby Lake -arkkitehtuureihin perustuvien Pentium-prosessoreiden saavan uudet nimet. Uuden nimeämiskäytännön mukaan prosessorit tunnetaan jatkossa Pentium Gold -nimellä. Muutos koskee markkinoilta tälläkin hetkellä löytyviä G4560-, G4600- ja G4620-prosessoreita. PCN-ilmoituksen perusteella prosessoreiden mallinumerot eivät muutu nimenvaihdoksen yhteydessä.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, aikooko Intel laajentaa samaa käytäntöä muihinkin prosessorisarjoihinsa kuten Celeroneihin ja Atomeihin. Core-sarjan prosessorit lienevät kuitenkin toistaiseksi turvassa uusilta nimiltä, sillä Intel on juuri julkaissut uudet 8. sukupolven Core-prosessorit vanhan ja tutun nimeämiskäytännön mukaisesti.

Lähde: Intel (PDF)

Intelin tänään myyntiin saapuva Core i7-8700K delidattuna kuvissa

Core i7-8700K:n Coffee Lake -siru on kasvanut selvästi viime sukupolven Kaby Lakesta, kiitos ydinmäärän kasvun neljästä kuuteen.

Intelin Coffee Lake -koodinimelliset 8. sukupolven Core-prosessorit saapuvat virallisesti myyntiin ja arvosteltaviksi tänään. Ennen varsinaisiin arvosteluihin uppoamista on kuitenkin vielä hyvä hetki katsella miltä Core i7-8700K näyttää lämmönlevittäjän alla.

VideoCardz otti HEKPC:n julkaiseman kuvan ja naitti sen vierekkäin delidatun i7-7700K:n kanssa. Kuvassa nähdään selvästi kasvanut piisirun koko verrattuna edelliseen Kaby Lake -arkkitehtuuriin. Suurempi koko selittyy pääasiassa kahdella lisäytimellä, sillä Intel on nyt kasvattanut vuosikymmenen odottelun jälkeen kuluttajaprosessoreidensa maksimiydinmäärän neljästä kuuteen ytimeen.

Myös prosessorin takapuolelta löytyy eroja pintaliitoskomponenttien osalta, mutta LGA1151-kannan mukaiset kontaktipinnat ovat pysyneet entisillä paikoillaan. Intel on päättänyt tuntemattomasta syystä pitää markkinoilla rinnakkain kaksi ulkonäöltään ja nimeltään identtistä LGA1151-kantaa, jotka eivät ole keskenään yhteensopivia eri pinnijärjestysten vuoksi.

Lähteet: HKEPC @ Facebook, VideoCardz

Google julkaisi odotetut Pixel 2- ja Pixel 2 XL -älypuhelimet

4.10.2017 - 20:02 / Petrus Laine Mobiili Kommentit (16)

Google julkaisi San Franciscossa kokonaisen uuden sukupolven nimeään kantavia laitteita, mukaanlukien uudet Pixel-puhelimet

Google julkaisi odotusten mukaisesti uudet Pixel 2- ja Pixel 2 XL -älypuhelimet. Varsinainen julkaisutilaisuus pidettiin San Franciscossa, mutta tilaisuus on katsottavissa myös livestreamina YouTuben kautta.

Pixel 2 on varustettu 5,2-tuumaisella 1920×1080-resoluution OLED-paneelilla ja se tulee saataville kolmessa värivaihtoehdossa: Kinda Blue, Just Black ja Clearly White. Pixel 2 XL rakentuu puolestaan 6-tuumaisen 2880×1440-resoluution P-OLED-näytön ympärille ja tulee saataville Just Black- ja Black & White -väreissä.

Aiemmat huhut pätevät uusiin Pixel-malleihin käytännössä täysin. Mukana on HTC U11 -puhelimesta tutut paineen tunnistavat reunat, Pixel 2 muistuttaa enemmän perinteistä muotoilua, kun Pixel 2 XL:ssä on liki koko etupuolen hyödyntävä näyttö. Myös stereokaiuttimet ovat mukana kuten suurin osa viimeisistä vuodoista lupasikin.

