Kaupallinen yhteistyö Huawein kanssa

Älykellot ovat muutakin kuin älypuhelimen jatke, josta voi tarkastella ilmoitukset, seurata liikuntaa ja katsoa kellonajan. Älykellot ovat osa asuste, joka on osa käyttäjäänsä läpi päivittäisten askareiden – niin lenkillä kuin hienossa ravintolassakin. Sen myötä kellolta kaipaa usein ominaisuuksien lisäksi myös tyyliä ja kestävyyttä. Juuri niitä Huawei tarjoaa uusilla Watch GT 3 Pro -malleillaan erinomaisten äly- ja terveysominaisuuksien lisäksi.

Watch GT 3 Pro -älykellot ovat saatavilla kahtena eri kokovaihtoehtona, jotka erottuvat ulkomittojensa lisäksi myös materiaaleiltaan. Kaksikosta suurempi 46 millimetrisellä kellotaululla varustettu malli käyttää ulkokuorenaan vahvaa ja tyylikästä titaania kun taas pykälän pienikokoisempi 43 millimetrinen malli on keraaminen tarjoten ajattoman tyylikkään ulkonäön.

Tiesitkö: Toisin kuin ruostumaton teräs, titaani on alkuaine.

Pelkän ulkonäön lisäksi edellä mainitut materiaalit tarjoavat ymmärrettävästi myös jämäkän ja kestävän rakenteen, joka ei säikähdä päivän rasituksista. Rungon tavoin kestävyyttä on haettu myös kellotaulujen näyttölasissa, sillä molempien mallien suojana on äärimmäisen vahva safiirilasi. Taustapuolelta molemmista kelloista puolestaan löytyy keraaminen pinnoite, joka on niin kestävä kuin myös miellyttävän tuntuinen rannetta vasten.

Tiesitkö: Safiiri on yksi kovimmista aineista ja Moshin 10-pykäläisellä asteikolla se vastaa kovuutta 8–9. Arvoa 10 vastaa timantti. Safiirilasin naarmuttaminen on siis erittäin hankalaa.

Pelkkien materiaalien lisäksi taattua laatua edustavat myös molempien mallien AMOLED-näytöt, jotka toistavat kuvan niin kirkkaana kuin myös terävänä. Watch GT 3 Pro -mallien kellotaulut osaavat myös mukautua kellonajan mukaan esimerkiksi ottamalla ilta-aikaan käyttöön hämärään paremmin soveltuvat grafiikat ja päivällä puolestaan käytössä voi olla eläväisemmät kuvat.

Sähkö ja vesi eivät tunnetusti sovi kovinkaan hyvin yhteen, joten useimmat älykellovalmistajat tarjoavat nykypäivänä jonkinlaisen vedenkestävyyden, mutta ulkokuoren rakennemateriaalien tavoin myös vedenkestävyydessä Huawei ottaa harppauksen ohi kilpailijoistaan. Molemmat Watch GT 3 Pro -mallit ovat nimittäin 5ATM- sekä IP68-luokitusten lisäksi varustettu EN13319-standardin luokituksella sukelluslaitteelle. Käytännössä merkittävimpänä erona tämä tarkoittaa sitä, että kellot todella ovat vedenkestäviä jopa 30 metrin syvyyteen ja kestävät myös suolavettä pelkän puhtaan makean veden lisäksi. Kellojen puolesta ei siis tarvitse pelätä rantalomallakaan.

Tiesitkö: IP68-standardi tarkoittaa, että laite kestää upotuksen 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi tavanomaisessa lämpötilassa ja ilmanpaineessa. 5ATM-standardi puolestaan tarkoittaa, että laite kestää simuloiduissa oloissa 50 metrin syvyyttä vastaavaa painetta tavanomaisessa lämpötilassa 10 minuutin ajan. Se ei kuitenkaan tarkoita, että laite todella kestäisi 50 metrin syvyyden vedessä, vaan kyseessä on enemmänkin mataliin vesiin soveltuva kestävyysluokittelu.

Huawei Watch GT 3 Pro -mallisto on kuitenkin testattu 200 vedenpainetestillä ja kello täyttää tiukat testistandardit suolavedenkestävyydellekin. EN13319-standardin myötä kello on luokiteltu kestämään vapaata sukellusta todella 30 metrin syvyyteen saakka.

