Kaksi näyttöä yhdessä kannettavassa tietokoneessa!

Kaupallinen yhteistyö Asuksen kanssa

Enemmän työtilaa on aina parempi, mutta ylimääräisen näytön mukana raahaaminen voi olla hankalaa. Tarkastelemme lähemmin, miksi kannettavan tietokoneen pitäisi olla kaksinäyttöinen!

Valitettavasti kannettaviin tehdyt suuret innovaatiot ovat hyvin harvinaisia. Vuosittain näemme uusia malleja, joiden tekniset ominaisuudet ovat edeltäjiä paremmat, joiden laatu on parempi ja joissa on joskus muutamia pieniä ominaisuuksia, jotka erottuvat edukseen. Kehitys on tietysti mukavaa, mutta tietokone, jossa on ylimääräinen näyttö näppäimistön paikalla, on innovaationa omassa luokassaan.

Kysymys kuuluukin, onko tämä vain hieno erikoisuus vai pitäisikö tätä ominaisuutta haluta seuraavaa kannettavaa hankkisessa? Vastaamme siihen tässä artikkelissa.

 

Luovat henkilöt keskiössä

Lyhyt vastaus edellä esitettyyn kysymykseen on, että jos tekee mitä tahansa luovaa työtä, kannattaa tutustua tähän innovaatioon tarkemmin. Olipa sitten vloggaaja, striimaaja tai valokuvaaja, ylimääräinen näyttö tarkoittaa lisää tuottavuutta. Jos puhutaan pöytäkoneesta, on tietysti helppoa ostaa lisänäyttö, mutta liikkeellä ollessa se on aina ollut hieman hankalampaa. Tähän asti.

ASUS ZenBookPro Duon lisänäytön resoluutio on 3840 x 1100 pikseliä, joten työpöydän pinta-ala on yli kaksinkertainen verrattuna Full HD -lisänäyttöön.

 

Lisänäyttö ei ole kaikki kaikessa

Ennen kuin alkaa miettiä, mitä kaikkea kannettavaan tietokoneeseen asennettavalla lisänäytöllä voi tehdä, on hyvä varmistaa että tietokone täyttää kaikki perusvaatimukset. Etenkin, kun puhumme tietokoneesta luoville tekijöille, joilla on usein melko korkeat vaatimukset.

Tehokas suorituskyky

Luovaa työtä tekeville tarkoitettu tietokone ei tietenkään olisi mitään ilman suorituskykyisiä teknisiä ominaisuuksia, jotka riittävät 4K-editointiin, 3D-animointiin ja muihin vaativiin tehtäviin. Seuraavassa on joitakin ominaisuuksia, jotka löytyvät ASUS ZenBook Pro Duo UX582:sta ja UX581:stä.

ASUS ZenBook Pro DuoUX582UX581
CPU10. Intel® Core™ i9 -prosessoriin astiIntel® Core™ i9 -prosessoriin asti
GPUNVIDIA® GeForce® RTX 3070 astiNVIDIA® GeForce® RTX 2060:een asti.
Näyttö15,6 tuuman 4K/UHD OLED NanoEdge -näyttö15,6 tuuman 4K/UHD OLED NanoEdge -näyttö
Tallennusmedia1 Tt PCIe SSD -tallennustila1 Tt PCIe SSD -tallennustila

ASUS tietää, että tekniset ominaisuudet ovat loppujen lopuksi luovien henkilöiden ykkösprioriteetti. Jos haluaa kannettavan tietokoneen, jossa on lisänäyttö, saa myös tietokoneen, jossa on tehokas suoritin, näytönohjain omalla RAM-muistilla ja ennen kaikkea OLED-näyttö, jossa on laaja väriskaala ja hyvä värintoisto. Jälkimmäinen on selvästi välttämätön muun muassa graafikoille ja valokuvaajille.

 

Useampi näyttö on aina parempi

ZenBook Pro Duo -mallien lisänäytössä on joitakin erikoisominaisuuksia, mutta sitä voi tietysti myös käyttää aivan kuten mitä tahansa ulkoista näyttöä. Käyttäjä voi esimerkiksi lisätä Discordin ja Spotifyn oletusarvoisesti tälle lisäruudulle. Lisäkäytettävyyttä tuo myös se, että kyseessä on kosketusnäyttö, joten lisänäytöllä auki olevia sovelluksia voi ohjata nopeasti ja näppärästi ilman hiirtä.

ASUS ZenBookPro Duon alanäyttö ei ole vain erikoistoimintoja varten, vaan sitä voidaan käyttää lisänäyttönä mille tahansa sovellukselle.

Seuraavaksi tarkastellaan muutamia käyttäjäryhmiä ja sitä, mitä tämä lisänäyttö voi tarjota heille.

 

Kirjoittajille, bloggaajille ja opiskelijoille

Opiskelijat eivät ehkä kuulu luovan alan piiriin, mutta kaikki opinnäytetyötä kirjoittaneet tunnistavat varmasti seuraavan tarpeen.

ASUS ZenBookPro Duo -tietokoneen avulla voi helposti jäsentää kirjoittamista viiteasiakirjojen ja muistiinpanojen avulla.

Mitä tekemistä kaksoisnäytöllä on kirjoittamisen kanssa? Ei millään pahalla ”Alt+Tab”, mutta muistiinpanojen ja viiteasiakirjojen näyttäminen lisänäytöllä kirjoittamisen aikana on kullanarvoista ja säästää paljon aikaa. Tämä on valitettavasti sellainen käyttötarve, mikä voi olla vaikeaa toteuttaa muissa kannettavissa tietokoneissa matalaresoluutioisten näyttöjen vuoksi.

