io-tech testasi Honorin uuden View20-huippumallin.

Huawei on viime aikoina pyrkinyt eriyttämään Honor-brändiään selvästi erilliseksi merkiksi myös Suomessa, mutta aivan täysin viesti ei ole vielä välittynyt kuluttajille. Samalla näiden kahden brändin mallistoista on muodostunut kuluttajien kannalta hyvin sekava kokonaisuus, sillä kummaltakin löytyy useampi lähes täysin toisiaan vastaava malli, mutta eri nimellä varustettuina.

Honorin View-mallisarja näki päivänvalon vuoden 2017 joulukuussa View10-mallin merkeissä. Honor View10 ei missään vaiheessa virallisesti tullut Suomessa myyntiin, vaikka osa jälleenmyyjistä puhelinmallia varastoihinsa haali epävirallisia reittejä pitkin.

Pariisissa 22. tammikuuta julkaistu Honor View20 -puhelin asettuu selkeästi Suomessa Honorin malliston terävimpään kärkeen. Puhelimen ennakkomyynti alkoi välittömästi julkaisun jälkeen ja normaalimyynti kuluttajille alkoi 30. tammikuuta. Laitteen suositushinta 6 & 128 Gt:n muistivarianttina (Midnight Black- ja Sapphire Blue -väreissä) on 549 euroa ja 8 & 256 Gt:n huippuversiona (Phantom Blue ja Phantom Red) 649 euroa. Hinnoittelu on siis selvästi asemoitu suosittua OnePlus 6T:tä vastaan. Kalliimman version ennakkotilaajat saivat kaupan päälle Honor Watch -älykellon ja edullisemman version ennakkotilaajat Honor Band4Running -rannekkeen.

Perehdymme tässä artikkelissa Honor View20:n käyttökokemuksiin ja ominaisuuksiin kattavasti reilun kahden viikon testijakson pohjalta. io-techin ensituntumat laitteesta voi halutessaan lukaista pohjalle täältä.

Pakkaus ja sen sisältö

Honor View20 toimitetaan vaaleassa myyntipakkauksessa, jonka pinnassa on hienovaraista kiiltävää viivakuviointia, brändille tyypillisellä turkoosilla värillä painetut mallimerkinnät sekä värillinen kuva laitteesta. Testikappaleemme oli hinnaltaan kalliimpi 8 & 256 Gt:n versio Phantom Blue -värisenä. Ulkomailla tätä mallia myydään myös luksusbrändi Moschinon kanssa tehtynä Moschino Edition -mallina.

Pakkauksen sisältö on varsin tyypillinen ja pakkauksesta löytyy puhelimen lisäksi Huawein 22,5 watin SuperCharge -pikalaturi, USB-C-tyypin lataus- ja tiedonsiirtokaapeli, korttikelkan avaustyökalu sekä taipuisa muovinen suojakuori. Testilaitteen pakkauksen sisältö eroaa tiettävästi hieman myyntipakkauksen sisällöstä ja ainakin suojakuori ilmeisesti puuttuu Suomessa myytävän version varustuksesta.

 

Muotoilu, materiaalit ja käsituntuma

 

Honor View20:n muotoilu on varsin tuttua aikaisempia Honor-laitteita käyttäneille. Honor on jo pidemmän aikaa pyrkinyt panostamaan laitteiden suunnitteluun ja ulkonäköön, eikä View20 ole ollenkaan huonompi suoritus. Laitteen päämateriaalina on totutusti lasi ja etu- sekä takalasi on liitetty yhteen mattapintaisen alumiinikehyksen avulla.

Fyysiset mitat:

  • Ulkomitat: 156,9 x 75,4 x 8,1 mm
  • Paino: 180 grammaa
  • Näytön ja ulkomittojen suhde: 85,7 %

Ulkomitoiltaan laite on varsin tyypillinen nykypäivän ylemmän keskikokoluokan laite, mutta on kädessä tuntumaltaan 6,4 tuuman näyttökokoon nähden yllättävän kompakti ja helposti käsiteltävä. Kohtuullisen runsas, 180 gramman paino, on saatu jaettua hyvin ja puhelin tuntuu jopa yllättävän kevyeltä kädessä.

Rakenteeltaan Honor View20:stä ei löydy moitittavaa ja se on tukevan ja jopa jykevän tuntuinen. Runko ei myöskään taivu tai nitise sitä väänneltäessä ja puhelin vaatii varsin kovaa vääntövoimaa, jos rakenteen haluaa saada elämään edes vähäisesti. Takalasin reunat ovat hienoisesti pyöristetty kohti alumiinikehystä ja pyöristysten johdosta laite istuukin varsin miellyttävästi käteen. Käsituntuma on myös tällä kerralla Honorilta täyden kympin arvoinen suoritus ja laitteen käsittely onnistuu varsin mutkattomasti. Puhelimen fyysinen koko on pienempikouraisille kuitenkin sen verran iso, että pientä sormiakrobatiaa joutuu harrastamaan, jotta esimerkiksi laitteen yläreunaan pystyy yhdellä kädellä operoitaessa yltämään. Halutessaan näyttönäkymän saa onneksi pienennettyä näytön jompaan kumpaan alanurkkaan.

Etupuolen peittää valtaosin 6,4 tuuman IPS LCD -tekniikkaa käyttävä näyttö. Näytön resoluutioksi on valittu 2310×1080 pikseliä ja näytön kuvasuhteeksi muodostuukin hieman harvinaisempi 19,25:9.

Puhelimen takapuoli on toteutettu lasista, mutta itse lasin alle on kätketty muutama erikoinen ulkonäöllinen seikka. Honor ja Huawei ovat jo aikaisemmissa laitteissaan toteuttaneet erilaisia liukuvärejä takalasiin, mutta Honor on nyt mennyt View20:n kanssa vielä askeleen pidemmälle. Testilaitteemme Phantom Blue -värivaihtoehdossa takakuoren reunaosat ovat tummennettuja ja niiden värisävy vaalenee laitteen keskiosaa kohden, minkä lisäksi itse takakuoreen on toteutettu valoa vasten liikuteltaessa muuttuva V:n muotoinen heijastusefekti. Toteutus on varsin uniikki ja erottaa Honor View20:n massasta selkeästi.

Laitteen sormenjälkitunnistin on Honorille tyypilliseen tapaan toteutettu laitteen takakannen keskiosaan. Honorin uudistettu ja hieman pelkistetympi logo on painettu takalasin alaosaan. Harmillisesti View20:lle ei ole annettu minkäänlaista luokitusta pölyä tai vettä vastaan, joskin IP-luokitellut puhelimet ovat tässä hintaluokassa toistaiseksi vielä varsin harvinaisia.

 

Tekniset ominaisuudet ja yksityiskohdat

Teknisiltä ominaisuuksiltaan Honor View20:n sisään on pakattu varsin nykyaikaista rautaa ja samalla päällyspuoli on kuorrutettu varsin mielenkiintoisella toteutuksella.

