Vaikka Intelillä oli lähes historiallisesti jopa kaksi tappiollista neljännestä, koko vuotta tarkastellessa se teki vielä 8 miljardia voittoa.

Intel on pitänyt juuri vuoden 2022 vuosikatsauksen. Mollivoittoinen vuosi päättyi ikävissä merkeissä viimeisen neljänneksen ollessa jo toinen tappiollinen neljännes viime vuonna.

Intelin vuoden päättänyt neljännes ei sujunut kuten strömsössä, vaan tilinauhan lopussa seisoi jopa 661 miljoonan dollarin nettotappiot. Yhtiön Client Computing Groupin liikevaihto tippui vuoden takaiseen nähden 36 %, Data Center and AI 33 % ja Network & Edge prosentin. Kasvaneita osastoja olivat Accelerated Computing Systems and Graphics, jonka liikevaihto nousi prosentin, Mobileye jopa 59 %:n kasvulla ja Intel Foundry Services 30 %:n kasvulla. Yhtiön käyttökate romahti vuoden takaisesta jopa 14,5 prosenttiyksikköä 39,2 %:iin.

Vuoden 2022 ensimmäinen ja kolmas neljännes olivat voitollisia, kun toisella ja viimeisellä tuli takkiin. Viimeisen neljänneksen tulosta painoi osaltaan alas erilaiset uudelleen järjestelyt, mahdolliset varastojen alaskirjaukset ja muut vastaavat toimenpiteet. Koko vuotta katsoessa Intel jäi 8 miljardia dollaria plussan puolelle. Vaikka kyse on luonnollisesti edelleen merkittävistä voitoista, on se jopa 60 % pienempi kuin vuoden 2021 liki 20 miljardin dollarin voitto.

Intel järjesteli hiljattain AGX-osaston uudelleen, joten jatkossa sen tulos jakautuu CCG- ja DCAI-osastojen kesken. Ensimmäisestä neljänneksestä ei myöskään odoteta ihmeitä, sillä yhtiön ennusteessa liikevaihdon odotetaan olevan noin 10,5-11,5 miljardia dollaria eli jopa 40 % vähemmän, kuin vuotta aikaisemmin, ja käyttökatteen tippuvan enää 39 %:iin, mikä on peräti 14,1 prosenttiyksikköä matalampi kuin vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä.

Lähde: Intel

This site uses XenWord.
;