io-tech kokeili Sonyn uutta keskihintaista Xperia 10 Plus -mallia.

Sonyn puolivuosittainen puhelinten julkaisutahti sai jatkoa vuoden 2019 MWC-messuilla helmikuussa, kun yritys julkaisi uudet Xperia-malliston uutuudet. Sony on viime vuodet painiskellut puhelintensa nimeämisen kanssa eikä uudet Xperia-sarjan puhelimet ainakaan helpota sekavaa tilannetta.

Julkaisuvuorossa olleet Xperia L3, Xperia 10, Xperia 10 Plus sekä malliston lippulaivamalli Xperia 1 tuovat markkinoille muutamia uudistuksia suunnittelun ja rakenteen osalta, mutta puhelimien ulkonäössä on huomattavissa myös pari viime vuotta havaittavissa ollut Sonyn päättämättömyys siitä, millaisia puhelimia se ulkonäöllisesti haluaa tuottaa.

Malliston keskihintaluokkaan sijoittuvat Xperia 10- ja Xperia 10 Plus -mallit ovat saapuneet Suomessa jo myyntiin, mutta lippulaivamalli Xperia 1 lanseeraus markkinoille on vuorossa vasta kesäkuussa. Uudet Xperia 10 -mallit korvaavat viime vuonna julkaistut Xperia XA2 -mallit. Kalliimman Xperia 10 Plus mallin suositushinta on 429 euroa ja tämän artikkelin julkaisuhetkellä sen hinta liikkuu Hinta.fi:n mukaan edullisimmillaan noin 400 eurossa.

Tutustumme tässä artikkelissa Xperia 10 Plus -puhelimeen noin viikon käyttökokemusten pohjalta täysimittaista testiartikkelia lyhyemmän kokeiltua-juttutyypin muodossa. Artikkelin pohjalle kannattaa käydä lukemassa io-techin helmikuiset ensituntumat MWC-messuilta.

 

Pakkaus ja sen sisältö

Sony Xperia 10 Plus toimitetaan Sonylle varsin tyypillisessä valkoisessa pakkauksessa, jonka päällä ja kyljissä on painettuna pelkkä Xperia 10 Plus -mallimerkintä. Testikappaleemme pakkaus oli sisällöltään varsin niukka ja mukana puhelimen lisäksi oli vain pikaohjeet sekä USB Type-C -latauskaapeli. Kaupasta ostettavien puhelimien toimitussisältö on luonnollisesti runsaampi sisältäen mm. laturin ja käyttöohjeet.

 

Rakenne, tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Suoraan paketista otettaessa huomio kiinnittyy välittömästi laitteen kokoon, joka on ensisilmäyksellä melko valtava. Sony on päätynyt uusissa Xperia-puhelimissaan markkinoilla ennennäkemättömään, erittäin laajakuvaiseen näyttöön. Näyttö on kooltaan Plus-mallissa 6,5 tuumaa ja se käyttää poikkeuksellisen laajaa 21:9-kuvasuhdetta. Resoluutiona näytössä on myös erikoinen 1080 x 2520 pikseliä. Itse näyttöpaneeli on tavanomainen IPS LCD -paneeli ja sen päällä on Gorilla Glass 5 -lasi. Sonyn valtuutetulta jälleenmyyjältä 25.2.2019 – 31.8.2019 välisenä aikana ostettuihin puhelimiin on tarjolla kuuden kuukauden näyttötakuu tapaturmaisille rikkoutumisille.

Xperia 10 Plussan muotoilu on palannut Sonylle menneiltä vuosilta tuttuun laatikkomaiseen muotoiluun. Puhelimen reunat ovat reilusti pyöristetyt, mutta itse puhelimen kulmat on jätetty varsin jyrkiksi. Materiaaleiltaan Xperia 10 Plus käyttää etupuolella lasia ja puhelimen takakansi on valmistettu muovista. Takakuoren päällä on mattapinnoite, joka ensituntumaltaan saattaa luoda kuvan metallisesta materiaalista.

