AMD:n uudet ajurit lisäävät virallisen tuen uudelle Call of Duty: Black Ops 4:lle ja Windows 10 October 2018 Updatelle.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen. Radeon Software Adrenalin Edition 18.10.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 7- ja 10 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat kaikkia yhtiön GCN-arkkitehtuureihin perustuvia näytönohjaimia ja APU-piirejä.

Radeon Software 18.10.1 -ajureiden merkittävimmät uudistukset ovat tuki Windows 10:n October 2018 Update -päivitykselle ja Call of Duty: Black Ops 4:lle. Ajureiden kerrotaan parantavan suorituskykyä uudessa Black Opsissa 1080p-resoluutiolla parhaimmillaan 5 % Vega 64:llä ja 6 % RX 580:llä.

Uudet ajurit tukevat nyt Windows 10:n 1809-version WDDM 2.5 -ajurimallia ja DirectX 12:n Shader Model 6.3:a. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä näytönohjainsukupolvesta lähtien tuki Shader Model 6.3:lle on mukana. Testit osoittavat ainakin Polariksen tukevan sitä, mutta toistaiseksi ei ole saatavilla testidataa vanhemmista sukupolvista, eikä AMD ole itse kommentoinut asiaa mitenkään. Shader Model 6.3 lisää DirectX:ään tuen DXR-rajapinnalle.

Vulkan-puolelle ajureissa on mukana tuki neljälle uudelle laajennokselle: VK_KHR_shader_atomic_int64, VK_KHR_driver_properties, SPV_GOOGLE_decorate_string ja SPV_GOOGLE_hlsl_functionality1.

Tuttuun tapaan ajurit korjaavat myös edellisten ajureiden ongelmia, kuten HDMI-ääniajurin päivittymättömyyden ja Fortniten valaistusbugit tietyillä konfiguraatioilla. Tiedossa olevien bugien listalta löytyy muun muassa Radeon Overlayn aiheuttama epävakaus Windows 10:n 1809-versiolla. Voit tutustua kaikkiin muutoksiin ajureiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;