Sijoittajille suunnatussa diapaketissa Zen 3- ja 4 -arkkitehtuurit on ajoitettu ennen vuotta 2022 ja RDNA2 ennen vuotta 2021.

AMD on julkaissut sijoittajille suunnatun diapaketin, jossa käydään läpi yhtiön nykyisiä tuotteita, lähitulevaisuuden roadmappeja sekä finanssipuolen asioita. Diapaketissa varmistetaan muun muassa kesällä nähdyt muutokset yhtiön prosessori- ja näytönohjainarkkitehtuurien aikatauluissa.

Prosessoripuolella AMD:n uusi diapaketti varmistaa yhtiön olevan edelleen kesällä ilmoittamassaan aikataulussa. Zen 2 -prosessorit ovat kaupoissa, Zen 3 -arkkitehtuurin suunnittelu on valmis ja Zen 4 on suunnittelupöydällä. Toisessa diassa mainitaan myös, että Zen 3 -pohjaisen Milan-palvelinprosessorin suunnittelu on valmis ja Zen 4 -arkkitehtuuriin perustuva Genoa on parhaillaan työn alla. AMD aikoo julkaista Zen 3:n ja Zen 4:n ennen vuotta 2022.

Näytönohjainpuolella on niin ikään tutut sävelet. RDNA-arkkitehtuuri on nyt kaupoissa ja RDNA2 on suunnittelussa. RDNA2 tulee päivittämään arkkitehtuuria muun muassa säteenseurannan kiihdytyksellä ja se tulee olemaan käytössä näytönohjainten lisäksi seuraavan sukupolven konsoleissa. RDNA2-arkkitehtuuri saapuu kauppoihin ennen vuotta 2021, eli käytännössä sitä voidaan odottaa ensi kesänä tai syksynä.

Diapaketissa pisti silmään myös mielenkiintoinen yksityiskohta, joka on joko virhe diapaketissa tai kertoo AMD:n suunnitelleen kaikessa hiljaisuudessa täysin uuden Excavator-prosessoriytimiin perustuvan sirun. Yhtiön tämän vuoden kuluttajaprosessoreita käsittelevässä diassa mainitaan A-sarjan APU-piirit Chromebook-tietokoneille, joissa olisi dian mukaan Excavator-arkkitehtuuriin perustuvat prosessoriytimet ja Vega-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain. Viimeisimmät tiedossa olevat Excavator-ytimiä sisältävät APU-piirit perustuvat Bristol- ja Stoney Ridge -arkkitehtuureihin ja niissä on käytössä GCN3-arkkitehtuuriin perustuva grafiikkaohjain.

Lähde: AMD (PDF)

This site uses XenWord.
;