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 167 x 73 x 8,3 mm
  • Paino: 180 g
  • Näytön- ja ulkomittojen suhde: 81 %

Kuten jo mainitsimme, on Xperia 10 Plussan etupuolen valtaa ensimmäistä kertaa Suomen markkinoilla debytoiva 21:9-kuvasuhteen näyttö, jolla on Plus-mallissa läpimittana 6,5 tuumaa. Uusi kuvasuhde tuokin laitteen ulkonäköön varsin persoonallisen vivahteen. Näytön isosta koosta huolimatta Xperia 10 Plus on varsin kapea laite ja se istuu käteen melko mukavasti. Uuden 21:9-kuvasuhteen takia laitteen käsittely esimerkiksi yhdellä kädellä onnistuu osittain. Sormia ei tarvitse kovinkaan paljon venytellä yltääkseen puhelimen toiselta laidalta toiselle, mutta ongelmia tulee eteen, jos yhdellä kädellä pitäisi päästä käsiksi näytön yläosaan. Onneksi ohjelmistopuolella on tarjolla pienennetty yhden käden näkymä.

Xperia 10 Plussan takakuoren sivut on pyöristetty varsin miellyttävästi kohti laitteen sivuja. Takakuori noudattelee Sonylle aiemmilta vuosilta tuttua yksiosaista unibody-rakennetta ja näyttö ja runko yhdistyvät varsin sulavasti toisiinsa.

Takakuoren metallia muistuttava pinta on kuivilla käsillä hieman liukas, mutta toisaalta se ei kerää läheskään niin helposti sormenjälkiä kuin esimerkiksi lasi. Testikappaleemme Navy-sininen värivaihtoehto kätkee sormenjäljet varsin mallikkaasti.

Takakuoren yläosaan on sijoitettu kahdesta kamerasensorista koostuva takakamera omaan kamerakehykseen. Kamerakyhmy nousee sen verran takakannen yläpuolelle, että pöydällä käytettäessä laite keikkuu huomattavasti näyttöä puolivälistä ylöspäin koskettaessa.

Puhelimen oikeaan kylkeen on sijoitettu virtapainike, äänenvoimakkuuden säädin sekä erillinen sormenjälkitunnistin. Painikkeet ovat toisaalta varsin järkevästi sijoiteltuja ja omassa kädessä normaalilla otteella virtapainike sijoittua juuri etusormen kohdalle, keskisormi sormenjälkitunnistimille ja muut sormet äänenvoimakkuuden säätimelle. Samalla sijoittelu aiheuttaa helposti virhepainalluksia, etenkin jos otetta joutuu muuttamaan ja oikeassa kädessä laitetta käyttävät eivät näihin näppäimiin helposti pääse käsiksi. Oikeassa kädessä pidettäessä peukalo laskeutuu normaalisti juuri sormenjälkitunnistimelle ja äänenvoimakkuudensäädin on myös suhteellisen helposti käytettävissä. Pienenä miinuksena Sonylle tuttu erillinen kamerapainike on uusista malleista poistettu.

Xperia 10 Plus alapäätyyn on sijoitettu USB 2.0 Type-C -liitäntä, sen vasemmalle puolelle laitteen mikrofoni ja oikealle puolelle laitteen monokaiutin. Näytön alapuolelle jätetty kaistale on saatu kutistettua hyvin pieneksi ja se on käytännössä saman levyinen näytön pitkien sivujen kanssa. Navigointipainikkeet Sony on toteuttanut ohjelmallisesti. Tarjolla on joko Googlen Android 9 Pie:n mukana tullut eleohjaus tai perinteiset takaisin-, koti- ja viimeisimmät sovellukset -painikkeet.

Puhelimen yläpääty on jätetty melko ”puhtaaksi” ja sieltä löytyy vain 3,5 mm ääniliitäntä ja mikrofonin reikä. Puhelimen SIM-korttiluukku sijaitsee laitteen vasemmassa kyljessä ja luukun takaa löytyy paikat kahdelle nano-SIM-kortille sekä erillinen paikka MicroSD-muistikortille. Jostain syystä jälleen kerran Sony on päätynyt siihen, että luukun avaaminen käynnistää puhelimen aina uudelleen ja sama toistuu, kun luukku laitetaan takaisin kiinni. Tämä Sonylle tuttu ominaisuus aiheuttaa siis pahimmassa tapauksessa kaksi uudelleenkäynnistystä, jos luukku avataan, kun puhelin on käynnissä ja toisen kerran, kun luukku suljetaan.

