OnePlus kertoi uuden lippulaivapuhelimensa julkaisuajankohdan. Suomalaiset saavat laitteen käsiinsä halutessaan vielä ennen juhannusta.

Kiinalainen  älypuhelinvalmistaja OnePlus on tiedottanut odotetusti seuraavan huippumallinsa julkaisupäivästä. Yrityksen nettisivuille ilmestyneen tiedon mukaan OnePlus 5 -älypuhelin näkee päivänvalon 20. kesäkuuta klo 19 Suomen aikaa, eli vajaan kahden viikon päästä tiistaina.

Suomessa OnePlus 5 tulee myyntiin yksinoikeudella Elisan kautta. Elisan mukaan uutuuden voi ostaa itselleen Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle ja Ouluun perustettavista pop-up-myymälöistä heti julkaisusta seuraavana päivänä, eli 21. kesäkuuta. Pop-up-myymälöistä ostajien kerrotaan myös saavan eksklusiivisia OnePlus-tuotelahjoja.

Julkaisupäivämäärän oheilla eilen livahti julkisuuteen aidoilta vaikuttavat pressirenderöinnit kahden toisistaan erillisten lähteiden kautta. Kiinalaislähteen julkaisemassa kuvassa puhelin näyttäytyy takaa ja molemmilta sivuilta. Android Policen kuvassa laite näkyy puolestaan yläosastaan sekä etu- että takapuolelta. Vuotaneiden kuvien perusteella OnePlus 5 tulee olemaan edeltäjänsä tapaan metallikuorinen ja takakuoren ylänurkkaan on sijoitettu kaksoiskamera. Mikä hämmentävintä, laitteen muotoilussa on suorastaan kohtuutonta yhdennäköisyyttä iPhone 7 Plussan kanssa. Hyvin samalta näyttää myös pari päivää sitten julkaistu Oppo R11. Vaikka vuotaneet kuvat näyttävät virallisilta, kannattaa niihin suhtautua vielä pikkuruisella varauksella.

OnePlus on aloittanut jo kiusoittelun uudella älypuhelimellaan ja mm. nimi on ollut tiedossa jo hetken aikaa. Yllä olevissa kiusoittelukuvissa yritys on vihjaillut mm. laitteen koolla (kuvassa OP5 on väitetysti OP3:n alla), kuvanlaadulla ja värivaihtoehdoilla. Lisäksi OnePlussan toimitusjohtaja Pete Lau on jo vahvistanut, että puhelimessa tullaan käyttämään Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä. Kotimainen Provinssi-festari puolestaan on paljastanut järjestämänsä kilpailun tiedoissa, että palkintona olevan OnePlus 5 -puhelimen arvo olisi 550 euroa.

Pete Lau julkaisi yhteisöpalvelu Weibossa myös ensimmäisen OnePlus 5:llä otetun kuvan, joka on otettu hämäräolosuhteissa. Täysikokoisen kuvan tietojen mukaan kameran tarkkuus on 16 megapikseliä ja aiemmin vuotaneiden huhujen mukaan objektiivin aukkosuhde olisi valovoimainen f1.8, joka helpottaa heikossa valossa kuvaamista.

This site uses XenWord.
;