Mahdolliset aiemmat aidot testit on ajettu Engineering Sample -versioilla, jotka eivät välttämättä vastaa myyntiversioita. AMD julkaisee Ryzen-prosessorit 2. maaliskuuta.

Netissä on pyörinyt lukuisia väitettyjä testejä AMD:n tulevilla Ryzen-prosessoreilla. Väitetyistä testeistä aidot on ajettu Engineering Sample -prosessoreilla, joiden Turbo- ja Extended Frequency Range- eli XFR-ominaisuudet eivät välttämättä toimi samoin kuin tulevissa myyntiversioissa, ja loput ovat luonnollisesti väärennöksiä.

Nyt nettiin on saatu mahdollisesti ensimmäiset aidot Ryzen 7 1700X:n myyntiversiolla ajetut testitulokset. Testit ehtivät olla hetken aikaa julki XFastest-sivustolla ja VideoCardz ehti napata niistä kuvat talteen ennen kuin artikkeli poistettiin.

VideoCardzin talteen ottamissa kuvissa on väitetyt tulokset 3DMark Fire Striken fysiikkatestistä, CPUmark 99:stä sekä Cinebench R15:stä. 3DMark Fire Strikessä fysiikkapisteitä ropisi 3,9 GHz:n Turbo-kellotaajuudella toimineelle prosessorille 17 916. Tom’s Hardwaren testien mukaan tulos asettuisi Broadwell-E-arkkitehtuuriin perustuvien Core i7-6850K:n ja i7-6900K:n välimaastoon.

CPUmark 99 -testissä tulokseksi napsahti 583, samassa yhteydessä on myös CPU-Z-kuvankaappaus, jossa näkyy erikoinen 3,5 GHz:n kellotaajuus; Ryzen 7 1700X:n peruskellotaajuus on 3,4 GHz. VideoCardzin mukaan Intelin Core i7-5960X saa testistä 561 pisteen tuloksen.

Cinebench R15 -testissä prosessori toimi ilmeisesti CPUmark 99:n tapaan 3,5 GHz:n kellotaajuudella, ainakin jos CPU-Z:n testin jälkeen näyttämään lukemaan on luottaminen. Cinebench itse tunnistaa prosessorin kellotaajuudeksi 3,4 GHz. Ryzen 7 1700X sai testissä tuloksekseen yhdellä ytimellä 154 ja moniydintestissä 1537 pistettä. VideoCardzin mukaan Core i7-6800K saa samassa testissä 4 GHz:n kellotaajuudella tulokseksi 1259 ja Core i7-5960X ilmeisesti vakiokellotaajuuksillaan 1318.

Ensimmäiset ilmeisesti aidolla Ryzen 7 1700X -prosessorin myyntiversiolla ajetut testit antavat eittämättä varsin vakuuttavan kuvan AMD:n tulevien prosessoreiden suorituskyvystä. Tässä kohtaa on kuitenkin syytä vielä malttaa ostohousujen pukemista jalkaan, sillä CPU-Z:n raportoimat kellotaajuudet eivät käy millään muotoa yksiin prosessorin vakiokellotaajuuksien kanssa. Ajettiinko testit manuaalisesti ylikellotetulla prosessorilla, vai onko kenties kyse vain Turbon ja XFR-teknologian toiminnasta, vai ovatko tulokset sittenkin väärennöksiä?

This site uses XenWord.
;