Puhelimen suorituskyvystä vastaa Huawein omaa tuotantoa oleva HiSilicon Kirin 980 -järjestelmäpiiri. Prosessori valmistetaan TSMC:n (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) huippumodernilla seitsemän nanometrin prosessilla.

Kirin 980 -piiri rakentuu yhteensä 6,9 miljardista transistorista ja uudemman valmistusprosessin myötä pikselitiheyden kerrotaan olevan 1,6-kertainen edeltäjämalliin nähden. Valmistajan mukaan prosessorisuorituskyvyn pitäisi olla parantunut yli 75 % Kirin 970:een nähden ja virrankulutuksen vastaavasti 58 %. Grafiikkapuoli, joka oli Kirin 970:lla hieman kilpailijoita heikompaa kehutaan nyt parantuneen 46 % ja hyötysuhteen pitäisi olla parantunut yli 178 %.

Kirin 980 sisältää yhteensä kahdeksan prosessoriydintä, joista suorituskykyisimmät kaksi ”Turbo”-ydintä ovat 2,6 GHz kellotaajuudella toimiva Cortex-A76-ytimiä ja kaksi pitkäkestoisen suorituskyvyn Cortex-A76-ydintä toimivat alhaisemmalla 1,92 GHz maksimikellotaajuudella. Lisäksi Kirin 980 sisältää neljä kappaletta 1,8 GHz maksimikellotaajuudella toimivaa vähävirtaista Cortex-A55-ydintä. Piiri pystyy käyttämään ytimiä erilaisina yhdistelminä Flex Schedulingin avulla.

Puhelimen grafiikkasuorituskyvystä vastaa ARM Mali-G76 MP10 -grafiikkasuoritin, joka toimii 720 MHz maksimikellotaajuudella.  Arkkitehtuurimuutosten myötä suorituskyvyn osalta yksi G76-ydin vastaa noin kahta edellisen sukupolven G72-ydintä. Honor on tuonut myös piirin käyttämän AI Loading -ominaisuuden puhelimeen, jonka avulla piiri osaa ennakoida grafiikkapiirin suorituskykytarvetta ja optimoida virrankulutusta.

Kirin 980 sisältämä LTE-modeemi on LTE-A-kategorian modeemi ja tarjoaa tällä hetkellä markkinoiden nopeimpia tehtävässään. Teoriassa se kykenee jopa 1,4 Gbit/s latausnopeuteen ja 200 Mbit/s lähetysnopeuteen – käytettävästä verkosta riippuen. Suomalaiset kuluttajat eivät tällaisiin nopeuksiin nykyisellään yllä. Nano-SIM-korttipaikkoja puhelimessa on kaksi, mutta muistikorttipaikkaa ei puhelimesta valitettavasti löydy. Vaikka View20, mallista riippuen, tarjoaa useimmille riittävät joko 128 tai 256 gigatavua tallennustilaa, olisi muistikorttipaikan sisällyttäminen ollut yksi positiivinen lisäominaisuus kilpailussa muita valmistajia vastaan.

Tekniset ominaisuudet:

  • HiSilicon Kirin 980 -järjestelmäpiiri (2 x 2,6 GHz Cortex-A76 CPU, 2 x 1,92 GHz Cortex-A76 CPU, 4 x 1,8 GHz Cortex-A55 CPU, Mali-G76 MP10 GPU, 1, Cat.21 LTE-modeemi, Dual NPU, i8 sensoriprosessori, Dual ISP)
  • 6 tai 8 Gt LPDDR4X-RAM-muistia
  • 128 tai 256 Gt UFS 2.1 -muistia
  • LTE Cat.21 (1400/200 Mbit/s), Dual SIM
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (wave 2), 2,4 & 5 GHz
  • Bluetooth 5.0, BLE, SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC ja HWA Audio, NFC
  • GPS (L1 + L5 kaksoistaajuus), AGPS, Glonass, BeiDou, Galileo, QZSS

Suomessa myynnissä ovat molemmat muistiversiot, mutta suurempi kapasiteettiset versiot ovat saatavilla ainoastaan erikoiskuvioinnilla varustettuina Phantom Blue- ja Phantom Red -malleina.

Honor View20:n alapääty on varsin yllätyksetön ja sieltä löytyykin ainoastaan USB-C-tyypin -liitin sekä puhelimen kaiutin. Näytön alapuolelle jää ainoastaan pieni tyhjä musta kaistale itse näyttöpaneelin liitäntöjä varten. Itse laitteen monokaiutin on laadultaan keskitasoa ja äänenlaatu on onttoa ja hieman metallista.

Navigointinäppäimet on toteutettu ohjelmistopohjaisesti näytön alaosaan ja ne ovat varsin kattavasti muokattavissa ohjelmiston asetuksien kautta. Painikkeiden järjestystä saa muokattua, lisäksi tarjolla on useita erilaisia eleohjaus mahdollisuuksia, jotka ovat olleet tarjolla muissakin Huawein ja Honorin laitteissa. Pyyhkäisyihin perustuva eleohjaus toimii View20:ssä varsin hyvin ja on kokeilun arvoinen vaihtoehto perinteisille painikkeille.

Puhelimen yläreunasta löytyy positiivinen yllätys, nimittäin Honor on päätynyt säilyttämään kalliimmissa älypuhelimissa nykyisin jo hieman harvinaisemman 3,5 mm:n ääniliitännän. Liitännän säilyminen on monille varmasti erittäin iso plussa, etenkin kun useammasta saman hintaluokan kilpailijasta liitäntä on päädytty poistamaan. Yläreunasta löytyy myös Honorille varsin tuttu infrapunalähetin sekä hieman yllättävästi näytön kirkkauden valoisuussensori, jonka yhtiö on päätynyt sijoittamaan infrapunalähettimen viereen. Sensorien väliin on sijoitettu myös yksi laitteen mikrofoneista.

Honor View20 näyttö perustuu 6,4 tuuman IPS LCD -näyttöön, jonka erikoisuus löytyy näytön vasemmasta yläkulmasta. Näytön ylänurkkaan on nimittäin sijoitettu markkinoiden ensimmäinen ”kamerareikä”, jonka sisään on ahdettu 25 megapikselin etukamera. Kamerareiällisistä näytöistä saatiin huhuja jo viime vuoden syksyllä ja Samsung ehtikin jo julkistaa omat uudet Inifinty-O -näyttönsä kehittäjäkonferenssissaan. Honor View20 on kuitenkin ensimmäinen Suomen markkinoille saapunut kamerareiällä varustettu puhelin.