Kuvat: GSMArena

Pixel 2- ja Pixel 2 XL -puhelimet kätkevät alumiinirunkonsa sisään tämän hetken huippurautaa, eli Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirin, jonka parina on 4 Gt muistia ja 64 tai 128 Gt tallennustilaa. Monen pettymykseksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei ole mahdutettu mukaan. Puhelimet ovat IP67-suojattuja vedeltä ja pölyltä. Sormenjälkilukija on sijoitettu puhelimen taakse ja sen kehutaan olevan markkinoiden nopein.

Googlen mukaan uusien Pixel-puhelinten kamera nettoaa DXOMark-testissä tuloksekseen 98 pistettä, mikä on korkein miltään älypuhelimelta tähän asti. Puhelinten optisella ja elektronisella kuvanvakaimella varustetun takakameran tarkkuus on 12 megapikseliä ja sen rinnalla on Googlen kehittämä uusi Pixel Visual Core -kuvaprosessori. Kilpailijoiden puhelimet rakentavat kuviin vakuuttavia syvyysefektejä kahden kamerasensorin avulla, mutta Googlen ratkaisussa kaikki 12 megapikseliä ottavat kuvasta sekä vasemman että oikean kuvakulman, jonka avulla se kykenee tekemään saman yhdellä sensorilla.

Googlen uudet Pixel-puhelimet saapuvat aluksi Australiaan, Kanadaan, Saksaan, Intiaan, Isoon-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Pixel 2 on hinnoiteltu 649 dollariin ja XL-malli 849 dollariin peruskonfiguraatioissaan. 128 Gt:n tallennustilalla varustetut mallit kustantavat 100 dollaria enemmän kuin perusversiot. Puhelinten ennakkotilaukset alkavat välittömästi.

Google @ YouTube

 

Google julkaisi Pixelbook-kannettavan ChromeOS-käyttöjärjestelmällä

Pixelbook on odotettu premium-luokan päivitys Googlen Chromebook-valikoimaan

Google on julkaissut San Franciscossa pitämässään tilaisuudessa uuden Pixelbook-kannettavan. Odotettu uutuus perustuu edelleen ChromeOS-käyttöjärjestelmään, mutta lupaa tuoda niiden keskuuteen uutta premium-tuntua.

Google kehuu uutta Pixelbook-kannettavaansa 4-in-1-laitteeksi, kiitos sen 360-asteen saranamekanismin tuomien mahdollisuuksien. 12,3-tuumaisella kosketusnäytöllä varustettu kannettava painaa yhden kilon ja on tasan sentin paksu.

Kannettavan sisään on valittu Intelin Core i5- ja i7 -prosessorit, joiden pariksi voi valita parhaimmillaan 16 gigatavua muistia ja 512 Gt tallennustilaa. Kannettavan ChromeOS-kannettava on varustettu ensimmäistä kertaa Google Assistant -virtuaaliavustajalla, se tukee Google Play -ohjelmistokauppaa ja se osaa esimerkiksi lainata verkkoyhteyden automaattisesti Pixel-puhelimilta.

Pixelbookin tueksi Google julkaisi myös Pixelbook Pen -styluksen. Stylukselle luvataan 10 millisekunnin latenssia, 60-asteen kallistuskulmia ja yli 2000 tasoa paineentunnistusta.

Google Pixelbook saapuu myyntiin edullisimmillaan 999 dollarin verottomaan suositushintaan 31. lokakuuta. Saataville tulee yhteensä kolme eri konfiguraatiota, mutta kalliimpien konfiguraatioiden hintaa ei paljastettu lähetyksessä. Pixelbook Pen -stylus maksaa verottomana 99 dollaria extraa.

Google @ YouTube