HDR10 tuki mahdollistaa esimerkiksi Netflixin HDR-sisällön toistamisen 7. ja 8. sukupolven Core-prosessoreiden integroiduilla grafiikkaohjaimilla.

Intel on julkaissut uudet ajurit integroiduille grafiikkaohjaimilleen. Ajurit tukevat Intelin HD Graphics 500 -sarjaa ja sitä uudempia grafiikkaohjaimia, eli käytännössä 6. sukupolven Core -prosessoreita sekä vastaavan sukupolven Xeon-, Pentium- ja Celeron -prosessoreita ja niitä uudempia sukupolvia.

Intelin 15.60.0.4849 -ajureista (Windows Storessa versio 23.20.16.4849) tekee poikkeuksellisen merkittävän julkaisun niiden tuki HDR10-standardille sekä Windows Mixed Reality -virtuaalilaseille. Käytännössä tämä tarkoittaa mahdollisuutta toistaa esimerkiksi Netflixin ja YouTuben HDR-sisältöjä.

HDR-tuki vaatii Intel HD Graphics 620-, UHD Graphics 620- tai Iris Plus Graphics 640/650 -grafiikkaohjaimen tai uudemman toimiakseen, eli joko 7. sukupolven Kaby Lake- tai 8. sukupolven Coffee Lake -prosessorin. Lisäksi HDR-tuki vaatii näytöltä HDCP 2.2 -yhteensopivuuden sekä käyttöjärjestelmäksi Windows 10:n Fall Creators Updatella.

Ajurit sisältävät lisäksi tuen muun muassa DXIL:lle (DirectX Intermediate Language) ja sen kautta DirectX 12:n Shader Model 6.0:lle ja 6.1:lle. Ajurit korjaavat luonnollisesti joukon aiempien versioiden bugeja ja niissä on myös joukko tiedossa olevia ongelmia, joihin voit tutustua tarkemmin ajureiden julkaisutiedotteesta (PDF).

Lataa Intelin ajurit täältä

This site uses XenWord.
;