Sony taistelee edelleen näyttölovia vastaan ja Xperia 10 Plussasta lovea ei löydy. Harmillisesti näyttölovi on korvattu nykymittapuulla suurikokoisella kaistaleella näytön yläpuolella, joka saattaa haitata ”epätasapainollaan” joidenkin visuaalista silmää. Kaistaleeseen on sijoitettu kuuloke, 8 megapikselin etukamera (f2.0, 84 astetta) ja ilmoitusvalo.

Xperia 10 Plussan suorituskyvystä vastaa 14 nanometrin prosessilla valmistettu Qualcommin Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri, joka koostuu kahdeksasta Kryo-ytimestä. Graafisesta suorituskyvystä vastaa Adreno 509 -grafiikkapiiri. Tiedonsiirto hoidetaan Cat.12/13-nopeusluokan LTE-modeemilla. Puhelin on varustettu neljän gigatavun RAM-muistilla ja tallennustilaa löytyy sisäisesti 64 gigatavua. Sisäistä tallennustilaa voi erikseen kasvattaa MicroSD-muistikortilla (maksimi 512 gigatavua)

Tekniset ominaisuudet:

  • Qualcomm Snapdragon 636 -järjestelmäpiiri (8 x 1,8 GHz Kryo 260, Adreno 509 GPU)
  • 4 Gt LPDDR4X-RAM-muistia
  • 64 gigatavua tallennustilaa, MicroSD-korttipaikka (max. 512 Gt)
  • LTE Cat 12/13 -yhteydet (600 / 150 Mbit/s), Dual SIM
  • WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, BT 5.0, GPS, Glonass, NFC
  • 3000 mAh akku, USB Power Delivery 18 watin pikalataustuki, adaptiivinen lataus

Sony on päätynyt kaikissa uusissa Xperia-puhelimissaan käyttämään epätavallisia 21:9-kuvasuhteen IPS-paneeleita. Valmistajan mukaan uusi 21:9-kuvasuhde tarjoaa paremman käyttökokemuksen viihde- ja elokuvakäytössä sekä pystysuuntaista sisältöä, kuten nettisivuja selatessa. Lisäksi Sony painottaa kuvasuhteen hyötyjä kahden sovelluksen moniajossa. Samalla se tuo kuitenkin itse puhelimen käytettävyyteen muutamia rajoitteita ja hankaluuksia.

Näytön tekniset ominaisuudet:

  • 6,5” IPS LCD -näyttö
  • 1080 x 2520 pikseliä, 422 PPI, 21:9 kuvasuhde
  • Gorilla Glass 5

Näyttöä kiertää kolmella sivulla nykypuhelimiin verrattaessa hieman keskimääräistä kookkaammat reunat, mutta ne eivät kuitenkaan ole mitenkään häiritsevät. Symmetrisyyden rikkoo näytön yläpuolelle jätetty kookas kaistale, luultavasti pakon sanelemana, jotta tarvittavat komponentit saadaan mahdutettua puhelimeen.

Laadullisesti LCD-näyttö on varsin pätevä, kuten Sonyltä on totuttu puhelimissa näkemään. Kirkkaus riittää helposti myös auringonpaisteisilla keleillä ja näytön värintoisto on myös kunnossa. Näytön värientoistoa pystyy myös säätämään ohjelmallisesti asetuksien kautta. Näytölle löytyy erilliset säädöt valkotasapainolle sekä värimaailmalle ja kontrastille. Ensimmäisen asetuksen kautta valittavissa joko standardi- tai super-vivahteikas -tila tai ominaisuuden voi kytkeä kokonaan pois. Valkotasapainoa pystyy säätämään oman asetuksensa kautta varsin kattavasti, joko valmiiden asetusvalintojen kautta tai itse säätämällä punaisen, sinisen ja vihreän tasoja.

Valmistajan mukaan Xperia 10 Plussan 21:9 kuvasuhteen näyttö on suunnattu erityisesti viihde- ja elokuvien suurkuluttajille ja sen tulisi tarjota tällaiseen käyttöön huomattavasti mukavampi käyttökokemus. Elokuva-alan käyttämällä 21:9 kuvasuhteelle löytyykin varsin hyvin jo tukea ja esimerkiksi noin puolet Netflixin tarjonnasta on saatavilla 21:9 kuvasuhteella. Toinen hyvä käyttökohde on Internet-selauksessa, kun näytölle saa mahdutettua huomattavasti enemmän tavaraa. Lisäksi kahden sovelluksen moniajoon laajempi näyttö tarjoaa lisätilaa. Näiden käyttökohteiden lisäksi uudelle kuvasuhteelle on varsin hankalaa keksiä mitään ”järkevää” käyttöä, kun samalla puhelimen normaalista hallittavuudesta tulee hankalampaa ja epäkäytännöllisempää. Lopulta on pitkälti käyttäjän tarpeista ja tottumuksista riippuvaista, onko 21:9 kuvasuhteesta enemmän hyötyä vai haittaa.