 

Valokuvaajille ja graafisille suunnittelijoille

Useimmat valokuvaajat ja graafikot käyttävät jonkinlaista Adobe-ohjelmistoa ja jos olet yksi heistä, pääset avaamaan tämän näytön koko potentiaalin. Lisänäyttöä voi käyttää erillisenä ohjauspaneelina, jossa on sekä säätimiä että painikkeita.

Mukana tulevalla ASUS ZenBookPro Duo -erikoisohjelmistolla voi muokata töitä sujuvasti Adobe-ohjelmistossa.

Mukana tulevan ohjelmiston avulla voi määrittää ohjauspaneelin juuri omiin tarpeisiin sopivaksi. Pikapainikkeet voi esimerkiksi asettaa usein käytetyille työkaluille, peruuttaa, luoda uuden tason ja paljon muuta. Tietenkin suuri osa tästä toimii myös perinteisillä pikanäppäimillä, joten ominaisuus, joka on vieläkin hyödyllisempi, ovat liukusäätimet. Niiden avulla voi nopeasti muuttaa esimerkiksi siveltimen kokoa, peittävyyttä ja virtausta. Se säästää pitkällä aikavälillä paljon aikaa.

 

OLED sopii luovaan työhön

LCD-näyttöön verrattuna OLED tarjoaa paremman mustan sävyn sekä kontrastin, paremmat katselukulmat ja laajemman väriskaalan. Tämä ZenBook Pro Duon näyttö voi esimerkiksi näyttää 100 % DCI-P3-väriavaruudesta (133 % sRGB) ja se voidaan myös kalibroida noin 2:n DeltaE-arvoon erittäin hyvän värintoiston saavuttamiseksi.

ASUS ZenBookPro Duo -tietokoneen molemmat näytöt ovat kosketusnäyttöjä ja kynän ansiosta tietokoneella on helppo työskennellä ilman tahmeita sormenjälkiä.

Molemmat näytöt ovat kosketusnäyttöjä ja tietokoneen mukana toimitetaan kynä, jonka avulla voi piirtää ja muokata suoraan sekä päänäytöllä että erillisellä näytöllä. Näppäimistön voi jopa kytkeä pois päältä pikapainikkeella, jotta piirtäessä ei satu vahinkopainalluksia.

 

Elokuvantekijälle ja vloggaajalle

Valokuvaajan tavoin käyttöön saa erittäin hyödyllisen ohjauspaneelin, jos käyttää Adoben ohjelmistoja, kuten Premiere Prota. Konetta voi käyttää myös esimerkiksi Davinci Resolven kanssa, ja siinäkin tapauksessa lisänäyttö on kätevä. Koko ohjelman voi vetää molemmille näytöille ja sijoittaa aikajanan ja luokittelutyökalut alemmalle näytölle.

Toisaalta jos on tottunut leikkaamaan käsikirjoitusmerkintöjä tai käsikirjoituksia tai muuta vastaavaa materiaali, alaruutu on täydellinen näiden merkintöjen sijoittamiseen.

 

Striimaajat

Useimmat eivät ehkä striimaisi kannettavalta tietokoneelta, mutta joskus on pakko, jos on esimerkiksi vierailulla jonkun luona, hotellihuoneessa tai ehkä tapahtumassa. Jokainen joskus striimannut tietää, miten tärkeitä kaksoisnäytöt ovat, ja monet käyttävät jopa kolmea näyttöä, jotta he saavat kaiken haluamansa näkyviin vain silmiään liikuttamalla.

ASUSZenBookPro Duo -tietokoneen lisänäytön ansiosta voi pitää silmällä sekä OBSia että chattailla pelaamisen ja striimauksen aikana jopa liikkeellä ollessa. Lisänäyttö ei tietenkään ole kaikkein suurin, mutta se riittää varmasti tärkeimpien asioiden, kuten OBS:n, striimaustilastojen ja etenkin chatin näyttämiseen. Joka tapauksessa kukaan ei halua striimata ilman, ettei voi nähdä edes keskustelua.

 

Lisää lisävarusteita

Tämä ei liity suoraan kannettavan tietokoneen ylimääräiseen näyttöön, mutta se liittyy kaikkiin käyttötarkoituksiin, joihin tämä tietokone soveltuu. Luovat taiteilijat viettävät usein pitkiä tunteja tietokoneen ääressä ja ergonomia on erityisen tärkeää.

ASUS ZenBookPro Duon mukana tulee sekä kämmentuki, kynä että jalusta.

Siksi arvostamme sitä, että tässä tietokoneessa on sekä rannetuki että kokoontaitettava jalusta. Näiden avulla näyttö nousee hieman ylöspäin ja näppäimistö on paremmassa kulmassa pitkää käyttöä varten. Tämä osoittaa jälleen kerran, että kyseessä on todella luoville henkilöille suunniteltu tietokone.

Toivottavasti tämä artikkeli oli avuksi, jos etsit kannettavaa tietokonetta sisällöntuottajille, jotka tarvitsevat useamman kuin yhden näytön. Jos haluat tietää lisää erityisesti ASUS ZenBook Pro Duosta, löydät tietoja täältä.

 

This site uses XenWord.