Honorin mukaan läpimitaltaan 4,5 mm:n reikä on markkinoiden pienin, eikä itse näyttöpaneeliin ole tehty läpi asti ulottuvaa reikää, vaan ainoastaan kameran toimintaa haittaavat kerrokset ovat poistettu kameran kohdalta. Valmistajan mukaan reiän sijainti valittiin sen mukaan, missä sen todettiin häiritsevän vähiten käyttöä, kuten pelaamista tai kameran käyttöä.

Näyttöä kiertää varsin näkyvät mustat reunukset, joka on mahdollistanut näytön yläosaan, aivan näytön ja alumiinireunan väliin, sijoitetun kuulokkeen ja ilmoitusledin toteuttamisen. Kuuloke on ensisilmäyksellä varsin huomaamaton ja ilmoitusledin olemassaolo tuli myös allekirjoittaneelle yllätyksenä. Pieneen tilaan tungetussa ratkaisussa on myös huonot puolensa, joka näkyy varsinkin ilmoitusledin pienuutena, josta johtuen ledi on tietyissä tilanteissa jopa hieman turha, koska sen palamista ei kovin helposti huomaa vähänkään valoisammassa ympäristössä tai sivummalta katsottaessa.

Näyttöön toteutettu kamerareikä on jälleen yksi mielipiteitä jakavista ominaisuuksia, aivan kuten viime vuoden näyttölovi oli. Halutessaan käyttäjä voi rajata kamerareiän alueen näytön yläreunaan mustalla palkilla ja vaikuttaa asetuksista myös siihen, ettei kamerareikä tule minkään sisällön eteen. Kamerareiän ”piilottava” rajaus on 100 pikseliä korkea, eli noin 20-25 pikseliä korkeampi kuin Huawei-konsernin lovellisissa malleissa. Käytännössä kamerareikä on oikeastaan täysin huomaamaton, eikä siihen kiinnitä muutaman päivän jälkeen enää minkäänlaista huomiota. Ilmoitusrivin toiminnan osalta vasemman reunan kuvakkeet rivittyvät kameran oikealle puolelle ja kuvaketilaa on käytössä enemmän kuin useimmissa loviratkaisuissa. Honor on kuitenkin päätynyt hieman outoon ratkaisuun ja siirtänyt esimerkiksi WiFi- ja kuuluvuusikonit kamerareiän viereen, kun normaalisti ikonit sijaitsisivat tilapalkin oikeassa reunassa.

Näyttöreiän sijainnista voidaan olla montaa mieltä, allekirjoittaneelle Honorin ratkaisu tuntui varsin onnistuneelle, vaikkakin loppujen lopuksi aivan näytön yläreunan keskellä voisi olla paras paikka reiälle. Tänä vuonna vastaavia ratkaisuja tullaan näkemään varmasti mitä erilaisimmilla toteutuksilla, joten vuoden kuluessa jokaisen oma mieltymys toteutuksen suhteen on varmasti kirkastunut.

Näytön tekniset ominaisuudet

  • 6,4-tuumainen IPS LCD -näyttöpaneeli
  • 2310×1080 pikseliä, 19,25:9 kuvasuhde, 398 ppi
  • Sinisen valon suodatin, ilmoitusledi, säädettävät väriasetukset

Itse näyttö on maksimikirkkaudellaan kohtuullinen, mutta kirkkaimmilla keleillä näytön luettavuus kärsii ja jopa maksimikirkkaudellaan näyttö on hieman vaikeasti luettava. Honor on tunnetusti käyttänyt laitteissaan varsin ylisaturoivaa oletusväriprofiilia ja tilanne on sama myös View20:n osalta. Puhelimen näyttöasetuksista onneksi löytyy useampi eri väriprofiili ja jopa mahdollisuus säätää näytön värit käsin.

Tarkkasilmäisimmät voivat myös huomata pientä värihajontaa näytön kamerareiän ympärillä. Honor kertoi, että tämä johtuu tekniikasta, jolla kamerareikä on valmistettu. Honor kertoo, että ensinnäkin kameran upottaminen vain 4,5 mm kokoiseen reikään ei ollut helppoa. Näyttöreiän ympärillä näkyvä tummempi värialue on toteutettu estämään näytön valon pääsy itse kamerasensorille häiritsemään kameran toimintaa.

Huawei-konserni on tunnettu hyvin toimivista sormenjälkitunnistimistaan, eikä Honor View20 tee poikkeusta. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu takakuoreen optimaaliselle korkeudelle ja puhelimen käteen ottaessa sormi hakeutuu automaattisesti oikealle paikalle. Tunnistimen nopeus on alan parhaimmistoa. Tarjolla on myös etukameralla toteutettava kasvojentunnistus, joka tosin ei ole tietoturvaltaan erityisen luotettava.

Takalasin alle on sijoitettu kookas 4000 mAh:n kiinteä akku, joka alkaa Honorin ja Huawein huippumalleissa olla jo varsin tavanomainen koko. Akku tukee pikalatausta ja puhelimen paketissa tuleekin mukana Huawein SuperCharge -pikalaturi, jonka latausteho on 22,5 wattia.

 

Kamera

Honor View20:n uusittu kamerajärjestelmä oli jo huhujen kautta varsin kattavasti tiedossa ja ennakkotietojen perusteella kameran toteutus kuulosti varsin mielenkiintoiselta.

Puhelimen takakamera koostuu kahdesta sensorista, joista pääkamerana toimii Sonyn uusi IMX 586 -sensori, jonka tarjoaa 48 megapikselin nimellistarkkuuden. Pääsensori on sijoitettu omaan kamerakyhmyyn ja käyttää Huawein muutamasta aikaisemmasta huippumallista (P20 Pro ja Mate 20 Pro) tuttua Quad Bayer -suodatinta, jossa neljä samanväristä pikseliä on sijoitettu kennolla vierekkäin mm. hämärä- ja HDR-kuvausominaisuuksien parantamiseksi. Toinen kamera sijaitsee myös omassa kehyksessään ja on uutta tekniikkaa edustava ns. ToF (Time of Flight) 3D-kamera, jota käytetään ympäristön kohteiden tunnistamiseen heijastuvan infrapunavalon avulla.

Kameran tekniset tiedot:

  • 48 megapikselin pääsensori (Sony IMX 586), 0,8 um pikselikoko, 1/2-tuumainen kenno, f1.8
  • 3D TOF -syvyyskamera
  • PDAF-tarkennus
  • LED-salama
  • 4K 30 FPS videokuvaus

Honor View20 on ensimmäinen Suomen markkinoille saapuva puhelin, joka käyttää pääkameranaan Sonyn uutta IMX 586 -sensoria. Kamera tarjoaa 48 megapikselin maksimitarkkuuden, mutta oletusasetuksena kamera käyttää 12 megapikselin tarkkuutta, johon se on ensisijaisesti suunniteltu. Kameran asetuksista on kuitenkin mahdollista muuttaa tarkkuudeksi 48 megapikseliä.

