3dfx Interactive nimen takaa löytyy käyttäjätunnus @3dfxofficial, mutta kaikesta päätellen kyse on huomiota hakevasta trollitilistä.

Twitteriin ilmestyi kuun vaihteessa uusi ”3dfx Interactive” nimeä ja @3dfxofficial-käyttäjänimeä käyttävä tili. Tilillä on julkaistu joukko kiusoittelukuvia ja nyt väitettyjä suunnitelmia vuoden lopulle ja ensi vuoden alkuun, mutta mistä oikein on kyse?

3dfx:n eli virallisesti alun perin 3D/fx Inc:n ja myöhemmin 3dfx Interactiven nimi on monille tuttu ja muun muassa viimeinen niitti, joka sai allekirjoittaneen kiinnostumaan 3D-kiihdytyksestä ja tietotekniikasta harrastuksena. PC-markkinoiden 3D-kiihdytyksen mullistuksen voimanimi on kuuluisa Voodoo-sarjan näytönohjaimistaan, mutta yhtiö hakeutui lopulta erinäisten vaiheiden jälkeen konkurssiin vuonna 2000. Suurin osa 3dfx:n teknologioista päätyi NVIDIAn haltuun.

Nyt Twitteriin ilmestynyt 3dfx Interactive väittää legendaarisen merkin tekevän paluun uuden Jansen Products -sijoitusyhtiön omistuksessa. Twiittien mukaan Jansen Products olisi hankkinut haltuunsa 3dfx:ään liittyviä omistuksia ja olevansa parhaillaan rekisteröimässä 3dfx-tuotemerkkiä uudelleen. Yhtiön mukaan brändiä tultaisiin käyttämään jo tulevana talvena paitsi tulevissa näytönohjaimissa, myös muissa tuotteissa televisioista kotiteattereihin ja puhelimista taulutietokoneisiin.

Mutta onko asiassa mitään perää? Twitter-tili käytti ensi twiiteissään vanhaa 3dfx-fanitaidetta, mikä soitti jo itsessään hälytyskelloja, eikä epäilyksiä ainakaan vähentänyt ”Jansen” yhtiön nimessä, joka on vain kirjaimen päässä NVIDIAn toimitusjohtaja Jensen Huangin etunimestä. Jansen Products nimistä sijoitusyhtiötä ei myöskään tunnu löytyvän mistään.

Twiiteissä luvattiin kaiken paljastuvan 5. elokuuta eli tänään ja tilille ilmestyikin joukko dioja ihmeteltäväksi. Viimeistään viimeisen dian pitäisi kuitenkin paljastaa herkkäuskoisimmillekin, että kyseessä on mitä ilmeisimmin trollitilistä. Dian mukaan 3dfx tulisi julkaisemaan ”CEC 2022” tapahtumassa joukon tuotteita, joihon lukeutuisi ”3dfx Voodoo 6 PCI”. Vuoden alussa järjestettävät perinteiset elektroniikkalan messut lyhennetään kuitenkin ”CES”, ei ”CEC” ja PCI-näytönohjaimen julkaisu nykypäivänä kuulostaisi vähintään erikoiselta, näytönohjaimet kun hylkäsivät pääosin kyseisen väylän jo viime vuosituhannella.

Päivitys: Twitter on sulkenut tilin, varmistaen kyseessä olleen vain huomiota hakeva trollaus.

Lähde: 3dfx Interactive @ Twitter

This site uses XenWord.