The Verge esittelee yksinoikeudella julkaistussa artikkelissaan tänään julkaistavan OnePlus 5 -älypuhelinmen kameraa sekä suunnitteluprosessin taustoja.

The Verge -sivusto on julkaissut eksklusiivisen katsauksen tänä iltana julkaistavan OnePlus 5 -älypuhelimen kameratekniikkaan ja suunnitteluprosessiin. Artikkelin mukaan yrityksen tavoitteena on ollut luoda markkinoiden paras älypuhelin ja fokus on ollut tänä vuonna erityisesti kamerassa.

Jutussa paljastetaan, että OnePlus 5:n kaksoiskamera perustuu Sonyn valmistamiin 16 ja 20 megapikselin kamerasensoreihin. Ensin mainittu on varustettu tavanomaisella f1.7-aukkosuhteen laajakulmaobjektiivilla ja jälkimmäinen häviöttömän zoomauksen mahdollistavalla f2.6-aukkosuhteen teleobjektiivilla. Zoomauksen ohella kaksoiskamera mahdollistaa myös syvyysterävyysefektin luomisen kuviin. 80 % kameran kehitystyöstä kerrotaan kuluneen ohjelmistopuolen kehittämiseen ja sen kerrotaankin olevan keskeisimmässä roolissa OnePlus 5:n kameran onnistumisen suhteen.

Mielenkiintoisena yksityiskohtana artikkeliin liittyvällä videolla (katsottavissa alla) nähdään useita erilaisia konseptiversioita OnePlus 5:stä. Konseptimalleissa on nähtävissä mm. vuotaneissa kuvissa esiintynyttä designia sekä hieman erilaisia toteutuksia kameran ja antenniraitojen suhteen. Hieman harmillisesti OnePlus 5:n lopullinen design näyttäisi olevan lähimpänä iPhone 7 Plus -mallia. Kamerasuunnittelusta vastanneen Simon Liun mukaan kaksoiskamera oli tilarajoitusten vuoksi sijoitettava takakuoren ylänurkkaan ja yhdennäköisyys iPhonen kanssa oli lähes väistämätöntä.

Jutussa kerrotaan myös, että noin 700 työntekijää nykypäivänä työllistävä OnePlus pyrkii toimimaan toisin kuin suuret kilpailijansa. Se pyrkii pitämään mallistonsa pienenä sekä toimintansa nopeana ja uuden puhelimen kehitysajaksi kerrotaankin tyypillisen 18-24 kuukauden sijaan vain 12 kuukautta. Toimitusjohtaja Lau kehuu myös Shenzhenin kaupunkia, jonka kerrotaan olevan optimaalinen sijainti pienelle älypuhelinvalmistajalle, jolle kaikki tuotekehitys ja prototyyppien valmistus ei ole mahdollista talon sisäisesti.

Pientä valmistajaa koskee myös tietyt rajoitteet komponenttien ja teknisten läpimurtojen suhteen. Lau ottaa esimerkiksi laajan kuvasuhteen reunasta reunaan asti yltävät näytöt, joita mm. Samsung ja LG on käyttänyt tänä vuonna huippumalleissaan. Laun mukaan kyseessä on asia, johon OnePlus haluaa pyrkiä, mutta tällä hetkellä sillä ei riitä resurssit kyseisten näyttöjen saamiseen.

OnePlus 5:n kerrotaan olevan kallein yrityksen valmistama puhelin ja hinnan kerrotaan olevan lähempänä 500 dollaria(/euroa). Mm. kaksoiskameran kehitystyö on nostanut puhelimen kokonaiskustannuksia. Siitä huolimatta hinta tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen muihin high-end-puhelimiin nähden ja laaduntunnun kerrotaan parantuneen edeltäjämallista.

Lähde: The Verge

Kuvat: Dan Seifert / The Verge

This site uses XenWord.
;