Pääkamera perustuu siis 48 megapikselin ja 1/2-tuumaiseen kuvasensoriin, joka käyttää aiemmista Huawei laitteista tuttua Quad Bayer -suodatinta, jossa samaa värisuodatinta käyttävät pikselit on sijoitettu vierekkäin neljän pikselin ryhmiin. Quad Bayer –filtterin jälki ei ole maksimiresoluution näkökannalta yhtä tarkkaa kuin tavallista Bayer-filtteriä käyttävällä sensorilla, mutta sen edut liittyvät hämärä- ja HDR-kuvaukseen. Heikommassa valaistuksessa Quad Bayer -suodattimen neljän pikseliä yhdistetään, jolloin saavutetaan suuri 1,6 mikrometrin pikselikoko.

Pääkameran parina toimiva 3D TOF -kamera mahdollistaa valmistajan mukaan uusia käyttötapoja kameralle sekä tulevaisuudessa myös uusia ominaisuuksia. Kamera toimii etäisyyskamerana, mutta 3D TOF -kamera laskee etäisyyden heijastuvan infrapunavalon nopeuden perusteella, mittaamalla kameran ja kuvattavan kohteen välisen valosignaalin kulkuaikaa. Kamera luo infrapunasensoria apuna käyttäen 3D-kartan ympäröivästä alueesta ja mittaa kartan avulla etäisyyden ja kuvattavan kohteen muodon.

3D-kameran hyödyt jäivät testijaksolla toistaiseksi varsin pieniksi. Honorilla on kuitenkin isompia suunnitelmia kameran käytölle tulevaisuudessa ja tulevassa päivityksessä 3D-kameralla voidaan mallintaa esineitä suoraan puhelimeen. Kirjoitushetkellä 3D-kameraa pystyy käyttämään kuvien Muokkaus-ominaisuudessa, jossa 3D-kamera osaa erottaa kuvauskohteen ja taustan ja tämän jälkeen mahdollistaa erilaisia kohteeseen suoritettavia muokkausefektejä, kuten kaventamista ilman, että kuvauskohteen takana olevaan taustaan tehdään muutoksia. Lisäksi Honor on tuonut Kiinassa tarjolle muutamia toteutukseltaan melko simppeleitä interaktiivisia 3D-pelejä, tämä kuitenkin vaatii puhelimen liittämistä televisioon erillisellä telakalla tai kaapelilla.

Honor View20 kamerasovellus on tuttua kauraa aikaisemmista Honor-puhelimista, eikä itse sovellukseen olla juuri muutoksia tehty. Testikappaleemme sisälsi ei-virallisen version käyttöjärjestelmästä, jossa kamerasovelluksen versio oli 9.0.0.120. Tästä versiosta puuttui muutamia ominaisuuksia (mm. AI Clarity -tila), jotka löytyvät myyntiversion ohjelmistosta.

Kamerasovellus on täynnä erilaisia kuvaustiloja, joista keskeisimmiksi valitut on sijoitettu pystysuunnassa vieritettävänä valintarivinä. Päänäkymässä näkyviä kuvaustiloja ovat mm. yö-, muotokuva-, video- sekä valokuva-tilat. Lisää kuvaustiloja löytyy valintalistan lopusta löytyvän ”Lisää”-valinnan takaa. Valikon takana löytyy mm. puhelimen Ammattilainen-tila, joka vastaa muissa puhelimissa olevaa manuaalikuvaustilaa. Honorin toteutus piilottaa manuaalitila hankalasti valikon syövereihin on hieman erikoinen, koska View20:stä markkinoidaan erityisesti kameralla. Toisaalta Honorin brändiä on pyritty viemään nuorison suuntaan, joka ei välttämättä manuaalitilasta välitä tai näe sille tarvetta.

Manuaalitilassa on mahdollista säätää laajasti kameran asetuksia. Tilassa pääsee säätämään ISO-arvoa (50 – 102 400), suljinaikaa (1/400 s – 30 s), valotuksen korjausta (-4…+4), valkotasapainoa sekä tarkennusta. Raakakuvaustilan saa myös kytkettyä käyttöön asetuksista.

Mukana on myös erillinen HiVision-tila, joka vastaa Google Lens tyyppistä esineiden ja kohteiden tunnistusta. Lisäksi tarjolla on myös erillinen Ai-tekoälytila, jolla kameraohjelmisto säätää kuvauskohteen tunnistuksen perusteella omasta mielestään parhaat kamera-asetukset käyttöön.

View20:n kamerasovellus toimii sujuvasti ja kamera on käyttövalmis heti, kun sovellus on avautunut. Kamerasovellusta koskee samat huomiot kuin esimerkiksi Mate 20 Pro:n kamerasovellukseen. Suurin ongelma sovelluksessa on kameran tarkkuuden muuttamisessa, joka täytyy aina tehdä erikseen kamerasovelluksen asetuksien kautta. Totesimme jo Mate 20 Pro:n arvostelun yhteydessä, että olisi huomattavasti käyttäjäystävällisempää, jos sovellus osaisi itse vaihtaa esimerkiksi zoomia käytettäessä suoraan 12 megapikselin tarkkuuteen, kuin että mahdollisuus zoomaukseen piilotetaan 48 megapikselin tilassa kokonaan.

Ylle on liitetty testipuhelimen kameralla otettuja 12 megapikselin muokkaamattomia kuvia erilaisista käytännön tilanteista ja valaistusolosuhteista. Kuvat saa avattua alkuperäiseen kokoonsa klikkaamalla suurennettua kuvaa hiiren oikealla painikkeella ja avaamalla kuva sen jälkeen uuteen välilehteen.

Honor View20 tuottaa hyvässä valaistuksessa omassa hintaluokassaan varsin maukkaita kuvia. Kameran tuottama dynamiikka on tässä hintaluokassa kiitettävällä tasolla ja samaan aikaan kuvien värimaailma on hyvin lähellä luonnollista. Näiden lisäksi kameran tuottamat kuvat ovat tarkkoja ja täynnä yksityiskohtia. Quad Bayer -suodattimen johdosta pitäytyminen kamerasovelluksen 12 megapikselin oletusasetuksessa on useimmissa tilanteissa suositeltavaa.

Honor View20:n päiväsaikaan tuottamat kuvat tekivät vaikutuksen ja samaa voi suurimmilta osin sanoa myös ilta-aikaan otetuissa kuvissa. Hämärällä otettujen kuvien värientoisto on edelleen kunnossa ja kuvien yksityiskohdat on pystytty säilyttämään. Kuviin kuitenkin pääsee hiipimään hieman lisää kohinaa, joka tosin on täysin ymmärrettävää. Automatiikka venyttää suljinajan hämärässä pisimmillään 1/17 sekuntiin, joka on varsin tyypillinen lukema kuvanvakaimettomalle kameralle. Herkkyys nousee vain hyvin harvoin yli ISO 2000 -arvon, mutta todella pimeissä olosuhteissa sen havaittiin nousevan kertaalleen jopa ISO 51200 -arvoon.

 

12 vs 48 Mpix kuvakokovertailu

Kamerasensorin tukeman 48 megapikselin maksimitarkkuuden voi halutessaan kytkeä päälle asetuksista, mutta se ei takaa kaikissa olosuhteissa parempaa kuvanlaatua. Hyvässä valaistuksessa kennon täydellä resoluutiolla otetuissa kuvissa on hieman haaleampi värimaailma sekä havaittavasti enemmän yksityiskohtia. Samassa suhteessa kuvien pikselimäärän mukaan yksityiskohtien määrä ei kuitenkaan kasva. Heikommassa valossa 48 megapikselin kuvat ovat 12 megapikselin kuviin verrattaessa hieman pehmeämpiä ja myös kohinaa on havaittavissa enemmän – kamera hyötyy siis selvästi hämärässä Quad Bayern -suodattimen 2×2 pikselin ryhmien yhdistämisestä.

 

AI Clarity

Kuvakoon asetuksissa tarjolla on myös erillinen 48 megapikselin AI Clarity -vaihtoehto, joka hyödyntää kuvasensorin maksimitarkkuutta sekä useamman peräkkäisen kuvan pinoamista (image stacking) kuvanlaadun parantamiseksi. AI Clarity -kuvan ottaminen kestää muutaman sekunnin ja se on tarkoitettu paikallaan olevien kohteiden kuvaamiseen.

Havaitsimme sen parantavan hieman kuvissa näkyvien yksityiskohtien määrää ja samalla lisäävän jonkin verran kontrastia ja dynamiikkaa. Joissain tilanteissa Clarity-kuvista saattaa olla iloa, mutta tilan hankalakäyttöisyyden vuoksi sitä ei voi pitää kovinkaan käytännöllisenä vaihtoehtona.

 

2x zoomaus

Honor View20 ei sisällä erillistä teleobjektiivia, mutta Honor on silti sisällyttänyt kamerasensorin 48 megapikselin resoluutiota hyödyntävän 2x zoomausmahdollisuuden View20:n kamarasovellukseen. Zoomaus on kuitenkin mahdollista ainoastaan, kun kuvien tarkkuusasetuksissa on käytössä 12 megapikselin valinta.

Otimme muutaman vertailukuvan eri valaistusolosuhteissa. Hyvässä valaistuksessa zoomaus toimii varsin hyvin ja se taltioi selvästi enemmän yksityiskohtia kuin mitä tallentuu zoomaamattomaan kuvaan. Zoomattu kuva on havaintojemme mukaan laadultaan hyvin lähellä 48 megapikselin otoksen keskeltä rajattua vastaavaa aluetta.

Toisaalta kuten esimerkkikuvista on nähtävissä, ovat zoomatut kuvat hämärässä huomattavasti pehmeämpiä ja kohinaisempia kuin perustilassa otetut ja jälkikäteen rajatut kuvat. Yhteenvetona siis todettakoon zoomin olevan käyttökelpoinen hyvässä valossa, mutta kuvanlaadullisesti siitä ei ole iloa hämärässä.

 

AI-tila

Honor käyttää myös View20:ssä viime vuonna Honor 10:n yhteydessä lanseerattuja tekoälyominaisuuksia kamerassaan. Ominaisuuden saa päälle kamerasovelluksen kuvausnäkymässä olevasta AI-painikkeesta. Otimme muutaman testiotoksen normaalitilassa sekä AI-tilassa ja vertailimme kuvia. Yleensä valmistajien AI-tiloja on vaivannut ongelma ylikorostuneiden värien osalta, mutta View20:n osalta Honor on päätynyt lähes päinvastaiseen ratkaisuun. Honor View20:n AI-tilassa otetuista kuvista on hyvin hankala löytää eroavaisuuksia. Pieniä eroja on nähtävissä väreissä, mutta AI-tilassa otetut kuvat ovat yllättäen varsin luonnollisia. Selkeimmin värien korostuminen on havaittavissa ruokakuvissa. AI-tila ei mielestämme tarjoa juuri etuja tai myöskään kummempia haittoja, joten sen päälläpito on tämän perusteella hieman turhaa, mutta toisaalta siitä ei ole mainittavaa haittaakaan.

 

Yö-tila

Honor on tuonut myös erillisen Yö-tilan käytettäväksi View20:n kanssa. Tila on tuttu viime vuoden Huawein P20 Pro:sta ja Mate 20 Pro:sta ja Honorin toteutus on tekniikaltaan yhtenäinen. Yö-kuvaustila mahdollistaa kuvien ottamisen käsivaralta 4-6 sekunnin suljinajalla ilman, että kuva tärähtää.

Testijakson kokemusten pohjalta Yö-tila on käytännöllinen lähinnä lähes täysin pimeissä kuvaustilanteissa, kun taasen muissa tilanteissa kuvat kannattaa ottaa ihan perustilassa. Parhaimmillaan Yö-tilalla saa loihdittua käyttökelpoisen kuvan tilanteesta, jossa käyttäjän silmät eivät erota lähestulkoon mitään. Yö-tilan käyttäminen kohtuullisesti valaistuissa olosuhteissa aiheuttaa yleensä kuvan ylivaloittumisen, joka samalla myös tekee lopputuloksesta perustilassa otettua otosta heikkolaatuisemman. Yö-tilan kuvissa on hieman vähemmän kohinaa normaalikuviin verrattaessa, mutta samalla myös kuvien terävyys kärsii.

 

Vertailua OnePlus 6T:hen

Otimme myös nopeat vertailukuvat päivänvalossa sekä yöllä View20:n pahimmaksi kilpailijaksi laskettavan OnePlus 6T:n kanssa.

Hyvässä valaistuksessa otetuissa kuvissa OnePlus 6T korostaa kontrastia ja värejä jonkin verran, jolloin luonnollisempaa jälkeä tekevän View20:n kuva näyttää rinnalla haalealta. Honorin 48 megapikselin sensori pystyy tallentamaan täydellä tarkkuudella selvästi enemmän yksityiskohtia ja myös värisävyjen toisto on hienostuneempaa. Honorin 12 megapikselin kuvat ovat yksityiskohdiltaan varsin samalla tasolla OP6T:n 16 megapikselin kuvien kanssa, mutta muissa edellä mainituissa asioissa View20 vetää edelleen pidemmän korren.

Hämärässä View20:lla otetut kuvat näyttävät kokonaisuutena terävämmiltä ja toistavat valojen värit luonnollisemmin. Vaikka erot eivät ole valtavan suuria, View20:n hämäräkuvissa havaitsimme paremman dynamiikan, enemmän pieniä yksityiskohtia sekä paremman värisävyjen toiston.