Sukelluksesta puheen ollen, kellon yli 100 tuetun liikuntaseurantatilan joukossa on myös erillinen sukellustila, joka kerää tietoja sukelluksen syvyydestä, nopeudesta ja ajasta sekä tarjoaa erillisen harjoitustilan hengityksen parantamiseen sukellustaitojen kehittämistä varten. Sukelluksen lisäksi mukana on toki myös perinteisempiä liikuntalajeja kuten juoksun tai pyöräilyn seurantaa ja myös aiemmista Watch GT Pro -malleista tuttu Golf-tila, joka osaa antaa ohjeistusta ja apua swingisi parantamiseen.

Liikunnanaikaisesta kehon seurannasta Watch GT 3 Pro -älykelloissa huolehtii valmistajan TruSeen 5.0+ -sykemittausteknologia, joka muodostuu jopa kahdeksasta valosensorista. Kellot kykenevät seuraamaan sykettä myös ympäri vuorokauden. Liikuntaseurannasta itsestään puolestaan huolehtii Suomessa kehitetty TruSport-algoritmi

Tiesitkö: Huawei on kehittänyt urheiluseurantaan käytettävää TruSport-algoritmiaan Suomessa. Huawein Helsingin tutkimus- ja tuotekehitysyksikössä on ihmisen liikkumista ja suorituskykyä tutkiva laboratorio, jossa liikuntaan liittyviä ominaisuuksia ja tuotekonsepteja kehitetään.

Sykkeen lisäksi kellot tukevat myös veren happipitoisuuden mittausta, unenseurantaa ja stressitasojen mittausta, eli kellot huolehtivat terveydestä läpi päivän monella eri osa-alueella. Sen lisäksi mukana ovat tietenkin älykellojen perusominaisuudet kuten ilmoitusten näyttömahdollisuus, puheluiden puhuminen Bluetooth-yhteyden yli, musiikin toistaminen kellon sisäänrakennetusta tallennustilasta Bluetooth-kuulokkeisiin sekä mahdollisuus ladata lisäsovelluksia Huawein AppGallery-sovelluskaupasta.

Kaikista näistä äly- ja terveysominaisuuksista huolimatta Watch GT 3 Pro -älykellojen kanssa ei tarvitse tehdä kompromissia edes akunkestossa. Suurempi titaanirunkoinen 46 mm:n Watch GT 3 Pro kestää tavanomaista päivittäistä käyttöä jopa 14 päivää ja pienemmällä keraamisella 43 mm:n mallillakaan laturiin ei tarvitse kurotella vasta kuin viikon tavanomaisen käyttöjakson jälkeen.

Huawei Watch GT 3 Pro -älykellojen akkujen energiatiheys on yli 10 prosenttia aiempia sukupolvia parempi, minkä myötä akunkestokin on ymmärrettävästi parantunut suurista ja tarkoista AMOLED-näytöistä huolimatta. Lisäksi uutuuskellot tukevat jopa 30 prosenttia edeltäjiään nopeampaa latausta, jolloin yhden päivän virrat ovat ladattavissa jo 10 minuutin nopealla lataushetkellä, mikäli täyttä latausta ei syystä tai toisesta kerkeä odottamaan.

Tiesitkö: Huawei käyttää Watch GT 3 Pro -älykellojensa akussa teräskuoren laminoinnin ja ruiskuvalutekniikan yhdistelmää, mikä lisää akkujen turvallisuutta ja luotettavuutta.

Lataamista varten kellojen oman laturinkaan ei tarvitse välttämättä olla mukana, sillä Huawei Watch GT 3 Pro -mallisto tukee myös älypuhelimista tuttua langatonta Qi-latausta, eli mikä vain puhelintenkin käyttämä langaton latausalusta mahdollistaa kellojen virtojen täyttämisen.

Huawei Watch GT 3 Pron titaaninen 46 millimetrin malli on saatavilla kolmella eri rannekkeella. Fluoroelastomeeri- ja nahkarannekkeellisten kellojen suositushinta on 399 euroa, titaanirannekkeisen mallin puolestaan 499 euroa. Keraamisen 43 millimetrin mallin suositushinnat ovat 449 euroa nahkarannekkeella ja 549 euroa keraamisella rannekkeella.

Tutustu tarkemmin Huawei Watch GT 3 Pro -älykelloihin: