Arkkitehtuuri on tiettävästi ristitty Ada Lovelaceksi 1800-luvulla eläneen, maailman ensimmäiseksi tietokoneohjelmoijaksikin joissain yhteyksissä kutsutun matemaatikkokreivittären mukaan.

NVIDIA on pitänyt fiskaalivuoden 2023 toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksensa. Yhtiö julkaisi aiemmin tulosvaroituksen neljänneksestä ja se myös toteutui varoituksen mukaisena. Pelaajia kiinnostaa kuitenkin enemmän mitä nahkatakkisella toimitusjohtaja Jensen Huangilla oli sanottavanaan.

Huang kertoi osavuosikatsauksen sijoittajapuhelun yhteydessä näkemyksiään yhtiön pelimarkkinatilanteesta. Huangin mukaan pelipuolen tulos laski, koska sen kumppanit ja koko ala reagoi kysynnän yhtäkkiseen laskuun muun muassa varastosaldojen hallinnan keinoin. Peliala ei ole kuitenkaan katoamassa mihinkään ja Huang uskoo yhtiön selviävän nykyisestä kuopastaan tulevien kuukausien aikana ja siirtyvän seuraavaan vuoteen uuden arkkitehtuurin voimin. Hän varmisti lisäksi tulevansa kertomaan uudesta arkkitehtuurista lisää 20. syyskuuta pidettävän GTC-tapahtuman keynote-esityksessä.

NVIDIAn seuraavan sukupolven koodinimi on tiettävästi Ada Lovelace, viitaten 1800-luvulla eläneeseen matemaatikko Lovelacen kreivitär Augusta Ada Kingin tutumpaan nimeen. Lovelacea pidetään joissain piireissä maailman ensimmäisenä tietokoneohjelmoijana, koska hän kirjoitti kuvauksen Charles Babbagen analyyttisestä koneesta ja ohjelman koneen ajettavaksi.

Itse grafiikkapiireistä on varmaa tietoa vain vähän, huhumylly taas pyörii sitäkin kovempaa tuttujen kasvojen kertoessa viikottain tai jopa päivittäin uusia väitettyjä konfiguraatioita tulevista piireistä ja niihin perustuvista näytönohjaimista. Liki varmana voidaan pitää jonkin TSMC:n 5 nanometrin luokan prosessin käyttöä, mutta tällä hetkellä ei ole tietoa onko kyse samasta 4N-prosessista, kuin H100-piirissä. Toinen käytännössä varma seikka Micronin uudet 24 Gbps:n GDDR6X-muistit huippumalleissa.

Lähde: NVIDIA @ Seeking Alpha, NVIDIA

This site uses XenWord.
;