Honor View20 pystyy tallentamaan 4K-videota parhaimmillaan 30 FPS:n ruudunpäivitysnopeudella. Monista nykypäivän high-end-puhelimista löytyvän 60 FPS -tilan poissaolo johtuu ilmeisesti Kirin 980 -piirin rajoitteista. Puhelin antaa käyttäjän valita käyttääkö H.264- vai H.265-koodekkia. Video tallentuu H.264-koodekilla (High@L5.1, AVC 1 Ref frames) .MP4-kääreeseen noin 38,5 Mbit/s bittivirralla ja hyvälaatuisella 192 kbit/s stereoäänellä.

Videopuolella View20 jatkaa vahvaa suorittamista ja videon dynamiikka on hyvää sekä värintoisto luonnollista. Myös video toistuu ruudunpäivitysnopeus huomioiden sulavana, mutta siinä on havaittavissa pientä pehmeyttä ja sivuttain kameran liikkuessa pientä nykimistä. Videokäytössä kameran elektroninen vakautus on aina käytössä 4K- ja 1080p-laadulla eikä sitä pysty ottamaan pois asetuksien kautta. Vakautus toimii varsin hyvin eikä siitä löydy hirveästi pahaa sanottavaa.

 

Käyttöjärjestelmä & käyttöliittymä

Honor View20 on ensimmäinen Suomessa myytävä Honor-puhelin, joka tulee varustettuna Honorin ”omalla” MagicUI-käyttöliittymän 2.0-versiolla. MagicUI 2.0 on Honorin itsensä muokkaama versio emoyhtiö Huawein kehittämästä EMUI:sta. Käyttöliittymän alla pyörii uusin Android 9.0 Pie.

Honorin mukaan omalla Magic UI -käyttöliittymällä pyritään tuomaan puhelimiin brändin omaa nuorekkaampaa ilmettä, mutta testijakson aikana ei MagicUI:stä löytynyt oikeastaan värimaailmaa lukuun ottamatta mitään eroa Huawein EMUI-käyttöliittymään ja ominaisuudet ovatkin pitkälti yhteneväiset. Honorilta olisi ehkä toivonut hieman rohkeampaa otetta, kun yhtiö kerran on päättänyt lähteä oman käyttöliittymän kehittämiseen. MagicUI ei tällä hetkellä tarjoa mitään millä se voisi erottua muista Honorin tai Huawein EMUI-käyttöliittymää käyttävistä puhelimista. Ehkä MagicUI:ta olisi voinut lähteä rohkeasti viemään lähemmäksi puhdasta Androidia. Toivottavasti Magic UI:n ja EMUI:n välillä nähdään tulevaisuudessa kasvavissa määrin eroavaisuuksia.

Saimme testilaitteen käsiimme jo hieman ennen virallista Pariisin julkaisua, josta johtuen puhelimessa oli käytössä eri käyttöjärjestelmäversio (107-loppuinen), kuin joka on tarjolla myyntiversiossa. Testilaitteemme käytti Googlen joulukuun tietoturvapäivityksiä, eikä testilaitteelle tullut ohjelmistopäivityksiä testijakson aikana. Testiversiosta puuttui muutamia kameraominaisuuksia, mm. AI Ultra Clarity -tila. Käytön aikana huomattiin myös pieniä kauneusvirheitä ohjelmistossa, joista näkyvin oli ohjelmallisten navigointinäppäimien siirtyminen kohti vasempaa laitaa. Ongelmaa ei kuitenkaan havaittu julkaisutilaisuudesta saamallamme virallisella ohjelmistolla varustetussa kappaleessa. Myöhemmin toimitus sai käsiinsä uudemmalla 125-loppuisella ohjelmistolla varustetun laitteen, josta löytyi tammikuun tietoturvakorjaukset.

Kokonaisuutena MagicUI 2.0 -versio toimi testijakson ajan sulavasti eikä suorituskyvyn osalta havaittu minkäänlaisia ongelmia. Ainoa suuri kysymysmerkki uuden käyttöliittymän osalta on sen tuleva päivitettävyys, joka on ollut jo aikaisemmilla Honorin laitteilla paikoin hidasta, tai pahimmillaan jopa olematonta. Olettaa kuitenkin voi, että tämän hintaluokan laitteelle myös tulevat päivitykset tulevat kohtuullisella aikataululla. io-tech tiedusteli päivitystukiasiaa Honorilta, mutta yritys ei antanut vielä tarkempia lupauksia tulevaisuuden versiopäivitysten ja tietoturvakorjausten suhteen.

Suurimmat Android 9.0 Pie:n uudistukset löytyvätkin konepellin alta, mutta esimerkiksi Pie:n mukana tullut eleisiin pohjautuva navigointi on korvattu Honorin omilla vaihtoehdoilla. Valittavana on kolme eri mahdollisuutta, joista täysin eleisiin pohjautuva käyttöliittymä tarjoaa vielä hieman normaalia enemmän käytettävää näyttötilaa. Muita vaihtoehtoja on normaali takaisin, koti, äskeiset sovellukset -painikerivi ja sen lisäksi erillinen navigointipainike, jota painamalla ja pyyhkäisemällä suoritetaan eri toimintoja.

Googlen Android 9.0 Pie:n mukana tuoma Digitaalinen hyvinvointi -ominaisuus on myös korvattu valmistajan omalla Digital balance -ominaisuudella. Valitettavasti Honorin toteutus on Googlen omaa toteutusta pelkistetympi. Henkilökohtaisesti en ymmärrä tarvetta ”pyörän uudelleenkeksimiselle” kun valmiiden natiivitoteutusten käyttäminen vähentäisi valmistajan omaa kehitystyötä ja yleensä, kuten tässäkin tapauksessa, oma toteutus on vielä astetta heikompi.

 

Suorituskyky

Honor View20 vietti ympärivuorokautisessa käyttötestissä runsaan parin viikon ajan ja laitteesta saatiin tässä ajassa kattava yleiskuva. Kuten jo totesimme, pieniä kauneusvirheitä ennakko-ohjelmistossa lukuun ottamatta suorituskyky oli sillä tasolla kuin sen voi olettaakin tämän tasoisella laitteella olevan. Toimituksessa oli rinnakkaisesti käytössä myös toinen View20-yksilö uudemmalla ohjelmistoversiolla, joka toimi täysin ongelmitta.

Nykyisten huippupelien kanssa Honor View20:llä ei ole minkäänlaista ongelmaa, vaikka aivan Snapdragon 845:n grafiikkasuorituskykyyn ei ylletäkään. Näytön resoluutiota voi halutessaan laskea käyttämään 1540 x 720 tarkkuutta, jolloin grafiikkasuorituskyky kasvaa merkittävästi. Ohjelmistosta löytyy myös mahdollisuus käyttää MagicUI:n ”älykästä resoluutiota”, joka muuttaa näytön tarkkuutta käytössä olevan ohjelman tai pelin perusteella.