Sony on palannut myös Xperia 10 Plussan kanssa sivulle sijoitettuun sormenjälkilukijaan. Harmillisesti tunnistimeen ei tällä kertaa ole toteutettu myös virtapainiketta, luultavasti Yhdysvaltojen markkinoita ajatellen, missä Sony ei aikaisemmin saanut näitä 2-in-1-ratkaisuja tarjota patenttiongelmien takia. Itse sormenjälkitunnistimen toiminta testijaksolla oli kiitettävällä tasolla toimintavarmuuden osalta, mutta nopeudessa se ei pärjää monille kilpakumppaneilleen. Sormenjälkitunnistin vaatii, että sormea pidetään tunnistimen päällä hetki, jota tunnistin saa rekisteröityä sormenjäljen. Tunnistimen toiminta onkin nopeisiin Huawein tai OnePlusin sormenjälkitunnistimiin tottuneella huomattavasti hitaampaa.

 

Kamera

Sony on toteuttanut Xperia 10 Plus -malliin tuplakameraratkaisun, joka sijaitsee omassa metallireunaisessa kamerakyhmyssään takakannen yläosan keskellä. Kamerakehyksen yläpuolella sijaitsee yksittäinen LED-salama. NFC-alue sijaitsee puolestaan kameran alapuolella ja siitä muistuttaa pieni logo.

Kameran tekniset tiedot:

  • 12 megapikselin pääsensori (1/2,8″, 1,25 um pikselikoko), f1.75, 27 mm kinovastaavuus, PDAF
  • 8 megapikselin telekamera (1/4″, 1,12 um pikselikoko), f2.4, 53 mm kinovastaavuus, 2x optinen zoom
  • LED-salama
  • 4K 30 FPS -videokuvaus

Sonyn tuplakameraratkaisu pohjautuu laajakulmakameran ja telekameran yhdistelmään. 12 megapikselin pääkameran kumppaniksi on tuotu kahdeksan megapikselin resoluutiolla varustettu telekamera, joka mahdollistaa kaksinkertaisen optisen zoomauksen. Videopuolella tuettuna on 4K-videotallennus 30 FPS ruudunpäivitysnopeudella.

Sonyn kamerasovellus ei ole kokenut suurempia muutoksia viime vuoden Xperia XZ3 -huippumallista ja kamerasovellus onkin tuttu, jos on käyttänyt Sonyn aikaisempia puhelimia. Sonyn kamerasovellus käynnistyy ripeästi ja on sen jälkeen välittömästi valmis kuvien ottamiseen. Kameran vaihtopainike (1x/2x) on sijoitettu näppärästi peukalolla käytettäväksi suljinpainikkeen lähettyville. Kuvaustiloja vaihdetaan nyt kamerasovelluksen kuvausnäkymän oikean alanurkan MODE-/TILA-painikkeen kautta. Valokuvaus- ja videotilan välillä voidaan vaihtaa pystysuuntaan pyyhkäisemällä. Etu- ja takakameran välillä voidaan vaihtaa sivuttaisella pyyhkäisyllä. Automaattitilaan pääsee takaisin alakulmaan ilmestyvästä nuolesta. Automaattitilassa löytyy vielä erillinen säätö valotuksen hienosäätöön sekä valkotasapainon säätämiseen.

Sonyn Xperia 10 Plus sisältää myös erillisen manuaalitilan, joka kamerassa on nimetty Ammattilainen-nimellä. Kamera tarjoaa myös mahdollisuuden manuaalisäätöjen käyttämiseen ja siitä löytyy asetukset tarkennukselle, suljinnopeudelle (1 – 1/4000 s), ISO-arvolle (50 – 3200), valotuksen kompensoinnille (+2…-2) sekä valkotasapainolle. Säätövalikoima on perustasoa nykyisillä puhelinkameroilla.

Xperia 10 Plussan kamera tuottaa hyvässä valossa hyvälaatuista jälkeä. Kameran värientoisto, joka on Sonyllä aikaisemminkin ollut varsin hyvin hallussa, on todenmukaista eikä värejä ole lähdetty ylikorostamaan. Yksityiskohtia kuvissa löytyy mukavasti, mutta dynamiikan osalta kirkkaimmilla keleillä kamera tuppaa alivaloittamaan kuvia säilyttääkseen kuvien kirkkaita yksityiskohtia.

Hämärällä Xperia 10 Plus astuu oikeastaan samoihin kuoppiin, kun moni muu Sonyn aikaisempi puhelin. Hämäräkuvat tallentuvat pehmeinä ja kamera ei pysty tallentamaan kuviin mainittavasti yksityiskohtia. Dynamiikan puute tuo oman haasteensa hämäräkuviin, jos pimeässä näkymässä on kirkkaita valopisteitä.

Xperia 10 Plus tuo mukana myös mahdollisuuden kaksinkertaisen optisen zoomin käyttämiseen, kiitos kahdeksan megapikselin telekameran. Otimme muutaman testikuvan laajakulmakameralla sekä kaksinkertaisella zoomilla vertaillaksemme optisen zoomauksen laatua.

Heti alkuun huomasimme zoomatuissa kuvissa mielenkiintoisen yksityiskohdan, nimittäin kahdeksan megapikselin sensorista huolimatta myös zoomatut kuvat vastaavat kooltaan 12 megapikselin kameralla otettuja kuvia. Puhelin siis käyttää kahdeksan megapikselin sensoria, mutta kuvat suurennetaan jälkikäteen ohjelmallisesti 12 megapikselin kokoluokkaan. Prosessoinnin tulokset ovat myös huomattavissa itse zoomatuissa kuvissa, jossa pikselitason tarkistelulla on havaittavissa huomattavaa pehmeyttä yksityiskohdissa. Zoomattujen kuvien värimaailma eroaa myös hieman laajakulmakameralla otetuista ja kuvien hieman korostunut värimaailma ei enää vastaa laajakulmakameran huomattavasti luonnollisempia värejä. Hämärällä kuvien laatu sukeltaa selvästi ja kuvien yleisilme on epätarkka johtuen runsaasta kohinasta.

Videokuvaus onnistuu vain puhelimen pääkameralla – zoomauspainiketta käytettäessä kamera rajaa alueen digitaalisesti pääkameran kuvasta. Elektroninen Steadyshot-kuvanvakautus on käytössä kaikilla tarkkuuksilla.

 

Käyttöjärjestelmä, suorituskyky ja akunkesto

Softapuolella Xperia 10 Plus jatkaa Sonyn puhdasta Androidia mukailevaa käyttöliittymätoteutusta. Xperia 10 Plus on varustettu Googlen uusimmalla Android 9 Pie -käyttöjärjestelmällä. Ulkoisesti käyttöliittymää on hankala erottaa Googlen vakio-Androidista.

Sovellusten osalta Sony käyttää pitkälti Googlen omia ohjelmia, mutta mukaan on lisätty muutamia omia lisäsovelluksia. Puhelinta käyttöönotettaessa käyttäjän on mahdollista erikseen valita mitä valmistajan ohjelmia jätetään asentamatta. Muutamat Sonyn sovellukset, kuten Albumi ja Sähköposti menevät päällekkäin Googlen vakiosovellusten kanssa, jonka lisäksi mukana olevaa Facebookin ja Netflixin sovelluksia ei ole mahdollista poistaa. Kokonaisuutena Sonyn asentamia ohjelmia on 15 kappaletta ja joukossa on mm. Netflix, Playstation, Sony Music ja Xperia Lounge -sovellukset.

Uuden 21:9 kuvasuhteen näytön asettamat ongelmat yhden käden käytössä Sony on pyrkinyt ratkaisemaan omilla yhden käden käyttöä helpottavilla ominaisuuksilla. Käyttöliittymän saa esimerkiksi pienennettyä näytön toiseen alakulmaan Koti-painiketta tuplanapauttamalla. Toisena käyttöä helpottavana ominaisuutena on Xperia XZ3 -puhelimen mukana julkaistu Side Sense -toiminnallisuus. Puhelimen näytön oikeaa reunaa tuplanapauttamalla (näytössä näkyvä himmeä palkki) avautuu Side Sense -monitoimivalikko. Valikosta löytyy viimeksi käytettyjen ohjelmien pikakuvakkeet ja yleisimmät toimintojen kuvaat (WiFi, Bluetooth ja Stamina-tila) sekä painike ilmoitusvalikon alas vetämiselle ja yhden käden -tilan päälle kytkemiselle. Käyttäjä voi myös luoda pikakuvakkeen kahden sovelluksen moniajonäkymän avaamiseksi.

