Nettiin vuotaneessa kuvassa esiintyy Nokia-puhelin, jonka takapuolella on jopa viisi kameramodulia.

Huhut HMD Globalin uuden lippulaivapuhelimen ympärillä kiihtyvät ja nettiin on nyt vuotanut kuva TA-1094-mallisesta Nokia-puhelimesta, jonka takapuolelle on sijoitettu jopa viisi kameraa, LED-salama ja yksi paikka mahdollisesti laseria käyttävälle etäisyysmittarille. Kuvassa esiintyvästä viiden kamera ”penta-lens”-ratkaisusta on huhuttu jo pitkään konseptitasolla, mutta nyt julki vuotaneessa kuvassa on nähtävissä käytännön toteutus. Kameroiden keskellä komeilee yhteistyökumppani Zeissin logo.

Elokuun lopulla Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston (EUIPO) tietokannasta paljastui, että HMD Global on ostanut Nokialta PureView-tavaramerkin. Menneinä vuosina Nokia-puhelimet muistetaan poikkeuksellisista hirviökameroista, joita edustivat Symbian-pohjainen Nokia 808 PureView sekä Windows Phone -pohjainen Lumia 1020, joissa oli 41 megapikselin takakamera.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, miten viittä kameraa tarkalleen ottaen hyödynnetään. Yksi mahdollisuus on, että HMD Global on tehnyt kameran toteuttamisessa yhteistyötä monisensorikamerastaan tunnetun Lightin kanssa. Ainakin zoomaus olisi toteutettavissa eri tasoilla ja lisäksi mukana saattaa olla mustavalko-objektiivi, jonka avulla pyritään parantamaan mm. dynamiikkaa ja hämäräkuvausominaisuuksia yhdistämällä se värikuvaan. Joka tapauksessa PureView-brändi on ilmeisesti tekemässä näyttävän paluun Nokia-puhelimiin.

HMD Globalilta on jo pitkään odotettu uutta lippulaivamallia yli vuosi sitten julkaistun Nokia 8:n ja helmikuussa lanseeratun Nokia 8 Siroccon yläpuolelle.

Lähde: VTechgraphy

This site uses XenWord.
;