Ice Lake tulee olemaan Intelin ensimmäinen 10 nanometrin palvelinprosessori, mutta järein Whitley-alustan prosessoreista tulee olemaan 14 nanometrin Cooper Lake.

Intel on jo julkaissut 10 nanometrin Ice Lake -arkkitehtuuriin perustuvat prosessorit kannettaviin tietokoneisiin. Nykyisten roadmappien mukaan arkkitehtuuria ei tulla näkemään työpöytäpuolella, mutta palvelinpuolelle se tullaan saamaan.

Korealainen Brainbox on napannut kuvan Asuksen pitämästä esityksestä, joka antaa uutta tietoa Ice Laken tulevasta palvelinversiosta, saman alustan Cooper Lakesta sekä ylipäätään yhtiön palvelinpuolen tarkemmasta aikataulusta. 14 nanometrin Cooper Lake julkaistaan alustalle ensi vuoden toisella ja 10 nanometrin Ice Lake kolmannella neljänneksellä. Cooper Lakesta tullaan julkaisemaan ainakin kaksi erilaista versiota, joista tässä uutisessa käsitellään oletettavasti kevyempää Cooper Lake-4 -versiota.

Sekä Cooper Lake- että Ice Lake -palvelinprosessorit tulevat sopimaan dian mukaan Socket P+:ksi ristittyyn prosessorikantaan, mutta aiemmista vuodoista tiedetään jo, että kannan todellinen nimi on Socket P4 (LGA 4189). LGA 4189 -kannasta tullaan julkaisemaan Whitley-alustan Socket P4:n lisäksi myös Cedar Island -alustan Socket P5 -versio, joka on tarkoitettu oletetusti järeämmille Cooper Lake-6 -prosessoreille.

Ice Lake -prosessorit tulevat sisältämään enimmillään 38 ydintä per prosessorikanta, kun Cooper Lake -ytimiä saadaan sopimaan enimmillään 48 samaan kantaan. Cooper Lake -prosessoreiden TDP-arvo voi olla korkeimmillaan 300 ja Ice Lake -prosessoreiden 270 wattia. Molemmissa on kahdeksan muistikanavaa, jotka tukevat nopeimmillaan DDR4-3200-muisteja, jonka lisäksi Ice Lake tukee 2. sukupolven Intel Persistent Memory- eli Optane-muistitikkuja.

Cooper Lakessa on Intelin UPI-linkkejä (Ultra Path Interconnect) neljä ja Ice Lakessa kolme kappaletta ja kumpikin on varustettu maksimissaan 64:llä PCI Express -linjalla. Cooper Laken PCIe-linjat ovat PCIe 3.0- ja Ice Laken PCIe 4.0 -versiota. Whitley-alustan myötä kumpikin prosessoreista tulee käyttämään nykyisten mallien tapaan C62x-piirisarjaa.

Lähde: Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;