Uudet Radeon Software -ajurit tuovat mukanaan tuen RDNA-arkkitehtuurille ja RX 5700 -sarjan näytönohjaimille sekä pitkän liudan uusia ja päivittyneitä ominaisuuksia.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja APU-piireilleen. Radeon Software Adrenalin 2019 Edition 19.7.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuuriin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä sekä uuteen RDNA-arkkitehtuuriin perustuvia RX 5700 -sarjan näytönohjaimia.

Radeon Software 19.7.1 -ajureissa on mukana poikkeuksellisen paljon merkittäviä uudistuksia. Radeon RX 5700 -sarjan tuen lisäksi ne tuovat mukanaan uudet Radeon Image Sharpening- ja Anti-Lag-ominaisuudet. Image Sharpening toimii Vulkan-, DirectX 9- ja DirectX 11 -rajapinnoilla ja vaatii Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimen. Anti-Lag toimii DirectX 9- ja 11 -rajapinnoilla kaikilla ajureiden tukemilla näytönohjaimilla. Ominaisuuden kerrotaan parantavan pelien vasteaikaa parhaimmillaan 31 prosenttia.

AMD Link -sovellus on saanut automaattisesti verkosta tuetun koneen etsivän Auto-discovery-ominaisuuden sekä yhdellä klikkauksella rakennettavan yhteyden tietokoneen ja sovelluksen välille. Sovellus on lisäksi saatavilla nyt yksinkertaistetun käyttöliittymän kera Apple TV- ja Android TV -alustoille. Ajureiden uusi Automatic Low Latency Mode -ominaisuus osaa tuetuilla näytönohjaimilla asettaa television automaattisesti pelitilaan tai vastaavaan matalan vasteajan tilaan. Lisäksi ajureissa on uusi Settings Snapshot -ominaisuus, jolla voi kätevästi tallettaa kaikki ajureiden asetukset omiksi ladattaviksi profiileiksiin.

Radeon Chill -ominaisuutta on päivitetty näytöntunnistuksella, jonka myötä sen voi asettaa rajoittamaan ruudunpäivitysnopeuden suoraan näytön virkistystaajuuteen. Ominaisuuden kerrotaan toimivan sekä kiinteällä virkistystaajuudella varustettujen näyttöjen kanssa että FreeSync-ominaisuutta tukevien vaihtelevaa virkistystaajuutta tukevien näyttöjen kanssa. Radeon WattManiin on lisätty uusi tehonkulutusmittari ja Auto Tuning -ominaisuus antaa nyt koosteen sen tekemistä muutoksista helposti luettavassa muodossa.

Ajurit korjaavat tuttuun tapaan myös edellisten ajureiden ongelmia. Korjattujen ongelmien listoilta löytyvät muun muassa Easy Anti-Cheat -huijauksenesto-ohjelman ongelmat joidenkin AMD:n DLL-tiedostojen allekirjoitusten kanssa, mutta tämä voi vaatia ajureiden puhtaan asennuksen. Muita korjattuja ongelmia ovat esimerkiksi Radeon Overlayn toimimattomuus joissain tapauksissa Doom-pelissä ja Windows 7 -käyttöjärjestelmässä täyden ruudun tilassa. Tiedossa olevia ongelmia ovat puolestaan Radeon Overlayn mahdollinen vilkkuminen DirectX 9- ja Vulkan -peleissä jos käytössä on Image Sharpening -ominaisuus, Star Wars Battlefront II:n tekstuuriongelmat DirectX 11 -rajapinnalla, League of Legendsin käynnistymisongelmat Windows 7 -käyttöjärjestelmällä uudella Radeon RX 5700 -näytönohjaimella sekä ruutujen mahdollinen vilkkuminen Valve Index -virtuaalilaseilla SteamVR:ää käynnistettäessä Radeon RX 5700 -sarjan näytönohjaimilla. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteesta.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;