AMD:n mukaan yhtiö tulee muun muassa tekemään Zen 2 -arkkitehtuuriin muutoksia, joiden tarkoitus on estää Spectren kaltaisten hyökkäysten toimivuus yhtiön prosessoreilla.

AMD:n toimitusjohtaja Lisa Su on valottanut yhtiön tulevaisuuden suunnitelmia yhtiön tuoreessa osavuosikatsauksessa. Yhtiön viimeisin neljännes ja koko viime vuosi oli selvää parannusta aiempaan nähden yhtiön voittomarginaalin kasvaessa viime vuoteen nähden peräti 11 prosentilla.

Toimitusjohtaja Lisa Sun mukaan AMD on tekemässä Zen 2 -arkkitehtuuriin muutoksia, joiden on tarkoitus estää Spectren kaltaisten hyökkäysten toimivuus yhtiön prosessoreilla täysin. Zen 2 -arkkitehtuurin odotetaan saapuvan markkinoille ensi vuoden alkupuolella, kun pian julkaistavat uudet Ryzen-prosessorit perustuvat viilailtuun Zen-arkkitehtuuriin uudella valmistusprosessilla. Yhtiö kuitenkin aikoo aloittaa Zen 2 -prosessoreiden esituotantoversioiden toimituksen palvelinasiakkailleen vielä tämän vuoden puolella.

Grafiikkapuolella AMD:n suunnalta on hiljaisempaa, sillä tällä hetkellä odotettavissa on vain 7 nanometrin prosessilla valmistettava, koneoppimiseen optimoitu uusi Vega-grafiikkapiiri. Su oli varovainen aikataululausuntojen suhteen, mutta varmisti yhtiön ainakin toimittavan esituotantoversioita 7 nanometrin Vegasta asiakkailleen tänä vuonna.

AMD tulee käyttämään 7 nanometrin sirujen valmistukseen sekä GlobalFoundriesia että TSMC:tä, mutta se ei ole vielä varmistanut tullaanko samoja piirejä valmistuttamaan kummallakin puolijohdevalmistajalla, vai tehdäänkö jako valmistajien kesken piirikohtaisesti. Su varmisti lisäksi, että näytönohjainten saatavuuden suhteen rajoittavina tekijöinä ovat tällä hetkellä sekä GDDR5- että HBM2-muistien saatavuus eikä niinkään piisirujen tuotantokapasiteetti.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana AMD kertoi Intelille myytävien semi-custom Vega-grafiikkapiirien olevan heidän kirjoissaan Compute and Graphics -osastoon kuuluvia tuloja, eivätkä semi-custom-osastoon. Sun mukaan yhtiö myy Vega-grafiikkapiirit Intelille pelkkinä siruina ja esimerkiksi niiden paketointi on Intelin vastuulla.

Lähde: AMD Q4 Earnings Call @ Seeking Alpha

This site uses XenWord.
;