Iris Xe Max perustuu samaan Xe-LP-arkkitehtuuriin, kuin integroidut Xe-grafiikkaohjaimet ja se on nähty aiemmin Intelin DG1-kehitysnäytönohjaimessa.

Intelin uudistettua logonsa prosessoreiden joukossa nähtiin myös uusi Iris Xe Max -logo. Logon spekuloitiin olevan mahdollisesti Xe-HPG-arkkitehtuuriin perustuvien peliohjainten nimi, mutta nyt tämä tulkinta on varmistunut vääräksi.

Acer on esitellyt uuden Swift 3X -kannettavan, joka paljastaa samalla Iris Xe Maxin olevan Intelin erillisen Xe-LP-grafiikkapiirin nimi kannettavissa. Intelillä tiedettiin olevan integroitujen Xe-LP-ratkaisujen lisäksi DG1-kehitysnäytönohjaimissa käytetty erillinen siru. Erillistä sirua ei tuoda lainkaan kuluttajamarkkinoille erillisenä näytönohjaimena, mutta sitä hyödynnetään osassa Tiger Lake -kannettavissa grafiikkasuorituskykyä parantamaan. Lisäksi Xe-LP-erillispiiri tulee myyntiin mediapalvelimiin, jotka eivät vaadi niinkään grafiikkasuorituskykyä, mutta hyötyvät moderneista mediaominaisuuksista.

Acer ei valitettavasti paljastanut tarkempia yksityiskohtia Iris Xe Max -näytönohjaimesta Swift 3X:ssä, mutta aiemmista vuodoista sen tiedetään olevan integroidun version tapaan maksimissaan 96 Execution Unit -yksiköllä varustettu. Näytönohjaimen muistiväylä on ainakin DG1-korteissa ollut tiettävästi 96-bittinen ja sen jatkeena on ollut 3 Gt GDDR6-muistia.

Acer Swift 3X -kannettava tulee olemaan varustettu 14-tuumaisella 1080p-resoluution IPS-näytöllä, Core i5-1135G7- tai i7-1165G7 -prosessorilla, 16 gigatavulla LPDDR4X-muistia sekä maksimissaan 512 Gt:n Optane- tai 1 Tt:n NVMe SSD-tallennustilalla.

Lähde: AnandTech

This site uses XenWord.
;