AMD:n Ryzen Mobile -kannettavia Zen-prosessoriytimillä ja Vega-grafiikkaohjaimella odotettiin turhaan markkinoille jo viime vuosineljänneksellä.

AMD valmistelee edelleen ensimmäisiä Raven Ridge -arkkitehtuuriin perustuvia APU-piirejään suljettujen ovien takana. Alkuperäisen aikataulun mukaan Ryzen Mobile -nimellä markkinoille saapuvat APU-piirit piti julkaista kannettaviin jo vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta virallista julkaisua odotellaan edelleen. Ottaen huomioon RTG-osaston johtaja Raja Kodurin sapattivapaan vuoden loppuun asti, voidaan todennäköisimpänä julkaisuajankohtana pitää nyt ensi vuoden ensimmäistä neljännestä.

Vaikka Raven Ridge -APU-piirejä ei ole vielä julkaistu, on HP päättänyt jo julkistaa ensimmäisen Raven Ridge -kannettavansa tekniset tiedot. HP Envy x360 15-bq101na on 15,6-tuumainen kannettava, jonka sydämenä sykkii Ryzen 5 2500U -APU-piiri.

APU-piiri on varustettu neljällä Zeppelin-ytimellä ja se kykenee ajamaan samanaikaisesti kahdeksaa säiettä. Grafiikkapuolesta on vastuussa Radeon Vega M -grafiikkaohjain tarkemmin määrittelemättömin ominaisuuksin, mutta aiempien vuotojen perusteella Ryzen 5 2500U:ssa olisi kahdeksan NCU-yksikköä eli 512 stream-prosessoria. APU-piirin tukena HP:n kannettavassa on yksi 8 gigatavun DDR4-2400-muistikampa ja 256 gigatavun NVMe-väyläinen M.2-SSD-asema.

Envy x360:n 15,6-tuumainen FullHD-IPS-näyttö on varustettu saranalla, joka mahdollistaa sen kääntämisen kannettavan takapuolelle, jonka myötä sitä voidaan käyttää taulutietokonetilassa. Äänentoistossa puolestaan luotetaan Bang & Olufsenin suunnittelemiin, HP Audio Boost -teknologialla varustettuihin kaiuttimiin. Kannettavan liitinarsenaaliin kuuluvat microSD-kortinlukija, yksi Type-C-tyyppinen USB 3.1 Gen 1 -liitin, kaksi Type-A USB 3.1 Gen 1 -liitintä sekä HDMI 2.0a-liitäntä ulkoisille näytöille ja yhdistetty mikrofoni/kuulokeliitin. Langattomien verkkoyhteyksien takaa löytyvät WiFi 802.11b/g/n/ac (2×2) ja Bluetooth 4.2 Miracast-tuella.

HP Envy x360 15-bq101na:n strategiset mitat ovat 359,7 x 248,8 x 19,6 millimetriä ja 2,06 kg. Pakettiin on mahdutettu 55,8 wattitunnin akku, jota voidaan ladata USB Type-C -liitännän kautta. Akkukestoksi lupaillaan reilut 10 tuntia ja videotoistossa maksimissaan 9 tuntia.

Päivitys: HP on poistanut PDF:n sivuiltaan, mutta se on edelleen luettavissa karsitummassa muodossa esimerkiksi Google-hakupalvelun välimuistista

This site uses XenWord.
;