HP tähtää Spectre Folion nahkakansilla ja tikkauksilla luksuksen tuntua kannettavassaan arvostavien markkinoille.

Ultrabook-kannettavien ja 2-in-1-tietokoneiden saralla valmistajat ovat pyrkineet erottautumaan kilpailijoistaan paitsi yhä ohuemmilla malleilla, myös entistä enemmän ”luksuksesta” viestivällä muotoilulla ja materiaaleilla. HP on esitellyt nyt selvästi valtavirrasta poikkeavan Spectre Folio -2-in-1-kannettavan samaan kategoriaan.

HP:n Spectre Folio -2-in-1-kannettavan erikoisuus on sen nahasta valmistetut ulkokuoret. Yhtiön mukaan kannettavien kuoriin käytetään vain puhdasta pintanahkaa. Nahan ominaisuuksia on hyödynnetty muun muassa saranamekanismin piilottamisessa.

HP:n uutuudessa on FullHD-resoluution 13,3-tuumainen IPS-näyttö, jota suojataan Corningin Gorilla Glass 4 -lasilla. Kannettavasta julkaistaan myöhemmin myös UltraHD-resoluution tarjoava versio. Rautaosastolta löytyy puolestaan 5 watin TDP:llä varustettu Core i5-8200Y- tai i7-8500Y -prosessori, 8 – 16 Gt muistia ja 256 – 2048 Gt:n NVMe-SSD-asema.

Verkkoyhteyden on toteutettu langattomasti Intelin langattomalla verkko-ohjaimella (WiFi 802.11ac), jonka lisäksi LTE-malleista löytyy Intelin XMM 7560 LTE Advanced Pro -modeemi. Äänentoistosta on vastuussa Bang & Olufsenin kanssa toteutettu nelikaiutinjärjestelmä. Liitinpuolelta löytyy kaksi Thunderbolt 3 -teknologiaa tukevaa USB Type-C -liitäntää, yksi USB 3.1 Gen 1 Type C -liitäntä ja mukana toimitettavan adapterin avulla käytössä on myös yksi USB 3.1 Gen 2 Type-A -liitäntä.

HP Spectren strategiset mitat ovat 320 x 234 x 152 millimetriä ja 1488 grammaa. Akun kapasiteetti on 54,28 wattituntia. Värivaihtoehtoina on tarjolla heti saatavilla oleva konjakin ruskea ja näillä näkymin joulukuussa saataville tuleva Bordeauxin burgundi (punaruskea).

Kannettava tulee aluksi saataville Yhdysvalloissa 1299,99 dollarin verottomaan lähtöhintaan eikä HP ole toistaiseksi kertonut kannettavan mahdollisesta saatavuudesta Euroopassa. Yhdysvalloissa ennakkotilaukset ovat jo käynnissä ja myyntiin kannettavien pitäisi saapua 29. päivä kuluvaa kuuta.

Päivitys:

HP Spectre Folio tulee Suomessa saataville lokakuussa konjakin ruskeana 1599 euron lähtöhintaan. LTE-version lähtöhinta on 1799 euroa. Bordeauxin burgundy värivaihtoehto tulee Suomeen tammikuussa 2019.

Lähde: HP

This site uses XenWord.
;