Vuotaneiden 3DMark Fire Strike -tulosten mukaan Radeon RX Vega kilpailisi tasaväkisesti tehtaalla ylikellotettujen GeForce GTX 1080 -mallien kanssa. Toistaiseksi ei ole tiedossa onko testit ajettu julkaisuajureilla vai aiemmilla beeta-ajureilla.

AMD:n Radeon RX Vega -näytönohjainten julkaisu lähestyy kovaa vauhtia. Yhtiön mukaan näytönohjaimet tullaan julkaisemaan SIGGRAPH-tapahtumassa kuluvan kuun lopulla. Vielä viime hetkillä ennen julkaisua on nettiin vuotanut uusia 3DMark Fire Strike -tuloksia.

VideoCardzin käsiinsä saamat 3DMark Fire Strike -tulokset noudattavat tuttua kaavaa. Näytönohjaimen suorituskyky on suurin piirtein samalla tasolla GeForce GTX 1080:n kanssa, haastaen sen tehtaalla ylikellotetut versiot tasaväkisesti toimiessaan maksimikellotaajuudellaan.

Uusista tuloksista kaksi on ajettu grafiikkapiirin osalta täydellä 1630 MHz:n kellotaajuudella ja yksi matalammalla 1536 MHz:n kellotaajuudella. 1630 MHz:n kellotaajuudella Radeon RX Vega saa grafiikkapisteitä 22 291 – 22 330 ja 1536 MHz:n kellotaajuudella 20949. Näytönohjaimen HBM2-muistit toimivat testeissä 1,89 Gbps:n nopeudella. Vaikka 3DMark tunnistaa näytönohjaimen edelleen Generic VGA -nimellä, käytössä ollut ajuri nimeää näytönohjaimen Radeon RX Vegaksi ja raportoi versiokseen 22.19.640.2. Ajurit eivät liene aivan uusimmasta päästä, sillä aiemmissa 3DMark 11 -vuodoissa oli käytössä uudemmat 22.19.653.0-ajurit.

Kuun lopulla tapahtuvaa julkaisua odotellessa on luvassa vielä vähän lisäherkkua asiaa seuraaville. AMD:n parhaillaan käynnissä olevalla kiertueella esitellään GeForce GTX 1080- ja Radeon RX Vega -kokoonpanoja sokkotestin muodossa. Kummallekin on annettu valttikortit käsiinsä G-Sync- ja FreeSync-näyttöjen muodossa, mutta testaajille ei kerrota kumpi kokoonpanoista on kumpi. Käyttäjäraporttien mukaan eroa kokoonpanojen välillä ei voi käytännössä havaita, mikä on odotettua ottaen huomioon mukautuvaa virkistystaajuutta käyttävät näytöt.

HardOCP:n Kyle Bennett on kertonut sivustollaan saaneensa tilaisuuden järjestää vastaava testi. Bennettillä on hallussaan uutiskuvassa näkyvä Radeon RX Vegan Engineering Sample -versio, joka tullaan asettamaan kilpasille GTX 1080:n kanssa sokkotestissä. Bennettin käyttämien sanamuotojen perusteella heille on annettu joitain vapauksia AMD:n itsensä käyttämiin testiskenaarioihin nähden. AMD on myös kertonut Bennettille myyntiin tulevien näytönohjainten näyttävän identtiseltä ES-version kanssa.

Lähteet: VideoCardz, HardOCP

This site uses XenWord.
;