Intelin mukaan yhtiö on pystynyt kasvattamaan valmistuskapasiteettiaan merkittävästi, mutta se ei ole riittänyt vastaamaan nopeampaa kasvavaan kysyntään.

Intelin toimitusvaikeudet ovat jatkuneet jo pitkään. Viime vuoden syksyllä myönnetyt ongelmat on pyritty korjaamaan muun muassa panostamalla lisää rahaa 14 nanometrin kapasiteetin kasvattamiseen, mutta se ei ole riittänyt vastaamaan täysin kysyntään.

Nyt Intelin myynti- ja markkinointiosaston johtaja Michelle Johnston Holthaus on julkaissut uuden julkisen kirjeen yhtiön kumppaneille ja asiakkaille. Kirjeessä Holthaus pahoittelee viimeaikaisia toimitusvaikeuksia. Samalla hän kertoo yhtiön jo toteuttamista ja jatkossa toteutettavista toimenpiteistä, joilla Intel pyrkii vastaamaan kysyntään.

Johnston Holthausin mukaan Intel on sijoittanut kuluvan vuoden aikana ennätysmäärät rahaa 14 nanometrin kapasiteetin kasvattamiseen samalla, kun 10 nanometrin prosessin massatuotanto on saatu vihdoin käynnistymään. Tämän lisäksi hän kertoo yhtiön lisäävän ulkopuolisten puolijohdevalmistajien hyödyntämistä, mikä vapauttaa yhtiön tuotantokapasiteettia prosessorituotannolle.

Kirjeen mukaan kasvaneen valmistuskapasiteetin myötä Intel on kyennyt kasvattamaan vuoden jälkimmäisen puoliskon toimituksiaan kaksinumeroisin prosentein ensimmäiseen puoliskoon nähden. Samaan aikaan kysynnän kerrotaan kuitenkin kasvaneen vielä nopeampaa tahtia, minkä vuoksi toimitusvaikeudet jatkuvat edelleen etenkin PC-markkinoilla. Johnston Holthausin mukaan yhtiön tuotannossa oli jonkinlaisia ongelmia viime kuussa, mikä yhdistettynä pieniin varastopuskureihin on johtanut toimitusten viivästymiseen.

Kirjeessä ei kerrota, milloin Intel uskoo kykenevänsä vastaamaan täysin markkinoiden kysyntään. Yhtiön edustajien kuitenkin kerrotaan olevan asiakkaiden käytettävissä tarkempien aikataulujen tiedustelua varten.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;