Adoben tietoturvapainajaiseksi luokiteltavan Flashin taru tulee päättymään lopullisesti vuonna 2020, kun yhtiö lopettaa sekä sen päivittämisen että jakelun. Yhtiö kehottaa viimeisiäkin tahoja kiiruhtamaan Flash-sisältönsä päivittämisen ajanmukaisiin standardeihin kuten HTML5:een.

Adoben tietoturvapainajainen Flash on viimeinkin kuollut, kuopattu ja haudan täyttö on jo kovassa vauhdissa. Nauloja Flashin arkkuun viime vuosina ovat naulanneet liki kaikki mahdolliset tahot, mukaan lukien itse Adobe.

Adobe on suositellut useimpiin käyttökohteisiin vaihtoehtoisia teknologioita yhtiön oman Flashin sijasta jo yli puolitoista vuotta. Selainten kehittäjät ovat ilmoittaneet yksi toisensa jälkeen tiputtavansa Flashin tuen pois joko kokonaan tai ainakin kytkevän sen oletuksena pois päältä. Tästä huolimatta vielä nykypäivänäkin valitettavan monella sivustolla käytetään Flashia jopa videosoittimissa.

Adoben tuoreen tiedotteen mukaan yhtiö lopettaa vihdoin ja viimein Flashin päivittämisen ja levittämisen vuoden 2020 lopussa. Siihen saakka tukea on kuitenkin luvassa entiseen tapaan ja yhtiö jatkaa loputonta työtään Flashin reikien paikkaamisen parissa. Adobe aikoo myös rohkaista kaikkia Flashia edelleen käyttäviä tahoja siirtymään ajantasaisiin korvaaviin teknologioihin, kuten HTML5, WebGL ja WebAssembly ennen kuin se vetää Flashin töpselin seinästä vuonna 2020.

Lähde: Adobe

This site uses XenWord.
;