Uutuudessa nähdään useita edeltäjämallista poikkeavia muotoilullisia uudistuksia.

Ruotsalainen Swedroid-sivusto vuosi pari päivää sitten Sonyn tulevien Xperia XZ2 -mallien tekniset tiedot ja nyt Evan Blass on julkaissut Twitter-tilillään sekä Venturebeat-sivustolla kaksi pressikuvaa Xperia XZ2 -mallista.

Blassin mukaan Xperia XZ2:ssa käytetään alumiinikehystä sekä molemmilta puolilta kolmiulotteisesti muotoiltua Gorilla Glass 5 -lasia – kokonaisuus on tiettävästi IP-suojattu Sonylle tyypilliseen tapaan. 18:9-kuvasuhteen näytön ansiosta näytön ja ulkomittojen välinen suhde on parantunut edeltäjämallista. Värivaihtoehdot ovat musta, hopea, vihreä ja pinkki. XZ2 Compactissa kerrotaan käytettävän naarmuuntumatonta polykarbonaattiviimeistelyä. Kuvan perusteella XZ2:n näytön ylä- ja alapuoleinen kaistale on edelleen leveämpi kuin osassa kilpailijoista. Sormenjälkitunnistin on siirretty takakuoreen ja takakamera sijaitsee nyt keskellä ja poikkeuksellisen alhaalla takakuoressa.

Blassin lähde vahvistaa aiemmat tiedot, joiden mukaan Xperia XZ2 jakaa pitkälti samat tekniset ominaisuudet pienemmän Xperia XZ2 Compact -mallin kanssa. Molemmissa malleissa on 18:9-kuvasuhteen 1080 x 2160 pikselin LCD-näyttö, joka on XZ2:ssa 5,7-tuumainen ja XZ2 Compactissa 5,0-tuumainen. Rautapuolelta kerrotaan löytyvän myös Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, neljä gigatavua RAM-muistia sekä 64 Gt tallennustilaa.

Takakameran sanotaan olevan edeltäjämallien tapaan 19 megapikseliä, mutta sen parina on nyt valovoimaisempi f1.8-objektiivi ja kameran kerrotaan pystyvän 4K HDR- sekä 960 FPS 1080p-videokuvaukseen. Akun kooksi kerrotaan XZ2:ssa 3180- ja Compactissa 2870 mAh. 3,5 mm ääniliitäntä on tiettävästi jätetty pois molemmista malleista ja XZ2:ssa stereokaiuttimien tehosteena on värinätehoste, joka mukailee kaiuttimien tuottamaa ääntä. Kuorimateriaalien ja näytön koon ohella erona mallien välillä ovat langaton lataus, joka puuttuu Compactin varustuksesta. Käyttöjärjestelmänä molemmissa on Android 8.0 Oreo.

Sonyn odotetaan julkaisevan XZ2- ja XZ2 Compact -mallinsa maanantaina MWC-tapahtumassa Barcelonassa. Aiempien huhujen mukaan laitteiden hinnat ovat 599 ja 799 euroa.

Lähde: Venturebeat

This site uses XenWord.
;