Ryzen-prosessorit kärsivät kasvaneista L3-viiveistä ja "suositeltu ydin" -järjestelmän toimimattomuudesta uudella käyttöjärjestelmällä, mitkä heikensivät joidenkin pelien suorituskykyä jopa 15 %.

Uutisoimme pian Windows 11:n julkaisun jälkeen AMD:n Ryzen-prosessoreiden suorituskykyongelmista uudella käyttöjärjestelmällä. Sittemmin ongelmien on kerrottu jopa pahentuneen Windowsin päivityksistä.

Nyt AMD on tiedottanut ongelmien olevan korjattuja. Ensimmäinen ongelmista, eli L3-välimuistien kasvaneet viiveet Ryzeneillä, korjaantuvat Microsoftin Windows 11 -päivityksellä KB5006746. Päivityksen pitäisi tulla automaattisesti Windows Updaten kautta, mutta sen voi ladata myös erikseen Windows Update Catalog -sivustolta. Samaan päivitykseen kuuluu myös pitkä liuta muita korjauksia käyttöjärjestelmään.

Toinen ongelmista, eli UEFI CPPC2:ta eli ”suositeltu ydin” -järjestelmän toimimattomuus korjaantuu puolestaan AMD:n uusilla piirisarja-ajureilla. Ongelman korjaavat piirisarja-ajurit ovat versiota 3.10.08.506 ja ne ovat ladattavissa yhtiön tukisivuilta.

AMD:n testien mukaan molemmat päivitykset asennettuina prosessorit toimivat normaalisti ja niiden suorituskyky vastaa odotuksia.

Lähde: AMD

This site uses XenWord.
;