Testijakson aikana puhelimeen saapui kaksi pientä päivitystä, jotka toivat laitteelle Googlen helmikuun tietoturvapäivitykset.

Suorituskyvyn osalta ei laitteen kanssa havaittu ongelmia lyhyen, noin viikon kestäneen, kokeilujakson aikana. Käyttöliittymä ja sovellukset käynnistyvät puhelimella nopeasti eikä käytännössä havaittu lagailua tai yleistä hidastelua.

Suorituskyvystä huolehtiva Snapdragon 636 -piiri tarjoilee vastaavaa suorituskykyä kuin maaliskuussa io-techin kokeilussa vieraillut Moto G7 Plus. Xperia 10 Plussan suositushinta huomioon ottaen piirivalinta on varsin outo ja olisimme odottaneet Snapdragon 670-710 -tason piiriä yli 400 euron hintaiseen puhelimeen. Samaa Snapdragon 636 -piiriä löytyy kilpailijoilta reilusti (100-200 euroa) halvemmissa puhelimissa, eli tältä osin hinta/suorituskykysuhde ei Xperia 10 Plussan osalta oikein täsmää.

Akkukestoltaan Xperia 10 Plus oli ennakko-odotuksiin nähden varovaisen positiivinen yllätys. Puhelimen sisuksiin kiinteästi ”leivottu” 3000 mAh:n akku kuulostaa näytön koko huomioon ottaen alimitoitetulta, mutta puhelimella pärjättiin mallikkaasti yli yhden päivän, jopa hieman raskaammallakin käytöllä. Kokonaisuutena näin kookkaaseen puhelimeen olisi toivonut hieman kookkaampaa akkua, jolloin kahden päivän käyttöajatkin olisivat olleet hyvin mahdollisia.

 

Yhteenveto

Sonyn uusi Xperia 10 Plus jätti lyhyen kokeilujakson jälkeen ristiriitaiset tuntemukset. Kokonaisuutena puhelin ei tarjoa näytön ja sen uuden kuvasuhteen lisäksi juuri mitään tajunnanräjäyttävää.

Uusi 6,5 tuuman kokoinen näyttö on näyttävä ilmestys ja Sony on, myös omien sanojensa mukaan, suunnannut uudet Xperia-puhelimet paljon elokuvia ja viihdettä kuluttaville mobiilikäyttäjille. Laajaa kuvasuhdetta tukevan videomateriaalin tapittaminen puhelimelta onkin mielenkiintoinen kokemus ja tavallaan tarjoaa myös perinteisempiä kuvasuhteita paremman katselukokemuksen, mutta jos Netflix ja elokuvat tai sarjat eivät kuulu omiin puhelimen käyttökohteisiin, niin näytölle on hieman hankala keksiä ylivertaista hyötykäyttöä verrattuna muihin puhelimiin.

Sony on myös tehnyt pienoisen virhearvion uusien puhelintensa hinnoittelussa ja yli 400 euron suositushinnallaan Xperia 10 Plussaa on erittäin vaikea suositella. Markkinoilta löytyy huomattavasti tehokkaampia ja paremmalla raudalla varustettuja puhelimia kilpailijoiden leiristä, jopa edullisemmissa hintaluokissa. Alle 500 euron hintaluokkaan alkaa myös hiipiä jo joidenkin valmistajien lippulaivapuhelimia, joten Xperia 10 Plussalla on kova työ vakuuttaa tarpeellisuutensa tässä hintaluokassa.

Plussaa:

  • Hyvä ja kookas näyttö
  • Tukeva rakenne
  • Sormenjälkitunnistimen toiminta varauksin
  • Lähes muokkaamaton Android-käyttökokemus

Miinusta

  • Kuvasuhteen takia puhelimen käyttö yhdellä kädellä haastavaa
  • Suorituskyky hintaluokka huomioiden
  • Kameran kuvanlaatu hämärällä
  • Huippulaajan kuvasuhteen hyödyllisyys muussa kuin viihdekäytössä
  • Hinta
This site uses XenWord.
;