Ajureissa uutta on vain joukko Vulkan-laajennoksia, mutta RX 7000 -sarjan VR- ja tehonkulutusongelmien pitäisi olla nyt korjattuja.

AMD on julkaissut uudet ajurit näytönohjaimilleen ja integroiduille grafiikkaohjaimilleen. AMD Software Adrenalin Edition 23.7.1 -ajurit ovat saatavilla Windows 10- ja 11 -käyttöjärjestelmille ja ne tukevat yhtiön näytönohjaimia Polaris-arkkitehtuurista lähtien sekä Zen-prosessoreiden integroituja grafiikkaohjaimia.

AMD Software 23.7.1 -ajureiden ainut merkittävä uudistus on tuki joukolle uusia Vulkan-laajennoksia. Uusia tuettuja laajennoksia ovat VK_KHR_video_decode_h264, _h265 ja _queue, VK_KHR_video_queue, VK_EXT_device_address_binding_report, VK_VALVE_mutable_descriptor_type, VK_EXT_mutable_descriptor_type, VK_EXT_dynamic_rendering_unused_attachments sekä RX 6000 -sarjalla ja uudemmilla VK_KHR_ray_tracing_position_fetch ja lopulta vielähttps://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-23-7-1 RX 7000 -sarjalla VK_KHR_cooperative_matrix.

Ajureissa on jälleen korjattu aiempien julkaisujen ongelmia. Korjattujen listalle ovat päässeet pitkään RX 7000 -sarjaa vaivannut tiettyjen VR-pelien ja -sovellusten odotettua heikompi suorituskyky ja nykiminen sekä hetkellinen grafiikan korruptoituminen WWE 2K23:ssa ja ikkunoiden välillä vaihtamisen jälkeen Nioh 2:ssa. Lisäksi lepotilan tehonkulutuksen pitäisi olla palautunut normaaliksi RX 7000 -sarjalla tiettyjen 4K144 FreeSync-näyttöjen ja useamman korkean resoluution ja virkistystaajuuden näytön konfiguraatioiden käyttäjillä. Tiedossa olevia bugeja ovat puolestaan esimerkiksi RuneScapen satunnainen kaatuilu, CoD Modern Warfare II:n nykiminen Radeon Anti-Lag käytössä sekä Performance Metricsin raportoima ”N/A” FPS:n tilalla useissa peleissä. Voit tutustua ajureiden kaikkiin muutoksiin niiden julkaisutiedotteessa.

Lataa AMD:n ajurit täältä

This site uses XenWord.
;