Uusi Athlon perustuu Raven Ridge -siruun ja siinä on aiemmista Athlon-prosessoreista poiketen käytössä myös integroitu grafiikkaohjain.

AMD:n Athlon-prosessorit ovat viime vuosina perustuneet yhtiön APU-piireihin, mutta niistä on tähän asti poistettu grafiikkaohjain käytöstä. Nyt tähän käytäntöön on tulossa muutos, kun yhtiö esitteli uuden Athlon 200GE -prosessorin.

Athlon 200GE perustuu AMD:n Raven Ridge -siruun ja se tulee sijoittumaan markkinoilla Ryzen 3 -prosessoreiden alapuolelle kilpailemaan lähinnä Intelin Pentium- ja Celeron-prosessoreita vastaan. Prosessorissa on käytössä kaksi Zen-ydintä SMT-tuella, eli se kykenee suorittamaan samanaikaisesti neljää säiettä. Vega-grafiikkaohjaimessa on käytössä 3 Compute Unit -yksikköä eli 192 stream-prosessoria.

Prosessori ei tue Boost-ominaisuutta ja sen prosessoriydinten peruskellotaajuus on 3,2 GHz. Grafiikkaohjaimen kellotaajuutta ei ole kerrottu. Ryzen-brändin alla myytävistä kuluttajaprosessoreista poiketen prosessori ei tue ydinten ylikellotusta, mutta muistien ylikellotus onnistuu myös Athlonilla. Prosessorin TDP-arvo on 35 wattia ja suositushinta 55 dollaria.

AMD:n omien testien mukaan Athlon 200GE on hyötyohjelmakäytössä suurin piirtein samaa tasoa Intelin Pentium G4560 -prosessorin kanssa huolimatta jälkimmäisen selvästi korkeammasta 54 watin TDP-arvosta. Athlon häviä prosenttiyksikön tai parin marginaalilla useimmat testeistä, mutta voittaa PCMark 10 Extended- ja Blender-testit noin 20 prosentin erolla. Handbrakessa prosessori ottaa takkiin muita testejä enemmän 7 %:n erolla.

Myös pelisuorituskyky häviää Pentium G4560:lle noin 10 %:n keskimääräisellä erolla, kun käytössä on erillinen näytönohjain. Ainut integroidulla Vegalla ajettu testi oli 3DMark 2011, jossa Performance-asetuksella se voitti Pentium G4560:n integroidun näytönohjaimen 67 %:n erolla.

Samaan syssyyn AMD julkaisi Pro-versiot niin uudesta Athlon 200GE:stä kuin koko 2. sukupolven Ryzen-sarjasta. Voit lukea prosessoreiden oleellisimmat tiedot yllä olevasta diasta. Dia aukeaa suuremmaksi klikkaamalla.

This site uses XenWord.
;