Synteettisten suorituskykytestien tulokset olivat Honor View20:n osalta mielenkiintoisia, koska kyseessä on vasta toinen Suomessa myyntiin tullut laite, joka käyttää viime syksynä julkaistua Kirin 980 -järjestelmäpiiriä. Testit ajettiin käyttäen puhelimen näytön natiivitarkkuudella (1080 x 2310). Verrokeiksi testiin otettiin suoraan samassa hintaluokassa kilpaileva OnePlus 6T (Snapdragon 845), Samsungin Galaxy S9 (Exynos 9810) sekä viime vuonna julkaistu Huawein P20 Pro (Kirin 970).

Testitulosten pohjalta Kirin 980 -järjestelmäpiiri näyttää jatkavan pitkälti samalla kaavalla kuin aikaisempi Kirin 970. Kirin-malliston tuorein lippulaivapiiri on jälleen vahvoilla prosessorisuorituskyvyn osalta, mutta grafiikkapuolella piiri ottaa vielä hieman takkiin pahimmilta kilpailijoiltaan. Samalla piirillä varustettuun Huawein Mate 20 Pro -lippulaivamalliin nähden suorituskyky on pienen virhemarginaalin sisällä lähes identtistä, joskin View20:n grafiikkasuorituskyky on parempaa alhaisemmasta näyttötarkkuudesta johtuen.

Prosessorin suorituskykyä mittaavassa Geekbench-testissä Kirin 980 iskee tauluun testinelikon kovimman tuloksen useamman piirin testissä. Yhden ytimen testeissä Kirin 980 jää vielä Galaxy S9:n käyttämän ja tehtävään varsin hyvin optimoidun Exynos 9810 -piirin jalkoihin, mutta ohittaa niin Snapdragon 845:n kuin myös Kirin 970 -piirin. Yleistä suorituskykyä mittaavassa Antutussa Snapdragon 845 -piiri vie totutusti ykköspaikan ja Kirin 980 seuraa hieman jäljessä kakkosena.

Grafiikkapuolella View20 ei ole yhtä vahvoilla kilpailijoihin nähden, sillä Mali-G76 MP10 -grafiikkasuoritin ei pärjää Snapdragon 845 -piirin Adreno 630 GPU:lle. Kirin 980 -piirin graafinen suorituskyky vastaa pitkälti viime vuoden Snapdragon 835 -piirin graafista suorituskykyä, ollen siitä huolimatta hyvällä tasolla.

Huomionarvoisena seikkana tallennustilan luku- ja kirjoitusnopeutta mittaavaan Androbench 5 –testin tulokset on ajettu mukautetuilla, paremmin tosielämän käyttöä vastaavilla asetuksilla (1 thread, 300 Mt file size, 256 kt buffer size), joita on käyttänyt mm. Anandtech-sivusto testeissään. Androbenchin tulokset ovat täten alhaisempia kuin joissain vanhemmissa io-techin puhelinartikkeleissa.

 

Akunkesto

Huawein ja Honorin aikaisemmin testatuissa puhelimissa akunkesto on ollut yksi osa-alue, jolla valmistaja on pystynyt iskemään tauluun varsin kovia tuloksia moniin kilpailijoihin verrattuna. Honor View20 osalta osattiin odottaa kärkipaikoille asettuvaa akkukestoa, eikä puhelin parin viikon testijaksolla tuottanut pettymystä tällä osa-alueella.

Akkukeston osalta Honor View20 on kahden päivän akkukestolla varustettu puhelin. Testijaksolla ei ollut oikeastaan kertaakaan ongelmia selvitä kahden päivän käyttöaikoihin. Normaalina aktiivisena käyttöpäivänä (noin klo 6 – 23) akun varaus tippui 60 – 80 % varaustasolle, näytön päälläoloaikojen ollessa 3 – 3,5 tunnin paikkeilla. Hieman vähäisemmällä käytöllä akunvaraus tippui 80 – 90 % väliin, jolloin näytönpäälläoloaika liikkui 1 – 1,5 h välimaastossa. Kahden päivän käyttöaikoihin päästiin myös ongelmitta, jolloin akun varaustaso oli toisen päivän lopulla 20 – 40 % välimaastossa ja näytön päälläoloaika pyöri 6 – 8 tunnin lukemilla. Kuvaajassa vihreät pisteet kuvaavat akun varaustasoa päivän käytön jälkeen ja punaiset pisteet kahden päivän jälkeen.

Testijakson puhelimenkäyttöprofiiliin kuului mm. WhatsApp- ja Slack-viestittelyä, Twitterin ja Instagramin selailua, sähköpostien lukemista, karttasovelluksen selailua ja navigointia, nettiselailua, muutamia puheluita, lyhytjaksoista pelailua ja kameran käyttöä mobiiliverkkoyhteyden, Bluetoothin, WLAN:in ja synkronointien ollessa jatkuvasti päällä. Näytön resoluutio oli testijakson ajan aina täydellä FHD+ asetuksella, eikä älykäs näyttötarkkuus -ominaisuus ollut käytössä.

Ajoimme Honor View20:llä myös io-techin puhelinartikkeleissa yleisesti käytetyt virrankulutusta ja akunkestoa mittaavat, suoraan laitteiden kesken vertailukelpoiset perustestit. Verrokeiksi valitsimme suorituskykytesteissä olleet OnePlus 6T:n, Samsung Galaxy S9:n sekä Huawei P20 Pro:n.

YouTube-testissä videota pyöritettiin WiFi:n yli tunnin ajan 1080p-tarkkuudella ja 50 % näytön kirkkaudella sekä 50 % äänenvoimakkuudella kuulokkeiden ollessa kytkettynä. Tässä testissä akun varaus väheni 8 %, joka tarkoittaa laskennallisesti noin 12,5 tunnin toistoaikaa. Tuloksissa kannattaa ottaa huomioon ainakin noin prosenttiyksikön mittausvirheen mahdollisuus.

Raskaampaa grafiikkaintensiivistä käyttöä (pelaamista) simuloivassa GFXBench Manhattan -akkutestissä Honor View20 saavutti melkein 300 minuutin tuloksen, joka on melkein kaksinkertainen kahteen muuhun kilpailijaan verratessa. Ainoastaan Samsung Galaxy S9 havitteli samanlaisia akkukestoja, jääden kuitenkin yli 30 minuuttia View20:n tuloksesta.

Sekalaista yleiskäyttöä simuloivassa PCMarkin akkutestissä View20:n tulos on testaamiemme puhelinten kärkituloksia ja Honorin uutuus jättää verrokkina olleet kilpailijat parhaimmillaan yli 4 tunnin päähän.

