Uudet 11. sukupolven Core -prosessorit tulevat toimimaan nykyisillä 400-sarjan emolevyillä, mutta kaiken niistä saa irti vain uusilla 500-sarjan emolevyillä.

Intel varmisti viime vuoden loppupuolella tulevansa julkaisemaan uudet Rocket Lake -arkkitehtuuriin perustuvat työpöytäprosessorit heti kuluvan vuoden alkupuolella. Nyt ajankohdaksi näyttäisi olevan varmistumassa maaliskuun loppu.

MSI:n edustaja on paljastanut korealaisella Danawa-sivustolla Intelin tulevan julkaisemaan 11. sukupolven Core -prosessorit työpöydälle maaliskuun lopulla. Kommentti annettiin nykyisiin 400-sarjan emolevyihin liittyvässä kysymysketjussa ja viestin pääaiheena olivat niiden BIOS-päivitykset.

Uudet prosessorit tulevat toimimaan nykyisillä 400-sarjan emolevyillä, mutta kaiken niistä tulee saamaan irti vain uusien 500-sarjojen emolevyillä. Jo 400-sarjan emolevyistä ainakin osa tulee tukemaan myös PCI Express 4.0 -nopeuksia uusilla prosessoreilla, mutta 500-sarjan emolevyillä on muun muassa uusi prosessoriin suoraan kytketty M.2-liitin, joka hyödyntää Rocket Lake -prosessoreihin lisättyjä neljää uutta PCIe-linjaa. Lisäksi 500-sarjan emolevyt kasvattavat prosessorin ja piirisarjan välisen DMI 3.0 -väylän tuplanopeudelle kahdeksan kaistan voimin.

Päivitys 6.1.: 

Nyt myös Gigabyte on varmistanut virallisella lehdistötiedotteella, että Intel tulee julkaisemaan prosessorit maaliskuussa.

Lähteet: Harukaze5719 @ Twitter, VideoCardz

This site uses XenWord.
;