Päättyneen vuoden viimeisellä neljänneksellä toimitettiin vajaat 7 % enemmän näytönohjaimia, kuin edeltävällä neljänneksellä, ja jopa 32 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

Muun muassa näytönohjainmarkkinoita silmä kovana seuraava Jon Peddie Research on julkaissut päättyneen vuoden viimeisen neljänneksen tilastot. Näytönohjainten myynnit kasvoivat sekä kaikkien että vain erillisnäytönohjainten osalta verrattuna paitsi edeltävään neljännekseen, myös edeltävään vuoteen.

Kaikkien näytönohjainten toimituksissa Intel hallitsee kenttää integroiduilla grafiikkaohjaimillaan ylivoimaisella enemmistöllä, kuten totuttua. Se onnistui myös kasvattamaan osuuttaan viime vuoden kolmanteen neljännekseen verrattuna, mutta vuoden takaisen neljänneksen lukemiin se ei sentään yltänyt. Intel hallitsee nyt markkinoista 67 prosenttia (+3 %-y), kun AMD:n osuus on 15 (-2 %-y) ja NVIDIAn 18 % (-1 %-y).

Erillisnäytönohjainten markkinaosuuksissa ylivoimasta johtoa pitää puolestaan NVIDIA, mutta sen osuus oli laskussa paitsi viime neljännekseen, myös viime vuoteen verrattuna. Päättyneellä neljänneksellä NVIDIAlla oli 80 % (-2 %-y) markkinaosuus, AMD:lla 19 % (+2 %-y) ja Intelillä 1 prosentti (+-0 %-y). Erillisnäytönohjaimia toimitettiin 6,8 % enemmän kuin edeltävällä neljänneksellä ja jopa 32 % enemmän kuin vuoden 2022 viimeisellä neljänneksellä.

Lähteet: JPR, Tom’s Hardware

This site uses XenWord.
;