 

 

 

Honor View20:n mukana toimitettava Huaweille brändätty SuperCharge -pikalaturi tarjoaa varsin korkean 22,5 watin lataustehon. Noin 30 minuutin latauksella View20 akkuprosentit nousevat noin 59 %. Tunnin latauksella akunvaraustaso on jo erittäin korkea, 95 %, mutta viimeisen 5 prosentin lataamiseen kuluu vielä 25 minuuttia. Tulos on yksi nopeimmista ja View20:n latausnopeus asettuukin kärkipaikoille OnePlus 6T:n ja Huawei Mate 20 Pro:n kanssa.

Harmillisesti lasikuoresta huolimatta Honor ei ole tuonut emoyhtiö Huawein huippumallin tapaan laitteeseen langatonta latausta. Vaikka langaton lataus on pikalaturin ohella hieman turha, se tarjoaa huomattavasti vapaampaa latauskäytäntöä siitä pitäville. On kuitenkin oletettavaa, että myös Honor tulee seuraamaan emoyhtiö Huaweita ja tuo nopean langattoman pikalatauksen myös tulevien laitejulkistustensa mukana. Lisäksi on hyvä huomioida, ettei langaton lataus ole erityisen yleinen ominaisuus muissakaan tämän hintaluokan puhelimissa.

 

Yhteenveto

Honor View20 vaikutti jo ennakkotietojen perusteella varsin kokonaisvaltaiselta paketilta, eikä testijakso tuonut juuri muutosta ensituntemuksiin. Honor on selkeästi lähtenyt aggressiivisesti haastamaan mm. OnePlus 6T:n niin hinnoittelussa kuin myös teknisten ominaisuuksien osalta.

Honor View20:n muotoilu on yhtiölle varsin tuttua ja ei tuo juuri mitään uutta itse muotoilun osalta. Puhelin istuu käteen todella mukavasti ja 180 gramman massasta huolimatta puhelin tuntuu kädessä sopusuhtaisen painoiselta. Takalasin pyöristetyt reunat helpottavat laitteen käsittelyä yhdellä kädellä, vaikka pientä sormiakrobatiaa vaaditaankin laitteen yläreunaan yltämiseksi.

Jos View20 muotoilu ei ansaitse erityispalkintoja, niin pisteet voidaan jakaa ulkonäöllisistä asioista. Testilaitteemme Phantom Blue -värivaihtoehto on varsin näyttävä ja takalasiin toteutettu valon mukaan muuttuva V-efekti erottuu massasta ja laitetta on mukava pyöritellä valoa vasten ja seurata efektin muuttumista. Tässä muodossa lasi pääsee takakuorimateriaalina parhaiten oikeuksiinsa.

Tekniseltä kannalta Honor View20 pakkaa sisuksiinsa parasta rautaa mitä Huaweilla on omatuotantona tarjota. Viime syksynä julkaistu Kirin 980 -järjestelmäpiiri kuroo jälleen kerran Qualcommin etumatkaa hieman kiinni ja etenkin prosessorisuorituskyvyssä Kirin 980 on joissain tilanteissa jopa Snapdragon 845 -piiriä nopeampi. Kirin-piirisarjan ongelmat löytyvätkin graafisesta suorituskyvystä, vaikka siinäkään ei nykypeleillä ole mitään valitettavaa. Honor View20 pyörittää nykyisiä AAA-tason mobiilipelejä ilman ongelmia eikä synteettisissä testeissä tulleita tehoeroja huomaa käytännössä tällä hetkellä missään tilanteessa.

Tallennustila ja RAM-muistia View20 tarjoaa tässä hintaluokassa riittävästi jo pelkästään perusversion 6 ja 128 Gt:n versiossa. Jos on valmis maksamaan hieman lisää, on tarjolla 8 ja 256 Gt:n -malli ja samalla tarjolle avautuu hienolla takalasin efektillä varustetut Phantom Blue ja Phantom Red -värivaihtoehdot.

Kameran osalta on myös otettu kehitysaskeleita. View20:n kamera tekee hintaluokassaan varsin vakuuttavaa tulosta. Hyvässä valossa otetut kuvat ovat teräviä, dynamiikka on kunnossa ja kuvissa on valtavasti yksityiskohtia. Sama taso jatkuu myös heikommassa valossa otetuissa kuvissa. Todella pimeisiin tilanteisiin tarjolla on erillinen Yö-tila, joka mahdollistaa kuvien oton tilanteissa, joissa ihmissilmä ei enää kuvauskohdetta välttämättä erota. Yö-tilan käyttöä ei kuitenkaan voi suositella käytettäväksi edes kohtalaisesti valaistuissa paikoissa, jolloin kuvista tulee yleensä ylivalottuneita.

Honor View20 oli kokonaisuutena sen verran positiivinen kokemus, että jopa allekirjoittanut, joka ei ole EMUI:ta käyttävien laitteiden erityinen fani, oli positiivisesti yllättynyt. Honor on hinnoitellut laitteen juuri oikeaan kastiin ja View20 onkin suora kilpailija OnePlus 6T:lle. Jonkin verran miinusta ropisee ohjelmistopuolen toistaiseksi epäselvästä päivitystuesta niin versiopäivitysten kuin tietoturvakorjaustenkin suhteen.

Tekniset ominaisuudet ovat View20:ssä kärkikastia ja akkukeston ollessa myös erinomaisella tasolla, ei Honor View20:lle ollut vaikeaa myöntää Toimituksen valinta -kunniamainintaa, vaikka ohjelmiston toistaiseksi epävarma päivitystuki tuokin pienen lommon muuten tasapainoiseen kokonaisuuteen. Loppukaneettina voidaan todeta, että jos 550 – 650 euroa on uuden puhelimen budjetti, tarjolla on kaksi varteenotettavaa vaihtoehtoa. Jos kamera näyttelee tärkeää roolia omassa hankinnassa kannattaa katse siirtää Honor View20:n pariin ja jos taas grafiikkasuorituskyky, käyttöliittymä ja ohjelmisto sekä sen päivittyvyys on tärkeintä, kannattaa valinnassa päätyä OnePlus 6T:n puoleen.

Hyvää:

  • Kameran kuvanlaatu
  • Muotoilu ja ulkonäkö
  • Kirin 980 -piirin suorituskyky kokonaisuutena hintaluokassaan
  • 3,5 mm:n ääniliitäntä
  • Hyvä akunkesto
  • Sulava käytännön suorituskyky
  • Kamerareiän toteutus on toimiva eikä se häiritse laitteen käyttöä
  • Hinta varauksin

Huonoa:

  • Lasirakenteen pudotuskestävyys
  • Graafinen suorituskyky jää edelleen Qualcommin piirejä käyttävistä laitteista
  • Kameratilojen välillä liikkuminen on kankeaa
  • 3D ToF -kameraa ei hyödynnetä toistaiseksi juuri lainkaan
  • Kattavasti kustomoitu MagicUI -käyttöliittymä ei kaikkien mieleen
  • Ohjelmiston epäselvä päivitystuki

 

This site uses XenWord.
;