Intel käyttää tyypillisesti prosessoreidensa koodiniminä pohjois-amerikkalaisia paikannimiä.

Intelin lähitulevaisuuden roadmapit ovat tarkentuneet jälleen kerran ja joukkoon on saatu myös uusi koodinimi. Yhtiön viimeaikaiset suunnitelmat ovat muuttuneet tiuhaan tahtiin paitsi markkinatilanteen, myös 10 nanometrin prosessin aiheuttamien ongelmien vuoksi.

Intelin ensi kuussa myyntiin tulevia Coffee Lake -prosessoreja seuraa parin vuoden myöhästelyjen jälkeen odotetut 10 nanometrin Cannon Lake -prosessorit. Järviteema jatkuu vielä Cannon Laken jälkeenkin Ice Lakella ja Tiger Lakella, mutta niiden jälkeen siirrytään järvistä koskiin, tarkemmin Sapphire Rapidsiin.

Sapphire Rapids -koodinimi on paljastunut paitsi Intelin sivuilta osana Tinsley-alustaa, myös Lenovon HPC-roadmapista. Lenovon mukaan Sapphire Rapidsia on lupa odottaa Tinsley-alustan kera vuoden 2020 puolivälin tienoilla. Tinsley alustasta tai prosessoreista ei vielä ole valitettavasti tiedossa nimiä tarkempia tietoja, mutta julkaisuajankohdan perusteella lienee turvallista odottaa, että Sapphire Rapids -prosessorit tultaisiin valmistamaan jo 7 nanometrin valmistusprosessilla.

Lähde: Intel, Lenovo (PDF)

This site uses XenWord.
;