Windows 10:n uuden koontiversion Tehtävienhallinta osaa näyttää esimerkiksi miten paljon mikäkin prosessi käyttää näytönohjaimen resursseja, kuinka suurella prosentilla grafiikkapiirin laskentayksiköitä rasitetaan ja näytönohjaimen muistin käyttöasteen.

Microsoft tuo Windows Insider -käyttäjille tasaiseen tahtiin uusia koontiversioita Windows 10 -käyttöjärjestelmästä. Nykyiset koontiversiot ovat pieniä askelia kohti syksyllä julkaistavaa Fall Creators Updatea.

Windows 10:n koontiversio 16226:n kenties mielenkiintoisin uudistus on päivittynyt Tehtävienhallinta. Uudistetun Tehtävienhallinnan Suorituskyky-välilehdelle on lisätty oma osionsa tietokoneen näytönohjaimelle tai näytönohjaimille. Tehtävienhallinta osaa näyttää näytönohjaimen perustiedot sekä sen eri osien, kuten 3D:n (käytännössä tarkoittanee itse laskentayksiköitä), videonpurku- ja pakkausyksiköiden sekä muistin käyttöasteen. Lisäksi Lisätiedot-välilehti näyttää jatkossa miten paljon mikäkin prosessi käyttää näytönohjaimen resursseja. Microsoftin mukaan ominaisuus on vielä osittain buginen, joten käyttäjien toivotaan lähettävän siitä bugiraportteja aktiivisesti.

Muita uudistuksia uudessa koontiversiossa ovat esimerkiksi Gaming-asetuksiin lisätty Xbox Networking -välilehti, jossa voi tarkistaa yhteyden Microsoftin Xbox Live -verkkoon, mahdollisuus tuoda Edge-selaimeen asetukset ja keksit Googlen Chromesta sekä mahdollisuus sulkea välilehti silloinkin, kun sillä on avoinna esimerkiksi jokin dialogi. Epub-kirjoihin voi jatkossa lisätä Edgessä käsin kirjoitettuja muistilappuja ja kopioiduista tekstinpätkistä voi kysyä suoraan Cortanalta lisätietoa. Myös Edgen Suosikkien hallintaa on paranneltu.

Taskulaskimeen on lisätty tuki valuuttamuunnoksille, hiiren oikean näppäimen takana olevaan kontekstivalikkoon on lisätty tuki tiedostojen Jako-ominaisuudelle ja Windowsin helppokäyttötoiminnoista löytyvälle Narratorille on lisätty taakse tekoälyä, joka osaa kuvailla kuvia, joille ei ole erikseen kirjoitettu selitettä. Ominaisuutta voi käyttää myös optiseen kirjainten tunnistukseen kuvissa.

Mukana on myös joukko uusi emojeita ja hakuominaisuus oikean emojin löytämiseksi, virtuaalinäppäimistön swipe-kirjoitus tukee nyt useita uusia kieliä kuten suomea ja ennustavaan tekstinsyöttöön on myös lisätty joukko uusia kieliä. Myös tilaäänien (Windows Sonic, Dolby Atmos) käyttöönottoa on helpotettu entisestään.

Voit tutustua uuden koontiversion kaikkiin uudistuksiin, korjauksiin ja muutoksiin Microsoftin blogissa.

This site uses XenWord.
;