Ensimmäinen ITX-kokoluokan X299-emolevy tukee Skylake-X-prosessoreita, mutta tuki samaan kantaan sopiville Kaby Lake-X -prosessoreille on tiputettu pois kyydistä.

Emolevyvalmistaja ASRock on julkaissut maailman ensimmäisen mini-ITX-kokoisen X299-emolevyn. X299E-ITX/ac on epäilemättä kiinnostava vaihtoehto pienikokoisia tehomyllyjä suosiville käyttäjille, sillä se ei ole tehnyt merkittäviä kompromisseja pienen tilan vuoksi.

ASRock X299E-ITX/ac on varustettu LGA 2066 -prosessorikannalla, johon sopivat kaikki Intelin Skylake-X-prosessorit aina 18-ytimistä i9-7980XE-huippumallia myöten. Samaan kantaan sopivat Kaby Lake-X -prosessorit eivät ole tuettuja. Prosessorikannan ympärillä on yhteensä neljä SO-DIMM-muistipaikkaa, jotka tukevat parhaimmillaan DDR4-4000-nopeuksisia muisteja. PCI Express x16 -paikkoja on odotetusti yksi.

ASRockin uusi ITX-emolevy tarjoaa tallennusratkaisuille yhteensä kuusi SATA3-liitintä ja kolme PCIe 3.0 x4 M.2 -liitäntää, joista yksi tukee myös SATA-väylää. Tilan säästämiseksi kaksi paikoista löytyy emolevyn takapuolelta ja yksi on asennettu pystyyn takapaneelin I/O-liitinrivistön ja prosessorikannan väliin. USB-paikkoja on yhteensä kahdeksan, joista kaksi on USB 3.1 Gen 2 -sukupolvea (yksi Type-A ja yksi Type-C) ja loput USB 3.1 Gen 1 -sukupolvea. Verkkoyhteyksistä on vastuussa kaksi Intelin gigabitin verkkoliitintä sekä Intelin 2T2R Dual Band 802.11ac WiFi -ohjain. Realtekin ALC1220-koodekkiin perustuva ääniratkaisu tukee DTS Connect- ja Purity Sound 4 -ominaisuuksia.

Emolevyyn on saatavilla lisäksi ASRockin yhdessä Bitspowerin kanssa kehittämä nestejäähdytysblokki, jonka luvataan jäähdyttävän sekä prosessoria että virransyöttöä maksimissaan 300 watin tehonkulutuksen edestä.

Lähde: ASRock (1), (2)

This site uses XenWord.
;