Uudet näppäinkytkimet tuottavat tuntopalautteen mekaanisesti, mutta tunnistavat painalluksen optisesti.

Razer on lanseerannut uuden Huntsman-näppäimistömalliston, jossa käytetään yrityksen uusia opto-mekaanisia näppäinkytkimiä. Ensialkuun tarjolle tulee kaksi mallia – edullisempi Huntsman sekä paremmin varusteltu Huntsman Elite.

Alumiinisella päällilevyllä varustetut Huntsman-näppäimistöt tukevat 10KRO:ta sekä makrojen tallentamista lennosta. RGB-valaistuksen voi synkronoida muiden Razer-tuotteiden kanssa ja sitä voi hyödyntää myös pelikohtaisten valaistusprofiilien ja -efektien muodossa Chroma Workshop -ohjelmiston avulla. Näppäimistön näppäin- ja valaistusasetukset voi tallentaa joko sisäiseen muistiin tai Razerin pilvipalveluun. Elite-mallissa on lisäksi kolme multimediapainiketta, ohjelmoitava monitoimivalitsin, magneettikiinnitteinen ja tekonahkapintainen rannetuki.

Huntsman-malleissa on käytössä Razerin Opto-Mechanical™-uutuuskytkimet ovat ns. hybridikytkimet, eli ne tunnistavat painalluksen metallikontaktien sijaan optisesti, mutta tarjoavat painallustuntuman mekaanisesti. Painalluksen optinen tunnistus tapahtuu viiveettömästi, sillä rekisteröinnissä ei tarvitse suodattaa pois metallikontakteissa muutaman millisekunnin ajan tapahtuvaa värähtelyä (bounce). Razerin mukaan opto-mekaaniset kytkimet ovat myös kestävämmät ja niiden eliniäksi luvataan 100 miljoonaa painallusta.

Kytkimet ovat tuntopisteelliset ja klikkaavat, eli ne muistuttavat tuntumaltaan ainakin jossain määrin Razerin vihreitä ja Cherryn sinisiä MX-kytkimiä. Kytkeytymisvoima on 45 grammaa, kytkeytymissyvyys 1,5 mm, pohjaussyvyys 3,5 mm ja kytkimen liukutappi on vakautettu erillisellä metallivakaimella. Valaistuksena käytetään RGB-ledejä.

Huntsman-mallit ovat saatavilla välittömästi myös Nordic-näppäinasettelulla ja niiden suositushinnat ovat 159,99 ja 209,99 euroa.

Lähteet: Razer

This site uses XenWord.
;