Wave Computing aikoo hyödyntää hankkimaansa MIPS:iä oman tuoteportfolionsa laajentamiseen sekä jatkaa arkkitehtuurin kehittämistä ja lisensointia.

Pitkään Imagination Technologiesin hallinnassa ollut MIPS-prosessoriarkkitehtuuri on löytänyt uuden omistajan nopealla aikataululla. Imaginationin nykyinen omistaja Canyon Bridge myi MIPS-arkkitehtuurin Tallwood Venture Capitalille alle vuosi sitten.

MIPS-prosessoriarkkitehtuurin uusi omistaja on Wave Computing. Tekoälyyn keskittyvä startup-yritys ilmoitti aiemmin tänä vuonna tulevansa käyttämään 64-bittistä MIPS-arkkitehtuuria tulevissa tekoälypiireissään ja päätyi lopulta ostamaan koko arkkitehtuurin omaan talliinsa.

AnandTechin mukaan yhtiöllä oli muutoinkin läheiset siteet arkkitehtuuriin, sillä sen toimitusjohtaja Derek Meyer on kuulunut aiemmin arkkitehtuuria hallinnoineen ja kehittäneen MIPS Technologiesin johtajiin. Wave Computing aikoo hyödyntää hankintaansa laajentamalla omaa tarjontaansa datakeskuksiin keskittyvistä tekoälyratkaisuista kevyempiin laitteisiin.

Muiden MIPS-arkkitehtuuria käyttävien tahojen kannalta kaupasta ei pitäisi koitua ongelmia, sillä Wave Computing tulee jatkamaan arkkitehtuurin lisensointia ulkopuolisille. Yhtiö aikoo myös jatkaa arkkitehtuurin kehittämistä ja uskoo voivansa kasvattaa sen suosiota erilaisissa prosessoreissa.

Lähde: Wave Computing, MIPS, Forbes

This site uses XenWord.
;