Kyseessä on ensimmäinen Android Q:n yhteensä kuudesta esiversiosta.

Google on julkaissut eilen ensimmäisen beetaversion tulevasta Android Q -mobiilikäyttöjärjestelmästään. Beetaversio on asennettavissa Googlen omiin Pixel-sarjan puhelimiin. Positiivisena yllätyksenä mahdollisuus tuli tarjolle myös ensimmäisen sukupolven Pixel-malleille, vaikka niiden elinkaarituki on jo virallisesti loppunut.

Android Q Betan voi asentaa Pixel-puhelimiin joko manuaalisesti Googlen sivuilta ladattavan järjestelmäkuvatiedoston avulla tai vaihtoehtoisesti kirjaamalla laitteen mukaan Android Beta Program -ohjelmaan, jolloin uusi versio tulee OTA-päivityksenä suoraan puhelimeen. Ennen Android Q Betan asentamista on hyvä huomioida, että kyseessä on aikainen testi- ja kehityskäyttöön suunnattu versio, jota ei ole tarkoitettu päivittäiseen käyttöön. Monet käyttöjärjestelmän kuluttajille näkyvistä ominaisuuksista puuttuvat vielä ensimmäisistä beetaversioista.

Google aikoo julkaista Android Q:sta kaikkiaan kuusi esiversiota, joista neljä (maalis-kesäkuu) on varsinaisia beetaversioita ja kaksi ns. release candidate -versioita (Q3), jotka ovat lähellä käyttöjärjestelmän lopullista muotoa sisältäen mm. lopulliset sovellusrajapinnat. Lopullisen version julkaisu on suunniteltu tuttuun tapaan kolmannelle vuosineljännekselle, eli syyskuun loppuun menessä.

Android Q tuo mukanaan useita parannuksia tietoturvaan, sovellusoikeuksien hallintaan, yhteysominaisuuksiin, multimediarajapintoihin sekä suorituskykyyn ja laitteen resurssien hyödyntämiseen. Android Q sisältää lisäksi natiivin tuen taittuvanäyttöisille laitteille. Tutustumme io-techissä Android Q:n uusiin ominaisuuksiin myöhemmin omassa jutussaan.

Lähde: Android Developers, Android Developers Blog

This site uses XenWord.
;